Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.197
Υπαρχει γυναικα που θα "δεκτει" τα room treatments ευκολοτερα απο 2 καλωδια? :D
Αυτο ειναι το σενάριο. Παρακαλώ απαντήσεις, όχι ερωτήσεις.

I

iason

Guest
Ας παίξουμε ενα παιχνίδι.

Υποθετικό σενάριο, μπαίνει καινούργιο μέλος στο φόρουμ και γράφει το εξής ποστ:

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Θέλω την άποψη σας στο προβλημα μου. Ειναι μουσικος και παίζω βιολί στην Χ ορχήστρα. Είμαι 35 ετών. Ακούω (βάλτε λίστα με δύσκολα και απαιτητικά είδη μουσικής)

Εχω το εξής ηχοσύστημα, μετα απο συμβουλές απο καταστήματα:

(Αραδιάζει βαριά ονόματα)
Πηγή Α, (αξίας ας πούμε 7-8000, αξιοσέβαστη ), ενισχυτή Β (αξίας 7-8000, αξιοσέβαστος), ηχεία Γ (15000 αξιοσέβαστα). Εχω και τα εξής interconnect και καλωδια ηχειων (αραδιάζει λίστα, αξία 1500, αξιοσέβαστα)
(Το σύνολο φαινεται να "ματσαρει" ολα ΟΚ)

Κατι ομως δεν μου κάθεται καλά στο αυτί , πιστεύω οτι το σύστημα θα έπρεπε να παίζει καλυτερα. Εχω αλλα 1500 (ας πούμε) ευρω να διαθέσω, η γυναίκα μου λέει "αυτα και τέλος, θα σου κόψω το κεφάλι, ο,τι κανεις τωρα, τελευταία φορα" και μπαίνει και ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σκέφτομαι να πάρω καινούργια καλωδια ρεύματος γιατι παίζω με αυτα που είχαν τα μηχανήματα.
Αξίζει;

Ενας φίλος μου μου λέει αντί για καλωδια να φέρω εναν ειδικό να κανει μετρησεις και να μου στήσει καλυτερα το σύστημα, ισως να πρέπει να μπουν και καποια πράγματα στο χώρο για να παίξει σωστα το σύστημα (η γυναίκα μπορει να δεχτεί καποια )

Τι απο τα δυο να κάνω, φοβάμαι πως ειναι η τελευταία μου κίνηση για πολλα χρόνια.

Ευχαριστώ.

Τι θα του πούμε;
Να αλλάξει γυναίκα :whistling::whistling::whistling:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
δι ημάς τους πτωχούς τω πνεύματι
To αντιθετο,μαλιστα,σε θεωρω,πολυ πλουσιο τω πνευματι.
[DOUBLEPOST=1468143300][/DOUBLEPOST]
Αυτο ειναι το σενάριο. Παρακαλώ απαντήσεις, όχι ερωτήσεις.
Να δοκιμασει και τα δυο και να αποφασισει.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.197
Να δοκιμασει και τα δυο και να αποφασισει.
Υπεκφευγεις. Προφανώς δεν γίνεται. Ο άνθρωπος που θα κανει τις μετρησεις πρέπει να πληρωθεί.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο άνθρωπος που θα κανει τις μετρησεις πρέπει να πληρωθεί.
Γι αυτο το λεω , να το εχει υπόψιν του ο "μουσικος" παρομοιων σεναριων.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
demo room

Οι συσκευές που θα απαρτίζουν το σύστημα θα κόστιζαν πάνω από 500.000$.
Πουθενά (έστω σε κάποια απ’ αυτές) δεν αναφέρεται το magic cable

High-End Audio Gear Is Caviar for Your Ears

Επίσης έψαξα και σε πρόσφατες εκθέσεις high end όπως:

High End Exhibition 2016 - Munich, Germany

Πουθενά δεν βρήκα κάτι για magic καλώδια τροφοδοσίας αλλά ούτε και ηχείων.

Θα δεχόταν η ‘έκθεση’ την όποια ‘προπαγάνδα’ για τέτοια gear ?

Θα δεχόταν κάποια απ’ τις εταιρείες στην έκθεση να δοκιμαστούν?

Η άποψη μου είναι ΟΧΙ .
Αν ναι , ήδη θα εύρισκα προγενέστερες εκθέσεις .......

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.328
Ωραια. Το αυτί δεν ειναι μετρητικό όργανο!
Ειναι ομως μεσο ευχαρίστησης!
Για αυτο γίνεται όλος ο αγώνας, για να ακούμε με ευχαρίστηση το σύστημα μας!
Το χομπι μας βασίζεται στην ακουστική, δεν μπορουμε να ¨πετάμε,, το ¨αυτι,, στην απέξω!
ΕΧΕΤE ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙ HI-FI?
ΣΣ:η Ιστορία έχει βεβαίως καταγράψει σημαντικούς μουσικοσυνθέτες με προβλήματα ακοής ή και ακόμα σοβαρότερα,όπως Αφασία και Αμουσία -όρα σχετικό σύνδεσμο
Υ.Γ. σίγουρα το αυτι προσαρμόζεται σε αυτο που ακουει!
οταν ενας ακροατής εχει πρόσβαση να ακουει πολλες συσκευές και συστήματα τοτε το αυτι εκπαιδεύεται και μπορεί να ξεχωρίσει πολλά πράγματα!
Δεν προτίθεμαι να διαφωνήσω με ανάλογα επιχειρήματα.Διατυπώνεται ο υπογραμμισμένος αφορισμός ως εξής:
΄΄Το χόμπι(τ) βασίζεται στην ακρόαση,δεν μπορούμε να αποκλείουμε την ακροαματική ευχαρίστηση΄΄

(Μια τέτοια Αρχή έχει κιόλας εφαρμοστεί από τον υποφαινόμενο στην πράξη κατά τις περιγραφές από το Μόναχο...)

Εκτός βεβαίως των υπαρκτών χαρακτηριστικών που μπορεί να ξεχωρίσει ένα εκπαιδευμένο ακουστικό σύστημα,απαντούν και κάποια...ανύπαρκτα,όπως έχει ήδη αναλυθεί στη "Λειτουργία της Ακοής":

http://www.avsite.gr/forum/threads/%CE%97-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AE%CF%82.66469/page-9#post-1029971

Ενώ έχουν τεκμηριωθεί κι έτερες ενδεικτικές παράμετροι στην ακουστική αντίληψη,όπως στο παρακάτω νήμα του παρελθόντος:
http://www.avsite.gr/forum/threads/Πόσο-Θεμελιώδεις-είμαστε-στη-συχνοτική-μας-αντίληψη-pitch-perception.72973/

... Εχω αλλα 1500 (ας πούμε) ευρω να διαθέσω, η γυναίκα μου λέει "αυτα και τέλος, θα σου κόψω το κεφάλι, ο,τι κανεις τωρα, τελευταία φορα" και μπαίνει και ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Σκέφτομαι να πάρω καινούργια καλωδια ρεύματος γιατι παίζω με αυτα που είχαν τα μηχανήματα.
Αξίζει;
Ενας φίλος μου μου λέει αντί για καλωδια να φέρω εναν ειδικό να κανει μετρησεις και να μου στήσει καλυτερα το σύστημα, ισως να πρέπει να μπουν και καποια πράγματα στο χώρο για να παίξει σωστα το σύστημα (η γυναίκα μπορει να δεχτεί καποια )
Τι απο τα δυο να κάνω, φοβάμαι πως ειναι η τελευταία μου κίνηση για πολλα χρόνια.
Ευχαριστώ.
Τι θα του πούμε;
Με τους όρους που τέθηκαν στο συγκεκριμένο παράδειγμα,θα του πρότεινα να κάνει...υπομονή κρατώντας κεφάλαια.Είτε έως ότου να πείσει τη σύζυγο περί μεταβολών στη διαρρύθμιση συστήματος,στοιχειώδη παθητική φροντίδα,κ.ο.κ.,είτε ώσπου να έχει εξοικονομήσει αρκετά προκειμένου ν'αποκτήσει εξελιγμένους αλγορίθμους ενεργής ισοστάθμισης χώρου...

Last edited:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest

Υποθετικό σενάριο, μπαίνει καινούργιο μέλος στο φόρουμ και γράφει το εξής ποστ:

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Θέλω την άποψη σας στο προβλημα μου. Ειναι μουσικος και παίζω βιολί στην Χ ορχήστρα. Είμαι 35 ετών. Ακούω (βάλτε λίστα με δύσκολα και απαιτητικά είδη μουσικής)

Εχω το εξής ηχοσύστημα, μετα απο συμβουλές απο καταστήματα:

(Αραδιάζει βαριά ονόματα)
Πηγή Α, (αξίας ας πούμε 7-8000, αξιοσέβαστη ), ενισχυτή Β (αξίας 7-8000, αξιοσέβαστος), ηχεία Γ (15000 αξιοσέβαστα). Εχω και τα εξής interconnect και καλωδια ηχειων (αραδιάζει λίστα, αξία 1500, αξιοσέβαστα)
(Το σύνολο φαινεται να "ματσαρει" ολα ΟΚ)

Κατι ομως δεν μου κάθεται καλά στο αυτί , πιστεύω οτι το σύστημα θα έπρεπε να παίζει καλυτερα. Εχω αλλα 1500 (ας πούμε) ευρω να διαθέσω, η γυναίκα μου λέει "αυτα και τέλος, θα σου κόψω το κεφάλι, ο,τι κανεις τωρα, τελευταία φορα" και μπαίνει και ελέγχει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αξίζει;

Ευχαριστώ.

Τι θα του πούμε;
Είναι απίθανο κάποιος να έχει τέτοιο σύστημα και να μη ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για να αγοράσεις τέτοια κλάση μηχανημάτων ή που ξέρεις τι κάνεις ή που είτε παρασύρεσαι απο τους πωλητές, είτε απλά θέλεις να πουλήσεις μούρη.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Μόνο που δεν ακούμε απλά μουσική. Υπάρχει ένας όρος που μας χαρακτηρίζει και αυτός είναι "μηχανάκηδες". Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε τον χαρακτήρα των μηχανημάτων μας. Και αυτό το κάνουμε ακούγοντας συγκεκριμένα τραγούδια με συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, με απλά λόγια το μουσικό πρόγραμμα είναι ακριβώς το ίδιο και αφού όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες είναι οι ίδιοι, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις διαφορές και τότε να κρίνουμε αν μας ενδιαφέρουν ή όχι. Ξέρουμε δηλαδή που ακούμε το τάδε όργανο, πως σβήνει το μπάσο στο τάδε δευτερόλεπτο και πάει λέγοντας ( δυστυχώς, ξέρω μόνο να ακούω και όχι να περιγράφω ). Αυτό ονομάζεται "αναφορά", "reference". Επομένως, δεν χρειαζόμαστε όργανα για να μετρήσουμε κάτι, ούτε μπερδευόμαστε κατά την εναλλαγή των συστατικών. Δεν κάνουμε αυτές τις ενέργειες μέσα σε 2-3 λεπτά, ούτε ακούμε το μουσικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Είναι σαν να γνωρίζει κάποιος ένα πίνακα στο παραμικρό χιλιοστό του και να κρίνει μια οθόνη που απεικονίζει αυτόν τον πίνακα.

Reaction score
379
Ο πίνακας είναι καλιμπραρισμένος;
Οι διάφορες μετριούνται στον παλμογράφο;

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Μόνο που δεν ακούμε απλά μουσική. Υπάρχει ένας όρος που μας χαρακτηρίζει και αυτός είναι "μηχανάκηδες". Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε τον χαρακτήρα των μηχανημάτων μας. Και αυτό το κάνουμε ακούγοντας συγκεκριμένα τραγούδια με συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, με απλά λόγια το μουσικό πρόγραμμα είναι ακριβώς το ίδιο και αφού όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες είναι οι ίδιοι, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις διαφορές και τότε να κρίνουμε αν μας ενδιαφέρουν ή όχι. Ξέρουμε δηλαδή που ακούμε το τάδε όργανο, πως σβήνει το μπάσο στο τάδε δευτερόλεπτο και πάει λέγοντας ( δυστυχώς, ξέρω μόνο να ακούω και όχι να περιγράφω ). Αυτό ονομάζεται "αναφορά", "reference". Επομένως, δεν χρειαζόμαστε όργανα για να μετρήσουμε κάτι, ούτε μπερδευόμαστε κατά την εναλλαγή των συστατικών. Δεν κάνουμε αυτές τις ενέργειες μέσα σε 2-3 λεπτά, ούτε ακούμε το μουσικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Είναι σαν να γνωρίζει κάποιος ένα πίνακα στο παραμικρό χιλιοστό του και να κρίνει μια οθόνη που απεικονίζει αυτόν τον πίνακα.
Το κάθε thread οφείλει να είναι και εκπαιδευτικό.
Αν το σύστημα σου παρουσίαζε βλάβη και το έφερνες στο εργαστήριο μου έτσι θα έκανα τον έλεγχο.
Φαντάζεσαι να σου έδειχνα τα αποτελέσματα και να μου έλεγες δεν σε πληρώνω γιατί δεν τ' ακούω όπως τ' άκουγα ????

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.197
Με τους όρους που τέθηκαν στο συγκεκριμένο παράδειγμα,θα του πρότεινα να κάνει...υπομονή κρατώντας κεφάλαια.Είτε έως ότου να πείσει τη σύζυγο περί μεταβολών στη διαρρύθμιση συστήματος,στοιχειώδη παθητική φροντίδα,κ.ο.κ.,είτε ώσπου να έχει εξοικονομήσει αρκετά προκειμένου ν'αποκτήσει εξελιγμένους αλγορίθμους ενεργής ισοστάθμισης χώρου...
Άρα προτείνεις την δεύτερη επιλογή, με ακόμα μεγαλύτερη επένδυση χρημάτων.
[DOUBLEPOST=1468151876][/DOUBLEPOST]
Είναι απίθανο κάποιος να έχει τέτοιο σύστημα και να μη ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για να αγοράσεις τέτοια κλάση μηχανημάτων ή που ξέρεις τι κάνεις ή που είτε παρασύρεσαι απο τους πωλητές, είτε απλά θέλεις να πουλήσεις μούρη.
Μια χαρά πιθανό ειναι για εναν μουσικό, φραγκάτο απο οικογένεια, να εχει τέτοιο σύστημα. Και ας εχει παρασυρθεί απο πωλητές, δεν μας ενδιαφέρει επι της παρούσης.

Τωρα τι του λες να κανει;

(Αφήστε τις ντρίπλες παρακαλώ, ειναι σαφές το σενάριο και το ερώτημα)

Last edited:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Το κάθε thread οφείλει να είναι και εκπαιδευτικό.
Αν το σύστημα σου παρουσίαζε βλάβη και το έφερνες στο εργαστήριο μου έτσι θα έκανα τον έλεγχο.
Φαντάζεσαι να σου έδειχνα τα αποτελέσματα και να μου έλεγες δεν σε πληρώνω γιατί δεν τ' ακούω όπως τ' άκουγα ????
Ναι, αλλά εσύ σε εκείνη τη περίπτωση θα εξέταζες / επανέφερες την ορθή λειτουργία του. Δεν θα έκανες τη σχεδίασή του. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα απο την ηχητική του ταυτότητα ( η οποία προϋποθέτει την ορθή λειτουργία ). Και εμείς συζητάμε για την ηχητική ταυτότητα.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Άρα προτείνεις την δεύτερη επιλογή, με ακόμα μεγαλύτερη επένδυση χρημάτων.
[DOUBLEPOST=1468151876][/DOUBLEPOST]
Μια χαρά πιθανό ειναι για εναν μουσικό, φραγκατο απο οικογένεια, να εχει τέτοιο σύστημα. Και ας εχει παρασυρθεί απο πωλητές, δεν μας ενδιαφέρει επι της παρούσης.

Τωρα τι του λες να κανει;

(Αφήστε τις ντρίπλες παρακαλώ, ειναι σαφές το σενάριο και το ερώτημα)
Καθόλου ντρίπλα. Όταν κάποιος χτίζει σιγά σιγά το σύστημά του, γνωρίζει απο που ξεκινά και που έχει φτάσει. Μαθαίνει λοιπόν με το πέρασμα του χρόνου ποιο συστατικό του συστήματος συντελεί σε ποιο αποτέλεσμα, άρα γνωρίζει απο πολύ νωρίς τι του προκαλεί το πρόβλημα. Αν το πάρει "σετ", τότε θα πρέπει σιγά σιγά να κάνει πειραματισμούς εκ του ασφαλούς ( βλέπε δανεικά καλώδια απο αντιπροσώπους για παράδειγμα ), ίσως και δοκιμές με άλλα μηχανήματα για να εντοπίσει τη ταυτότητα του κάθε συστατικού. Για να απαντήσω πάντως στο ερώτημά σου και έχοντας διανύσει μεγάλη απο τη διαδρομή, προσωπικά και αν είχα φτάσει στα όρια ( τα οικονομικά μου κυρίως ) το θέμα των καλωδίων και των περιφερειακών γενικότερα ( έχοντας κάνει το πιο σωστό ταίριασμα για τα γούστα μου ), πρώτα θα επένδυα στο room treatment για να δώσω στο σύστημα τη δυνατότητα να "αναπνεύσει" και μετά θα επένδυα ενδεχομένως σε καλώδιο ρεύματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνω το καλώδιο ρεύματος, απλά προσωπικά κρίνω ότι δεν μου δίνει τόσα πολλά για τα λεφτά που θα επενδύσω.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89