Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.402
Μήπως θα μπορούσες εσυ η και καποιoς άλλος σχετικος να απαντήσετε στο εξης:

Αν υποθέσουμε οτι μια σεξουαλικη πραξη εχει φτάσει το 100% της απόδοσης.

Σε τι ποσοστό εχει συμβάλει το καθένα απο τα παρακατω σε αυτο το αποτελεσμα?

Α. Φιλάκια

Β. Χαδάκια

Γ. Τσιμπ@υκι

Δ. Διείσδυση

Ε. Πισ@κ@λητ@

Στ. Συντριβανατο

Ζ. Ισπανικη

Η. Χειροπεδες

Θ. Αλλα μαγικά μαντζούνια.

Επισης, επειδη φανταζομαι εχεις εμπειρια σε αυτους τους χώρους, τι θα εκανε τη μεγαλύτερη απολαυστικη και μετρήσιμη διαφορα:

Η αφαίρεση των χειροπεδων από τα καγκελα απο το κρεβατι ή η αντικατάσταση της ισπανικης με μπατσακια στα κ@λ@μερια?

Ευχαριστω :party:

Άμεση (μάλλον υποσυνείδητη) επιβεβαίωση πως η όλη συζητηση εχει να κανει με επίδειξη ....μεγέθους.

:roflmao::roflmao::roflmao:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.038
Για να συνεχισω λιγο το παράδειγμα των πισινών :p, καποιοι βεβαια θα πουν εγω εχω εξοπλισμό εκατομμυρίων για να διατηρώ το ph της πισίνας μου με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού και τη δοκιμάζω 12 φορες τη μερα, οποτε άμα σου πεσει καμμια σταγόνα λεμόνι σε σκότωσα!
Οι υπόλοιποι με τις φουσκωτές στο μπαλκονι, τους θαυμάζουμε αλλα τι μας νοιαζει για το λεμόνι?

Γιαυτο θα ηθελα πολυ να απαντήσουν οι τρεις που αναφέρθηκα πριν για το ποσο επηρεάζουν οι διάφοροι παράγοντες ενα ηχοσύστημα, αφενός γιατι αυτοι ξερουν καλυτερα, αφετέρου για να μπουν τα πραγματα σε μια σωστη διάσταση.

Και οποιος αλλος θελει βεβαια.

Akis_G

Reaction score
8.038
Μήπως θα μπορούσες εσυ η και καποιoς άλλος σχετικος να απαντήσετε στο εξης:

Αν υποθέσουμε οτι μια σεξουαλικη πραξη εχει φτάσει το 100% της απόδοσης.

Α. Φιλάκια

Β. Χαδάκια

Γ. Τσιμπ@υκι

Δ. Διείσδυση

Ε. Πισ@κ@λητ@

Στ. Συντριβανατο

Ζ. Ισπανικη

Η. Χειροπεδες

Επισης, επειδη φανταζομαι εχεις εμπειρια σε αυτους τους χώρους, τι θα εκανε τη μεγαλύτερη απολαυστικη και μετρήσιμη διαφορα:

Η αφαίρεση των χειροπεδων από τα καγκελα απο το κρεβατι ή η αντικατάσταση της ισπανικης με μπατσακια στα κ@λ@μερια?

Ευχαριστω :party:
Γενικα τα ποστ σου εχουν προσφέρει πολλα σε αυτο το θρεντ :drinks:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Με το σκεπτικό σου, καποιοι βάζουν 240αρια λάστιχα στο Σμαρτ τους.
Δε νομιζεις οτι καποιος πιο σχετικός θα επρεπε να τους εξηγήσει οτι δεν ειναι σωστο αυτο?
Είναι τόσο λάθος το να βάλει κάποιος ένα καλώδιο και να περιμένει να ακούσει τον ηχητικό παράδεισο, όσο λάθος είναι και να έρχεται ο οποιοσδήποτε και να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Μόνο που το θέμα συντηρείται οχι επειδή η μια πλευρά υποστηρίζει ότι ένα καλώδιο ρεύματος θα κάνει σώνει και καλά τη διαφορά, αλλά επειδή η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση ένα καλώδιο ρεύματος δεν θα κάνει τη διαφορά. Είναι το ίδιο...?
Επειδή ζητήθηκε απόδειξη πέραν των ακουστικών δοκιμών, να ρωτήσω. Ποιος μου αποδεικνύει με τους τύπους που παρατέθηκαν ότι δεν υπάρχουν διαφορές; Απο όσο είδα, ο κύριος Στέφανος μας παρέθετε παραδείγματα παλμογράφου, για συγκεκριμένες συχνότητες. Δεν είδα πουθενά να αναλύεται π.χ. ένα ολόκληρο μουσικό κομμάτι, ένα σύνολο κυματομορφών, όπως θέλετε πείτε το, δεν είμαι ηλεκτρονικός για να γνωρίζω ορολογία.
Και σε τελική ανάλυση, που το παράξενο; Επειδή υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να βγάζουν κάθε λεπτομέρεια περάσει απο τα κυκλώματα ενίσχυσής τους και επειδή εμείς δεν έχει τύχει να ακούσουμε τέτοια συστήματα, θα βγάλουμε τους κατόχους των συστημάτων αυτών UFO? Κανείς σε τελική ανάλυση δεν μας υποχρεώνει να αγοράσουμε κάτι τέτοιο, πολλοί απο εμάς έχουμε εντελώς διαφορετική οικονομική κατάσταση και άλλες υποχρεώσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως, πριν ρίξουμε κάποιον στη πυρά, να γνωρίζουμε για ποιο πράγμα μιλάμε.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Θεωρώ αυτονόητο ότι κανένας μας δεν έχει ανάγκη να καταστήσει δικό του ζητούμενο τα ζητούμενα των άλλων...
Ασφαλως,και προς αποφυγη παρεξηγησης,το ποστ μου στο οποιο απαντησες πιο πανω,δεν αναφεροταν σε σενα,κοιταξε το ξανα αν σου δοθηκε αυτη η εντυπωση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.939
Για τους πιστεύοντες και μη, θα ήθελα να δείξω δύο μόνο παραδείγματα από τα πολλά συστήματα που ακούνε σε καλώδια.

Πρόκειται για δύο Εξαιρετικά συστήματα, που ανήκουν σε συμφορουμίτες και που και τα δύο "ακούνε" σε καλώδια τροφοδοσίας (και όχι μόνο).

Με τυχαία σειρά:

Α) το σύστημα του φίλου ΜΗ.

Β) Και βέβαια του φίλου Miles.

Όσοι λοιπόν δεν ακούτε διαφορές από τα καλώδια ρεύματος, μπορείτε να αρχίσετε να αναρωτιέστε τι έχετε κάνει λάθος.
Το επάνω, ας πούμε ότι μπορεί να παίξει Ζαμπέτα. Το κάτω όμως;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Προφανώς, για να αναπαράγεται κάποια πληροφορία, υπάρχει στο master. Για να την ακούμε, σημαίνει ότι υπάρχει. Δεν δημιουργούμε πληροφορίες ως ακροατές, τις ακούμε. Διαφωνούμε κάπου ή εγώ σε έχασα;

Λάθος έχεις καταλάβει. Μάλλον κάποιοι θέλουν να επιβεβαιωθούν ως είτε επιστήμονες είτε ως πιο έξυπνοι ώστε να μην ασχολούνται με αυτές τις λεπτομέρειες.
Eγω ειμαι βεβαιος οτι ακουνε και τις διαφορες για τις οποιες συζητουμε

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.402
Μηπως θα μπορούσες εσυ και οι ιδιοκτήτες αυτών των συστημάτων να απαντήσετε στο εξης:

Αν υποθέσουμε οτι αυτα τα συστήματα εχουν φτάσει το 100% της ηχητικής απόδοσης.
Α. Χώρος
Β. Ηχεία
Γ. Ενισχυτικά
Δ. Πηγες
Ε. Καλώδια ηχείων
Στ. Ιντερκονεκτ
Ζ. Καλώδια τροφοδοσίας
Η. Ρακ

Επισης, επειδη φανταζομαι εχεις μετρήσει αυτους τους χώρους, τι θα εκανε τη μεγαλύτερη ακουστή και μετρήσιμη διαφορα:
Η αφαίρεση των διαχυτων πισω απο τα ηχεία ή η αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας με μαυρα μηδαμινής αξίας?

Ευχαριστω
Ποσοστά δεν μπορώ να δώσω, αλλα εχουν ακριβως την ιεραρχία την οποία παρέθεσες. Με το Θ. να τείνει στο μηδέν.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μπορεί κάλλιστα να τις αντιλαμβανόμαστε ακροαματικώς ως αποκλίσεις από την ισορροπία που οφείλει να έχει επιδιώξει ο ηχητικός μηχανικός στο master.

Εγείρεται έτσι και το προαιώνιο ζήτημα,ύστερα από πόσες παρεμβολές μια λεπτομέρεια ανάγεται σε...παχυμέρεια.:lol:
Η παλιν,να επανερχεται πιο σωστα η ισορροπια που πετυχε ο ηχητικος μηχανικος στο μαστερ.Διοτι προφανως δεν υπαρχει το τελειο συστημα,επομενως ολα αποκλινουν απο την τελειοτητα με διαφορους τροπους.

Akis_G

Reaction score
8.038
Είναι τόσο λάθος το να βάλει κάποιος ένα καλώδιο και να περιμένει να ακούσει τον ηχητικό παράδεισο, όσο λάθος είναι και να έρχεται ο οποιοσδήποτε και να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Μόνο που το θέμα συντηρείται οχι επειδή η μια πλευρά υποστηρίζει ότι ένα καλώδιο ρεύματος θα κάνει σώνει και καλά τη διαφορά, αλλά επειδή η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση ένα καλώδιο ρεύματος δεν θα κάνει τη διαφορά. Είναι το ίδιο...?
Επειδή ζητήθηκε απόδειξη πέραν των ακουστικών δοκιμών, να ρωτήσω. Ποιος μου αποδεικνύει με τους τύπους που παρατέθηκαν ότι δεν υπάρχουν διαφορές; Απο όσο είδα, ο κύριος Στέφανος μας παρέθετε παραδείγματα παλμογράφου, για συγκεκριμένες συχνότητες. Δεν είδα πουθενά να αναλύεται π.χ. ένα ολόκληρο μουσικό κομμάτι, ένα σύνολο κυματομορφών, όπως θέλετε πείτε το, δεν είμαι ηλεκτρονικός για να γνωρίζω ορολογία.
Και σε τελική ανάλυση, που το παράξενο; Επειδή υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να βγάζουν κάθε λεπτομέρεια περάσει απο τα κυκλώματα ενίσχυσής τους και επειδή εμείς δεν έχει τύχει να ακούσουμε τέτοια συστήματα, θα βγάλουμε τους κατόχους των συστημάτων αυτών UFO? Κανείς σε τελική ανάλυση δεν μας υποχρεώνει να αγοράσουμε κάτι τέτοιο, πολλοί απο εμάς έχουμε εντελώς διαφορετική οικονομική κατάσταση και άλλες υποχρεώσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως, πριν ρίξουμε κάποιον στη πυρά, να γνωρίζουμε για ποιο πράγμα μιλάμε.
Δεν διαφωνώ σε αυτα που λες.
Το ερώτημα :ακούγονται ή οχι τα καλώδια τροφοδοσίας, ειναι παραπλανητικό και μικρής σημασιας

I

iason

Guest
Θα ηθελα να κανω μια αναφορά απο μια ιστοσελιδα ενος κατασκευαστή καλωδιων οχι και τοσο γνωστό αλλα πιστευω εξισου καλό .
Αφιερωμενο σε ολους τους φιλους οι οποίοι μαχονται τα καλωδια και πολλες φορες τα παρεξηγουν .
www.german-hiend.com
Tip:

Before you invest in the cabling of your audio-system, take a look at the components in your loudspeaker’s crossover. Even some well-known firms are inappropriately frugal….
An investment in valuable silver cable does not make much sense, if for example a fifty cent capacitor is mounted in front of the tweeter….
Also, the relation to the investment in cable needs to be proportionate with the qualities of the present music playback system.

Only a spoiler does not make a race car.

:drinks:

Reaction score
1.147
Για να συνεχισω λιγο το παράδειγμα των πισινών :p, καποιοι βεβαια θα πουν εγω εχω εξοπλισμό εκατομμυρίων για να διατηρώ το ph της πισίνας μου με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού και τη δοκιμάζω 12 φορες τη μερα, οποτε άμα σου πεσει καμμια σταγόνα λεμόνι σε σκότωσα!
Οι υπόλοιποι με τις φουσκωτές στο μπαλκονι, τους θαυμάζουμε αλλα τι μας νοιαζει για το λεμόνι?

Γιαυτο θα ηθελα πολυ να απαντήσουν οι τρεις που αναφέρθηκα πριν για το ποσο επηρεάζουν οι διάφοροι παράγοντες ενα ηχοσύστημα, αφενός γιατι αυτοι ξερουν καλυτερα, αφετέρου για να μπουν τα πραγματα σε μια σωστη διάσταση.

Και οποιος αλλος θελει βεβαια.
Φίλε μου σου παραθέτω ενα σετάκι που ακούω σήμερα και στο οποίο το ΄πράσινο΄ furutec ακούγεται σαν βελτίωση στον ήχο συνολικά.
cd player .marantz cd 63 αγορά μτχ 100 ευρω.
pre . pass buffer b1 ιδιοκατασκευή με κόστος 300 ευρώ.
power amp. pass aleph 5 ιδιοκατασκευή με κόστος 1200 ευρώ.
speakers. triangle cometes αγορά μτχ 200 ευρώ.
Το καλώδιο μπαίνει στον τελικό.
Ούτε εξωτικό θεωρώ το εν λόγω σετ ούτε παράλογα ακριβό.:)

Akis_G

Reaction score
8.038
Φίλε μου σου παραθέτω ενα σετάκι που ακούω σήμερα και στο οποίο το ΄πράσινο΄ furutec ακούγεται σαν βελτίωση στον ήχο συνολικά.
cd player .marantz cd 63 αγορά μτχ 100 ευρω.
pre . pass buffer b1 ιδιοκατασκευή με κόστος 300 ευρώ.
power amp. pass aleph 5 ιδιοκατασκευή με κόστος 1200 ευρώ.
speakers. triangle cometes αγορά μτχ 200 ευρώ.
Το καλώδιο μπαίνει στον τελικό.
Ούτε εξωτικό θεωρώ το εν λόγω σετ ούτε παράλογα ακριβό.:)
Κι εγω σου απαντώ οτι στο δικο μου συστημα που ειναι λιγο μεγαλύτερου κόστους, η προσθήκη ενος ανάλογης αξίας καλωδίου δεν προσέφερε τιποτα.
Θα μου απαντησεις οτι ή ειμαι κουφός ή οτι το συστημα μου ειναι για τα μπάζα.
Ενταξει.
Δε βγαζει καπου αυτο

Reaction score
751
Το ερώτημα :ακούγονται ή οχι τα καλώδια τροφοδοσίας, ειναι παραπλανητικό και μικρής σημασιας
Καθολου. Εχω π.χ. ενα συστημα των 50Κ στο σαλονι, πες μου εναν σχετικα οικονομικο τροπο για να το βελτιωσω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic