zakman35
Επαγγελματίας
- Reaction score
- 4.008
Γιατί ξεχνάς τις ανακλάσεις και την συμμετρία.
Επειδή ενδιαφέρει πολύ εμένα αλλά πιστεύω και άλλους, πες μας αν μπορείς πιο αναλυτικά γιατί δεν μπορεί broadband παρέμβαση να αντιμετωπίσει room modes σε "κακά" δωμάτια. Ας εστιάσουμε μόνο σε χαμηλές συνχότητες (κάτω από συχνότητα Schroeder ).Γιατί ξεχνάς τις ανακλάσεις και την συμμετρία.
Το θαύμα του Dsp είναι ότι έκανε μερικούς άσχετους να νομίζουν ότι τα έμαθαν όλα και να αισθάνονται μάγκες που κατάφεραν να στήσουν ενα μικρόφωνο και να πατήσουν το κουμπί measure.οχι ....εχει ακουσει και ετσι και γιουβετσι.....εφτιαξε και τον χωρο που συζηταμε...
μην ξεχασεις να μου φερεις απο αυτο που παιρνεις..
και το dsp κανει τουλαχιστον θαυματακια...
αυτο απο μονο του ειναι θαυματακι
Δεν αναφέρομαι Δημήτρη μόνο σε room modes , αναφέρομαι κυρίως σε ασύμμετρους χώρους, με ασύμμετρες ανακλάσεις, χώρους με κούφια πατώματα και ψευδοροφές, τοίχους απο γυψοσανιδες, χώρους πολυ μικρούς η πολύ μεγάλους, τζάκια κτλ.Επειδή ενδιαφέρει πολύ εμένα αλλά πιστεύω και άλλους, πες μας αν μπορείς πιο αναλυτικά γιατί δεν μπορεί broadband παρέμβαση να αντιμετωπίσει room modes σε "κακά" δωμάτια. Ας εστιάσουμε μόνο σε χαμηλές συνχότητες (κάτω από συχνότητα Schroeder ).
[DOUBLEPOST=1469439054][/DOUBLEPOST]Επί της ευκαιρίας, την έχω μεγαλύτερη.
Αν δεν έχεις γνώση και εμπιστοσύνη σε κανέναν είναι η πιο ασφαλής λύση. IMHOΝα προβώ σε αγορά του πχ Dirac και να μου φτιάξει το "αυτόματο" calibratio
Και το ερώτημα είναι:
*με πρόλαβε ο Ζιζίκος.
Σε ποιούς αναθέτεις αυτό το έργο?
Ποιοί είναι?
Πού τους βρίσκεις?
Ποιούς εμπιστεύεσαι (όπως είπε σωστά και ο Dimifoot)?
Bonus ερώτηση:
Είμαι Α Σ Χ Ε Τ Ο Σ και δεν έχω και καμία διάθεση να ασχοληθώ να μάθω ώστε να "χεριάσω" μόνος μου καμπύλες.
Να προβώ σε αγορά του πχ Dirac και να μου φτιάξει το "αυτόματο" calibration?
Παίρνω σωστό αποτέλεσμα ή μια τρύπα στο νερό και ωσάν Α Σ Χ Ε Τ Ο Σ να κάτσω στ' αυγά μου και ν' ακούσω στο stereo μου?
Κι ο πλέον άσχετος, μπορεί καταρχήν να μάθει πολλά ωραία και χρήσιμα με την ενασχόληση με ένα ντιρακ. Μόνο καλό μπορεί να κάνει στον εαυτό του με τέτοια ενασχόληση, και να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο εναλλαγής καλωδίων και μηχανημάτων.Και το ερώτημα είναι:
Σε ποιούς αναθέτεις αυτό το έργο?
Ποιοί είναι?
Πού τους βρίσκεις?
Ποιούς εμπιστεύεσαι (όπως είπε σωστά και ο Dimifoot)?
Bonus ερώτηση:
Είμαι Α Σ Χ Ε Τ Ο Σ και δεν έχω και καμία διάθεση να ασχοληθώ να μάθω ώστε να "χεριάσω" μόνος μου καμπύλες.
Να προβώ σε αγορά του πχ Dirac και να μου φτιάξει το "αυτόματο" calibration?
Παίρνω σωστό αποτέλεσμα ή μια τρύπα στο νερό και ωσάν Α Σ Χ Ε Τ Ο Σ να κάτσω στ' αυγά μου και ν' ακούσω στο stereo μου?
[DOUBLEPOST=1469438867][/DOUBLEPOST]
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς ενεργεί ένα αρτίως υλοποιημένο σε ψηφιακό πεδίο ενεργό κρος (και μη πραγματοποιήσιμο με καμία τεχνική στο αναλογικό πεδίο) απαντά στο παρακάτω χωρίο (από περιβόητο κλειδωμένο νήμα που ΄΄πόνεσε΄΄ πολύ κόσμο):Εν κατακλείδι για να καταλαβαίνουμε και οι πιο καινούριοι...dsp correction μπορείς να κάνεις είτε με ενεργό κρος που έχει dsp είτε με dsp software room correction? Αν έχω καταλάβει καλά και ισχύουν τα προαναφερθέντα , υπερτερεί κάποιο έναντι του άλλου?
Το θαύμα του Dsp είναι ότι έκανε μερικούς άσχετους να νομίζουν ότι τα έμαθαν όλα και να αισθάνονται μάγκες που κατάφεραν να στήσουν ενα μικρόφωνο και να πατήσουν το κουμπί measure.
Άσχετα αν καμιά φορά ξεχνάνε να συνδέσουν το μικρόφωνο στον υπολογιστή, είναι πεπεισμένοι ότι αυτό που ακούνε ειναι το σωστό επειδή είναι corrected.
Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι με το dsp μπορούν να κάνουν ενα σύστημα των 5.000€ να παίζει καλύτερα απο ένα των 50.000€, ένα χώρο μπάχαλο να παίζει σαν το μέγαρο μουσικής κτλ, κτλ.
Συνήθως είναι πολέμιοι του Hi-end , μιας και δεν έχουν τα κριτήρια να το αξιολογήσουν και για αυτό έχουν υιοθετήσει μια μηδενιστικη νοοτροπία βάση της οποίας όλα είναι ίδια και οτιδήποτε ακριβό είναι απάτη.
Σε αυτούς τους ανθρώπους το Dsp λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας σε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουν και σε οτιδήποτε ξεπερνά τις γνώσεις και τις δυνατότητες τους.
Τραγική -ίσως- ειρωνεία είναι ότι όσα βασικά στοιχεία είναι εύκολο να γνωρίζουμε έχουν ήδη κατατεθεί στον παρόντα ιστότοπο...Παραδείγματος χάριν:Τι εννοειτε με τον όρο ενεργή ισοσταθμιση? Κανένα link σε κατανοητή ορολογία υπάρχει?
...