Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.979
Όχι.
Το αυτί μου ούτε μετρητικό μικρόφωνο είναι, ούτε το βάζω πάνω από την σίγουρη γνώση.

Το σίγουρο είναι ότι θες νέες κάψες στα τουιτερ.

Αυτά.

Αν δεν ακούγεται διαφορά ή αν δε μπορείς να την μετρήσεις, δεν αλλάζει τίποτα, απλά σημαίνει ότι το μπάλωμα έγινε όσο καλύτερα γινόταν.

Οκ? ;)
OK

image.jpeg

image.jpeg

image.jpg

Ειναι ίδια μονάδα με το 802/803-s2 οπως φαινεται και στο κουτι.

Παραγωγής 2005. (Αυτα που αντικαταστάθηκαν ηταν του 1988). Έπρεπε να αλλαχθεί το ενα έτσι κι αλλιως, ειχε ήδη αρχίσει να χαλαρώνει παλι απο τις βιδες και κρατιόταν απο τη μια μονο και απο τη σιλικόνη που έβαλε ο Κωστας. Όποτε αλλάχθηκαν και τα δυο με καινούργια, απο τα τελευταία διαθέσιμη κομμάτια "in the world"....

Έτοιμος ο μεταμοσχευμένος Φρανκενστάιν για νέες περιπέτειες.

(Θέλουν στρώσιμο τα tweeters?)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Φυσικά, τουλάχιστον έξι μήνες
Συνεχους παιξιματος; :D

Σοβαρα μπρε, θελουν στρωσιμο τα tseeters (οχι αυτα συγκεκριμενα, ειναι ερωτηση γενικου ενδιαφεροντος)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Τίποτε δε θέλει στρώσιμο στα ηχητικά.-
Αυτά είναι θεωρίες του κwλου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.028
Μπα; Τι μας λες;

Το στρώσιμο του αυτιού το ξέχασες! ;)
[DOUBLEPOST=1472902920][/DOUBLEPOST]Με γειες ντιμιφουτη!
Παω στοίχημα ότι θα παίζει καλύτερα! ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Με γειες ντιμιφουτη!
Παω στοίχημα ότι θα παίζει καλύτερα! ;)
Thanks
Υπάρχουν τρεις πιθανές εκδοχές (δεν εχω άποψη ακόμα,δεν έκατσα να ακούσω)
  1. Να παίζει χειρότερα. Απίθανο με 2 καινούργια tweeters, εκτός αν εχουν κατασκευαστική βλάβη.
  2. Να παίζει καλυτερα. Θα μου φανεί σαν να παίζει καλυτερα.
  3. Να παίζει το ίδιο. Θα μου φανεί (μάλλον) σαν να παίζει καλυτερα, λόγω του expectation bias.
Οπότε λεω απο τωρα οτι παίζει καλυτερα, χωρίς να τα ακούσω :).
Για καλο και για κακό τα μέτρησα προχθές στα 10cm, για να εχω να συγκρίνω με τα καινούργια.

Αυτο που θα επιθυμούσα ειναι να ειναι λιγοτερο "σκληρά" σε υψηλές στάθμες. Και πριν καλά παίζανε παντως.
Α, και να μην μου διαλύονται καθε 3-4 μήνες (αυτο το σιγουρεψα, πιάνουν γερά οι βιδες τωρα)

Τίποτε δε θέλει στρώσιμο στα ηχητικά.-
Αυτά είναι θεωρίες του κwλου.
Απο οσα ξέρω θέλουν στρώσιμο ολα οσα εχουν μηχανικά κινούμενα μέρη, οπως woofers και midwoofers,
αλλα και πυκνωτές. Και σίγουρα και ο εγκέφαλος μας που λέει ο Εαρ. Για τα tweeters δεν θυμάμαι κατι γιαυτο ρωτάω, θα το ψάξω αργοτερα.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Απο οσα ξέρω θέλουν στρώσιμο ολα οσα εχουν μηχανικά κινούμενα μέρη, οπως woofers και midwoofers,
αλλα και πυκνωτές.
Αφού ξέρεις, τι ρωτάς; :rolleyes:
Δεν είναι κινούμενο το tweeter;;)

Μπούρδα το στρώσιμο, μεγάλη μπούρδα να ανεβάζεις κάαααθε φορά σταδιακά το volume.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Δεν γνωρίζω αν τα tweeters ειναι στην ίδια λογική με τα woofers που εχουν καποια ανάρτηση που αλλάζει μηχανικές ιδιότητες.
Θα επανέλθω.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Μα και τα τουΐτερ έχουν κινούμενους θόλους με ανάρτηση, απλά κάνουν πολύ μικρή διαδρομή.
Μεγειά.
Thanks.
Μάλλον το οτι η διαδρομή ειναι πολυ μικρη ειναι που τα κανει να διαφέρουν απο τα woofers στο burn in. Λεω τωρα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Έξι μήνες συνεχούς παιξίματος ειναι κατι σαν 12 χρόνια απο μια ωρα τη μερα. :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.028
Θα μας πεις σε εξι μηνες :p
Σε έξι μήνες θα έχει κλαϊν μαϊν στη χειρότερη, κιι στην καλύτερη, κι όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί, θα τα σβήσει ο χρόνος σα φθινοπωρινά φύλλα που... (φτάνει..ζζζζζζ)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Σημειωτέον πως η αλλαγη των tweeters δεν έγινε προς αναζήτηση βελτίωσης -αν έρθει καλοδεχούμενη φυσικα- αλλα για δυο άλλους λόγους.

Πρώτον γιατι το συνέστησε ο Εαρ που τα είδε απο κοντά.

Και δεύτερον ως "ασφάλεια ζωής": το ενα είχε δημιουργήσει προβλήματα τρεις φορές σε ενα εξάμηνο με τη στήριξη του (φθορά σε μεταλλικό πλαίσιο /Βιδες ) με αποτέλεσμα να τρίζει (μια φορα το χειρούργησε ο Μιχαλης Μ. και μια εγω) ή και να ξεβιδωθει τελείως και να πέσει μεσα στο ηχείο, οπως περιγράφω στην προηγούμενη σελίδα.
Ηταν αναμενόμενο πως θα ξανα συνέβαινε, και ισως να ξαναδημιουργούσε σοβαρά προβλήματα οπως αυτα που αντιμετώπισε ο Εαρ που προσπαθούσε να κανει κολληση σε μοριακό επίπεδο πριν λιγες μερες.

Οπότε πηρα δυο tweeters για συμμετρία, ούτως ώστε τα ηχεία να παραμείνουν σε χρήση ειτε στο κυριως σύστημα, ειτε σε περίπτωση αναβάθμισης σε κάποιο δευτερεύων.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Σε έξι μήνες θα έχει κλαϊν μαϊν στη χειρότερη, κιι στην καλύτερη, κι όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί, θα τα σβήσει ο χρόνος σα φθινοπωρινά φύλλα που... (φτάνει..ζζζζζζ)
Αισιόδοξη προοπτική. Τον Τσακαλώτο και τον Κατρούγκαλο (κυριως αυτόν φοβάμαι τωρα) θα ρωτήσω και θα σου πω.

Προς το παρόν θα περιμενω ncore απο τον Ζαπ, και θα είμαι happy για καιρό. Κανα χρονο ισως;

Μην παει χαμένος ο κόπος σου και οι πυκνωτές / πηνια που αλλάχθηκαν (πολυ διδακτική εμπειρία, άξιζε)

Εχω και ενα συναισθηματικό δέσιμο με τα συγκεκριμένα, τωρα που παίζουν καλυτερα απο ποτέ δεν μου παει καρδιά.

Θα πάρω τωρα ενα καλο μικροσκόπιο Olympus για την κυρία, εχει προτεραιότητα. Άσε μη φάμε και καμμια παντοφλιά.

Όσο για KH 310 ή kii οταν έρθει η ωρα, μαλλον παω για KH (ή αλλο αναλογικό ενεργό αν βγει κατι καλύτερο στα ίδια περιπου λεφτα) και όχι για ψηφιακό ενεργό , με στόχο ομοιόμορφο πολυκαναλο σετ απ. Και ναι, 7 kii ειναι πολλα χρήματα. Λες να βγάλει μικρότερα για surround και option για πολυκαναλο στο kii control να γίνει της Ποπης;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Ε, θα τον δεις στην έκθεση, ρώτα τον! ;)
Seriously?

Ε, τοτε να κατέβω σίγουρα.
Και περσυ για το κιι κατέβηκα αλλα δεν ειχε έρθει. Άκουσα το Grimm βέβαια, που ηταν εκπληκτικό, αλλα πολυ πιο ακριβό...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.028
Τι να σου πω, κάτι για μόλα μόλα ακούω, κάτι για μπρουνο, δε ξέρω ακόμα τι θα γίνει σίγουρα. Για τον μπρουνο κατεβαίνω και γω, για τα υπόλοιπα αδιαφορώ..

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.979
Τι να σου πω, κάτι για μόλα μόλα ακούω, κάτι για μπρουνο, δε ξέρω ακόμα τι θα γίνει σίγουρα. Για τον μπρουνο κατεβαίνω και γω, για τα υπόλοιπα αδιαφορώ..
Καλο θα ειναι οποια εταιρία τον προσκαλεί να μας ενημερώσει εγκαίρως.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29