Βιβλία

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.276
- το εμπνεύστηκε ο Παππούς από μία πυρκαγιά σε ζωολογικό κήπο , και γράφουν εναλλάξ με τον Κέρουακ τα κεφάλαια , ίσως το ποιο ''νορμάλ'' βιβλίο τους , αξίζει

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
[...] Απο Burroughs, τι εχεις διαβασει ?
- το εμπνεύστηκε ο Παππούς από μία πυρκαγιά σε ζωολογικό κήπο , και γράφουν εναλλάξ με τον Κέρουακ τα κεφάλαια , ίσως το ποιο ''νορμάλ'' βιβλίο τους , αξίζει
Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Από WB διάβασα πρώτα το "Γυμνό Γεύμα (αποκατεστημένη έκδοση)" το οποίο το αγόρασα πιο πολύ από περιέργεια και μετά το "Μια στις χίλιες", το οποίο το διάβασα θέλοντας να δώσω μια "δεύτερη ευκαιρία" στον WB. Το "Γυμνό Γεύμα" δεν μου άρεσε, δεν θέλω καν να θυμάμαι τι διάβασα εκεί μέσα. Τους "Ιπποπόταμους" σκέφτομαι να το διαβάσω ακριβώς επειδή δεν γράφει μόνος του κι επειδή περιγράφει (στο μέτρο του δυνατού) μια πραγματική ιστορία. Εάν αποδειχθεί ότι είναι σαν το "Γυμνό Γεύμα" απλά θα το αφήσω στη βιβλιοθήκη να πιάνει σκόνη.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.276
- το γυμνό γεύμα είναι ότι ποιο ακραίο έχει γράψει , όντας στην Ταγγέρη καθαρίζοντας από ''Η'' , χρησιμοποιώντας σκληρά ψυχεδελικά . Το βιβλίο το βρήκε ο
Brion Gysin σε μορφή πεταμένων σελίδων με ακαθαρσίες , και το συμμάζεψε σε μία λογική σειρά . . . λογική ;;; ( :headbang: )
[DOUBLEPOST=1474358071][/DOUBLEPOST]- δοκίμασε το junky , έχει φοβερή ατμόσφαιρα , και είναι ''νορμάλ''

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.003
Wizzy, green light, προχωρα στους ιπποποταμους. Και οτι θες, εδω ειμαστε. :)
(Δες και τη ταινια μετα.)
Μια στις χιλιες-ghost of a chance.
H γατα μεσα μας - the cat inside.
..ειναι της τελευταιας εποχης WSB (78-79 με 85-86-αν δεν με απατα και η μνημη μου), εποχη τις τριλογιας των κοκκινων νυχτων*** :
Πολεις της Κοκκινης Νυχτας-Cities of the Red Night
Τοπος νεκρων Δρομων-Place of the dead roads
Δυτικες Χωρες-Western Lands
(περιμενω την μεταφραση του τελευταιου στα ελληνικα-εχει παγωσει λιγο απ'οτι μου παν προσφατα-, αλλιως...θα παω στο αγγλικο κειμενο...αναποφευκτα..)
***Εκει βρισκεται η επιτομη του εργου/ουσιας και 5ουσιας και συν****ας του WSB.(αλληλοσυμπληρονονται τα βιβλια, καθως και εξηγουνται καποια νοηματα, η πανε παραπερα..)
Αφιερωμα,θα κανω συνολικο, μετα την δευτερη-τριτη αναγνωση,(μου λειπουν κατι "ψιλα" απο την πρωτη εποχη).

QUIZ: Ποιος μεγαλος μουσικος καλλιτεχνης ειχε διαβασε το "πολεις τις κοκκινης νυχτας" 8 φορες ?? και στο τελος κρεμαστηκε??
TIP: κρεμαστηκε πρωταπριλια.

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.276
Πολεις της Κοκκινης Νυχτας-Cities of the Red Night
Τοπος νεκρων Δρομων-Place of the dead roads
Δυτικες Χωρες-Western Lands
.
+ 1.000 . . . σχεδόν αστυνομικά
[DOUBLEPOST=1474359939][/DOUBLEPOST]
QUIZ: Ποιος μεγαλος μουσικος καλλιτεχνης ειχε διαβασε το "πολεις τις κοκκινης νυχτας" 8 φορες ?? και στο τελος κρεμαστηκε??

- να το πάρει το ποτάμι

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.003

ε ναι.. αυτα τα 3 πανε μαζι.. γνωριζε τι εκανε..

TIP no 2 : ορισμος necropunk - Los Angeles ... (εχει κανει τεραστια εικαστικη δουλεια - περα απο μουσικη)
εργο του:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.003
Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Από WB διάβασα πρώτα το "Γυμνό Γεύμα (αποκατεστημένη έκδοση)" το οποίο το αγόρασα πιο πολύ από περιέργεια και μετά το "Μια στις χίλιες", το οποίο το διάβασα θέλοντας να δώσω μια "δεύτερη ευκαιρία" στον WB. Το "Γυμνό Γεύμα" δεν μου άρεσε, δεν θέλω καν να θυμάμαι τι διάβασα εκεί μέσα. Τους "Ιπποπόταμους" σκέφτομαι να το διαβάσω ακριβώς επειδή δεν γράφει μόνος του κι επειδή περιγράφει (στο μέτρο του δυνατού) μια πραγματική ιστορία. Εάν αποδειχθεί ότι είναι σαν το "Γυμνό Γεύμα" απλά θα το αφήσω στη βιβλιοθήκη να πιάνει σκόνη.

... αν δεν κανω λαθος, περιεχει και την αλληλογραφια με τον γιατρο του για τα "φαρμακα" ? πηρα "depon" και τα "ειδα ολα"... ενω η "ασπιρινη" δεν... ?
την εκδοση απο την Αποπειρα εχω, εχω διαβασει καποια μερη/αποσπασματα κοκ . Εχω ξεκινησει απο την τελευταια του περιοδο-στο λεξικο "αναποδος" εχει διπλα εμενα.. λολ. Οποτε θα ηταν (καπως) αστοχο να εκφρασω συνολικη αποψη.
Δεν πιστευω οτι ηθελε να ωραιοποιησει καποια πραματα, ισως να ηθελε να προκαλεσει..ισως τιποτα. Τον υπερ-αγαπαμε, για τον συμβολισμο του την ταυτοτητα του, το νοημα περα απο τις λεξεις ή εκφρασεις... και ενα σορο αλλα πραματα. Αλλα δεν ειναι συμβατικα βιβλια/αναγνωσματα. Προκαλουν αλλιωτικα (αλλου-τριτου-τυπου/ET/κοσμικα) ερεθισματα ή ευαισθησιες.
Καθολου τυχαιος ο Παππους, ειχε διαβασει παρα πολυ και εχει πολλες αναφορες καθολη τη διαρκεια της συγγραφης του σε αλλους.
W.S.Burroughs is the trip.-you/yourself are the drug.
ή απλα "American Writer" - (Mini Quiz:ποιος-γνωστος-νομπελιστας-συγκραφεας-Ιρλανδος του το ειχε πει αυτο?)

Mια πιο κομικ προταση -βασισμενη στο ανωθεν βιβλιο (δεν το εχω..δυστηχως) :

Θα επανελθω πιο αργα...γιατι καποιοι κρατανε μια θηλια και μου φωναζουν "ουυυυ ουυυυ Ντισεμπερντ!! ουυυ ουυυυυ!!!" ..
[DOUBLEPOST=1474375904][/DOUBLEPOST]
- clark nova , marinelli , ή mujahedin ???
τεστ διαυγειας ? ;-D

Reaction score
996
...αφήνοντας ένα τριαντάφυλλο και μια κάρτα Ταρώ (Hanged Man) στο τραπέζι;

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.003
@costis_d κοντα εισαι...
(δεν αφησε κατι ... ηταν καθαρα στιγμιαια κινηση.. -καλα δεν ειμουν μπροστα...ετσι γινονται αυτα..-συμβολικα..εκανε ακριβως αυτο/τριανταφυλλο/ταρω-) το εχεις βρει ? ή ψαρονω ?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474

... αν δεν κανω λαθος, περιεχει και την αλληλογραφια με τον γιατρο του για τα "φαρμακα" ? πηρα "depon" και τα "ειδα ολα"... ενω η "ασπιρινη" δεν... ?
την εκδοση απο την Αποπειρα εχω, εχω διαβασει καποια μερη/αποσπασματα κοκ . Εχω ξεκινησει απο την τελευταια του περιοδο-στο λεξικο "αναποδος" εχει διπλα εμενα.. λολ. Οποτε θα ηταν (καπως) αστοχο να εκφρασω συνολικη αποψη.
Δεν πιστευω οτι ηθελε να ωραιοποιησει καποια πραματα, ισως να ηθελε να προκαλεσει..ισως τιποτα. Τον υπερ-αγαπαμε, για τον συμβολισμο του την ταυτοτητα του, το νοημα περα απο τις λεξεις ή εκφρασεις... και ενα σορο αλλα πραματα. Αλλα δεν ειναι συμβατικα βιβλια/αναγνωσματα. Προκαλουν αλλιωτικα (αλλου-τριτου-τυπου/ET/κοσμικα) ερεθισματα ή ευαισθησιες.
Καθολου τυχαιος ο Παππους, ειχε διαβασει παρα πολυ και εχει πολλες αναφορες καθολη τη διαρκεια της συγγραφης του σε αλλους.
W.S.Burroughs is the trip.-you/yourself are the drug.
ή απλα "American Writer" - (Mini Quiz:ποιος-γνωστος-νομπελιστας-συγκραφεας-Ιρλανδος του το ειχε πει αυτο?)

Mια πιο κομικ προταση -βασισμενη στο ανωθεν βιβλιο (δεν το εχω..δυστηχως) :

Θα επανελθω πιο αργα...γιατι καποιοι κρατανε μια θηλια και μου φωναζουν "ουυυυ ουυυυ Ντισεμπερντ!! ουυυ ουυυυυ!!!" ..
[DOUBLEPOST=1474375904][/DOUBLEPOST]
τεστ διαυγειας ? ;-D
Μη συμβατικά βιβλία έχω διαβάσει (π.χ. "Τα μάτια" από τον Jesus Ignacio Aldapuerta), αλλά το "Γυμνό Γεύμα" ήταν το μόνο και πρώτο που τελείωσα "με το ζόρι".

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.003
Μη συμβατικά βιβλία έχω διαβάσει (π.χ. "Τα μάτια" από τον Jesus Ignacio Aldapuerta), αλλά το "Γυμνό Γεύμα" ήταν το μόνο και πρώτο που τελείωσα "με το ζόρι".
"τα ονειρα μου" του κερουακ εκδοσεις αιολος,2 ατακες σε ολο το βιβλιο...και πολλες λεω.. κακο βιβλιο..
[DOUBLEPOST=1474383177][/DOUBLEPOST]
- το ίδιο και εγώ , σου υπενθυμίζω το junky ως ποιο βατό και αντιπροσωπευτικό του

επ σ'επιασα.. ! ...ξεφυλιζουμε/ξεφτυλιζουμε...twilight?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.003
... ο λογος λοιπον, για τον κατα (κατω)cosmo Rozz Williams (6 νοε 1963-1 Απρ 1998), σχετικα γνωστος απο την μπαντα του Chr.Death 1979-1985 (ως παραφραση του Christian Dior?!-αληθεια!!), αγνωστος για ολο το υπολοιπο.

..με την βοηθεια (στο edit) του Nico B. (τον πιο κοντινο φιλο και συνεργατη, σε διαφορα εγχειρηματα - και συζηγο της Gitane Demone-αν δεν με απατα και η μνημη μου) εχουμε μια καταγραφη του ανεκδοτου υλικου (ας πουμε οτι αλλοι γραφουν βιογραφιες...αυτος τα εγραψε με το δικο του τροπο) σε αυτο το βιβλιο. Οπως ειπαμε, εφυγε σε μια ατυχη στιγμη αδυναμιας, ειχε κοψει τα ναρκωτικα καιρο και ειχε σχεδια για εικαστικη δραση (πχ ζωγραφικη,ταινιες κοκ). Ετσι πεφτει λιγο φως (σσ απλετο σκοταδι ριχνει τεσπα..), στις ανησυχιες και στο αγνωστο μεχρι τωρα εργο του του Rozz (οσο και πνευμα..θορυβοποιο και ανησυχο), απο φωτογραφιες, και παραθεση ολων των στιχων, απο ολα τα αλμπουμ (και ολες τις μπαντες: Shadow Project, Premature Ejac.,Daucus Karota...κοκ...) , ποιηματα και κειμενα, κολαζ (πολλα κολαζ)και λοιπες συνθεσεις : γλυπτα φαση fluxus/μασκες απο γυψο.. και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις και ακομα παραπερα.
Σκορπιος ο κυριος (με το νυφικο..το μαγιο...ή χωρις μαγιο...κοκ) .. υπερευαισθητος, πληγωμενο; σκοτεινος ποιητης, απολυτα μοναδικος - "Τhe dreamboy whose wounds spit poetry" λεει γι'αυτον η Gitane Demone (...), ισως το κοριτσι που τον γνωριζε καλητερα απο ολους..
Μουσικα απο την αλλη , ο Rozz , ηταν οτι εδειχνε (ειπαμε σκορπιος - ειμαι και φαινομαι ~και οτι συνδιασμοι μπορουν να γινουν..) θεοτρελο και παλαβο φρικιο, necropunk (deathrock ονομαστικε αργοτερα - σορρυ ειμαι της παλιας σχολης καποιες φορες, εγω ετσι το 'μαθα), noise, industrial στα καλητερα του -ως τροπο εκφρασης-και αντι-μοδα- (αλλα περισσοτερα σε αλλο θεμα). Αδιαμφισβητητα συνολικη τεραστια καλιτεχνικη φιγουρα στο χωρο του underground.-
Εξωφυλλο :

("Nothing is an absolute reality, all is permitted" τα τελευταια λογια του Hassan-i Sabbah. σχ. βιβλιο alamut
και οπου ο William Burroughs στις πολεις τις κοκκινης νυκτας προσαρμοζει σε καθε πολη (της κοκκινης νυχτας ειπαμε), πχ Ταμαγκίς : εδω ολα ειναι αληθινα και ολα επιτρεπονται...αρκει να μην σε πιασουν να τα κανεις.. Μπα' νταν: ολα ειανι αληθηνα και ολα επιτρεπονται Γιας Βαντά¨εδω ολα ειναι αληθινα και τιποτα δεν επιτρεπεται αν εκσερεσουμε τους επιτρεποντες ...κοκ)-κατι σαν το Love is the law - love under will του Α.Crowley
η εκδοχή του Rozz :

καποια κολαζ, δυστηχως αρκετα ειναι σε ασπρομαυρο, παροτι εγχρωμα στην πραγματικοτητα (ολο το βιβλιο που ειχε μαζι του το τελευταιο καιρο και μουτζουρωνε βρισκεται replicated αλλου (στο dvd της ταινιας του Pig- ενα B movie-και τελευταια δουλεια του, ανεβηκε στο σκαμπο, πριν τελειωσει το μονταζ, ειπαρχει στο youtube ενα μερος της, και δεν το προτεινω λογω στομαχιου ). να σημειωθει οτι το εξωφυλο ειναι self portrait κολαζ.

το διαμερισμα που εμενε, δεν παραθετω αλλες φωτο σχετικα, αφησε ορφανο τον ανθρωπινο σκελετο με το ονομα "Andrew" (αληθινος, αλλα του 1980 οποτε δεν σχετιζεται με φονο, το υποπτευθηκε αρχικα η αστυνομια)

απο μια φορμα που ειχε συμπηρωσει... στις 7 σταματαμε..

και παλι πισω στο σχετικο ραφι...ειχε να βγει καπου 8-10 ισως παραπανω χρονια..

μια μικρη μνεια σε μια απο τις μεγαλητερες επ-ηρωές μου Rozz Williams 1334. Looking forward.

Reaction score
996
@costis_d κοντα εισαι...
(δεν αφησε κατι ... ηταν καθαρα στιγμιαια κινηση.. -καλα δεν ειμουν μπροστα...ετσι γινονται αυτα..-συμβολικα..εκανε ακριβως αυτο/τριανταφυλλο/ταρω-) το εχεις βρει ? ή ψαρονω ?
O Rozz Wililams των Christian Death.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.544
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof