Οι θυσίες που κάνουμε για το home cinema

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
στην εκατσε ο zizikos..
μια χαρα χωρουσαν οι 158" -οπως ολοι ειδαμε εξάλλου!-
απλα θα εσκαγε απο ζήλια, γιατι αυτος θα την ειχε πολυ μικρότερη :p
μεγαλη ιστορια η 158αρα.....ασε μη ξυνεις πληγες !!! :( οπως και να χει υστερα απο τις 138" σε 2,35 δυσκολα ξαναγυρνας σε μικροτερα οθονακια.:wink: του ριχνα μια ιντσα του zizikou και ειχε τρελαθει! :laugh:

Reaction score
402
μεγαλη ιστορια η 158αρα.....ασε μη ξυνεις πληγες !!! :( οπως και να χει υστερα απο τις 138" σε 2,35 δυσκολα ξαναγυρνας σε μικροτερα οθονακια.:wink: του ριχνα μια ιντσα του zizikou και ειχε τρελαθει! :laugh:
+100

ομως προτιμώ μια 16x9 γιατι δίνουν μεγαλύτερη εικόνα στις ιδιες διαστάσεις.

πχ μια 138" σε 16x9, δινει μεγαλύτερη εικόνα σε υλικό 16x9 αλλα και 4x3,
απο οτι μια 138" σε 235:1

ναι, βλεπω αρκετές παλίες ταινιες με κάδρο 4:3 αλλα υπάρχει και αρκετό, νέο, υλικό σε 16x9 (αρκετές ταινίες και όλες οι σειρές)

Με ένα καλό DIY masking για την 16:9, (ειτε για 235:1 αλλα και 4:3) έχεις τα καλά και των 2 φορμά.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
+100

ομως εγω παλι προτιμω της 16x9 γιατι σου δίνουν μεγαλύτερη εικόνα στις ιδιες διαστάσεις.
πχ μια 138" σε 16x9 δινει μεγαλύτερη εικόνα σε υλικό 16x9 αλλα και 4x3, απο οτι μια 138" σε 235:1
ναι, βλεπω αρκετές παλίες ταινιες αλλα υπάρχει και νέο υλικό σε 16x9 (αρκετές ταινίες και όλες οι σειρές)
και με ένα καλό DIY masking για την 16:9, (ειτε για 235:1 αλλα και 4:3) έχεις τα καλά και των 2 φορμά.
πραγματικα οταν η ταινια ειναι 16:9 εχω υπερβολικα μεγαλη εικονα αν σκεφτεις οτι καθομαι 3,35m. αν δεν ειναι καποιος συνηθισμενος στα πρωτα 10-15 λεπτα ζαλιζεται καπως. :p

θυμαμαι χαρακτηριστικα οταν ειχα βαλει Avatar και Avengers 2012 ποσο χορταστικη ηταν η εικονα σε σημειο που λατρεψα το 16:9. oμως αξιζει ν'αναφερθει πως αν εχεις τετοια οθονη οπως εγω στις 138" πρεπει να ξεκιναει οσο πιο χαμηλα γινεται. στη δικη μου περιπτωση καπου στους 35 ποντους. σαν να εισαι μεσα στη σκηνη ενα πραγμα. :D

οπως και να χει το 2,35 138αρικο κυρτο οθονακι που ειχα παντα θα ειναι η καλυτερη επιλογη!! :wink:

ημουν πολυ ευχαριστημενος απο την Elite Screens oσον αφορα την ποιοτητα της για τα χρηματα που εδωσα.

Reaction score
402
τι μέγεθος εχει η τωρινή οθόνη σου;
Κάθομαι στα 3,50m με 120", 16x9, και 52cm από το πάτωμα. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται λίγο κοντά αλλα γρήγορα την συνηθίζεις.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
ειναι δοκιμασμένο αυτο;
ειναι ματ ματ;
2-3 που εχω δοκιμασει ή δεν ηταν και πολυ ματ ή αρκετα μαύρα.
Με αυτό έχω βάψει εγώ. Είναι ότι πιο μαύρο σε χρώμα και είναι ματ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.977
Χαιρετώ την όμορφη παρέα.

Παρακολουθώ τις κατασκευές σας και τις θαυμάζω!

Η ιδέα έκατσε φέτος το καλοκαίρι και θεωρώ τον εαυτό μου αδικαιολόγητο, που τόσα χρόνια την έβγαζα με μια tv των 50" (η οποία βλακωδώς μου στοίχισε γύρω στα δυόμισι χιλιάρικα).

Από μια μεριά δικαιολογούμαι βέβαια διότι ποτέ μου δεν γνώριζα την εμπειρία της προβολής.

Δυστυχώς, ξεκίνησα ανάποδα. Δηλαδή αφού αγόρασα τα απαραίτητα (Οθόνη, μηχάνημα προβολής, κλπ.), κάλεσα τον ειδικό για τον σκοπό αυτό και εν προκειμένω τον Μανώλη, ο οποίος φυσικά βρέθηκε προ τετελεσμένης κατάστασης και αναγκαστικά έκανε ότι μπορούσε. Το αποτέλεσμα παρ όλα αυτά είναι αξιοπρεπέστατο για τα δικά μου δεδομένα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, (όχι μόνο εγώ, αλλά και όλη η οικογένεια, η οποία ως συνήθως πριν την εγκατάσταση ήταν αρνητικότατη).

Η εικόνα έχει αρκετά καλή ανάλυση, καθώς και αξιοπρεπές μαύρο, ειδικά για κάποιον ερασιτέχνη. Όσοι δε είχαν την τύχη κάποιας επίδειξης, ενθουσιάστηκαν και θαύμασαν το αποτέλεσμα.

Παραθέτω μία φωτογραφία με το αποτέλεσμα, καθώς και την συζήτηση για το ξεκίνημα αυτής της ιδέας.

Μπορείτε δε να εκ φέρετε άνετα την γνώμη σας, αρνητική ή θετική, ώστε να μπορέσω μελλοντικά να προβώ σε βελτιώσεις.

Αρχικά αν και βρίσκομαι γύρω στα 2,3 με 2,5 μέτρα από την οθόνη, θεωρώ ότι κακώς επέλεξα 84" . Όμως έχω μία δικαιολογία.... αυτήν του πρωτάρη!

DSC_0008β.JPG

http://www.avsite.gr/forum/threads/Προβολέας-σε-μικρό-χώρο.151215/

Last edited:

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Χαιρετώ την όμορφη παρέα.

Παρακολουθώ τις κατασκευές σας και τις θαυμάζω!

Η ιδέα έκατσε φέτος το καλοκαίρι και θεωρώ τον εαυτό μου αδικαιολόγητο, που τόσα χρόνια την έβγαζα με μια tv των 50" (η οποία βλακωδώς μου στοίχισε γύρω στα δυόμισι χιλιάρικα).

Από μια μεριά δικαιολογούμαι βέβαια διότι ποτέ μου δεν γνώριζα την εμπειρία της προβολής.

Δυστυχώς, ξεκίνησα ανάποδα. Δηλαδή αφού αγόρασα τα απαραίτητα (Οθόνη, μηχάνημα προβολής, κλπ.), κάλεσα τον ειδικό για τον σκοπό αυτό και εν προκειμένω τον Μανώλη, ο οποίος φυσικά βρέθηκε προ τετελεσμένης κατάστασης και αναγκαστικά έκανε ότι μπορούσε. Το αποτέλεσμα παρ όλα αυτά είναι αξιοπρεπέστατο για τα δικά μου δεδομένα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, (όχι μόνο εγώ, αλλά και όλη η οικογένεια, η οποία ως συνήθως πριν την εγκατάσταση ήταν αρνητικότατη).

Η εικόνα έχει αρκετά καλή ανάλυση, καθώς και αξιοπρεπές μαύρο, ειδικά για κάποιον ερασιτέχνη. Όσοι δε είχαν την τύχη κάποιας επίδειξης, ενθουσιάστηκαν και θαύμασαν το αποτέλεσμα.

Παραθέτω μία φωτογραφία με το αποτέλεσμα, καθώς και την συζήτηση για το ξεκίνημα αυτής της ιδέας.

Μπορείτε δε να εκ φέρετε άνετα την γνώμη σας, αρνητική ή θετική, ώστε να μπορέσω μελλοντικά να προβώ σε βελτιώσεις.

Αρχικά αν και βρίσκομαι γύρω στα 2,3 με 2,5 μέτρα από την οθόνη, θεωρώ ότι κακώς επέλεξα 84" . Όμως έχω μία δικαιολογία.... αυτήν του πρωτάρη!

View attachment 64465

http://www.avsite.gr/forum/threads/Προβολέας-σε-μικρό-χώρο.151215/
πολυ ψηλα ειναι λιγο κατεβασμα θελει! μεγεια καλες προβολες:thumbsup:

Reaction score
2.482
Τάσο, τώρα είσαι έτοιμος δηλαδη; Ολα καλιμπραρισμένα; Η΄μόνο εικόνα; Ρωτάω για να περάσω μια βόλτα, διότι το δικό μου έχει 2 βδομάδες ακομα (εδω και 2 μηνες βέβαια "εχει 2 βδομάδες ακόμα"

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Τάσο, τώρα είσαι έτοιμος δηλαδη; Ολα καλιμπραρισμένα; Η΄μόνο εικόνα; Ρωτάω για να περάσω μια βόλτα, διότι το δικό μου έχει 2 βδομάδες ακομα (εδω και 2 μηνες βέβαια "εχει 2 βδομάδες ακόμα"
Αστα μπλεξιμο...ειπα να βαψω και 10 παραπανω δουλειες προεκυψαν. Grrrrrrr>:(

Θα σας πω ολες σας να ερθετε καλε!!:party:

Να ερθει κ ο καλιμπρατορας να φτιαξει ηχο πρωτα;)

Εσυ ποτε τελειωνεις;

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Update!!! :D

Σημερα ειχα ορεξη ν'ασχοληθω με το κεντρικο....και τις ***ανακλασεις του! :smg:

Πλαισιο...βελουδο αυτοκολλητο.... και παμε! μη το φοβαστε δεν αφηνει κολλες και ξεκολλαει πανευκολα.

μπιφορενια.. (dali mentor το μοντελακι μας) :sneaky:

διαδικασια πουταιν! εεεεεε....ντυσιματος εννοω! με προηγμενα εργαλεια υψηλης κοπτικης και προετοιμασιας υλικου τ'οποιο εχει ζεσταθει με πιστολακι μαλλιων στους 33,7554 °C :geek:

το ντυσιμο ολοκληρωνεται...μαααα....το αποτελεσμα δε δικαιωνει την ολη προσπαθεια. γραμμες καθετες θα μου πειτε.το ξερω αλλα οπως λεν για ολα υπαρχει λυση! :focus: (η οποια εδω εχει εφαρμοστει κατα το ημισυ)

για να δουμε ομως εδω...

οπως εχω πει κ αλλες φορες οποιος θελει να κανει μασκινγκ (στη φωτο φαινεται αριστερα του ηχειου και δεξια) και διαφορα τετοια μπορει πολυ οικονομικα μιας και το μονο που θα δαπανησει κυριως ειναι χρονος. αξιζει η ολη προσπαθεια. δοκιμες αν και σιγουρο,σε λιγο.:thumbsup:

ps. οσο για το πιστολακι..δε χρειαζεται καν!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr