Οι θυσίες που κάνουμε για το home cinema

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.431
Update!!! :D

Σημερα ειχα ορεξη ν'ασχοληθω με το κεντρικο....και τις ***ανακλασεις του! :smg:

Πλαισιο...βελουδο αυτοκολλητο.... και παμε! μη το φοβαστε δεν αφηνει κολλες και ξεκολλαει πανευκολα.

μπιφορενια.. (dali mentor το μοντελακι μας) :sneaky:

διαδικασια πουταιν! εεεεεε....ντυσιματος εννοω! με προηγμενα εργαλεια υψηλης κοπτικης και προετοιμασιας υλικου τ'οποιο εχει ζεσταθει με πιστολακι μαλλιων στους 33,7554 °C :geek:

το ντυσιμο ολοκληρωνεται...μαααα....το αποτελεσμα δε δικαιωνει την ολη προσπαθεια. γραμμες καθετες θα μου πειτε.το ξερω αλλα οπως λεν για ολα υπαρχει λυση! :focus: (η οποια εδω εχει εφαρμοστει κατα το ημισυ)

για να δουμε ομως εδω...

οπως εχω πει κ αλλες φορες οποιος θελει να κανει μασκινγκ (στη φωτο φαινεται αριστερα του ηχειου και δεξια) και διαφορα τετοια μπορει πολυ οικονομικα μιας και το μονο που θα δαπανησει κυριως ειναι χρονος. αξιζει η ολη προσπαθεια. δοκιμες αν και σιγουρο,σε λιγο.:thumbsup:

ps. οσο για το πιστολακι..δε χρειαζεται καν!
Συγνώμη που σκέφτομαι με όρους δικαναλου, αλλα ιδανικά απο την θέση ακροασης δεν θα έπρεπε να βλεπεις την πάνω μεριά του κεντρικού.

Θα έπρεπε το κεντρικό να εχει τοσο τιλτ προς τα πάνω που να σε βλέπει φάτσα, οπότε δεν θα βλεπεις και εσυ την αντανάκλαση.

Διορθώστε με αν κάνω λαθος, αλλα εγω θα θεωρούσα αυτήν την αντανάκλαση ως χρησιμο σημάδι κακής τοποθέτησης=κλίσης. Σήκωσε την μπροστινή μεριά (ή κατέβασε την πίσω) μεχρι να μην βλεπεις αντανάκλαση.

(Είπε ο άσχετος απο χομ σίνεμα)

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Συγνώμη που σκέφτομαι με όρους δικαναλου, αλλα ιδανικά απο την θέση ακροασης δεν θα έπρεπε να βλεπεις την πάνω μεριά του κεντρικού.

Θα έπρεπε το κεντρικό να εχει τοσο τιλτ προς τα πάνω που να σε βλέπει φάτσα, οπότε δεν θα βλεπεις και εσυ την αντανάκλαση.

Διορθώστε με αν κάνω λαθος, αλλα εγω θα θεωρούσα αυτήν την αντανάκλαση ως χρησιμο σημάδι κακής τοποθέτησης=κλίσης. Σήκωσε την μπροστινή μεριά (ή κατέβασε την πίσω) μεχρι να μην βλεπεις αντανάκλαση.

Ειναι το επομενο προτζεκτ με κατι διαφορετικο ως ιδεα σε σχεση με πριν. Καποιες σελιδες πισω εχω κανει κατι αλλο. Αν κοιταξεις θα το βρεις. Συμφωνω μαζι σου.:thumbsup:

Btw εχει διαφορα τωρα.τοση ετσι ωστε να μην πηγαινει το ματι μου.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.134

Υπόψιν οι ανακλάσεις τις περισσότερες φορές επιστρέφουν το φως στην οθόνη με αποτέλεσμα την πτώση κοντραστ και το ξέπλυμα της εικόνας Δεν είναι μόνο το τι επιστρέφει στα μάτια μας απ' τις γύρω επιφάνειες.

Μεγάλε Τάσο θεϊκή η λύση σου. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες σου και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, ανάλαφρο και πρακτικό. Η μόνη λαλακία είναι οι ραβδώσεις που κάνει το ύφασμα απ' το τύλιγμα, αλλά μετά από μερικές ώρες στρώνει σε μεγάλο βαθμό. Θα δοκιμάσω και το tip που πρότεινες.

IMG_2121.JPG

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
όσο για τις ραβδώσεις που κάνει το ύφασμα απ' το τύλιγμα εδω μια φωτο απο την επομενη μερα με το tip που εχω πει στο Γιωργο. Αυτο υποχωρει εντελως υστερα απο μερικες μερες και αναλογα πως θα το τοποθετησεις, χανεται μετα. :wink:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.431
Εγω σκέφτηκα ψέκασμα και σιδέρωμα σε χαμηλή θερμοκρασία πριν την τοποθέτηση

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Τip: :geek:

1. Ψεκαζεις νερο απο αποσταση 30-40 εκ. ομοιομορφα παντου

2. Αφηνουμε περιπου 2-3 λεπτα ως εχει.

3. Με σφουγγαρακι πιατων νωπο απο τη μαλακη πλευρα εκτελουμε καθετες κινησεις παντου κατα μηκος. Αν δεν υποχωρησει εκτελουμε κ οριζοντιες οχι ομως κυκλικες. Δεν ασκουμε δυναμη.Απαλα.

4. Αφηνουμε να ηρεμησει 30 λεπτα. Ψεκαζουμε αλλη μια φορα απο αποσταση και αφηνουμε.

5. Νεξτ ντει μονο ψεκασμα.

6. Επαναληψη διαδικασιας μετα απο 1 βδομαδα αν τυχον κ δεν υποχωρησει.

Τα παραπανω εκτελουνται σε θερμοκρασια 28.94 βαθμων κελσιου με υγρασια περιπου 38% και σε πληρως αποστειρωμενο χωρο απο μηκυτες βακτηρια ακαρεα και καθε ειδους ιπταμενα εντομα σπιτιου που τσιμπανε. Καθαρα χερια γαντια και μασκα απαραιτητως!!!

Γκουντ λακ avsite ντουντς!! :thumbsup:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
Τip: :geek:

1. Ψεκαζεις νερο απο αποσταση 30-40 εκ. ομοιομορφα παντου

2. Αφηνουμε περιπου 2-3 λεπτα ως εχει.

3. Με σφουγγαρακι πιατων νωπο απο τη μαλακη πλευρα εκτελουμε καθετες κινησεις παντου κατα μηκος. Αν δεν υποχωρησει εκτελουμε κ οριζοντιες οχι ομως κυκλικες. Δεν ασκουμε δυναμη.Απαλα.

4. Αφηνουμε να ηρεμησει 30 λεπτα. Ψεκαζουμε αλλη μια φορα απο αποσταση και αφηνουμε.

5. Νεξτ ντει μονο ψεκασμα.

6. Επαναληψη διαδικασιας μετα απο 1 βδομαδα αν τυχον κ δεν υποχωρησει.

Τα παραπανω εκτελουνται σε θερμοκρασια 28.94 βαθμων κελσιου με υγρασια περιπου 38% και σε πληρως αποστειρωμενο χωρο απο μηκυτες βακτηρια ακαρεα και καθε ειδους ιπταμενα εντομα σπιτιου που τσιμπανε. Καθαρα χερια γαντια και μασκα απαραιτητως!!!

Γκουντ λακ avsite ντουντς!! :thumbsup:
μαιντανό βαζς?:roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
2.482
Λογικο να θελει 30 λεπτά να ηρεμήσει. Εσένα αν σου ρίχναν με σπρευ νερό στα μούτρα και μετα σε ετριβαν απαλά με σφουγγαράκι, δεν θα τσαντιζόσουν; Εγω πάντως τουλάχιστον 1 ώρα θα ήθελα για να ηρεμήσω...

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Αλλαζοντας λαμπακι στο προβολακι! :geek:

User friendly διαδιακασια. 2 βιδες για τη λαμπα και 1 για το πισω καπακι. διαδικασια 5 λεπτων. Διαφορα αμεση! :dance2:

θα γινει το σ/κ του στρωσιματος! :)

ps. για τους παρατηρητικους το καλωδιο ρευματος ειναι πανω απο τη μια πλευρα αλλα οχι απο την αλλη!

Reaction score
402
εγω πάντως εχω δοκιμασει συμβατη diamond lamp και δεν υπήρχε καμία διαφορά με την γνήσια.
εξάλλου (η jvc δεν κατασκευάζει λάμπες) αναφερουν οτι ειναι η ίδια γνησια λάμπα (osram or philips) σε συμβατό module.. με τιμη το 1/3 της γνήσιας.
για τις νεες σειρες jvc, πχ τον 500 ειδα εχει ~250€ με τα μεταφορικά

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr