Ενισχυτης για τα dali zensor 1 σε σπιτι

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.774
Ισως βεβαια να φταιει και το γεγονος πως τα ηχεια τα εχω σε ενα ραφι 2 μετρα πανω απο το εδαφος ενω το κεφαλι μου εχει απεχει μολις ενα μετρο απο το εδαφος
Αν δεν εχεις υπολογίσει καποια κλίση προς τα κάτω, χανεις πολυ απο την απόδοση του ηχείου .

Reaction score
375
Κι αλλη ερωτηση εχω!!!
Τα dali zensor 1 εχουν τη δυναμη να αντεξουν τον ενισχυτη αν αλω την ενταση του ηχου στο 100% ?
Οχι πως θα ακουσω ποτε τοσο δυνατα.. απλα για να ξερω.

Reaction score
375
Εδω λεει πως πρεπει το ενα ηχειο να ειναι τοποθετημενο στο Α και το αλλο στο Β.
Εγω τα εχω και τα 2 ηχεια στο Α.
Δεν χανω κατι που δεν εκμεταλλευομαι το Β?
Untitled-2.jpg

Reaction score
2.193
Σωστά τα έχεις, άλλο το channels και άλλο το speakers. To B speakers είναι για δεύτερο σετ ηχείων ή διπλοκαλωδίωση.

Reaction score
6.791
δεν λεει αυτο.....καναλια Α,Β λεει,καλα τα εχεις συνδεσει τα ηχεια,αλλα σε τελειως λαθος θεση.Τα 2 μετρα υψος ειναι λαθος,ειδικα αν δεν εχεις δωσει κλιση προς τα κατω ετσι ωστε να βλεπουν το κεφαλι σου.Κανονικα θελουν να ερθουν στο υψος του κεφαλιου σου οταν καθεσαι. Παντως μην τα ζοριζεις απο ενταση,αστα να στρωσουν,αν δεν εχεις υπομονη ασε τον ενισχυτη να παιζει σε μεσοχαμηλη ενταση ολο το βραδυ,με υλικο που θα εχει και λιγο μπασακι.
Ο θορυβος που ακους απο την usb μπορει να ειναι απο κακη μετατροπη του αρχικου αρχειου σε flac.Τα εχεις μετατρεψει εσυ? με ποιο προγραμμα και με τι υπολογιστη? Δοκιμασε να ακουσεις το ιδιο αρχειο μεσα απο το δικτυο.Ο ενισχυτης καλο θα ηταν να παιρνει ρευμα απο την πριζα απευθειας και οχι με κανενα πολυμπριζο της πλακας με αλλες 4-5 συσκευες μαζι.

Reaction score
375
δεν λεει αυτο.....καναλια Α,Β λεει,καλα τα εχεις συνδεσει τα ηχεια,αλλα σε τελειως λαθος θεση.Τα 2 μετρα υψος ειναι λαθος,ειδικα αν δεν εχεις δωσει κλιση προς τα κατω ετσι ωστε να βλεπουν το κεφαλι σου.Κανονικα θελουν να ερθουν στο υψος του κεφαλιου σου οταν καθεσαι. Παντως μην τα ζοριζεις απο ενταση,αστα να στρωσουν,αν δεν εχεις υπομονη ασε τον ενισχυτη να παιζει σε μεσοχαμηλη ενταση ολο το βραδυ,με υλικοπου θα εχει και λιγο μπασακι.
Ο θορυβος που ακους απο την usb μπορει να ειναι απο κακη μετατροπη του αρχικου αρχειου σε flac.Τα εχεις μετατρεψει εσυ? με ποιο προγραμμα και με τι υπολογιστη? Δοκιμασε να ακουσεις το ιδιο αρχειο μεσα απο το δικτυο.Ο ενισχυτης καλο θα ηταν να παιρνει ρευμα απο την πριζα απευθειας και οχι με κανενα πολυμπριζο της πλακας με αλλες 4-5 συσκευες μαζι.
Τα flac τα εχω κατεβασει απο το ιντερνετ. Ο ενισχυτης, δυστυχως, παιρνει ρευμα απο πολυπριζο που εχει επανω του επισης μια τηλεοραση και εναν αποκωδικοποιητη οτε tv.
Εχεις να μου προτεινεις ρυθμισεις στον ενισχυτη για να στρωσουν καλυτερα τα ηχεια? πχ αυξηση του μπασου? Βοηθαει κατι τετοιο ή ειναι κακο για τα ηχεια?

Reaction score
6.791
για κανε μια δοκιμη,βγαλε τα αλλα και συνδεσε μονο τον ενισχυτη στην πριζα,παιξε παλι το αρχειο.
Δοκιμη ειναι ετσι,μπορει να μην ειναι αυτο.
Για το αρχειο flac που κατεβασες απο το ιντερνετ απλα να σου πω οτι μπορει να ειναι mp3 της πλακας που απλα καποιος το κωδικοποιησε σε flac......ισως για αυτο και να μην ακους διαφορα με το ραδιοφωνο.Αν εχεις δικα σου cd (που προφανως εχεις) δοκιμασε να μετατρεψεις εσυ σε flac και να τα ακουσεις.

Last edited:

Reaction score
375
Κατεβασα 20 δισκους σε flac. Βεβαια οταν δυναμωνω τον ηχο το αποτελεσμα ειναι ακρως ικανοποιητικο. Ομως δεσμευομαι σε χαμηλο ηχο λογω στρωσιμου των ηχειων.

Reaction score
375
Η πιο εντυπωσιακη λειτουργια ειναι το ιντερνετ radio. Ειναι καταπληκτικο γτ μπορεις να ακουσεις σταθμους ανα χωρα, ανα κατηγορια μουσικης, ανα ηπειρο μονο μεσω του ενισχυτη και χωρις η χρηση αλλης συσκευης(ταμπλετ/κινητο). Το μονο που χρειαζεται ειναι μια συνδεση ιντερνετ! Ουτε καν καλωδια, μιας και η συσκευη ειναι ασυρματη. Ειλικρινα, οι ψηφιακες της ευκολιες αξιζουν πολυ!
Ακομη πιο εντυπωσιακο ειναι το γεγονος πως παρα τα πολλα "μπιχλιμπιδια" του ενισχυτη, η περιηγηση αναμεσα σε μενου και επιλογες ειναι πολυ ευκολη. Παιχνιδακι!
Απο ποιοτητα ηχου, ειμαι ο πλεον ακαταλληλος να κρινω μιας και ποτε μου δεν ειχα ακουσει μουσικη απο καλα ηχεια και ενισχυτη οπως εχω ξαναπει.
Σας ευχαριστω και παλι για τη διαθεση σας να με βοηθησετε...

Reaction score
375
Ούτε για πλακα :o

Κατέβαστα αμέσως>:( στο ύψος του αυτιού, και φτιάξε ενα ψιλοισοπλευρο τρίγωνο.
Χαχα ενα-ενα! Προσπαθω να ψησω τη γυναικα.
Στην αρχη φρικαρε με το μεγεθος του ενισχυτη, μετα ιδρωσε βλεποντας τα χοντρα καλωδια... που θα παει ομως, θα την ψησω για καμια βαση τοιχου!

Reaction score
1.187
Χαχα ενα-ενα! Προσπαθω να ψησω τη γυναικα.
Στην αρχη φρικαρε με το μεγεθος του ενισχυτη, μετα ιδρωσε βλεποντας τα χοντρα καλωδια... που θα παει ομως, θα την ψησω για καμια βαση τοιχου!
Οι γυναίκες είναι πάντα ανασταλτικός παράγοντας σε αυτό το χόμπι και γι αυτό ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
O ενισχυτής που πήρες φίλε μου έχει το standard πλάτος των 43,5 εκ. που έχει η πλειοψηφία των μηχανημάτων. Τα 14,5 εκ του ύψους είναι επίσης πολύ νορμάλ έως μικρή διάσταση θα έλεγα για ενισχυτή. Αν λοιπόν φρίκαρε με αυτό το μηχάνημα φαντάσου τι θα πάθαινε αν είχες πάρει κανά «τέρας» :o

Επειδή λοιπόν οι γυναίκες δεν έχουν κανένα μέτρο σύγκρισης για να κρίνουν αυτά τα πράγματα, γι αυτό και δεν τις ακούμε ποτέ όσον αφορά τον χώρο του Hi-Fi. Τις φέρνουμε απλώς προ τετελεσμένων γεγονότων. That's all folks!

Οπότε τοποθέτησε τα ηχεία σου στις σωστές θέσεις όπως σού προτείνουν οι φίλοι παραπάνω (και θα σού το ξαναπούνε κι άλλοι στην συνέχεια) και άστην να λέει. Θα γκρινιάξει λίγο, θα της περάσει.

Reaction score
5.392
Προς το παρόν θα πρότεινα: ανέβασε τον ενισχυτή στο ράφι που έχεις τα ηχεία και κατέβασε τα ηχεία εκατέρωθεν της τηλεόρασης (την οποία θα την βάλεις στο κέντρο του ραφιού που βρίσκεται τώρα)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.337
Members
38.171
Νεότερο μέλος
Jargy@