Ενισχυτης για τα dali zensor 1 σε σπιτι

Reaction score
375
η τηλεοραση σου πρεπει να εχει και οπτικη ψηφιακη εξοδο και ο αποκωδικοποιητης οπτικη ή ομοαξονικη,οποτε με τα αντιστοιχα ψηφιακα καλωδια μπορεις να τα συνδεσεις στις ψηφιακες εισοδους του ενισχυτη σου και να παρεις καλυτερο ηχο σε ταινιες κλπ.
Συνδεσα με οπτικαλ αποκοδικοποιητη οτε tv και ενισχυτη, εβαλα τον αποκωδικοποιητη στο οπτικαλ αλλα δεν μπορω να ακουσω τιποτα.
[DOUBLEPOST=1479142238][/DOUBLEPOST]
Bαλε κατω απο καθε ηχειο 4 λαστιχενια ποδαρακια να αποφυγεις τους συντονισμους ηχειου/επιπλου.
Που θα βρω τετοια ποδαρακια? Πως να τα ψαξω στο ιντερνετ?

Reaction score
5.826
http://www.antoniou24.gr/p.ANTIOLISTHITIKA-20-6mm-Kodikos-312-115.1189768.html
Θα τα βρεις στα Praktiker η σε οργανωμενα χρωματοπωλεια.
Νομιζω ειδα και στα Jumbo καποια στιγμη.
[DOUBLEPOST=1479143877][/DOUBLEPOST]
Συνδεσα με οπτικαλ αποκοδικοποιητη οτε tv και ενισχυτη, εβαλα τον αποκωδικοποιητη στο οπτικαλ αλλα δεν μπορω να ακουσω τιποτα.
Πρεπει να μπεις μαλλον στο μενου του ενισχυτη να κανεις ON της συγκεκριμενες εισοδους.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.688
Αχ αυτές οι κρυσταλιέρες !!
Μην ακούς την γυναίκα, την αγαπάμε, την σεβόμαστε αλλά ποτέ δεν ρωτάμε για τα ''χαζοηχεία''.
Πάρε δύο βάσεις και βάλτα δεξιά - αριστερά από το έπιπλο Τι Βι. Σπρώξε και την κρυσταλιέρα όσο σε παίρνει.

Reaction score
1.187
Οπως βλεπετε ανεβασα πανω στο ραφι τον ενισχυτη (πιο πανω απτην τηλεοραση) και κατεβασα τα ηχεια (αριστερα και δεξια της τηλεορασης).
Σαφώς καλύτερα από την προηγούμενη διάταξη.
[DOUBLEPOST=1479145278][/DOUBLEPOST]
Επειδή ο ενισχυτής σου είναι στέρεο και όχι AV δεν έχει αποκωδικοποιητή Dolby Digital και dts.
Συνεπώς θα πρέπει να μπεις στο μενού του αποκωδικοποιητή και στις ρυθμίσεις της ψηφιακής εξόδου να επιλέξεις LPCM stereo δηλαδή ψηφιακό σήμα για να μπορεί να το «καταλαβαίνει» ο ενισχυτής.

Εγώ έχω πάρει τέτοια αυτοκόλλητα ποδαράκια από το Praktiker

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.688
Αυτο προτεινα και εγω,αλλα εχει μικρα παιδια.Ασε μην πεσει κανα ηχειο.
Τα παιδιά μαθαίνουν Γιάννη , οι γυναίκες δεν..
Το πας από δίπλα και το βάζεις να σπρώξει το ηχείο για να καταλάβει πόσο εύκολα μπορεί να χτυπήσει. μια - δυο φορές και θα το καταλάβει. Το μικρό δεν νομιζω να μπορεί να το ρίξει αλλά και πάλι μαθαίνουν δεν είναι χαζά τα παιδιά.

ΥΓ: Έχουμε μιλήσει και στο τηλ. ο Σπύρος από Λάρισα είμαι ( Akai)

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.688
Εννοεί μεχρι έξω απο το παράθυρο :D
και ακόμα παραπέρα :D:D:lolsign:

Edit: Για στρώσιμο pink noise τσέκαρε you tube , ο θόρυβος είναι. Σε κανονικές προς χαμηλές εντάσεις όταν δεν είστε σπίτι φυσικά

Last edited:

Reaction score
5.826
ΥΓ: Έχουμε μιλήσει και στο τηλ. ο Σπύρος από Λάρισα είμαι ( Akai)
Γεια σου Σπυρο!
pink noise
http://www.audiocheck.net/testtones_pinknoise.php
Τα παιδιά μαθαίνουν Γιάννη
Εχω δει κατι γουφερ με τρυπες απο ξυλομπογιες,και κατι τουιτερ μουρλια Σπυρο μου!:D

Reaction score
375
Ωπα.. μη μου λες τετοια!!!
Κριμα τα ηχειακια.. Βασικα ηταν ενας απο τους λογους που δεν πηρα τα dali 3. Σκεφτηκα το ενδεχομενο να τα ριμαξουν τα παιδια.

Reaction score
5.826
Ωπα.. μη μου λες τετοια!!!
Aναλογα το παιδι. Ο δικος μου δεν πειραξε ποτε τιποτα,ουτε πηγε ποτε στα ηχεια. Του κουνιαδου μου ο γιος που εινα τραμπουκος απο μωρο,δεν του αφησε κουμπι για κουμπι στον πολυκαναλο.:D:lolsign:

Reaction score
2.323
Και εγώ απο τους τυχερους ειμαι! Οι κόρες μου δεν εχουν πειραξει ποτέ ηχείά η μηχανήματα. Απο την αλλη η γυναίκα μου εχει κανει αρκετες ζημιες με τα σκουπίσματα και τα σφουγγαρίσματα :smg:

Reaction score
375
Σαφώς καλύτερα από την προηγούμενη διάταξη.
[DOUBLEPOST=1479145278][/DOUBLEPOST]

Επειδή ο ενισχυτής σου είναι στέρεο και όχι AV δεν έχει αποκωδικοποιητή Dolby Digital και dts.
Συνεπώς θα πρέπει να μπεις στο μενού του αποκωδικοποιητή και στις ρυθμίσεις της ψηφιακής εξόδου να επιλέξεις LPCM stereo δηλαδή ψηφιακό σήμα για να μπορεί να το «καταλαβαίνει» ο ενισχυτής.

Εγώ έχω πάρει τέτοια αυτοκόλλητα ποδαράκια από το Praktiker
:)

Last edited:

Reaction score
375
Γιατί ΔΕΝ μπορώ να ακούσω των ήχο από τις ταινίες του ότε tv? Όλα τα κανάλια ακούγονται εκτός από τα κανάλια σινεμά που έχουν τις ταινίες.

Reaction score
1.187
Γιατί ΔΕΝ μπορώ να ακούσω των ήχο από τις ταινίες του ότε tv? Όλα τα κανάλια ακούγονται εκτός από τα κανάλια σινεμά που έχουν τις ταινίες.
Γιατί προφανώς αυτά τα κανάλια δεν βγάζουν απλό stereo ήχο PCM.
Μάλλον θα βγάζουν πολυκάναλο ήχο Dolby Digital που δεν τον «καταλαβαίνει» ο ενισχυτής σου.
Θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του δέκτη και να ορίσεις την ψηφιακή έξοδο να βγάζει πάντα PCM και όχι RAW.

Reaction score
375
Γιατί προφανώς αυτά τα κανάλια δεν βγάζουν απλό stereo ήχο PCM.
Μάλλον θα βγάζουν πολυκάναλο ήχο Dolby Digital που δεν τον «καταλαβαίνει» ο ενισχυτής σου.
Θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του δέκτη και να ορίσεις την ψηφιακή έξοδο να βγάζει πάντα PCM και όχι RAW.
Προσπαθώ να βρω αυτη τη ρύθμιση αλλά μάταια... Που μπορεί να υπάρχει????

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.336