stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Καλώδια ρεύματος σε ιατρικές εφαρμογές... χμ αν μην τι άλλο ενδιαφέρον!!!
http://www.theabsolutesound.com/articles/shunyata-power-products-tested-in-medical-applications/
Η εξίσωση ακρόασης Hi End με την κολπική μαρμαρυγή μοιάζει με μελόδραμα!!!!!!!!!!

Το όλο κείμενο, κατά την άποψη μου, είναι σίγουρα μια πληρωμένη καταχώρηση της εταιρείας Shunyata Research.

Θα είχε κάποια αξία αν το δημοσίευε ένα επιστημονικό φύλλο Επίσημου Εργαστηρίου Ελέγχου Καλωδίων των ΗΠΑ……. Ο καθένας όμως έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι θέλει και ο γιατρός σίγουρα θα είναι φανατικός χαϊεντίστας..

Κάθε φορά που ο γιατρός χρησιμοποιούσε κάποιο πιο διαβαθμισμένο καλώδιο της εταιρείας ο θόρυβος μειωνόταν και φυσικά η τιμή ανέβαινα αναλογικά !!!!!!!!
  • Το πιο φτηνό της 300$ εδώ:
  • ένα μεσαίο 800$ εδώ:
  • ένα ακριβό 2800$ εδώ:
  • και ένα λιγο πιο ακριβό 6995$ αλλά για σας …μόνο 4200 $ εδώ:
  • και φυσικά υπό εκκόλαψη θα υπάρχει και πιο ακριβό… Ομοίως και για speaker cables
Θα χρησιμοποιήσω όμως το πρώτο σχόλιο του άρθρου ως έχει:

Whether this is a paid or unpaid plug...printing a press release by a manufacturer as though it were an item by the magazine staff ("by TAS Staff") with only a smaller-font disclaimer line smacks of PAYOLA. Shame on you . Shame on any audiophool readers who blindly accept this marketing excess as truth. "Fool me twice..."

Η εξίσωση ακρόασης Hi End με την κολπική μαρμαρυγή μοιάζει με μελόδραμα!!!!!!!!!!

Το όλο κείμενο, κατά την άποψη μου, είναι σίγουρα μια πληρωμένη καταχώρηση της εταιρείας Shunyata Research.

Θα είχε κάποια αξία αν το δημοσίευε ένα επιστημονικό φύλλο Επίσημου Εργαστηρίου Ελέγχου Καλωδίων των ΗΠΑ……. Ο καθένας όμως έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι θέλει και ο γιατρός σίγουρα θα είναι φανατικός χαϊεντίστας..

Κάθε φορά που ο γιατρός χρησιμοποιούσε κάποιο πιο διαβαθμισμένο καλώδιο της εταιρείας ο θόρυβος μειωνόταν και φυσικά η τιμή ανέβαινα αναλογικά !!!!!!!!
  • Το πιο φτηνό της 300$ εδώ:
  • ένα μεσαίο 800$ εδώ:
  • ένα ακριβό 2800$ εδώ:
  • και ένα λιγο πιο ακριβό 6995$ αλλά για σας …μόνο 4200 $ εδώ:
  • και φυσικά υπό εκκόλαψη θα υπάρχει και πιο ακριβό… Ομοίως και για speaker cables
Θα χρησιμοποιήσω όμως το πρώτο σχόλιο του άρθρου ως έχει:

Whether this is a paid or unpaid plug...printing a press release by a manufacturer as though it were an item by the magazine staff ("by TAS Staff") with only a smaller-font disclaimer line smacks of PAYOLA. Shame on you . Shame on any audiophool readers who blindly accept this marketing excess as truth. "Fool me twice..."

Payola

Να και κάτι που έμαθα απ’ το ‘’άρθρο’’ ή πιο σωστά από το σχόλιο του άρθρου:
Τη λέξη Payola:

Payola definition:

• a secret or private payment in return for the promotion of a product, service, etc.,
  • a secret payment to someone for doing something illegal in business
Ορισμός της λέξης Payola: Πληρωμή κάτω απ’ το τραπέζι (φακελάκι) στη βιομηχανία για να κάνει κάποιος κάτι το παράνομο (στην περίπτωση μας ο doctor….

Reaction score
330
Πιο πολύ ''βγάζει μάτι'' το: βελτίωση από αυτόν που ήξερε (??) και ήταν της τάξης του 0.25 mv ήταν πιο μικρός από 0.01mV που ΔΥΣΤΥΧΩΣ (!!!!!!!!!) τα όργανα του δεν είχαν τις ανάλογες measurement capabilities (εδώ νευρικό γέλιο ασταμάτητο...)
Όπως έγραψε ποιό πάνω και ο costas EAR η μαγική λέξη είναι < γίδια > εκεί ακριβώς απευθύνονται . Αν θέλανε μιά σοβαρή παρουσίαση υπάρχουν μεγάλα πανεπιστημιακά κέντρα ( και όχι μόνο ) να μετρήσουν ότι θέλουν με ακρίβεια μετρήσεων κάτω από μV έτσι για πλάκα . Εκεί που απευθύνονται υπάρχει η λογική το < άκουσα > με αγαπημένη τεκμηρίωση το < τελεία και παύλα > ( οι μετρήσεις είναι ή άχρηστες ή απίθανο να πραγματοποιηθούν ...... πολύ βολική άποψη με αφοπλιστική λογική νηπίου , όπου τι προσπαθείς να πείς όταν είναι αποδεκτό ότι < από τρελλό και <μωρό> (ναι μικρό μωρό όχι το άλλο... ) μαθαίνεις την αλήθεια > ) . Είναι και αυτές οι παλιοεταιρείες που δεν έχουν δεί το φώς τους και σε μηχανήματα των 3000 ευρώ δεν βάζουν και καλώδια άλλων 3000 ευρώ ( αλλά τα ταπεινά των 20 ευρώ -μένοντας στις προδιαγραφές - γιατί προτιμούν να ξεφτιλίζουν την ποιότητά τους και δε θέλουν να πουλήσουν .... μια που είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ) . Γι αυτό μην ασχολείσαι με μετρήσεις αλλά μείνε στις τυφλές ακουστικές δοκιμές αφού πρίν έχεις ακούσεις τον αποροφητήρα να δουλεύει κανά διωρο , το sub να δίνει ρέστα , να έχεις μιλήσει και στο κινητό κανά 5ωρο ......+ μωρά + γατιά + σουβλάκια ( αυτό πάει και μετά με μπύρες ) ........ με την ευκρίνια στο δεξι αυτί ( έχει σημασία το δεξί - είναι το καλό ) να είναι στα +300db ( και το πρόσημο έχει σημασία ...δεν είναι - ) . Καλές και οι τυφλές ..... αλλά θέλουν και αυτές τις προυποθέσεις τους ......άν και ότι και να γίνει το αυτί δεν είναι όργανο . Βεβαίως αφού υπάρχει κόσμος που πιστεύει ( ότι επιλέγει να πιστεύει ) ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές για να τα ακουμπίσει ώστε να ακούει αυτό που πιστεύει ( καλή η πίστη αλλά δεν οδηγεί πάντα πρός τη πόρτα του παραδείσου - πολύ καλό μαρκετιν θρησκειών σαν τελική κατάληξη - στην περίπτωσή μας δεν ξέρω για την κατάληξη ............. αλλά την υποπτεύομαι !!!!!!!) . Να είμαστε καλά ...... και να έχουμε και λεφτά να παίρνουμε καλώδια !!!!!!!
[DOUBLEPOST=1479154873][/DOUBLEPOST]
Ορισμός της λέξης Payola: Πληρωμή κάτω απ’ το τραπέζι (φακελάκι) στη βιομηχανία για να κάνει κάποιος κάτι το παράνομο (στην περίπτωση μας ο doctor….
είσαι μικρός και αθώος !!!!!!!

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Στο Ελλάντα όλα γίνονται!! Μπορεί πχ κάποιον υπουργό στο μέλλον να τον πείσουν ότι απαιτείται αλλαγή για λόγους ''βέλτιστης διάγνωσης'' όλα τα καλώδια των μηχανημάτων στα νοσοκομεία με ''μαγικά'' !!!

Reaction score
1.187
Στο Ελλάντα όλα γίνονται!! Μπορεί πχ κάποιον υπουργό στο μέλλον να τον πείσουν ότι απαιτείται αλλαγή για λόγους ''βέλτιστης διάγνωσης'' όλα τα καλώδια των μηχανημάτων στα νοσοκομεία με ''μαγικά'' !!!
Ναι αλλά στο ελληνικό νοσοκομείο δεν θα αγοράσουν καλώδια των 3500€
Θα προμηθευτούν καλώδια των 3,5€ που θα τα χρεώσουν 3500€ !!!
...όποτε ταΐζεται και ο διευθυντής, και ο υπουργός, βγάζουμε και κέρδος!

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Ναι αλλά στο ελληνικό νοσοκομείο δεν θα αγοράσουν καλώδια των 3500€
Θα προμηθευτούν καλώδια των 3,5€ που θα τα χρεώσουν 3500€ !!!
...όποτε ταΐζεται και ο διευθυντής, και ο υπουργός, βγάζουμε και κέρδος!
Αυτό εννοείται. Μετά δε από άλλη κυβέρνηση θα γίνει εξεταστική με 75 ευρώ (αφού στους φουκαράδες εφαρμόσθηκαν περικοπές - Δείτε πόσα παίρνουν εδώ:) κάθε βουλευτής σε κάθε συνεδρία , κάθε κόμμα θα βγάλει το δικό του πόρισμα , όσοι τα οικονομήσαν πίνουν εισ υγείαν των κορόϊδων.....και ζήσανε (και ζούνε) αυτοί καλά και μεις ΧΕΙΡΙΣΤΑ

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Είναι τόσο γίδια οι υποψήφιοι πελάτες τέτοιων εταιριών καβλωδίων, που αυτές τις πρακτικές μάρκετινγκ ζητάει ο κωλος τους και καλά τους κάνουν.
Μπράβο Shunyata, βάρα αλύπητα, το γουσταρουν.
Ένα ωραίο άρθρο, για το πότε αξίζει και πότε όχι να επενδύσουμε σε ακριβά καλώδια για αναλογικό και ψηφιακό σήμα, με τίτλο: ‘’When are expensive cables worth it?’’

Που απλά και λακωνικά για τα καλώδια τροφοδοσίας λέει την ατάκα…

’’ If you believe changing the power cable in your gear will improve the audio or video...I have an island I want to sell you. In short (so to speak), power cables have no effect on audio, video or any other kind of fidelity’’.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.687
[...] Nothing much δηλαδή, οπότε η δοκιμή αναβλήθηκε για μεταγενέστερο χρονικό σημείο - αυτή τη φορά με τα σωστά καλώδια!
Η δοκιμή έγινε, πριν πολύ πολύ καιρό. Όπως και στην περίπτωση της δοκιμής-φιάσκο, στο σπίτι μου, αυτή τη φορά με καλώδιο τροφοδοσίας του UPS με το σωστό βύσμα και τη διαφορά ότι αυτή έγινε εν τη απουσία του PURETONE. Στη δοκιμή συμμετείχαν και κάποια καλώδια από αρσενικό IEC σε θηλυκό IEC με σκοπό την αλλαγή του καλωδίου του προενισχυτή που συνδέεται απευθείας στις εξόδους του UPS.

Συνέβη/παρατήρησα/άκουσα το εξής παράδοξο: Όταν άλλαξα το καλώδιο τροφοδοσίας του UPS από το standard της APC σε αυτό του PURETONE δεν παρατηρησα κάποια διαφορά. Όταν άλλαξα το καλώδιο του προενισχυτή από το standard (της τοστιέρας που λέει κι ο φίλος μου ο abcd) με αυτό του PURETONE, ο ήχος άλλαξε. Δεν θα πω ότι έγινε "καλύτερος" ή "χειρότερος", απλά ότι "μετά" ήταν διαφορετικός από το "πριν". Πιθανολογώ ότι οι διαφορές εντοπίζονται στα διαφορετικά χαρακτηριστικά (χωρητικότητα, αντίσταση κτλ) των καλωδίων, χωρίς όμως να μπορώ να εξηγήσω γιατί υπάρχουν - αν και ομολογώ ότι πίστευα ότι εφόσον το ρεύμα που διοχετεύεται στις συσκευές περνάει πρώτα από το UPS δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορές. Μήπως τελικά, δεν είμαι καλά, γιατρέ μου; :D

Ούτως ή άλλως, μικρή έως καθόλου σημασία έχει. Τη μουσική μου την απόλαυσα και με το ένα και με το άλλο κι αυτό έχει σημασία.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
[I said:
"wizzy, post: 2125059, member: 26277"]Η δοκιμή έγινε, πριν πολύ πολύ καιρό. Όπως και στην περίπτωση της δοκιμής-φιάσκο, στο σπίτι μου, αυτή τη φορά με καλώδιο τροφοδοσίας του UPS με το σωστό βύσμα και τη διαφορά ότι αυτή έγινε εν τη απουσία του PURETONE. Στη δοκιμή συμμετείχαν και κάποια καλώδια από αρσενικό IEC σε θηλυκό IEC με σκοπό την αλλαγή του καλωδίου του προενισχυτή που συνδέεται απευθείας στις εξόδους του UPS.

Συνέβη/παρατήρησα/άκουσα το εξής παράδοξο: Όταν άλλαξα το καλώδιο τροφοδοσίας του UPS από το standard της APC σε αυτό του PURETONE δεν παρατηρησα κάποια διαφορά. Όταν άλλαξα το καλώδιο του προενισχυτή από το standard (της τοστιέρας που λέει κι ο φίλος μου ο abcd) με αυτό του PURETONE, ο ήχος άλλαξε. Δεν θα πω ότι έγινε "καλύτερος" ή "χειρότερος", απλά ότι "μετά" ήταν διαφορετικός από το "πριν". Πιθανολογώ ότι οι διαφορές εντοπίζονται στα διαφορετικά χαρακτηριστικά (χωρητικότητα, αντίσταση κτλ) των καλωδίων, χωρίς όμως να μπορώ να εξηγήσω γιατί υπάρχουν - αν και ομολογώ ότι πίστευα ότι εφόσον το ρεύμα που διοχετεύεται στις συσκευές περνάει πρώτα από το UPS δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορές. Μήπως τελικά, δεν είμαι καλά, γιατρέ μου; :D

Ούτως ή άλλως, μικρή έως καθόλου σημασία έχει. Τη μουσική μου την απόλαυσα και με το ένα και με το άλλο κι αυτό έχει σημασία.
[/I]
Δεν θα ποστάριζα άλλο στο θέμα γιατί έχει εξαντληθεί από κάθε άποψη , εξ’ άλλου το είπαμε ότι είναι παραδεκτό πως το αυτί δεν είναι μετρικό όργανο και δεν μπορείς να βασίζεσαι σ’ αυτό για οποιεσδήποτε μετρήσεις ποιότητας ήχου.

Δεν χρησιμοποίησα ούτε χρησιμοποιώ απαξιωτικά επίθετα για όσους επιμένουν για το αντίθετο.
Απλά θεώρησα ότι το link του άρθρου που παρέθεσα αξίζει να το διαβάσετε (γιατί αναφέρεται σ' όλα τα είδη καλωδίων) καθώς ο συγγραφέας του άρθρου , σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό του γράφει στο:
  • Sound&Vision magazine, HDGuru.com και πολλά άλλα περιοδικά.
  • Ήταν Editor in Chief of Home Entertainment magazine και Technical Editor of Home Theater magazine.
  • Είναι εκπαιδευμένος από NIST (National Institute of Standards and Technology ) και ISF (Imaging Science Foundation) και διπλωματούχος Television/Radio από Ithaca College.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Κάποιοι είναι γραφικοί.
Τώρα οι μεν; Οι δε;
Για τέτοια θέματα Φυσικά εδώ υπήρξαν και θα υπάρχουν έντονες διαφωνίες όπως σ’ όλα τα σχετικά Forum. Εγώ όμως δεν χρησιμοποίησα τέτοια χαρακτηριστικά επίθετα για κανένα μέλος του avsite. ''Συ είπας''

Reaction score
1.187
Ένα ωραίο άρθρο, για το πότε αξίζει και πότε όχι να επενδύσουμε σε ακριβά καλώδια για αναλογικό και ψηφιακό σήμα, με τίτλο: ‘’When are expensive cables worth it?’’

Που απλά και λακωνικά για τα καλώδια τροφοδοσίας λέει την ατάκα…

’’ If you believe changing the power cable in your gear will improve the audio or video...I have an island I want to sell you. In short (so to speak), power cables have no effect on audio, video or any other kind of fidelity’’.
Πράγματι δεν θα μπορούσε να το πει πιο χαρακτηριστικά. Απολύτως σαφής.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Πράγματι δεν θα μπορούσε να το πει πιο χαρακτηριστικά. Απολύτως σαφής.
...Κι αυτό συμβαίνει ,όχι μόνο με τα power cables, αλλά και με τα καλώδια όλων των τύπων , ειδικά για τα καλώδια μεταφοράς ψηφιακού σήματος.
Ήδη μεταφράζω (σε ελεύθερη μετάφραση) το σχετικό άρθρο του ίδιου συγγραφέα Geoffrey Morrison (και αρθρογράφου σε πολλά περιοδικά όπως: Sound&Vision magazine, HDGuru.com........) και θα σας το παρουσιάσω σύντομα καθώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ίσως πεισθούν και οι πλέον αντιφωνούντες (αν και τα θέματα αυτά του hi end έχουν συζητηθεί κατά καιρούς - με έντονες διαφωνίες- και από εμένα αλλά και αρκετά άλλα μέλη του avsite ).
Θα τα πούμε λοιπόν σύντομα στο σχετικό αυτό άρθρο......

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Πληρωμένα άρθρα είναι αυτά.
Πληρωμένα είναι αυτά που βοούν από μακριά , όπως αυτό στο post # 1294 ή αυτά που παίρνουν ένα τμήμα της επιστημονικής γνώσης και το διαστρεβλώνουν έχοντας την υποστήριξη αρκετών αβανταδόρων (viewers).

Ο συγκεκριμένος συγγραφέας , μόνο που τα ρίχνει χύμα στις εν λόγω εταιρείες , όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι πληρωμένος (από ποιόν??) αλλά όλα τα στηρίζει στην επιστημονική τεκμηρίωση και όχι στο αυτί και στα Α/Β blind tests.
Περιμένετε και θα το διαπιστώσετε εκτός αν ξέρετε καλά αγγλικά και δείτε τα πρωτότυπα.

Εγώ πχ ασχολήθηκα μέχρι στιγμής επί 5ωρο για τη μετάφραση (που αν και το περιεχόμενο το έχω αναλύσει σε ήδη δημοσιευμένα άρθρα μου) λόγω του ότι εγώ άγνωστος ,ενώ ο εν λόγω συγγραφέας πολύ γνωστός .
Είναι σαν να μου λες ‘’τα παίρνω’’ ενώ πασχίζω να μη ‘’σας τα πάρουν’’

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Εξ’ άλλου εδώ είμαστε (με δική μου υπαιτιότητα) εκτός θέματος . Εγώ απλά ποστάρισα εδώ για να αναφέρω το blind test , που για τα καλώδια κάνετε τόσο ‘θόρυβο’ και δεν το υλοποιήσατε.

Εδώ λοιπόν δεν θα απαντήσω σε τυχόν νέα σχόλια επ’ αυτού αλλά θα αναμένω τα όποια αιχμηρά σχόλια στο σύντομα υπό δημοσίευση σχετικό άρθρο.
Αγαπητέ κύριε Στέφανε. Ο θόρυβος έγινε για να προβείτε εσείς σε blind test αν είχατε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε ηχοσύστημα με αποκαλυπτικό χαρακτήρα. Καλό θα είναι να μη προσπαθείτε να παραποιήσετε τη συζήτηση προς όφελος των πεποιθήσεών σας.
Επειδή ειπώθηκε το συγκριτικό που έγινε κάποτε με αναφορά στη διαφοροποίηση του ήχου ενός προενισχυτή με ερωτηματικό για το εάν η μεταβολή του ήχου ήταν προς το καλύτερο ή όχι, να υπενθυμίσω ότι το θέμα άνοιξε με τη θέση του κυρίου Στέφανου ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία μεταβολή στην απόδοση ενός συστήματος.

ryk

Reaction score
925
66 σελίδες το έχετε κουράσει το θέμα, ήμαρτον! Λέει ό ένας έτσι, λέει ό άλλος αλλιώς...
Είναι τόσο δύσκολο να κάτσει κάποιος να μετρήσει αν επηρεάζει η όχι ένα καλώδιο;
Όχι το αυτί μου δεν έπιασε κάποια διαφορά ή άκουσα να καθαρίζει ο ήχος και άλλα χαριτωμένα...
Μετρήσεις!!! Ο ήχος δεν έιναι έκθεση ιδεών, μετριέται.
Έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Πάντα φιλικά.:wink:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Αγαπητέ κύριε Στέφανε. Ο θόρυβος έγινε για να προβείτε εσείς σε blind test αν είχατε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε ηχοσύστημα με αποκαλυπτικό χαρακτήρα. Καλό θα είναι να μη προσπαθείτε να παραποιήσετε τη συζήτηση προς όφελος των πεποιθήσεών σας.
Επειδή ειπώθηκε το συγκριτικό που έγινε κάποτε με αναφορά στη διαφοροποίηση του ήχου ενός προενισχυτή με ερωτηματικό για το εάν η μεταβολή του ήχου ήταν προς το καλύτερο ή όχι, να υπενθυμίσω ότι το θέμα άνοιξε με τη θέση του κυρίου Στέφανου ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία μεταβολή στην απόδοση ενός συστήματος.
Στην αναφορά σου γίνεται σύγκριση Magnetic pickup με dynamic mic για σύλληψη ήχου χορδών και το αυτί καταλαβαίνει το ηχόχρωμα (εδώ να δείτε πάλι πως οι εταιρείες ‘’οργιάζουν’’ και μάλιστα έχουν επικρατήσει ονόματα όπως ‘’Ήχος Fender’’ …..). Αν και μάλλον είστε εκτός θέματος , δείτε τη διαφορά ακόμα κι εδώ:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell