CD players με ζεστό, αναλογικό ήχο

Reaction score
127
Καλησπέρα,

Ψάχνω ένα CD player για ένα συστηματάκι που φτιάχνω για το γραφείο. Το βασικό μου κριτήριο είναι: ζεστός, μαλακός, αναλογικός ήχος, με έμφαση στις μεσαίες για ξεκούραστες ακροάσεις. Έχω το Rega Apollo και άνετα θα το ξαναέπαιρνα αλλά σκέφτομαι να δοκιμάσω κάτι άλλο, στην ίδια λογική όμως. Έχω ακούσει κάποιο Micromega (Stage 3 αν θυμάμαι καλά; ) και μου άρεσε πολύ. Σκέφτομαι επίσης και το Musical Fidelity A1 CD PRO που πιστεύω ότι είναι στο ίδιο ύφος.

Ποιά CD players θα μου προτείνατε;

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Το απερχόμενο Yamaha cd-s1000.
Βρίσκεται στα b-stock του Νάκα στα 600 περίπου ευρώ. Η τιμή του όταν πρωτοκυκλοφόρησε ήταν στο χιλιάρικο.
Ζεστός αναλογικός ήχος, vintage αισθητική και τίποτα που να το πλησιάζει ως ποιότητα κατασκευής στα χρήματά του.

Reaction score
6.929
Καλησπέρα,

Ψάχνω ένα CD player για ένα συστηματάκι που φτιάχνω για το γραφείο. Το βασικό μου κριτήριο είναι: ζεστός, μαλακός, αναλογικός ήχος, με έμφαση στις μεσαίες για ξεκούραστες ακροάσεις. Έχω το Rega Apollo και άνετα θα το ξαναέπαιρνα αλλά σκέφτομαι να δοκιμάσω κάτι άλλο, στην ίδια λογική όμως. Έχω ακούσει κάποιο Micromega (Stage 3 αν θυμάμαι καλά; ) και μου άρεσε πολύ. Σκέφτομαι επίσης και το Musical Fidelity A1 CD PRO που πιστεύω ότι είναι στο ίδιο ύφος.

Ποιά CD players θα μου προτείνατε;

για μεταχειρισμενο ψαχνεις? γιατι αυτα που αναφερεις ειναι μοντελα που δεν κυκλοφορουν πλεον.Βαλε και ενα ποσο σαν οριο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.367
Ζεστό ήχο το καταλαβαίνω,

ζεστό, μαλακό
ήχο το καταλαβαίνω,

ζεστό μαλακό αναλογικό ήχο, όχι. :rolleyes:
Σωραίος.
Εγώ ούτε το "ζεστό" δε καταλαβαίνω, ούτε το "μαλακό".
Ζεστό και μαλακό είναι το ... :)

Reaction score
127
για μεταχειρισμενο ψαχνεις? γιατι αυτα που αναφερεις ειναι μοντελα που δεν κυκλοφορουν πλεον.Βαλε και ενα ποσο σαν οριο.
Μεταχειρισμένο. Μέχρι 600-700 ευρώ.
[DOUBLEPOST=1480622246][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1480622327][/DOUBLEPOST]
Εγώ ούτε το "ζεστό" δε καταλαβαίνω, ούτε το "μαλακό".
Αφήστε τότε να απαντήσουν εκείνοι που καταλαβαίνουν.

Reaction score
2.332
Advance Acoustic MCD-203 II http://avmentor.gr/reviews/advance_acoustic_mcd_203_ii_0.htm

Εξαιρετικό, στον ηχο που ζητάς. Δυστυχως δεν γνωρίζω αν μπορει να βρεθει καινουριο.
Εγω εχω ενα αλλο λαμπατο cd, το amc cdm7. Επισης πολυ καλο! Αλλα και αυτο μονο μεταχειρισμένο.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Αναλογικός ήχος = έλλειψη ψηφιακίλας, κάτι που χαρακτήριζε πολλά cd player κάποτε και πλέον έχει αντιμετωπιστεί επιτυχώς σε αρκετές υλοποιήσεις.

Δεν έχω να παραθέσω pdf για να αποδείξω τα γραφόμενα. :p

Reaction score
277
Eλεος με την ατακα παρε ενα dac ενα σκληρο που την ακουω απο πολλους με το συμπαθειο δεν θα παρω γιατι στη τελικη εχω 300-500 η και 1000 cd και θελω να τα ακουω καλυτερα και οχι να τα πεταξω γιατι τα εχω πληρωσει και μπορει με καποια απο αυτα να εχω δεθει συναισθητικα οπως συμβαινει και με τα βινυλια,Αυτοw που ψαχνει εδω μεσα cd player ξερει τι ζηταει,Στη τελικη ειναι σαν να ψαχνω να αγορασω αυτοκινητο και εσυ μου λες παρε μηχανη,Ας αφησουμε τον καθε ανθρωπο να ψσχνει αυτο που ζηταει και οχι να λεμε παρε ενα dac,και εγω που τα γραφω εχω dac και σιγα ενας σκληρος δισκος που αμα τα παιξει παπαλα η μουσικη, και οι κοποι να μαζεψεις ολα αυτα τα τραγουδια,και μονο που το σκεφτομαι μην χαθει η μου χαλασει τρεμω και βαλε και αλλον ενα σκληρο δισκο ακομη να ειμαστε σιγουροι.CD δαγκωτο και φυσικα Βινυλιο!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.170
γιατι στη τελικη εχω 300-500 η και 1000 cd
Εγω εχω πιο πολλα, ε και;

και μπορει με καποια απο αυτα να εχω δεθει συναισθητικα οπως συμβαινει και με τα βινυλια
Μην τα πετάξεις. Τα κρατάς και τα βλεπεις όποτε θελεις, αλλα παίζεις απο τον σκληρό. Στο κάτω κάτω, ο φίλος σκέφτεται για σύστημα γραφείου, να πηγαινοφέρνει τα cd απο το σπίτι;
[DOUBLEPOST=1480633129][/DOUBLEPOST]
ενας σκληρος δισκος που αμα τα παιξει παπαλα η μουσικη, και οι κοποι να μαζεψεις ολα αυτα τα τραγουδια,και μονο που το σκεφτομαι μην χαθει η μου χαλασει τρεμω και βαλε και αλλον ενα σκληρο δισκο ακομη να ειμαστε σιγουροι
Λέγεται back up. Απαραίτητο για ολα τα αρχεία, όχι μονο για την μουσικη.

Last edited:

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Eλεος με την ατακα παρε ενα dac ενα σκληρο που την ακουω απο πολλους με το συμπαθειο δεν θα παρω γιατι στη τελικη εχω 300-500 η και 1000 cd και θελω να τα ακουω καλυτερα και οχι να τα πεταξω γιατι τα εχω πληρωσει και μπορει με καποια απο αυτα να εχω δεθει συναισθητικα οπως συμβαινει και με τα βινυλια,Αυτοw που ψαχνει εδω μεσα cd player ξερει τι ζηταει,Στη τελικη ειναι σαν να ψαχνω να αγορασω αυτοκινητο και εσυ μου λες παρε μηχανη,Ας αφησουμε τον καθε ανθρωπο να ψσχνει αυτο που ζηταει και οχι να λεμε παρε ενα dac,και εγω που τα γραφω εχω dac και σιγα ενας σκληρος δισκος που αμα τα παιξει παπαλα η μουσικη, και οι κοποι να μαζεψεις ολα αυτα τα τραγουδια,και μονο που το σκεφτομαι μην χαθει η μου χαλασει τρεμω και βαλε και αλλον ενα σκληρο δισκο ακομη να ειμαστε σιγουροι.CD δαγκωτο και φυσικα Βινυλιο!
Εγώ σκέφτομαι να περάσω στην αντεπίθεση.
Θα μπoυκάρω στα νήματα για αγορά dac και θα γράφω "πάρε cd player"! :biggrin:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.170
Πόσο χρόνο θα χρειαστεί να γυρίσει το νήμα στα ενεργά ηχεία με dsp, dac και δε συμμαζεύεται; :dance2:
Καλή ιδέα.
Αν δεν εχει αγοράσει ηχεία-ενισχυτή, νομίζω πως πρέπει να γυρίσει τώρα το νήμα εκεί που λες.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.509