Ενεργά ηχεία

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Επιμένω. Και χωρίς να ξέρω τα τεχνικά,..
Γι'αυτό και κάνεις λάθος, ασχέτως του πόσο επιμένεις.
Επειδή ακριβώς δεν ξέρεις. ;)

Όταν μάθεις, θα καταλάβεις. Μέχρι τότε, ή θα επιμένεις στο λάθος, ή θα ακούσεις κάποιον που ξέρει. ;)

Ο τρόπος σκέψης είναι ο στόχος μου, όχι η γνώση, όπως έχω ξαναγράψει. :angel:

Επί του πρακτέου δεν έχω κανένα απολύτως άγχος. Όλα καλά παίζουν, αν τους το επιτρέπει ο χώρος, αλλιώς όλα παίζουν χάλι μαύρο. Νομίζω πως είναι μεγάλο "ατού" να ακούς μεσαία από το μιντ της ATC, διότι ως μεγάφωνο είναι σίγουρα μέσα στην τοπ 5-αδα των καλύτερων μιντ του πλανήτη. Αλλά μηχανηματολαγνεία δεν έχω, οπότε και χωρίς μιντ, μια χαρά ακούς. Γιου νόου μπετερ. ;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Δορυφορους και 2 σαμπ, θα ηθελα να τον αποφυγω (τουλαχιστον με την εικονα που εχω στο μυαλο μου αυτη την στιγμη.
Τι εχεις κατα νου?
Τίποτα, αστο.
Από τη στιγμή που (όπως είπες) θα ήθελες να το αποφύγεις, να το αποφύγεις.

Ο μπουτχιας έκανε μία πολύ σοφή ανάλυση του τι ακούς. Δυστυχώς αδυνατείς να κατανοήσεις τι ακριβώς σου έγραψε, και τι προεκτάσεις έχουν πρακτικά αυτά, και δεν έχει νόημα να το προσπαθήσεις, εκτός κι αν θες να στρωθείς στο διάβασμα για 2 χρόνια! Χαχαχαχα

Οτιδήποτε από όσα προτάθηκαν, θα αποτελέσει ουσιαστική αναβάθμιση, οπότε απλώς επικεντρώσου στο αισθητικό κομμάτι, διότι σε απασχολεί, αλλά και στο κομμάτι των δυνατοτήτων διασύνδεσης.

Οι επί μέρους διαφορές πιστότητας αναπαραγωγής των προτεινόμενων ηχείων, δεν οφείλουν να σε απασχολήσουν, εκτός κι αν είναι στις βλέψεις σου η ηχητική περιποίηση του χώρου με διαχυτές, δηλαδή η με μετρήσεις περιποίηση των χρόνων αντήχησης του χώρου σου.

Συμπεράσμα: πάρε όποιο σου γυαλιζει στο μάτι πιο πολύ. ;)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.409
Γιάννη, με είδες εμένα πώς 'ξηγήθηκα:

Κανόνισε ακρόαση με τους συνήθεις υπόπτους (αβγδ, S, ΜΗ, και δε συμμαζεύεται), και θα σου φέρω 1 κιλό από τον καλύτερο παστουρμά της Αθήνας, να φας παστουρμαδοπιτάκια μέχρι τελικής πτώσεως.

ΑΒΓΔ, ΚΕΦΑΛΑΣ , ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ , τα έχουν ακούσει.
S και ΜΗ οχι.

Οσον αφορά στο που μπορούν να παίξουν τα MD-9 , +-3 db 400hz-9500hz. -6db 280hz-11000hz.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.526
Ο τεχνικός περιορισμός μέγιστης στάθμης στο 310 (σε χρήση με σαμπ) έρχεται από το μιντ, το οποίο έχει ευαισθησία 91 και προδιαγράφεται ως μεγάφωνο για μέγιστη συνεχή ισχύ 75 βατ, άρα μέγιστα SPL ~110 (προφανώς όχι στιγμιαία).
Μη σκας, κι αυτο εχει το ιδιο 1 μιντ, κι ενισχυτη μολις 200 βατ στο μιντ, δηλαδή περί τα 4 dB περισσοτερο κερδος απο το 310. Χεστηκε η φατμέ. Τα 120 SPL που βγάζει, είναι με πονηρό κροσάρισμα και κυρίως από τα τέρατα τα γουφερ, που δεν είναι γουφεροκλανιές των 5-6 ιντσών. Εκεί είναι ο πόνος. ;)
Στα μεγαλα η ATC (νομιζω απο το 100-150 και πανω) φοραει αλλο μιντ (το S) που ειναι πιο ευαισθητο, νομιζω 94 ντιμπι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Στα μεγαλα η ATC (νομιζω απο το 100-150 και πανω) φοραει αλλο μιντ (το S) που ειναι πιο ευαισθητο, νομιζω 94 ντιμπι
Χμ, αυτή η λεπτομέρεια ίσως να εξηγεί ένα 3-αρι ντιμπι που μου έλλειπε. Θενκς για τη διευκρίνιση, δε το'ξερα! ;)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.526
Last edited:

Y

Yiannis_B

Guest
Όλα τα ATC, ενεργά και παθητικά από το SCM50 και πάνω, φορούν το SM75-150S.

The monitors’ ability to reproduce music and speech with phenomenal accuracy, transparency and dynamics lies mainly in the SM75-150S soft dome midrange driver.
http://atcloudspeakers.co.uk/hi-fi/loudspeakers/classic-series/scm50/

http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/180016-atc-sm75-150-versus-sm75-150s.html

Σε τρίτους κατασκευαστές δίνουν μόνο το SM75-150, και είναι αυτό που χρησιμοποιούν και οι ίδιοι, στα SCM40 και SCM25A Pro.

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest
Είναι κι όμορφο το 3-ιντσο, ε; (Με 400€ στο σπίτι σας)

Τα Klein and Hummel με το ATC μιντ.

Θυμάμαι το Proac 4 με 2 ATC μιντ, ενώ το Proac 5 με 2 7-ιντσα Scanspeak μιντ, αλλαγή πλεύσης.

Κορυφαιο και το JM Lab μιντ στο Mezzo utopia και στο Utopia. Όπως και το μιντ της Scanning στο Sonus Faber Extrema, με ενα ιδιαίτερο πηνίο που αντέχει εως 2 κιλοβατ, αν έχεις το θεό σου δηλαδή..

Και το γκριμ, χωρίς μιντ, κορυφαίο επίσης! Και το κιι βεβαίως βεβαίως. ;)
Το S δεν το πουλάνε σε ΚΑΝΕΝΑΝ. ;)

http://www.wilmslow-audio.co.uk/atc-sm75-150-midrange-475-p.asp

Πρέπει να τους επιστρέψεις το παλιό για να σου δώσουν ανταλλακτικό, ή να μεσολαβήσει ο αντιπρόσωπος για τα απαραίτητα δικαιολογητικά. :rolleyes:

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Και που να σου πω και το άλλο.
Το mid των kh310 ΔΕΝ ειναι atc.
Κρύβε λόγια εσύ σουπχιά. ;)
η συνταγή του μιντ αυτού είναι παλιό νέο, σα τη συνταγή της φασολάδας, και δεν έχω καμία αμφιβολία πως η k+h υπό την Νιούμαν την βελτίωσε (για τις ανάγκες της δικής τους εφαρμογής, δεν υπάρχει "γενική βελτίωση", όλα παν στοχευμένα ανά υλοποίηση"). ;)
Παρόλα αυτά, η βάση είναι κοινή, και δεν είναι δα κάνα σημαντικό ατόπημα στην συζήτησή μας να θεωρούμε πως πρόκειται για το ίδιο κατά βάση μεγάφωνο, ένα αναμφίβολα εξαιρετικό αναπαραγωγέα μεσαίων. Άλλωστε, μία μικρομεταβολή μιας θιελ σμαλ παραμέτρου ή του υλικού απόσβεσης, πόσο νομίζεις ότι μας καίει; Σχεδιαστικές λεπτομέρειες που δε μας αφορούν ιδιαιτέρως.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Η ουσία αναφέρθηκε ήδη. ;)
Στο θέμα της μέγιστης στάθμης, λύσεις δίνονται με το κροσαρισμα.
Διότι η ισχύς βαίνει λογαριθμικά αυξανόμενη στην πτώση των συχνοτήτων, άρα όταν θες να προστατέψεις ένα μεγάφωνο ή να το κάνεις να παίξει πιο δυνατά χωρίς να βγεί από το περιθώριο αντοχής ισχύος του πηνίου φωνής, το κόβεις πιο ψηλά. Ως γνωστόν, στα πρίμα πάνω από 5-10 βατ δεν υπάρχουν. Τόσο απλά. ;)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.409
Πόσο ψηλά να το κροσσάρεις ? χωρίς να χρειαστεί η χρήση και άλλου, τέταρτου δρόμου?, όπως έκανα εγώ. Γιατί τα woofers σπάνια πάνε καλά ψηλά , πάνω από τους 150-200hz.
Οσο για τα πρίμα έχεις δίκιο , μπορεί και να λές και πολλά.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.526
Εξαρταται απο το γουφερ Γιαννη, το JBL 2235 π.χ. αν και 15ιντσο το εκοβε τα 1000ΗΖ . (στο 4430)
Ακομα και τα καινουργια π.χ. 9800 (επισης 15'') τα κροσαρει στους 750 κυκλους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo