Θεωρια και εφαρμογη στην πραξη (στο δια ταυτα (των ενεργών)).

Reaction score
777
Άμα ξεφύγεις στα 4 modules, κάνε ενεργά τα κρος, να τελειώνουμε μια και καλή.

Επίσης αν βάλεις ενισχυτές παράλληλα, (αν γίνεται), δεν αυξάνεις την ισχύ, γιατί για να αυξήσεις την ισχύ στην περίπτωσή μας, θέλεις μεγαλύτερη τάση (V) και όχι ρεύμα (I). P=(V^2) / R (H αντίσταση R είναι δεδομένη στα ηχεία μας) . Άρα θέλεις modules σε σειρά.

Η διπλο-ενίσχυση τέλος, δεν είναι πολύ αποτελεσματική, το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος (πάνω από 3/4), το τραβάει ο κλάδος των χαμηλών...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bridged_and_paralleled_amplifiers

Παίξε όπως θες...

Βέβαια ισχύει ότι μπορείς να πάρεις το ενεργό και να τελειώνεις...

Y

Yiannis_B

Guest
Ίσως να χρησιμοποιούν φτηνιάρικα components στα ενεργά ATC. :p
Χρησιμοποιούν FET στα τελικά στάδια, -not my cup of tea - και αυτό ακούγεται. :rolleyes:

Ωχ, ποιος τους μαζεύει τώρα...:laugh:
Τώρα μου ήρθε, τα ενεργά 50ρια είναι σαν τουρμπάτο δίλιτρο με ροπή από χαμηλά, τα δικά μου τα έχω κάνει να μοιάζουν με VTEC. Αν και όσοι με εννοείτε. ;)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.843
Ο παραλληλισμός θα ίσχυε αν παίζοντας πολύ δυνατά ήταν καλύτερα τα παθητικά, αλλά δεν είναι. :p

Y

Yiannis_B

Guest
Ο παραλληλισμός θα ίσχυε αν παίζοντας πολύ δυνατά ήταν καλύτερα τα παθητικά, αλλά δεν είναι. :p
Σε είχα και για βετεράνο σε αυτά τα θέματα...η αίσθηση μετράει βρε, και στα αυτοκίνητα. Που είστε όλοι με ένα .pdf δυναμομέτρησης στο χέρι...:fuckyou:

Το καινούργιο type-R με +100 άλογα, είναι για τον φούτσον καβάλα. Τέλος Εποχής. :(

Last edited by a moderator:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.951
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Να σας πω πως βλέπω εγω τα πράγματα:

• Το "βάρος της απόδειξης" πέφτει στα παθητικά. Εννοώ πως εφοσον τα ενεργά ειναι τεχνικά ανώτερα, και αυτο το γνωρίζουμε, τα παθητικά ειναι που πρέπει να αποδείξουν πως ειναι εφάμιλλα σε σωστα οργανωμένα τυφλά Α/Β τεστ . Όχι ανάποδα.
  • Μεχρι να γίνει αυτο, εγω θα αγοράζω πάντα το ενεργό. Η διαφορά του 20% σε κόστος ειναι για μένα αποδεκτή, εκτός αν στο ανωτέρω τεστ αποδειχθεί η "ισοπαλία".
  • Μου φαινεται πολυ πιθανότερο να ακούγεται αυτη η διαφορά, στις συνθήκες που περιέγραψα ανωτέρω, και κυριως λόγω αυτού που λέει ο Εαρ
    Θα κάνει μπαμ από μακριά.Όχι σα τη μικροδιαφορά που άκουσες από αλλαγή ενός υλικού στο παθητικό κροσοβερ. Μιλάμε για τραγικές διαφορές.
  • (Το αλλο που λέει για dsp κτλ βέβαια στην συγκεκριμένη συγκριση δεν εχει εφαρμογή, δεν εχουν dsp κτλ τα συγκεκριμένα προς συγκριση ηχεία)

Τέλος, ο Βλάσσης-special edition εχει την δυνατότητα να δώσει μόνος του μια απάντηση στο αρχικό του ερώτημα: Να οργανώσει αυτήν την (blinded παρακαλω) συγκριση με ενα ενεργό και ενα παθητικό 100αρι, στο σπίτι του Μ, που και καλο χώρο εχει και καλά ενισχυτικά για το παθητικό.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Επειδή πάλι η κουβέντα γύρισε στο ποιός τον έχει μεγαλύτερο και επειδή ποτέ δε θα συμφωνήσουμε στην απάντηση, πάρτε 2 φωτός που δείχνουν πως γίνεται σωστός εντοιχισμός ηχείων που δεν έχουν κατάλληλη ρύθμιση baffle step για εντοιχισμό:

Screen Shot 2016-12-18 at 9.01.46 PM.png
Screen Shot 2016-12-18 at 9.03.11 PM.png

Y

Yiannis_B

Guest
Δεν θα έπρεπε να μην εξέχουν καθόλου? link?

Γενικά, για δώστε τα φώτα σας για τον εντοχισμό, το σκέφτομαι σοβαρά. Πόσο rigid -μη εύκαμπτη πρέπει να είναι η κατασκευή? Εγώ που μένω στο ενοίκιο, μπορώ να το κάνω, και να αποκαταστήσω σχετικά εύκολα μετά, την κατασκευή?

Θα εντοιχίσω και την μπαλκονόπορτα από πίσω, αλλά δεν γ@μιέται? :rolleyes:

:roflmao:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Δεν θα έπρεπε να μην εξέχουν καθόλου? link?

Γενικά, για δώστε τα φώτα σας για τον εντοχισμό, το σκέφτομαι σοβαρά. Πόσο rigid -μη εύκαμπτη πρέπει να είναι η κατασκευή? Εγώ που μένω στο ενοίκιο, μπορώ να το κάνω, και να αποκαταστήσω σχετικά εύκολα μετά, την κατασκευή?

Θα εντοιχίσω και την μπαλκονόπορτα από πίσω, αλλά δεν γ@μιέται? :rolleyes:

:roflmao:
Οσο πιο rigid γινεται αν τα ηχεια εχουν ρυθμιση soffit ή παιζει μονιμο eq. Leaky οπως στη φωτο αν τα ηχεια δεν εχουν ρυθμιση.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
O στοχος ειναι διπλος. Να απομονωνεται ολη η πισω ακτινοβολια στις χαμηλες συχνοτητες και να αντιμετωπιζεται η ενισχυση των χαμηλων λογω του τοιχου. Τοιχος απο τσιμεντο π.χ. κανει πολυ καλη απομονωση αλλα θελει αντιμετωπιση του ενισχυμενου μπασου με eq ή καταλληλο crossover.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Μια φθηνη παραλλαγη εντοιχισμου που δε θελει μαστοραντζα ειναι το attack wall. Παιρνεις πετροβαμβακα συσκευασμενο σε ρολα και ¨χτιζεις¨ τα ηχεια μεσα στα ρολα. Εμφανιση χαλια, αποτελεσμα καπως απροβλεπτο. Αλλα φθηνη λυση και φιλικη προς το σπιτονοικοκυρη.

Y

Yiannis_B

Guest
Last edited by a moderator:

Reaction score
777
Επίσης αν βάλεις ενισχυτές παράλληλα, (αν γίνεται), δεν αυξάνεις την ισχύ, γιατί για να αυξήσεις την ισχύ στην περίπτωσή μας, θέλεις μεγαλύτερη τάση (V) και όχι ρεύμα (I). P=(V^2) / R (H αντίσταση R είναι δεδομένη στα ηχεία μας) . Άρα θέλεις modules σε σειρά.

Η διπλο-ενίσχυση τέλος, δεν είναι πολύ αποτελεσματική, το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος (πάνω από 3/4), το τραβάει ο κλάδος των χαμηλών...
Επειδή ήμουν με το κινητό πρίν... αν βάλεις δύο ενισχυτές παράλληλα τότε...

if two identical amplifiers (each rated for operation into 4 Ω) are paralleled into a 4 Ω load, each amplifier sees an equivalent of 8 Ω since the output current is now shared by both amplifiers — each amplifier supplies half the load current, and the dissipation per amplifier is halved. This configuration (ideally or theoretically) requires each amplifier to be exactly identical to the other(s), or they will appear as loads to each other.

Επίσης δέν κατανοώ γιατί μπλέκεις τον τύπο της ισχύος. Δηλαδή με την ίδια λογική θα μπορούσα να πώ ότι P=i^2/R άρα θέλουμε ρεύμα και όχι τάση...
κάτι δέν κατάλαβα...αλλα δέν έχει και τόσο σημασία...
Σχετικό ερώτημα στη hypex με απάντηση φυσικά
https://www.hypexshop.com/faq/bridging.htm

Οτι γίνεται γίνεται πάντως...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.171
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris