Dynamic range και dynamic headroom

Reaction score
98
Χαίρομαι και..."ζηλεύω" ανθρώπους που ζουν σε σπίτια μονοκατοικίες κ απολαμβάνουν την μουσική ότι ώρα θέλουν κ σε όσα dB ...
Οι άλλοι καλά είμαστε όπως είμαστε...Μακάρι κ σε καλύτερα!

GF

Reaction score
27
"Που πας ρε Καραμητρο????"

Το πρωτο σοκ ηταν στα 80ς.
Επαιζα DJ σε μια ντισκο. Μεγαλοι ενισχυτες, κτηνη ηχεια, με δυσκολια ακουγα αυτους(ες:)) που ηταν διπλα μου.
Μια βραδια φεραμε ενα συγκροτημα να παιξει.
Αφου τελειωσαν, ξεκιναω το προγραμμα.
Καποια στιγμη αποφασισε ο ντραμμερ να παιξει με το κομματι.
Τι το'θελε! Καλυπτε ΑΝΕΤΑ την μουσικη αλλα ακομα χειροτερα, δεν μπορουσα να ακουσω
καλα απο το ακουστικα και δεν μπορουσα να μιξαρω! Του ζητησα ευγενικα να σταματησει.
Πικρα....

Το δευτερο στην Κυδαθηναιων στην Πλακα, '90ς.
Ημουν στην πλατεια με παρεα... οσπου περναει ενας πλανοδιος παιζοντας κλαρινο.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ενταση και ενεργεια, σε ανοιχτο χωρο και σε πολλα μετρα αποσταση.
...κι'αλλη πικρα..

το τελευταιο στις μαθητικες παρελασεις, 2Κ.
Την πρωτη φορα που παρελασαν τα παιδια μου δηλαδη.
Ο !@#$@ που βαραγε το τυμπανο. Ενα ηταν, σε ανοιχτο χωρο, αλανα θα ελεγα.
...αλλα μου τσακισε το ηθικο....νοου κομεντς, ριλι...
Πικρα πικραγκουρη!

Αυτο λεει ο Κωστας θαρρω.

Reaction score
98
οταν ελεγα ...σε αλλο θεμα πατε να ακουσετε κανενα live....κοροιδευαν ολοι μαζι...
Μα κ για μένα εκεί είναι η λύση - απάντηση.
Αν υπάρχει έστω κ μικρή εμπειρία ζωντανής μουσικής,χωρίς ενίσχυση,μαθαίνουμε να ακούμε. Κ ψάχνουμε μετά ότι καλύτερο μπορούμε (αναλόγως τσέπης κ γνώσεων κ αρκετοί) να κάνουμε σε οικιακή μουσική!!!
Η αληθοφάνεια έρχεται από παράγοντες πολλούς.
Οι reviewers έχουν κ πλούσιο λεξιλόγιο να περιγράφουν αυτή τη" κατάκτηση" από τίμπρο έως....Τα dB αν υπάρχουν...καλοδεχούμενα!!!

Reaction score
1.469
Το τι ηχο θα βγαλει ενα συγκροτημα σε ενα μαγαζι
Κατα ποσο εξαρταται απο τον κονσολιερη ηχοληπτη κτλ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.386
Όταν τα'λεγε ο τζωρτζακης πριν χρόνια, για τις διπλομπασιες, τις τσιμπητες χορδές στην ηλεκτρική κιθάρα μπάσο και στο κοντραμπάσο, πως δονούν το πλεμόνι, αγρόν αγόραζε το κοινό ανάγνωσης των εν λόγω ποστ.
Σε οποιοδήποτε τέτοιο live, ο μπασιστας πχ εχει ικανά μεγάφωνα (επαγγελματικό ηχείο μπάσου) να βγάζουν την ρημαδα τη χορδή, κι ο ντράμερ δεν θέλει ηχεία για να σε ρημάξει στα μπασοπρίμα.

Οδήγηση. Στάθμες. Δυναμικά. Δεν είναι "θεωρίες" αυτά..

Όταν έκαναν διάλειμμα οι μουσικοί, κι έπαιζε μουσική από τα ηχεία του μαγαζιού, συγκριτικά ήταν σα κακό ραδιοφωνακι, σα να έχεις την τηλεόραση να παίζει στο τέρμα. Δυνατά, ναι, ενοχλητικά δυνατά όμως, από τα πολλά μεσαία με παραμορφώσεις, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει ενέργεια να δονείται ο θώρακας, να νιώθεις το πνευμόνι σου να πάλλεται μαζί με τη χορδή.

Μετά έμπαιναν οι μουσικοί, δε σου ακούγονταν τόσο δυνατά στο αυτί, ούτε ενοχλητικά, αλλά ερχόταν η ενέργεια στο κορμί, το ένιωθες το χτύπημα. Ατάκα, δυναμικά. Ντιμπι κορυφής με τα τσουβάλια..

Πριν πάω στο μπαράκι αυτό, μόλις βγήκα έξω από το ιατρείο, πάνω στη Ναυαρίνου, έπαιζε ένας τουμπερλεκι. Ρε κοίτα λέω, ο νόμος του Μέρφι.., χθες τα'λεγα στο φόρουμ. Καθόμουν κάνα 5-λεπτο και τον άκουγα, μία από τα ίδια, ενέργεια, δυναμικά, όχι ψέμματα. Ντιμπι, όχι κολοκύθια.. Είπα να σας το γράψω σε βίντεο, αλλά δε το έκανα, κακώς. Πλάκα θα είχε..

Reaction score
777
Επειδή δε τους ξέρετε, να μη σας παιδεύω τζάμπα κι άδικα, είναι οι υπέροχοι "δε κλιμακτήριανς"
View attachment 68069
Πάρτε ένα δείγμα, μόλις επέστρεψα από το χαμό!
Όποιος νομίζει ότι αυτά βγαίνουν από 6,5-άρια, είναι μεθυσμένος! ;)
Μισό λεπτό ρε μάστορα...

Αν δέν κάνω λάθος το βίντεο που μας παρουσιάζεις είναι σε ένα κλειστό χώρο με ένα τύπο με μικρόφωνο, με ηλεκτρικές κιθάρες κτλ.

Δηλαδή έχουμε κάτι το οποίο εσύ το άκουσες δυνατά επειδή ενισχύθηκε ηλεκτρικά όπως ενισχυόμενο ηλεκτρικά είναι και το ηχείο σου. ΟΚ, 6,5 είναι λίγο.

Αλλα δέν βλέπω λόγο να μήν μπορεί ένα ηχείο με δύο οκτάιντσα να πετύχει τις ίδιες στάθμες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.386
Αλλα δέν βλέπω λόγο να μήν μπορεί ένα ηχείο με δύο οκτάιντσα να πετύχει τις ίδιες στάθμες.
Εδώ είναι η διαφορά μας, εγώ βλέπω λόγο.;)

Εκεί μόνο για την κιθάρα, είχε 2 10-ιντσα ντιντικεϊτεντ, για ηλεκτρική κιθάρα.
Μόνο για την κιθάρα μπάσο, είχε 4 12-ιντσα, επίσης ντεντικειτεντ.
Άλλο ηχείο για τη φωνή, κι ο ντράμερ χωρίς μικρόφωνα.

Κι εσύ θες όλα αυτά μαζί, προστιθέμενα, να βγουν από 2 8-αρια; Τραγούδα.. ούτε μόνος του ο ντράμερ δεν. Ούτε μόνος του ο κιθαρίστας μπάσου δεν.. όλοι μαζί; Χαχαχαχαχα, ανέκδοτο. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ίσως μόνο σε σχετικά συμμαζεμένο χώρο, με ισχύ να φαν κι οι κότες, με μεγάφωνα που να αντέχουν κιλοβάτ για πλάκα. Δεν είναι φυστίκια τα ντιμπι.. δεν είναι φτηνά ούτε εύκολα. Νούμερα είναι, με χαρτί και με μολύβι βγαίνουν.

Βγάλε μου εσύ 120 ντιμπι στη θέση ακρόασης από 2 8-αρια. Ορίστε. Δε χρειάζεται μικρόφωνο, χαρτί και μολύβι χρειάζεται. Αρκεί μία κόλλα χαρτί.

Διότι, μόλις τα βγάλεις στη θέση ακρόασης, μετά αν το υλοποιήσεις, θα ακούγεται έτσι ακριβώς, με ενέργεια σε όλο το σώμα, σα να το'χεις μπροστά σου. Αλλιώς, μόνο κάτι καμπανάκια ψιλικατζούρες θα ακούγονται σαν αληθινά. Τα υπόλοιπα, κονσέρβα χαλαζμένη.

Reaction score
5.531
Όταν τα'λεγε ο τζωρτζακης πριν χρόνια, για τις διπλομπασιες, τις τσιμπητες χορδές στην ηλεκτρική κιθάρα μπάσο και στο κοντραμπάσο, πως δονούν το πλεμόνι................
Οδήγηση. Στάθμες. Δυναμικά. Δεν είναι "θεωρίες" αυτά..
Όταν έκαναν διάλειμμα οι μουσικοί, κι έπαιζε μουσική από τα ηχεία του μαγαζιού, συγκριτικά ήταν σα κακό ραδιοφωνακι, σα να έχεις την τηλεόραση να παίζει στο τέρμα..........
Μετά έμπαιναν οι μουσικοί, δε σου ακούγονταν τόσο δυνατά στο αυτί, ούτε ενοχλητικά, αλλά ερχόταν η ενέργεια στο κορμί, το ένιωθες το χτύπημα. Ατάκα, δυναμικά. Ντιμπι κορυφής με τα τσουβάλια...
Η, άλλοτε άλλη, ψευδαίσθηση στο σπίτι μας...αποτελεί απλά την προετοιμασία, το φτωχό υποκατάστατο, μέχρι το επόμενο live (για όσους τυχερούς υπάρχει η δυνατότητα αυτής της απόλαυσης)!

Reaction score
15.469

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.837
Εδώ είναι η διαφορά μας, εγώ βλέπω λόγο.;)

Εκεί μόνο για την κιθάρα, είχε 2 10-ιντσα ντιντικεϊτεντ, για ηλεκτρική κιθάρα.
Μόνο για την κιθάρα μπάσο, είχε 4 12-ιντσα, επίσης ντεντικειτεντ.
Άλλο ηχείο για τη φωνή, κι ο ντράμερ χωρίς μικρόφωνα.

.
Δηλαδή παίζανε όλοι ηλεκτρικά εκτός του ντράμερ;
Για να κατάφεραν να κάνουν ηχοληψία σε τόσο μικρό χώρο χωρίς να απομονώσουν τον ντάμερ σημαίνει ότι σας τρύπησαν τα τύμπανα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.634
Εντάξει, μετά τα νιάτα, είχε και κάτι γεροντακια με ένα μεγάλο βιολί...

6,5-αρι είπες; Μπουααααχαχαχαχαχαχα
Shokin' (Steve) ! ονομα και πραμα..παιζει σημερα αθηνα αυτος..με το αλλο προτζεκτ του Bullets 1989-2016 (αλλα δεν παω) (οχι παλι) (θυμαμαι : οτι δεν θυμαμαι τιποτα απο την τελευταια φορα...μπηκα μπουσουλωντας μεσα ... και οτι ο μπαρμαν καποια στιγμη μου λεει, απο εδω και περα οτι πιεις δεν πληρωνεις αλλο.. ).
[DOUBLEPOST=1483639765][/DOUBLEPOST]στο ροβερ δεν ειναι ? (ουτε εκει θυμαμαι πολλα...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.386
σημαίνει ότι σας τρύπησαν τα τύμπανα.
Μπα, δεν ήταν τόσο τραγικά.
Ψιλονορμαλ, όσο δηλαδή νορμάλ είναι να ακούς ντραμς στα 3,5-4 μέτρα.. ;)

Δεν ένιωσα ανάγκη να βάλω ωτοασπιδες (πάντα έχω μαζί μου, σε τέτοιες ιστορίες)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.213
ωτοασπιδες (πάντα έχω μαζί μου, σε τέτοιες ιστορίες)
Hi end ωτοασπίδες (για μουσική):
http://www.earpeace.eu

"EarPeace high fidelity ear plugs are precision engineered to cut the noise without losing sound fidelity so that you can clearly hear what you’re listening to."

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.386
Αν δέν κάνω λάθος...

Θές 4 b&w 800 τα καινούργια... με 1000watt ενισχυτή στα δύο μέτρα απόσταση...

8 10άιντσα...

καλά είσαι...
Ναι, έτσι.

Μήπως αυτό είναι πιο φτηνό; ;)

Μέχρι κι αυτό πιο φτηνό το κόβω.. :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    Shalom