- Reaction score
- 435
Ή μήπως focal alpha 80;Μαυρακια... http://m-audio.com/m38black
Ή μήπως focal alpha 80;Μαυρακια... http://m-audio.com/m38black
Το έχεις ακούσει; Τα 2 6,5άρια είναι καλύτερα από ένα 8άρι;Εγω παντως θα κοιταζα και αυτα https://www.skroutz.gr/s/7521626/Presonus-Eris-E-66.html?keyphrase=Presonus+E66 και με τα ρεστα ενα sub ακομα.
Αντε ας πούμε ότι φέρνω τα ηχεία πιο κοντά στην θέση ακρόασης και φθάνουν στα 2 μέτρα .Είσαι πολυ μακρυά στα 3 μέτρα για 1200€.
Επιμένω. Πήγαινε στα 2, άντε 2.5 με το ζόρι (μέτρα, ή χιλιάδες ευρώ)
Παιζουν και καθετα και οριζοντιαΗ ξάπλα τοποθέτηση μου κάνει κάπως,,,
Φιλε μου θα σε πικρανω αλλά νοιωθω την ανάγκη να ειμαι ωμός και ειλικρινης μαζί σου .Αντε ας πούμε ότι φέρνω τα ηχεία πιο κοντά στην θέση ακρόασης και φθάνουν στα 2 μέτρα .
Πάλι θέλω 8ιντσα ή μπορώ και με μικρότερα;
Τότε τα ανταμ με το 7-αρι, που σου'γραψε ο ντιμιφουτ.Αντε ας πούμε ότι φέρνω τα ηχεία πιο κοντά στην θέση ακρόασης και φθάνουν στα 2 μέτρα .
Πάλι θέλω 8ιντσα ή μπορώ και με μικρότερα;
1 ερώτηση μόνο φίλε μου Μανο: τα άκουσες καλά κροσαρισμενα με ισχυρό σαμπ; Ή τα άκουσες σκέτα νετα να παλεύουν τα απαλευτα;Φιλε μου θα σε πικρανω αλλά νοιωθω την ανάγκη να ειμαι ωμός και ειλικρινης μαζί σου .
Ολα τα ηχεια που κοιτας χαρακτηρίζονται σαν near field monitor .Κοινως ειναι ρυθμισμένα να παιζουν σωστα και ωραια σε μικρους φροντισμένους συνηθως χώρους ,σε μικρη απόσταση από τον ακροατη 1 με 1,5 μ μαξιμουμ .Ακομα και τα 310 που έχω ακουσει σε φροντισμενο χώρο φίλου ~25 τμ από τα 2 περιπου μετρα δεν "γεμιζαν " τον χωρο .Σε σαλονι 40 τμ θα χαθουν ΟΛΑ τα ηχεια που κοιτάζεις .Και τα M-audio 3-8 επίσης τα έχω ακουσει σε σαλονι αφρόντιστο 30 τμ και μου έλλειπε κατι .Τα μικρα ενεργα ειναι καλά γι αυτο που ειναι ,δεν κανουν για γενικη χρηση σε σαλονι μεγάλο .Για να την "ακουσεις" και να την "γεμισεις" χρειάζεται να κινησεις ογκους ,και τα μικρα δεν........
μια γνωμη και μονο
Σκετα Κωστα .απλα τοποθετηθηκαν σε συμμετρικη θεση και τιποτα άλλο .χωρος 25 τμ και κωνικη οροφή 3+ μετρα και φουλ ηχοαπορρόφηση από συμπτωση οχι μελετημενα1 ερώτηση μόνο φίλε μου Μανο: τα άκουσες καλά κροσαρισμενα με ισχυρό σαμπ; Ή τα άκουσες σκέτα νετα να παλεύουν τα απαλευτα;
ΙΜΝSHO, το 310 δε χρειάζεται σαμπ σε χώρους οριακά έως 15 τμ. Ψέμματα, έως 14. Στα 15 θα του έβαζα σαμπ, εκτός κι αν είναι πολύ χαμηλοταβανο το δωμάτιο (2,20 Μαξ)..![]()
Like (πλην του spoiler...Οδηγίες για όλες τις αποστάσεις ακρόασης
Οι μίνιμουμ απαιτήσεις μεγαφώνων των κυρίως ηχείων για κάλυψη μεσαίων και χαμηλομεσαίων:
Σε απόσταση ακρόασης 1,4-1,9 μέτρων (ή λιγότερο), κι ένα 6" αρκεί.
Σε απόσταση ακρόασης 2-2,4 μέτρων, θέλω 7" ή ακόμα καλύτερα 2 6".
Σε απόσταση ακρόασης 2,5-2,9 μέτρων, θέλω 8" ή ακόμα καλύτερα 2 7".
Σε απόσταση ακρόασης 3-3,4 μέτρων, θέλω 10" ή ακόμα καλύτερα 2 9".
Πάνω από 3,5 μέτρα, 12" ή 2 10-11".
Σε κάθε περίπτωση, το σαμπ είναι δεδομένο.
Τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, δεν απασχολούν διόλου στην επιλογή ηχείων, αλλά είναι καθοριστικά στην επιλογή σαμπ. Το σαμπ που παίρνουμε, το παίρνουμε για να γεμίζει όλο τον όγκο του ενιαίου χώρου όπου βρίσκεται ο χώρος ακρόασης.
Μίνιμουμ προδιαγραφή για μαξ εσπιελ κυρίως ηχείου (στο μέτρο):
Στο 1 μέτρο απόσταση ακρόασης, το μαξ εσπιελ στα 112 ντιμπι αρκεί.
Στα 2 μέτρα, 118.
Στα 3 μέτρα, 124.
Αυτά.
(Χονδρικά. Εξαιρέσεις πολλές, που απλώς, ως "εξαιρέσεις", επιβεβαιώνουν τα χονδρικά, δε τα καταρρίπτουν)
σαμπ είναι το ηχείο που θα κληθεί να αναπαράγει το φάσμα τυπικά από 25 έως 60-80 κύκλους. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, το άνω όριο μπορεί να ανέβει κι άλλο. Σε καμία περίπτωση το κάτω όριο δε χρειάζεται να κατέβει κάτω από 25. Σε καμία. Ποτέ. Ληξις συζήτησης. Για να ξέρουμε τι είναι σαμπ. Τις αηδιες περί 10 και 15 κύκλων απόκρισης, δε θα τις συζητήσω ποτέ και με κανέναν τρόπο, και για κανένα λόγο. Επίσης δε θα συζητήσω ποτέ για την απόκριση συχνότητας του τουιτερ πάνω από τους 20 χιλιοκυκλους, και διόλου δε με απασχολεί αν δε παίζει πάνω από 18 χιλιοκυκλους. Αυτά είναι θέματα που δε σπαταλώ σάλιο.
Το γνωρίζω.Σκετα Κωστα .απλα τοποθετηθηκαν σε συμμετρικη θεση και τιποτα άλλο .χωρος 25 τμ και κωνικη οροφή 3+ μετρα και φουλ ηχοαπορρόφηση από συμπτωση οχι μελετημενα
Αρα συμφωνεις με αυτα που εγραψα στο φιλο μας ....αυτα που κοιτάζει δεν "φτανουν"Το γνωρίζω.
Έτσι όμως, δε γίνεται ρε φίλε μου, καλέ μου φίλε, να παίξουν.
Είναι εντελώς λάθος εγκαταστάσεις.
Και είναι απόλυτα σωστά τα συμπεράσματά σου από τις τυχαίες ακροάσεις σε αυτές τις λάθος χρήσεις των εν λόγω ηχείων.![]()
Αν το σκεφτείς, παει χιλιάρικο και μέτρο, συν σαμπ.Οδηγίες για όλες τις αποστάσεις ακρόασης
Οι μίνιμουμ απαιτήσεις μεγαφώνων των κυρίως ηχείων για κάλυψη μεσαίων και χαμηλομεσαίων:
Σε απόσταση ακρόασης 1,4-1,9 μέτρων (ή λιγότερο), κι ένα 6" αρκεί.
Σε απόσταση ακρόασης 2-2,4 μέτρων, θέλω 7" ή ακόμα καλύτερα 2 6".
Σε απόσταση ακρόασης 2,5-2,9 μέτρων, θέλω 8" ή ακόμα καλύτερα 2 7".
Σε απόσταση ακρόασης 3-3,4 μέτρων, θέλω 10" ή ακόμα καλύτερα 2 9".
Πάνω από 3,5 μέτρα, 12" ή 2 10-11".
Σε κάθε περίπτωση, το σαμπ είναι δεδομένο.
Τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, δεν απασχολούν διόλου στην επιλογή ηχείων, αλλά είναι καθοριστικά στην επιλογή σαμπ. Το σαμπ που παίρνουμε, το παίρνουμε για να γεμίζει όλο τον όγκο του ενιαίου χώρου όπου βρίσκεται ο χώρος ακρόασης.
Μίνιμουμ προδιαγραφή για μαξ εσπιελ κυρίως ηχείου (στο μέτρο):
Στο 1 μέτρο απόσταση ακρόασης, το μαξ εσπιελ στα 112 ντιμπι αρκεί.
Στα 2 μέτρα, 118.
Στα 3 μέτρα, 124.
Αυτά.
(Χονδρικά. Εξαιρέσεις πολλές, που απλώς, ως "εξαιρέσεις", επιβεβαιώνουν τα χονδρικά, δε τα καταρρίπτουν)
σαμπ είναι το ηχείο που θα κληθεί να αναπαράγει το φάσμα τυπικά από 25 έως 60-80 κύκλους. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, το άνω όριο μπορεί να ανέβει κι άλλο, αλλά θα χρειαστεί ξεχωριστό σαμπ για κάθε ηχείο, τοποθετημένο μαζί με το κάθε ηχείο, διότι η κατευθυντικότητα θα είναι εμφανής. Σε καμία περίπτωση το κάτω όριο δε χρειάζεται να κατέβει κάτω από 25. Σε καμία. Ποτέ. Ληξις συζήτησης. Για να ξέρουμε τι είναι σαμπ. Τις αηδιες περί 10 και 15 κύκλων απόκρισης, δε θα τις συζητήσω ποτέ και με κανέναν τρόπο, και για κανένα λόγο. Επίσης δε θα συζητήσω ποτέ για την απόκριση συχνότητας του τουιτερ πάνω από τους 20 χιλιοκυκλους, και διόλου δε με απασχολεί αν δε παίζει πάνω από 18 χιλιοκυκλους. Αυτά είναι θέματα που δε σπαταλώ σάλιο.
Αν θες ακριβεια μονιτορ ναι.Αν το σκεφτείς, παει χιλιάρικο και μέτρο, συν σαμπ.
Να βγάλουμε μια εξίσωση που θα υπολογίζει το κόστος σε ευρώ/απόσταση![]()
Θα βάλουμε και συντελεστή στην εξίσωση να το λαμβάνει αυτό υπόψιν!Αν θες ακριβεια μονιτορ ναι.
Αν δεν σε πολυνοιαζει η απολυτη ακριβεια και εισαι και ΟΚ να μην ειναι ενεργα τοτε υπαρχουν λυσεις μπολικες σε πολυ χαμηλοτερο κοστος.
Ειλικρινά, πολύ αμφιβάλλω για το αν υπάρχουν εφάμιλλες λύσεις σε χαμηλότερο κόστος από τα πακέτα των ενεργών.Αν δεν σε πολυνοιαζει η απολυτη ακριβεια και εισαι και ΟΚ να μην ειναι ενεργα τοτε υπαρχουν λυσεις μπολικες σε πολυ χαμηλοτερο κοστος.