Test drive off topics

Reaction score
2.427
Αυτό πάλι με τις μηχανές...τσουρέκια. :p
Ζηλια

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να χώνεστε ακόμα κι από εκεί που ΔΕΝ χωράτε, ή θα πρέπει να βγαίνετε στο αντίθετο ρεύμα επειδή το δικό σας έχει μποτιλιάρισμα...
Ζηλοφθονια. Αφου ειμαι μποτιλιαρισμενος εγω γιατι να μην εισαι κι εσυ? Να ψοφισει και η κατσικα του γειτονα ενα πραμα.

Και θεωρώ ότι σέβομαι αφάνταστα τους μοτοσυκλετιστές στο δρόμο, και προσπαθώ πάντα να τους διευκολύνω.
Αποτυχημενη αποπειρα αποκρυψης ζηλοφθονιας.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Ενα πραμα εχω μαθει τα λιγα χρονια που ειμαι νεοτατος οδηγος και νεοτατος νεανιας.

Θα τον πιεις απο εκει που δεν το περιμενεις.

Κανονες δεν υπαρχουν στο τιμονι. Μονο τα χερια και η ψυχη μετρανε.

Με εχει "γλεντησει" ενας 65+χρονος τοσο ασκημα που ηθελα να κατεβω να του φιλησω τα χερια.

:laugh:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.213

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να χώνεστε ακόμα κι από εκεί που ΔΕΝ χωράτε, ή θα πρέπει να βγαίνετε στο αντίθετο ρεύμα επειδή το δικό σας έχει μποτιλιάρισμα...

Και θεωρώ ότι σέβομαι αφάνταστα τους μοτοσυκλετιστές στο δρόμο, και προσπαθώ πάντα να τους διευκολύνω.
Ζηλια

Ζηλοφθονια. Αφου ειμαι μποτιλιαρισμενος εγω γιατι να μην εισαι κι εσυ? Να ψοφισει και η κατσικα του γειτονα ενα πραμα.

Αποτυχημενη αποπειρα αποκρυψης ζηλοφθονιας.
Σε σφίγγει το κράνος, χαλάρωσέ το. :p

Μην το δεις από την πλευρά αυτού που είναι μποτιλιαρισμένος, δες το από την πλευρά αυτού που είναι στο αντίθετο ρεύμα. Αν δεν υποχωρήσει, μάντεψε ποιός θα χάσει. :wink:

Ξέρω, ζηλοφθονία. :laugh:

Reaction score
2.427
Μην το δεις από την πλευρά αυτού που είναι μποτιλιαρισμένος, δες το από την πλευρά αυτού που είναι στο αντίθετο ρεύμα. Αν δεν υποχωρήσει, μάντεψε ποιός θα χάσει. :wink:

Ξέρω, ζηλοφθονία. :laugh:
Μπινγκο ;)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.213
Για πες, να πηγαίνεις από πεζοδρόμιο, ή ανάποδα σε μονόδρομο, όλα καλά; Για να δω κάτι που θέλω.

Reaction score
2.427
Για πες, να πηγαίνεις από πεζοδρόμιο, ή ανάποδα σε μονόδρομο, όλα καλά; Για να δω κάτι που θέλω.
Οχι φυσικα. Ουτε το πεζοδρομιο ουτε ο μονοδρομος. Και μην μου πεις οτι ειναι το ιδιο. Δεν ειναι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.213
Ναι, ε; Το να έρχεσαι φάτσα με φάτσα με αυτοκίνητο ή φορτηγό, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα είναι μια χαρά.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.334
Ωραια, εγω να ρωτησω κατι αλλο; Τις εξατμισεις γιατι τις αλλαζετε; ΟΛΟΙ!
Για τον ιδιο λογο που εχεις δυο μεγαλα sub.
Για να κανει πιο πολυ ΘΟΡΥΒΟ!!!
Γκρρρρνννν γκρρρρνννν!!

:p:p

:D:D

Reaction score
2.427
Ναι, ε; Το να έρχεσαι φάτσα με φάτσα με αυτοκίνητο ή φορτηγό, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα είναι μια χαρά.
Να σε ρωτησω εγω κατι.
Κατα την γνωμη σου το να μπαινεις στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας ειναι γενικα απαραδεκτο και κατακριτεο η κατα περιπτωση?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.213
Σε διπλή διαχωριστική, γενικά κατακριτέο.

Έχεις ανέβει ποτέ την Πειραιώς από Ιερά οδό μέχρι Ομόνοια; Την Βασ. Σοφίας από Βουλή μέχρι Πολεμικό Μουσείο; Την Πατησίων από Πολυτεχνείο μέχρι Ομόνοια; Με 2 ή με 3 λωρίδες, με κίνηση ή όχι, η μία στις 2 μηχανές θα βρει στο αντίθετο ρεύμα για να γλυτώσει από ανύπαρκτα μποτιλιαρίσματα.

Στο κατάστημα που έχω, ούτε κι εγώ θυμάμαι πόσες φορές κινδύνεψαν πελάτες βγαίνοντας, από μηχανές που περνούσαν σύριζα από την πόρτα. Ή που ανέβαιναν ανάποδα τον μονόδρομο, γιατί βαριόταν να ανέβουν από τον επόμενο. Δεκάδες φορές κάθε μέρα.

Y

Yiannis_B

Guest
Όντως είμαστε τυχεροί εδώ πάνω, η πρόσβαση στην αξιόλογη πίστα των Σερρών είναι εύκολη, απέχει μόλις 80 χλμ από την Θεσσαλονίκη.
Είναι αξιόλογη πίστα διότι είναι η μόνη στη χώρα με πιστοποίηση από FIA και FIM (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) για αγώνες έως formula 3.
Αυτό που μπορεί να μάθει "ο κόσμος" όπως λες, είναι να ξεπεράσει το φόβο, που είναι η κυριότερη αιτία ατυχημάτων, και να δει τις ικανότητές του στην οδήγηση, αλλά και τις δυνατότητες του οχήματος.
Συμφωνω και επαυξανω.
Συγκεκριμενα η κυριοτερη αιτια ατυχηματων ειναι ο παρακατω συνδυασμος:
1) Αιφνιδιασμος
2) Φοβος
3) Ελλειπεις οδηγικες ικανοτητες/γνωση δυνατοτητων αυτοκινητου.
Ακριβώς τα αντίθετο είναι η κυριότερη αιτία ατυχημάτων, η παντελής έλλειψη φόβου, ότι σε μένα δεν θα συμβεί τίποτα.
Μισό λεπτό: αυτό που αναφέρεις λέγεται "άγνοια κινδύνου" όχι έλλειψη φόβου. Χάλια μαύρα και τα δύο, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό...
Μπήκαν 4 παράμετροι στο τραπέζι, που οδηγούν σε ατυχήματα:

1) Αιφνιδιασμος
2) Φοβος
3) Ελλειπεις οδηγικες ικανοτητες/γνωση δυνατοτητων αυτοκινητου / μηχανής.
4) Άγνοια κινδύνου

Ο αιφνιδιασμός οδηγεί στον φόβο, και κάνει την σωστή αντίδραση σχεδόν αδύνατη, αν δεν έχεις και εμπειρία / οδηγικές ικανότητες, το σχεδόν πάει περίπατο. Άγνοια κινδύνου, είναι όταν στο παραπάνω σκηνικό, δεν φοράς και το κράνος σου π.χ.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν ξανά στην οδηγική παιδεία, και χωρίς πίστα, δεν φτάνουν τα βιντεάκια του Ιαβέρη, ούτε τα μαθήματα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

Θα προσθέσω άλλη μία παράμετρο:

5) Ριψοκίνδυνη οδήγηση.

Η οποία όμως δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται.

Γιατί ριψοκίνδυνη οδήγηση είναι και οι σφήνες ανάμεσα στα αυτοκίνητα στον Κηφισό, με 50+ παραπάνω χιλιόμετρα από την ροή των αυτοκινήτων, ριψοκίνδυνη οδήγηση, είναι και να προσπαθείς να μάθεις να οδηγείς σωστά το supersport μηχανάκι σου στις στροφές του Μπράλου.

Στην πρώτη περίπτωση, όσες σφήνες και να κάνεις, δεν γίνεσαι καλύτερος οδηγός, στην δεύτερη, υπάρχει μία επίγευση μοτοαθλητισμού - με την χαρά που αυτό συνεπάγεται -, και περισσότερες πιθανότητες αν την σκαπουλάρεις, να γίνεις καλύτερος και πιο ασφαλής οδηγός για τον εαυτό σου και τους άλλους.

Ο πιτσιρικάς που πήρε το καινούργιο γυαλιστερό και γαμιστερό μηχανάκι του, θέλει να το χαρεί όπως του αξίζει. Και επειδή είναι πιστιρικάς είναι έτσι κι αλλιώς περισσότερο ριψοκίνδυνος. - Είναι ο μόνος τρόπος να μάθει.

Κάντε του την χάρη και δώστε του αυτοκιινητοδρόμια με λογικό αντίτιμο, να γουστάρει. :rolleyes:

Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες πίστες σε σύγκριση με όλο τον δυτικό κόσμο και όχι μόνο.

Πρωτιά κι εδώ.

**5 (ΠΕΝΤΕ) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κόσμος στο Λεκανοπέδιο, και έχει μόνο ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ, τα Μέγαρα. :mad: **

Δείτε να φρίξετε:

Πόσες πίστες έχει η Χιλή?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_motor_racing_tracks

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.427

Σε διπλή διαχωριστική, γενικά κατακριτέο.

Έχεις ανέβει ποτέ την Πειραιώς από Ιερά οδό μέχρι Ομόνοια; Την Βασ. Σοφίας από Βουλή μέχρι Πολεμικό Μουσείο; Την Πατησίων από Πολυτεχνείο μέχρι Ομόνοια; Με 2 ή με 3 λωρίδες, με κίνηση ή όχι, η μία στις 2 μηχανές θα βρει στο αντίθετο ρεύμα για να γλυτώσει από ανύπαρκτα μποτιλιαρίσματα.

Στο κατάστημα που έχω, ούτε κι εγώ θυμάμαι πόσες φορές κινδύνεψαν πελάτες βγαίνοντας, από μηχανές που περνούσαν σύριζα από την πόρτα. Ή που ανέβαιναν ανάποδα τον μονόδρομο, γιατί βαριόταν να ανέβουν από τον επόμενο. Δεκάδες φορές κάθε μέρα.
Βρες τα κοινα σημεια των δυο ποστ.

αστο, δεν εχουν [spoiler/]

melina

Cargo 200
Reaction score
46.353
Καλή τύχη σε όσους πιστεύουν οτι μπορούν να αναπτύξουν οδηγικές ικανότητες που θα τους επιτρέψουν κατάλληλους χειρισμούς για να αποφύγουν τα χειρότερα οταν γίνει η στραβή στο δρόμο.
Δυστυχώς όσους ήξερα από αυτούς που πρόσθεσαν το προσωπικό τους αύξοντα αριθμό στη λίστα θανόντων κάποιας χρονιάς όλοι χεραδες ήταν....

Ειλικρινά καλή τύχη

http://m.lifo.gr/articles/greece_articles/91055

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.347
Καλή τύχη σε όσους πιστεύουν οτι μπορούν να αναπτύξουν οδηγικές ικανότητες που θα τους επιτρέψουν κατάλληλους χειρισμούς για να αποφύγουν τα χειρότερα οταν γίνει η στραβή στο δρόμο.
Πιστεύεις πως αυτός που έχει δοκιμάσει κάτι 50-100-500 φορές θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα μ' αυτόν που δεν ξέρει τι είναι και πώς γίνεται; :rolleyes:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.246
Όλα τα παραπάνω οδηγούν ξανά στην οδηγική παιδεία, και χωρίς πίστα, δεν φτάνουν τα βιντεάκια του Ιαβέρη, ούτε τα μαθήματα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς
Συμφωνώ 1000%! :)

Όλα χρήσιμα είναι, αλλά μόνο δύο πράγματα είναι αναντικατάστατα: μαθήματα οδήγησης και πίστα.

Με τα βιντεάκια του Ιαβέρη (τα οποία εκτιμώ ιδιαιτέρως) δε μπορείς να μάθεις τα βασικά για την οδήγηση ώστε να πάρεις δίπλωμα οδήγησης και να βγεις στο δρόμο, χρειάζεσαι μαθήματα οδήγησης στην πράξη, στο δρόμο.

Και με τα μαθήματα οδήγησης μέσα στους δρόμους στην πόλη δε μπορείς να μάθεις πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο στα άκρα και πως θα το μαζέψεις άμα πάει να φύγει στη στροφή, απαιτούνται ώρες στην πίστα για να μάθεις τα βασικά.

Και μη μου πείτε ότι μπορείς να αποφύγεις τα άκρα αν προσέχεις. Άμα σου'ρθει ο άλλος, άμα πεταχτεί κάτι μπροστά σου, άμα γλυστρησει η ρόδα σε λάδια, πολλά τα άμα. Αν οδηγείς, θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Ο μόνος τρόπος να μη τύχει ποτέ, είναι να μην οδηγείς. Κι ο μόνος τρόπος να αντιδράσεις σωστά, είναι να ξέρεις τι κάνει το αυτοκίνητό σου στα όρια, πόσο μπορείς να το στρίψεις, πόσο να φρενάρεις, πως να μαζέψεις, κλπ. Πίστα.

Κατά την εκτίμησή μου, θα έπρεπε κάποια υποχρεωτικά μαθήματα στην πίστα να ενσωματωθούν στα υποχρεωτικά μαθήματα για δίπλωμα οδήγησης. Ώστε αν τυχόν γλυστρησει λίγο πάνω στη στροφή, να μη μου πλακώνει τα φρένα και πέφτει πάνω μου...

Ο καλός οδηγός είναι ο προσεκτικός οδηγός, αυτός που δε "κυνηγάει την τύχη του", αυτός που δε σε βγάζει τ'αντερα στα γκάζια και στα φρένα, κι αυτός που κάνει τις στροφές λιγότερο στροφές, ακολουθώντας γραμμές.

Αυτός που βλέπει τους άλλους, που έχει υπομονή, που δε ρισκάρει τη ζωή του για 5 λεπτά νωρίτερα.

Όχι αυτός που πάει ηλίθια αργά, ο αργός οδηγός είναι δημόσιος κίνδυνος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork