ΤΟΕ ΙΝ KAI ΑΠΟΨΕΙΣ

Reaction score
2.584
Μια διευκρινηση, ολα αυτα περι κλισεων, ισοπλευρων τριγωνων κλπ ισχυουν και για τα μαγνητοστατικα, διπολα, παντοκατευθυντικα?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
Μια διευκρινηση, ολα αυτα περι κλισεων, ισοπλευρων τριγωνων κλπ ισχυουν και για τα μαγνητοστατικα, διπολα, παντοκατευθυντικα?

- όσο γιά τα παντοκατευθυντικά ( βλ. duvel bellaluna ) , δεν υπάρχει κάν μπροστινό ή πίσω μέρος ( μόνον εκεί που είναι οι μπόρνες είναι το πίσω ) , οπότε απλά τρίγωνο

Last edited:

Reaction score
30.455
Όταν είμασταν μικροί και παίζαμε με τα ...ηχεία μας, ο κολητός μου τα είχε βάλει μέσα στην ντουλάπα. Αλήθεια, και τα δύο ηχεία σε μία ντουλάπα 1 επί 2. Κάτι ηχεία τριών δρόμων, μεγάλα, όχι αστεία.

Του άρεσε πολύ έτσι, βάραγαν καλά. Μέχρι που του παραπονέθηκε η μάνα μου γιατί δύο ορόφους πιο πάνω έτριζε το διαμέρισμα.

100% αλήθεια όσα περιγράφω.
Μάλλον του είχε πει ο εαρ να τα εντοιχισει...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
Όταν είμασταν μικροί και παίζαμε με τα ...ηχεία μας, ο κολητός μου τα είχε βάλει μέσα στην ντουλάπα. Αλήθεια, και τα δύο ηχεία σε μία ντουλάπα 1 επί 2. Κάτι ηχεία τριών δρόμων, μεγάλα, όχι αστεία.

Του άρεσε πολύ έτσι, βάραγαν καλά. Μέχρι που του παραπονέθηκε η μάνα μου γιατί δύο ορόφους πιο πάνω έτριζε το διαμέρισμα.

- όντως βάραγαν αν όχι καλά , δυνατά σίγουρα

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.718

Ειχε και ρούχα μέσα στην ντουλάπα;
Αναλόγως με το τι ρούχα έχει μεσα στην ντουλάπα μπορείς να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα: μεταξένια πριμα, βελούδινα μεσαία κτλ.

Απο τέτοια περιστατικά έχουν καθιερωθεί αυτές οι εκφράσεις στην Hi End κοινότητα.

:gamer:

Z

Zdimis

Guest
λίγο να τους αφήσεις και θα σε βάλουν να ξυρίσεις και το μουστάκι τα πουλήσεις όλα και να πάρεις ενεργά ηχεία!
Ναι ειναι δυο τρεις τυποι δω μεσα με καποια .....ενεργου τυπου μονομανιακη διαταραχη :) έχοντας τους λόγους τους προφανώς.....λΕΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ και να το παω old school και με σεβασμό σε παραδοσιακές αξίες αλλά και με τήρηση βασικών αρχών .

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.718
Ναι ειναι δυο τρεις τυποι δω μεσα με καποια .....ενεργου τυπου μονομανιακη διαταραχη :) έχοντας τους λόγους τους προφανώς.....λΕΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ και να το παω old school και με σεβασμό σε παραδοσιακές αξίες αλλά και με τήρηση βασικών αρχών .
Απ το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα

Reaction score
15.469
Δηλαδη αν βαλω τον προβολέα και την οθόνη σε θεση κουκουρούκου, και η εικονα αντι για παραλληλόγραμμο γίνει τραπέζιο (ή ρόμβος :p), και τονίσω και το πράσινο, και κατεβασω και το brightness να σκοτινιάσει φουλ (κτλ, κτλ....), μετά μπορώ να λέω πως εμένα έτσι μου αρέσει να βλέπω τις ταινίες;;; και πως έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουμε αν έγινε καλή επεξεργασία της εικόνας, οπότε δεν πειράζει, το θέμα ειναι να το ευχαριστιέσαι;;;;; και να μιλάω για την απόλαυση της τέχνης του κινηματογράφου και πως μόνο αυτό έχει σημασία;;;;;

Και να δίνω και συμβουλές;;;;
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Οσον με αφορα απλα να πω πως ενα εργο τεχνης αμα ειναι "βαθυ" και σημαινον - εχει πραματα να πει - περναει κατω απο την επιφανεια των πραγματων και αγγιζει μια αλλη διασταση, δεν εχει αναγκη απο περιτυλιγματα.Αυτο που εχει να πει θα το πει και ας μην ειναι και η αναπαραγωγη του τεχνικα αρτια.
Αυτο εννοω λεγοντας για μουσικη που ακουω απο το τρανζιστορακι μου.Η' στα χωραφια σου doc, απο τα λιγα που ξερω πολλοι ακουνε Καλλας της οποιας οι ηχογραφησεις απεχουν πολυ απο το τεχνικα αρτιο -κατ' αρχην- καθως ποτε δεν μπηκε σε στουντιο ηχογραφησης ουτε ποτε ηχογραφηθηκε επισημως καποια δουλεια της.Κι ομως πολυς κοσμος την ακουει.
Η' για το σινεμα οπου ειμαι παντελως ασχετος, ταινιες απο τα παλια θεωρουνται αριστουργηματα, βλεπονται και συνγκινουν χιλιαδες ανθρωπων.Δεν ειναι τεχνικα αρτιες αλλα αγγιζουν ψυχες.
Απο την αλλη ποσα σκουπιδια απο αυτα που βλεπουμε και ακουμε θα αντεχαν χωρις το γυαλιστερο τους περιτυλιγμα.
Ποσα ρεμπετικα ας πουμε μιλουν στη ψυχη μας και ειναι γεματα χρατσα-χρουτσα κτλ. κτλ..
Σε φορουμ τεχνολογιας ειμαι και σεβομαι τα αξιωματα και τη θετικη προσεγγιση των πραγματων και φυσικα διαφωνω με το αρεστο που παει να επιβληθει ως σωστο,ομως εφοσον δε μπορω να προσεγγισω το τεχνικα αψογο δε θα κατσω να σκασω ! ΄θ' ακουσω και το mp3 μου κι ας ειναι και κακοστημενα τα ηχεια μου.
Καλα να 'μαστε να γουσταρουμε με τη τρελλα μας !
:drinks:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.718
Οσον με αφορα απλα να πω πως ενα εργο τεχνης αμα ειναι "βαθυ" και σημαινον - εχει πραματα να πει - περναει κατω απο την επιφανεια των πραγματων και αγγιζει μια αλλη διασταση, δεν εχει αναγκη απο περιτυλιγματα.Αυτο που εχει να πει θα το πει και ας μην ειναι και η αναπαραγωγη του τεχνικα αρτια.
Αυτο εννοω λεγοντας για μουσικη που ακουω απο το τρανζιστορακι μου.Η' στα χωραφια σου doc, απο τα λιγα που ξερω πολλοι ακουνε Καλλας της οποιας οι ηχογραφησεις απεχουν πολυ απο το τεχνικα αρτιο -κατ' αρχην- καθως ποτε δεν μπηκε σε στουντιο ηχογραφησης ουτε ποτε ηχογραφηθηκε επισημως καποια δουλεια της.Κι ομως πολυς κοσμος την ακουει.
Η' για το σινεμα οπου ειμαι παντελως ασχετος, ταινιες απο τα παλια θεωρουνται αριστουργηματα, βλεπονται και συνγκινουν χιλιαδες ανθρωπων.Δεν ειναι τεχνικα αρτιες αλλα αγγιζουν ψυχες.
Απο την αλλη ποσα σκουπιδια απο αυτα που βλεπουμε και ακουμε θα αντεχαν χωρις το γυαλιστερο τους περιτυλιγμα.
Ποσα ρεμπετικα ας πουμε μιλουν στη ψυχη μας και ειναι γεματα χρατσα-χρουτσα κτλ. κτλ..
Σε φορουμ τεχνολογιας ειμαι και σεβομαι τα αξιωματα και τη θετικη προσεγγιση των πραγματων και φυσικα διαφωνω με το αρεστο που παει να επιβληθει ως σωστο,ομως εφοσον δε μπορω να προσεγγισω το τεχνικα αψογο δε θα κατσω να σκασω ! ΄θ' ακουσω και το mp3 μου κι ας ειναι και κακοστημενα τα ηχεια μου.
Καλα να 'μαστε να γουσταρουμε με τη τρελλα μας !
:drinks:
Με μια μικρή και ανέξοδη παρεμβαση όπως είναι το ενδεδειγμένο toe in, πετυχαίνουμε το μέγιστο που το ηχοσύστημά μας μπορεί να αποδώσει.
Ας το κάνουμε.
Το υπόλοιπα είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις"

Reaction score
15.469
Βρε παιδια νομιζω οτι η αποψη μου ειναι σαφης.Τα βασικα (και τσαμπα !) εννοειται οτι γινονται.
Απο 'κει και περα ουτε "προφάσεις εν αμαρτίαις" χρησιμοποιω, ουτε χαρακτηρισμοι χρειαζονται.

Reaction score
98
προφασεις εν αμαρτιαιας η του βλάκα οι εμμονές?
Αν μου επιτρέπεις, ούτε εγώ είμαι με την" σχολή" της απόλυτης κατάστασης,ξέρω ότι σε πολλά έχουν δίκιο,διαφωνώ με το απόλυτο εκατέρωθεν...

Reaction score
29.590
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΤΣΑΡEIς ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΛΟ???? :)

Γιατί εκεί έχει τραπεζάκι σαλονιού , με διάφορα επάνω του. Ακόμα και τληκοντρόλ και cd.

Z

Zdimis

Guest
η τραπεζαρια σαλονιου ...ειναι περιτη τις μερες που δεν τραπεζωνεις στο σαλόνι :) Μιλαμε επομενως για τεραστια ζημια στον sansuοηχο σου απο την παρουσια τραπεζιου και τις ανακλασεις τις επιφανειας του πλέον το προβλημα ειναι πολυδιαστατο ,κοιτα να κανεις κατι πως συνεχιζεις να ζεις με αυτα τα θεματα χωρις πλανο αντιμετωπισης? :)

Reaction score
29.590
Δεν γίνεται χωρίς αυτά , είναι και δύο παναθεμάτα. Δεν είναι θέμα παντόφλας, εγώ τα θέλω γιατί τα χρειάζομαι. Οσο για τις ανακλάσεις , δεν είμαι και τόσο σίγουρος , τα τραπεζάκια είναι αρκετά χαμηλά.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου για το θέμα της τοποθέτησης των ηχείων.

Τα δικά μου βρίσκονται σε μεγάλο χώρο περί τα 42 τ.μ.
Το θεμελιώδες μειονέκτημα είναι ότι η πρωτογενής χρήση του χώρου είναι άλλη (σαλόνι), το μοιράζομαι και με άλλο κόσμο που δεν έχει τις δικές μου ανησυχίες και, ως εκ τούτου, η δυνατότητα παρέμβασης με διαχύτες, μποσοπαγίδες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις είναι πρακτικώς ανύπαρκτη.

Ένα σχετικό πλεονέκτημα είναι ότι έχω την άνεση να τηρήσω κάποια βασικά όσον αφορά την απόσταση από πίσω και πλαϊνούς τοίχους. Έτσι διατηρώ περίπου 90 εκατοστά απόσταση από τον πίσω τοίχο, ενώ όσον αφορά τους πλάγιους τοίχους τα ηχεία παίζουν σχεδόν στη μέση του πουθενά έχοντας άπλετο χώρο δεξιά και αριστερά τους, αν και υφίσταται ασυμμετρία.

Παλαιότερα είχα στημένα τα ηχεία σε απόσταση περί τα 2.80 μεταξύ τους ενώ κάπου στα 2.75 ήταν η θέση ακρόασης ενώ με την κλίση τους έκανα διάφορες δοκιμές. Αυτό, ωστόσο, που με απασχολούσε έντονα ήταν να περιορίσω όσο το δυνατό περισσότερο τη συμμετοχή του χώρου με απλές και εύκολα προσβάσιμες λύσεις.

Κάπως έτσι ανακάλυψα τις αρετές της mid και near field ακρόασης.
Τοποθετήθηκε καρέκλα μπροστά από τον καναπέ που συνήθως καθόμουν για τις ακροάσεις (η οποία οποτεδήποτε το επιβάλλουν πρακτικοί λόγοι φεύγει), έριξα την απόσταση ακρόασης στο 1.80, έφερα την απόσταση των ηχείων επίσης στο 1.80 μεταξύ τους ώστε να σχηματίζεται ισόπλευρο τρίγωνο, τα έστρεψα περίπου 30 μοίρες ώστε να πυροβολούν απευθείας στα αφτιά μου (ή στη μύτη μου ανάλογα με το πώς κάθομαι), ενώ πλέον η έσω πλευρά τους δε διακρίνεται από τη θέση ακρόασης.

Οι διαφορές είναι εντυπωσιακές. Πολύ καλύτερα εστιασμένη εικόνα, η σκηνή βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά σου, λεπτομέρειες πετάγονται δεξιά και αριστερά εκεί που δεν το περιμένεις και γενικότερα σαν να άνοιξε μια μεγάλη πόρτα για την είσοδο στο μουσικό γεγονός που πρωτύτερα ήταν μισόκλειστη.

Μειονέκτημα; Μαζί με την καλύτερη σκηνή και την ανάδειξη της λεπτομέρειας, έρχονται κατά πρόσωπο και οι αδυναμίες των ηχογραφήσεων. Έτερον εκάτερον...

Πάντως τα ηχεία δύσκολα θα επιστρέψουν στην παλιά τους θέση.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
- χρήσιμες οι εμπειρίες σου Sleep , βάσει των δεδομένων που προανέφερες δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις , πέραν του να διευρύνεις κάπως το τρίγωνο

- κάποιες λεπτομέρειες γιά το σύστημά σου εάν επιτρέπεται ;

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
- χρήσιμες οι εμπειρίες σου Sleep , βάσει των δεδομένων που προανέφερες δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις , πέραν του να διευρύνεις κάπως το τρίγωνο

- κάποιες λεπτομέρειες γιά το σύστημά σου εάν επιτρέπεται ;
Γιατί να διευρύνω το τρίγωνο ακρόασης; Σκόπιμα αποφάσισα να μειώσω την απόσταση έτσι ώστε να μειωθεί, κατά το δυνατόν, η επίδραση του χώρου από τη στιγμή που άλλες δυνατότητες δεν ήταν διαθέσιμες.

Εντάξει, μίκρυνε κάπως το sweet spot, αλλά ο μόνος που ενδιαφέρεται για τέτοιες λεπτομέρειες στο σπίτι είμαι εγώ.

Τα ηχεία μου είναι γνωστές κουδουνίστρες με 12άρι woofer (δε θέλω ου!). :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo