Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει




Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Και του ωραίου.
Πχ δε σε έχω να έβαζες σπίτι ενεργά ηχεία σχεδιαστικά σαν εκτρώματα μόνο και μόνο επειδή μετράνε...
 

A

AKARL

Guest
Για τα οποία ATC έτερος φίλος χαϊεντάς ήθελε να αγοράσει ενισχυτή 30 βατ για να τα οδηγήσει, αυτόν τον ακριβό της λαξμαν, και με τιμάει το γεγονός ότι προσπάθησα να του εξηγήσω τι εστί επαρκής οδήγηση, κι όχι ότι είναι κακό ενισχυτικό ο λαξμαν. ;)
Λούξμαν λέγεται ... Λούξμαν. :gotcha:

Ο Λάξμαν ήταν ένας σουπερκακός εχθρός του Σούπερμαν. :superman:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.671
Reaction score
58.265
Λούξμαν λέγεται ... Λούξμαν. :gotcha:
Και για τους πιστούς χρήστες,σκέτο...Lux.:D
Και πάλι, δεν λέει κάτι αυτό. Έχεις τα ATC και έχεις 2 ενισχυτές που είναι ανεπαρκείς για να τα οδηγήσουν.
Τι σοβαρό συμπέρασμα μπορεί να βγει από αυτό?
Να, αυτό βγήκε:

Βγήκε (κατά τη γνώμη μου) όχι "Δεν καταλαβαίνω την διαφορά" αλλά "δεν καταλαβαίνω", αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.


Γεγονός είναι ότι με τα ATC που χρησιμοποιήθηκαν ως ηχεία αναφοράς οι στιγμιαίες κορυφώσεις για να μένουν μέσα στην ωφέλιμη ζώνη ισχύος θα έπρεπε να μην υπερβαίνουν στάθμη 95 dB στα 2 μέτρα από εκείνα.Σε απόσταση 2,5 - 3 μέτρα θα ίσχυε περαιτέρω πτώση 2-3 dB (6 dB θα ίσχυε κατά το διπλασιασμό,δηλ. στα 4 μέτρα).

Η δε κόκκινη...στρωματσάδα όπισθεν του συστήματος προξενεί εντυπώσεις συγγενικές με τον κλόουν του "ΙΤ"...:p

Το επιμύθιον των αντιρρήσεών σου όμως καταλήγει στην έμμεση παραδοχή ότι η ανεπαρκής τιμή αποδιδόμενης ισχύος -έστω και υπό υγιείς συνθήκες οδήγησης και παροχής ρευμάτων- τείνει να χαντακώνει οιονδήποτε συνδυασμό ενισχυτή-ηχείων,υπονομεύοντας και την παραμικρή ακροαματική αξιοπιστία...:D
Από σύστημα των 799 ευρώ τα ζητάς αυτά??:roflmao:
Θες να δεις την καμπύλη κλανιάς του ελέφαντα πως αποσβένει?
Δημοσιεύσεις επίσημων στοιχείων αναφέρονται εφ' όσον η εταιρία κρίνει σκόπιμο.
Διάβασε το επίσημο link του προϊόντος - η εταιρία δεν αναφέρει ψεύτικα στοιχεία!

Αλλά προφανώς κάνουμε κουβέντα χάβαλο - όποτε γουστάρει ο κάθε καμμένος το γυρνάει τούμπα.

Πράξη:
799 euro/4800Watts = 0,17 euro per watt.
Άντε τώρα πλήρωσε στον μπρούνο τα Mola Mola στα 15.000, να σου δώσει PHD ανάλυση...
(τουλάχιστον θα ευχαριστηθείς διάβασμα)
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑRAOKE! :D
Αγαπητέ...Ντελαγκράτσια,εφόσον θα ήταν άσκοπο να ζητηθεί κάτι τέτοιο,αδίκως...μοστράρεις τα Kwlowatt υπό μανδύα...KiloWatt.:roflmao:

Τελικώς ποιοι διακρίνονται από μανία για τα ενισχυτικά του BP,όσοι τα δαιμονοποιούν έστω και χλευαστικά,ή όσοι δεν...πιάνονται στην καθετή (Απαιτητική μέθοδος ψαρέματος αλλά με φανατικούς θιασώτες όπως πληροφορούμαι) ;
 
Last edited:

TGD

Μηνύματα
8.767
Reaction score
8.808
Αλλά όχι. Ο ριβιουερ ξέρει ότι τα μεσαία βγαίνουν έτσι μόνο λόγω του φόνο στειτζ. Ξεκόβει από το άκουσμα όλα τα υπόλοιπα με ένα μαγικό τρόπο, και ξέρει τι λέει, και αποδίδει αυτόν τον όποιο χαρακτηρισμό αποδίδει, στο φόνο στειτζ. Αν τυχόν το ριβιού αφορά ηχείο, τότε το ίδιο χαρακτηριστικό το αποδίδει στο ηχείο. Αν το ριβιού αφορά υποστηρικτή καλωδίων, τότε ναι, ο υποστηρικτής καλωδίων βγάζει τέτοιο ήχο. Τι θες;
Όχι, ο reviewer σε ένα σύστημα που γνωρίζει καλά, σε έναν χώρο που γνωρίζει καλά, αντικαθιστά ένα μόνο κομμάτι της αλυσίδας και κάνει συγκρίσεις ανάμεσα στα δύο σύνολα. Αφού έχει αλλάξει μόνο ένα κομμάτι, οι αλλαγές οφείλονται μόνο σε αυτό. Εάν έχει αρχειοθετήσει τις αλλαγές που έχει κάνει (γιατί φυσικά είναι αδύνατον να τις θυμάται όλες) θα μπορεί κατ' επέκταση να περιγράψει διαφορές ανάμεσα σε περισσότερες συσκευές.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.898
Reaction score
85.112
Εγώ να πω την αμαρτία μου, τόσα χρόνια τώρα με αυτό το μαραφέτι το ντιρακ, γρέζι δεν έχω ακούσει. Εντάξει, σίγουρα δε σημαίνει κάτι αυτό, σίγουρα ψιλο-κουφός είμαι ένεκα ηλικίας αλλά γρέζι καθόλου, τίποτα. Δεν το δοκιμάζει και κανένας ακόμη να μας πει, free trial υπάρχει.

Να πω και κάτι ακόμη: το έχω εγκαταστήσει και σε δύο φίλους, του συναφιού και γνωστούς σας. Να πω την αλήθεια, δε νομίζω ότι τρελάθηκαν. Δεν είμαι καν σίγουρος αν το αγόρασαν τελικά, μάλλον όχι. Επίσης ξέρω από άλλους φίλους που το δοκίμασαν ότι επίσης δεν τους άρεσε. Δεν είμαι σίγουρος που οφείλεται αυτή η διαφορετική αντίδραση, δε θέλω να κατακρίνω κανέναν. Απλά με παραξενεύει γιατί ειλικρινώς εγώ δεν ακούω κάτι "κακό" μόνο "καλά".
Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το Dirac.

Ειμαι απολύτως ικανοποιημένος απο το τι αγόρασαν τα 400 περίπου ευρώ μου. Και υποκειμενικά αλλά και αντικειμενικά, και έχω ανεβάσει κατα καιρούς μετρήσεις επαλήθευσης "πριν και μετά" για του λόγου το αληθές.

Το "γρέζι" δεν ξέρω πως ορίζεται. Ειναι φαντάζομαι χαϊεντάδικη αργκό. Αν κάποιος ξέρει τον επιστημονικό όρο θα ήθελα να με ενημερώσει για να το κοιτάξω σε κάποια επιστημονική δημοσίευση .

Επίσης το "γρέζι" δεν φαίνεται να το γνωρίζει το Stereophile, η Αγία Γραφή των απανταχού χαϊεντάδων, που προτείνει ΠΑΛΙ (όπως και τις προηγούμενες χρονιές) το Dirac στα Recommended Components 2017, και μάλιστα ριβιούερς του το χρησιμοποιούν συστηματικά στα συστήματα αναφοράς τους. Προφανώς οι δικοί μας ειναι πιο σκληροπυρηνικοί χαϊεντάδες απο τα άσχετα Αμερικανάκια.

Ξέρω όμως και ανθρώπους που δεν τους "άρεσε" το Dirac.
Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Οι εθισμένοι στα Room Modes, που τους φαίνεται "λεπτός" ο ήχος χωρίς τις βουνοκορφές, και όσοι δεν ακολουθουν πιστά την διαδικασία σεταρίσματος. Επισης κάποιοι που έκαναν σετάρισμα σε chair mode και όχι sofa mode.

Τέλος θέλω να αφήσω και ένα ακόμα παράθυρο αμφιβολίας: την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή που τρέχει το Dirac. Αναρωτιέμαι αν ενας οριακά αποδεκτός υπολογιστής στα minimum requirements του προγράμματος, ο οποίος μπορει να είναι και φορτωμένος με κάθε λογής μπουρδοπρογράμματα, υπάρχει περίπτωση να έχει κατα καποιον τρόπο "μειωμένη απόδοση" με οτι αυτο μπορει να σημαινει, τρέχοντας Dirac .Ειδικά σε αρχεία υψηλής ανάλυσης. Δυστυχώς δεν εχω την γνώση για να απαντήσω συτό το ερώτημα.

Ειναι άραγε κάποιο απ οσα ανέφερα αυτο που ο συγκεκριμένος έμπορος χαρακτηρίζει ως "γρέζι;"; Ή ειναι απλώς προκατειλλημένος με τα συγκεκριμένα προγράμματα;
 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.861
Reaction score
10.762
Τέλος θέλω να αφήσω και ένα ακόμα παράθυρο αμφιβολίας: την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή που τρέχει το Dirac. Αναρωτιέμαι αν ενας οριακά αποδεκτός υπολογιστής στα minimum requirements του προγράμματος, ο οποίος μπορει να είναι και φορτωμένος με κάθε λογής μπουρδοπρογράμματα, υπάρχει περίπτωση να έχει κατα καποιον τρόπο "μειωμένη απόδοση" με οτι αυτο μπορει να σημαινει, τρέχοντας Dirac .Εδικά σε αρχεία υψηλής ανάλυσης. Δυστυχώς δεν εχω την γνώση για να απαντήσω συτό το ερώτημα.
Αποκλείεται Δημήτρη, εδώ τρέχει τα φίλτρα το minidspHD με 400Mhz επεξεργαστή της πλάκας , οι υπολογιστές θα κολλήσουν;
 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.358
Reaction score
138.135
Όχι, ο reviewer σε ένα σύστημα που γνωρίζει καλά, σε έναν χώρο που γνωρίζει καλά, αντικαθιστά ένα μόνο κομμάτι της αλυσίδας και κάνει συγκρίσεις ανάμεσα στα δύο σύνολα. Αφού έχει αλλάξει μόνο ένα κομμάτι, οι αλλαγές οφείλονται μόνο σε αυτό.
χαχαχαχαχαχα, ΟΧΙ. :D:p

Δηλαδή, φαντάσου ότι έχεις ένα λαμπάτο ενισχυτή, και αλλάζεις ηχεία. Στο ηχείο οφείλεται η αλλαγή που ακούς; (Απάντηση Νο.1)

Φαντάσου άλλο σενάριο. Έχεις ένα ηχείο και αλλάζεις τελικούς, με διαφορετικά χαρακτηριστικά (εισόδου, ισχύος, ντάμπινγκ φάκτορ). Στον ενισχυτή οφείλεται η διαφορά που αλλάζεις; (Απάντηση Νο.2)

Φαντάσου άλλο σενάριο. Έχεις ένα φόνο και αλλάζεις κεφαλή. Στην κεφαλή οφείλεται η διαφορά; (Απάντηση Νο.3)

Η απάντηση είναι κοινή σε όλα τα ανωτέρω: ΟΧΙ. Οι διαφορές οφείλονται στην συνέργεια των τμημάτων του συστήματος μεταξύ τους, στο πως αλληλεπηδρούν τα διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ενός με το άλλο, κι όχι σε μεμονωμένα μια συσκευή. Μάλιστα, οι ηχητικές διαφορές που προκύπτουν, μπορεί να ενισχυθούν στο έπακρο από ατασθαλίες του χώρου ακρόασης, ή να μην ακουστούν, αν δε το επιτρέπει ο χώρος. Θα είναι διαφορετικά αν υπάρξουν αλλαγές που θα συμπέσουν στους ιδιοσυντονισμούς του χώρου, και διαφορετικά αν δε συμπέσουν. Αν συμπέσουν σε τμήματα του φάσματος με πολύ χαμηλούς χρόνους αντήχησης, ή με μέτριους ή υψηλούς. Και βάλε και τις τυχαίες πτώσεις ακοής του καθενός, σε κάποιο μικρό τμήμα του φάσματος (ή σε κάποιο μεγάλο, αναλόγως ηλικίας)

Επίσης, οι όποιες αλλαγές, μπορεί να βγάλουν στη φόρα διαφοροποιήσεις της πηγής, των καλωδίων, της τοποθέτησης των ηχείων, κλπ κλπ κλπ, που στο προηγούμενο σετάπ δεν ήταν εμφανή, δε τραβούσαν την προσοχή.

Οι διαφορές που θα ακούσεις δεν οφείλονται καθόλου στο ηχείο, αλλά οφείλονται στο πως θα συμπεριφερθεί το στάδιο εξόδου του ενισχυτή σου στην μεταβαλλόμενη αντίσταση του ηχείου στο φάσμα, δηλαδή, κάθε ηχείο που αλλάζεις δίνει στον ενισχυτή ένα διαφορετικό (τυχαίο) εκουαλάιζερ, οπότε αποκτά ο ενισχυτής άλλο χαρακτήρα όταν παίζει διαφορετικό ηχείο, με διαφορετικό σχεδιάγραμμα αντίστασης στον άξονα του φάσματος, κι ας είναι τα δυο ηχεία ίδια στην απόκριση στο φάσμα και στις δυνατότητες...

Ταυτόχρονα, μια διαφοροποίηση στην ευαισθησία, μπορεί να φέρει τον ενισχυτή στα στάδια συμπίεσης, οπότε να ακούγεται ενοχλητικά κάποια παραμόρφωση σε υψηλές συχνότητες (στις συχνότητες αυξημένης ευαισθησίας του αυτιού κατά φλέτσερ μάνσον) την οποία δε θα άκουγες σε άλλο ηχείο.

Όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις, οφείλονται στον ενισχυτή, κι όχι στο ηχείο.

Ταυτόχρονα, ένα ηχείο που παίζει "νορμάλ", αν αντικαταστήσει ένα ηχείο "λαμπρό", το οποίο όμως με "τιουνάρισμα" του συστήματος είχε φτάσει να ακούγεται νορμάλ (πχ με θαμπή πηγή), τότε θα ακούσεις θαμπά, που θα οφείλεται στην πηγή, κι όχι στο ηχείο. Και το ανάποδο, αν αντικατασταθεί ένα ηχείο "μαλακό" με ένα ηχείο νορμάλ.

Οπότε όλα τα αποδιδόμενα χαρακτηριστικά στο ηχείο, που οφείλονται εκ πρώτης όψεως στην αλλαγή ηχείων (μόνο αυτό αλλάζει σε ένα σύστημα που το ξέρουμε) μπορεί να οφείλονται σε οποιοδήποτε σημείο του ηχοσυστήματος χώρου, εκτός από το ηχείο. Δηλαδή, ποτέ δε θα ακούσεις σκέτο ένα ηχείο πως παίζει, είναι εντελώς αδύνατο.

παρόμοιες είναι και οι απαντήσεις Νο.2 και Νο.3, βαργιέμαι.. :p


Το συμπέρασμα που είναι εντελώς αντικειμενικό και το στοιχειοθετώ με σαφέστατα αντικειμενικά και τεχνικής φύσεως επιχειρήματα (όχι υποκειμενικά) είναι πως είναι μύθος το ότι αν αντικαταστήσεις ένα μόνο μηχάνημα σε γνωστό ηχοσύστημα χώρο, ακούς τις χαρακτηριστικές αρετές ή μειονεκτήματα του ενός μηχανήματος που αντικατέστησες.

Τα αντικειμενικά μειονεκτήματα ή πλεονεκτήματα του ενός μηχανήματος σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά, είναι τα μετρήσιμα.

Λυπάμαι που σας χαλάω τη συνταγή. :D:p
 


Μηνύματα
879
Reaction score
1.145
Το επιμύθιον των αντιρρήσεών σου όμως καταλήγει στην έμμεση παραδοχή ότι η ανεπαρκής τιμή αποδιδόμενης ισχύος -έστω και υπό υγιείς συνθήκες οδήγησης και παροχής ρευμάτων- τείνει να χαντακώνει οιονδήποτε συνδυασμό ενισχυτή-ηχείων,υπονομεύοντας και την παραμικρή ακροαματική αξιοπιστία...:D
Με δικά μου λόγια: "Κάνε μαγκιές αλλά όχι με τα ATC" 8-)
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.358
Reaction score
138.135
Ξέρω όμως και ανθρώπους που δεν τους "άρεσε" το Dirac.
Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Οι εθισμένοι στα Room Modes, που τους φαίνεται "λεπτός" ο ήχος χωρίς τις βουνοκορφές
Όχι. Είναι έλλειψη γνώσης.

Το πρόβλημα οφείλεται σε 2 παραμέτρους:

1) δε ξέρουν ποια πρέπει να είναι η target curve και βάζουν λάθος στόχο. Φυσικά, δε θα τους αρέσει το αποτέλεσμα. Δε χρειάζεται να τους ρωτήσω, το λέει η ψυχοακουστική.

2) Τα room modes και τα λοιπά τυχαία φουσκώματα λαμπάτων υλοποιήσεων και ψαροκασέλων καμπινών. καλύπτουν τρόπον τινά το αναγκαίο loudness σε χαμηλές στάθμες αναπαραγωγής. Το τυπικό target curve του οποιουδήποτε συστήματος ισοστάθμισης, αντιστοιχεί σε στάθμη 0dB, όπως ακούγεται στα στούντιο (δυνατά, όχι αστεία, δηλαδή σε στάθμες σχεδόν αυτές του λάιβ ακούσματος) και αυτό το target curve ακούγεται λεπτόηχα και άμπασα σε χαμηλές και νορμάλ στάθμες, και έτσι πρέπει να ακούγεται, έτσι προβλέπεται, το λένε οι γραμμές φλέτσερ μάνσον, η ψυχοακουστική. Για χαμηλές στάθμες, χρειάζεται να ενσωματωθεί φίλτρο loudness στο target curve της ισοστάθμισης χώρου.

Τα παραπάνω, δεν είναι δικές μου απόψεις. Απλώς σας ενημερώνω για το τι ισχύει. Ψυχοακουστική. Διαβάστε, φιλ φρι.

και όσοι δεν ακολουθουν πιστά την διαδικασία σεταρίσματος
RTFM.

Προτεινω να τρεξει παραλληλο θρεντ , ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ αλλα δεν μου αρεσει.
Προτείνω να τρέξει κάτι στα γύφτικα. :p
Γειά σου Τάκη άρχοντα! :)
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.898
Reaction score
85.112
Αποκλείεται Δημήτρη, εδώ τρέχει τα φίλτρα το minidspHD με 400Mhz επεξεργαστή της πλάκας , οι υπολογιστές θα κολλήσουν;
Το minidsp τρεχει ομως μονο αυτο, και εως 24/96 maximum. Το Dirac παει 24/192, και ταυτοχρονως ο υπολογιστης κανει και ολες τις μπουρδες του λειτουργικου , antivirus, και οποια αλλα...
Τελως παντων, δεν γνωριζω την αλήθεια, το μονο που γνωρίζω ειναι πως εγω κοκκο ή γρεζι δεν ακούω στο Dirac. (Αλλά εχω Mac:D)
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.924
Μηνύματα
2.956.277
Members
38.262
Νεότερο μέλος
dnikol
Top