VLASSIS-S
Sιγμοειδής Νέμεσις
- Reaction score
- 14.059
Εδω λετε στον κοσμο να αγορασει Κραουν. Το γρεζι θα ακουτε?
Απορίας άξιον είναι που σε ένα τυφλό τεστ χαϊεντάδες προτίμησαν τους μπερινγκερ (υποδεέστερους των κραουν κατά κοινή ομολογία) από γνωστούς χάι εντ ενισχυτές.Εδω λετε στον κοσμο να αγορασει Κραουν. Το γρεζι θα ακουτε?
Πάνω στην ώρα που αναρωτιόμουν δύο πράγματα:Εδω λετε στον κοσμο να αγορασει Κραουν. Το γρεζι θα ακουτε?
ούτε καν![
Έχεις να πεις κάτι για τους ενισχυτές μου;
By the book, ωραιότατα.απλώς αυστηρή διαρρύθμιση ηχείων & θέσης ακρόασης
Θα ανεβάσω αγγελία για χάρη σου:Εγώ μιλάω για ενεργά ηχεία που έχουν μια λεντάρα φάτσα κάρτα να σε κοιτάει λες και είναι το μάτι ενος ντισέπτικον.
Σε τιμάει βέβαια που δεν πόσταρες το test γιατί είχαν βάλει έναν ενισχυτή 70W (YBA) να κουνήσει τα ATC.Απορίας άξιον είναι που σε ένα τυφλό τεστ χαϊεντάδες προτίμησαν τους μπερινγκερ (υποδεέστερους των κραουν κατά κοινή ομολογία) από γνωστούς χάι εντ ενισχυτές.
Μάλλον η έλλειψη της δυνατότητας του να βλέπουν τα μηχανήματα που έπαιζαν, οδήγησε σε αδυναμία αντίληψης του γρεζιού.
Ασφαλές συμπέρασμα λοιπόν, είναι ότι το γρέζι οφείλεται στην όραση.
Ιδίως το μι-κρο-σκο-πι-κό.
Για τα οποία ATC έτερος φίλος χαϊεντάς ήθελε να αγοράσει ενισχυτή 30 βατ για να τα οδηγήσει, αυτόν τον ακριβό της λαξμαν, και με τιμάει το γεγονός ότι προσπάθησα να του εξηγήσω τι εστί επαρκής οδήγηση, κι όχι ότι είναι κακό ενισχυτικό ο λαξμαν.Σε τιμάει βέβαια που δεν πόσταρες το test γιατί είχαν βάλει έναν ενισχυτή 70W (YBA) να κουνήσει τα ATC.
Εσύ καλώς έπραξες αλλά και εγώ καλώς πράττω που θεωρώ το τεστ άστοχο, αν όχι πονηρόΓια τα οποία ATC έτερος φίλος χαϊεντάς ήθελε να αγοράσει ενισχυτή 30 βατ για να τα οδηγήσει, αυτόν τον ακριβό της λαξμαν, και με τιμάει το γεγονός ότι προσπάθησα να του εξηγήσω τι εστί επαρκής οδήγηση, κι όχι ότι είναι κακό ενισχυτικό ο λαξμαν.
Δεν βλέπω το λόγο να το θεωρείς άστοχο, διότι χρησιμοποιήθηκαν και οι δύο ενισχυτές εντός του εύρους ισχύος του μικρότερου, σε χαμηλή στάθμη και όμοια μεταξύ τους, με χαλαρό πρόγραμμα ακρόασης, ήπιου δυναμικού εύρους.θεωρώ το τεστ άστοχο, αν όχι πονηρό
Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι και κατηγοριοποιούνται αναλόγως. Π.χ. Άντρες, Γυναίκες. Οι λέξεις "λογιστής" και "ονειροπόλος" είναι σχηματικές, δεν εννοώ το επάγγελμα του λογιστή. Νομίζω ότι όλοι το κατάλαβαν, λίγη φαντασία χρειάζεται και θα πιάσεις κι εσύ τον παραλληλισμό.Πολύ περιορισμένο το ρεπερτόριό σου. Δυστυχώς για σένα, δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι.
Νομίζω οι καρικατούρες της Μόνας Λίζας εκ μέρους σου αφορούσαν συλλήβδην τις λαμπάτες υλοποιήσεις. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Κατά συνέπεια η γενίκευσή μου απαντούσε ακριβώς σε αυτή τη δική σου γενίκευση. Εκ των υστέρων δηλώνεις ότι υπάρχουν κακές, μέτριες και καλές λαμπάτες υλοποιήσεις. Θετική εξέλιξη. Συμφωνώ απολύτως με τη δεύτερη τοποθέτηση. Το αν με δέρνει άγνοια άσε άλλοι να το κρίνουν, εσύ δε με ξέρεις και δεν πρόκειται να με μάθεις.Δε ξέρω ποιος έδωσε τέτοιο ορισμό στη λαμπάτη ενίσχυση. Η λάμπα σα στοιχείο κατασκευαστικό, δεν δικαιολογεί συμπεράσματα. Υπάρχουν καλές, μέτριες και κακές υλοποιήσεις. Υπάρχουν μετρήσεις για αυτή τη δουλειά. Αυτή η παιδιάστικη κατηγοριοποίηση του να βγαίνουν "όλα τα λαμπάτα" δεξερωγωτι, δείχνει απλώς άγνοια, το οποίο είναι χαριτωμένο.
Στα επιχειρήματα απαντάμε με επιχειρήματα κι όχι με περιστροφές τύπου "Αυτά τα επιχειρήματα παρακαλώ κρατάτε τα εκεί που έχουν πέραση". Ο χώρος είναι Δημόσιος και όλα τα επιχειρήματα είναι ελεύθερα και χρήσιμα, όσο υπάρχει ελευθερία του λόγου. Αν ψάχνεις έδαφος για φιγούρες, αποκλειστικότητες και χειροκροτητές θα τα βρεις αλλού.Αυτού του είδους τα επιχειρήματα, παρακαλώ κρατάτε τα εκεί που έχουν πέραση.
Κράτα τα πρώτα. Η μύτη μου είναι μύτη και το αυτί μου είναι αυτί. Μόνο εσύ δεν έχεις καμία απόκλιση στην αντίληψη της ακουστικής πιστότητας. Σε λίγο θα διατείνεσαι ότι είσαι και αθάνατος εκτός από παντογνώστης.Ή μήπως η μύτη σου ηλεκτρική σκούπα; Ή μήπως το πουλί σου, κολώνα της ΔΕΗ;
Η ταπεινότητά μου δε μου επιτρέπει να δηλώνω τίποτα περισσότερο από "απλός φίλος της μουσικής" εξοχότατε. Εσύ μπορείς να στολίζεσαι με όσα κοσμητικά επίθετα επιθυμείς. Ο χώρος είναι ελεύθερος για κάθε λογής λογικές ακροβασίες.Ένας "απλός φίλος της μουσικής" δεν ασχολείται με λάμπες και παπαρούνες, ακούει τη μουσική του από το λάπτοπ, από ένα av ενισχυτή της σειράς, δεν ασχολείται με το γρεζι.
Η αναπαραγωγή της μουσικής μπορεί υπό όρους να θεωρηθεί τέχνη. Και μια αρχιτεκτονική κατασκευή μπορεί να θεωρηθεί τέχνη εφόσον είναι άρτια αισθητικά. Τέχνη δεν παράγει το μηχάνημα, ούτε το κτίριο, αλλά ο άνθρωπος που παράγει το μηχάνημα που παράγει τη μουσική. Υπό αυτή την οπτική (και όχι βεβαίως την ορθόδοξη κατηγοριοποίηση των καταγεγραμμένων τεχνών) και υπό τον όρο της αισθητικής αρτιότητας μπορεί να θεωρηθεί τέχνη. Αυτό είπα και ο νοών νοείτω.Όχι μόνο, και για να ενισχύσω την θεωρία σου, θα πω ότι η αναπαραγωγή της μουσικής είναι υψηλότερη τέχνη από την πρωτότυπη.
Ουδέν σχόλιο.Πιο σημαντικό, έχω ακούσει ελέφαντα να κλάνει.
Εδώ οι γονείς μου δεν είχαν διάθεση καν για υποβαθύφωνα ή ισοστάθμιση μέσω Foobar,πόσο μάλλον για Dirac,μικρόφωνο και βελτιστοποίηση σε περιορισμένο εύρος θέσεων ακρόασης -καθότι δεν κάθονται για πολύ στην ίδια θέση.Είπαμε,λάθη που όμως αρέσουν...By the book, ωραιότατα.
Δοκίμασες κάποια ισοσταθμιση χώρου (πχ το ντιρακ, ναι, αυτό με το γρέζι) ή δεν είναι εφικτό στην συγκεκριμένη συνδεσμολογία;
Σε τιμάει βέβαια που δεν πόσταρες το test γιατί είχαν βάλει έναν ενισχυτή 70W (YBA) να κουνήσει τα ATC.
Πρώτον,ο Behringer Α500 δεν έχει τοπολογία Class-D αλλά ΑΒ και μάλιστα με κλασσικό ΄΄βαρύ΄΄ τροφοδοτικό.Εσύ καλώς έπραξες αλλά και εγώ καλώς πράττω που θεωρώ το τεστ άστοχο, αν όχι πονηρό
Εδώ οι γονείς μου δεν είχαν διάθεση καν για υποβαθύφωνα ή ισοστάθμιση μέσω Foobar,πόσο μάλλον για Dirac,μικρόφωνο και βελτιστοποίηση σε περιορισμένο εύρος θέσεων ακρόασης -καθότι δεν κάθονται για πολύ στην ίδια θέση.Είπαμε,λάθη που όμως αρέσουν...
Πρώτον,ο Behringer Α500 δεν έχει τοπολογία Class-D αλλά ΑΒ και μάλιστα με κλασσικό ΄΄βαρύ΄΄ τροφοδοτικό.
Δεύτερον,εντός αποδεκτών ορίων παραμόρφωσης για τελικό με ημιαγωγούς και χωρίς γεφύρωση -όπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα- αποδίδει αυτός ισχύ περί τα 100 Watt.Για ανώτερες τιμές χωρίς γεφύρωση,περνάμε σε...λυχνιακά μεγέθη παραμορφώσεων,με διαφορετική κατά κανόνα κατανομή αρμονικών.
Τρίτον,τα 70 Watt του συγκεκριμένου αντίπαλου YBA τελικού υποστηρίζονταν από ισχυρή τροφοδοσία και αντιστοιχούσαν σε κορυφώσεις με στάθμη κατώτερη κατά 2 περίπου dB σε σύγκριση με την αντίστοιχη ωφέλιμη τιμή του Α500,οπότε ήταν απολύτως εφικτή η εξίσωση στις στάθμες αναπαραγωγής χωρίς χαώδεις αποκλίσεις ως προς τις ικανότητες οδήγησης και την ωφέλιμη ζώνη ισχύος ανάμεσα στους δύο ενισχυτές.
Τέταρτον,το πείραμα δεν αφορούσε αποκλειστικώς στους δύο τελικούς,αλλά στην ολική σύνθεση και τον τρόπο στησίματος (αφιερωμένο ρακ για τις ΄΄ευγενείς΄΄ έναντι...καρεκλάτου σωριάσματος για τις ΄΄παρακατιανές΄΄ συσκευές) ως προς σύνολο πηγής-προ-τελικού και κρατώντας κοινό το ζεύγος ηχείων (ATC με αξιοπιστία υπεράνω πάσης υποψίας).
Κάνεις λάθος. Αφορούσαν προηγούμενο ποστ, που δήλωνε ο ακροατής μεγάλες παραμορφώσεις εκ μέρους των ενισχυτών, οι οποίες όμως δεν ήταν για τον ίδιο (υποκειμενικά) τόσο καταστροφικές όσο αντικειμενικά ήταν.Νομίζω οι καρικατούρες της Μόνας Λίζας εκ μέρους σου αφορούσαν συλλήβδην τις λαμπάτες υλοποιήσεις. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
Κατά συνέπεια κακώς έπραξες.Κατά συνέπεια η γενίκευσή μου απαντούσε ακριβώς σε αυτή τη δική σου γενίκευση.
Όχι εκ των υστέρων. Αυτά τα υποστηρίζω σταθερά, εδώ και μία δεκαετία γεμάτη. Οπότε, συμφωνούμε γενικώς.Εκ των υστέρων δηλώνεις ότι υπάρχουν κακές, μέτριες και καλές λαμπάτες υλοποιήσεις. Θετική εξέλιξη. Συμφωνώ απολύτως με τη δεύτερη τοποθέτηση
Δεν απευθύνθηκα σε σένα προσωπικά, αλλά σε όποιον κατηγοριοποιεί ως "τέλειους" πχ όλους τους ενισχυτές επειδή έχουν λάμπες, χωρίς να ξέρει ότι υπάρχουν καλές, μέτριες και άθλιες υλοποιήσεις λυχνίας. Αν είσαι σε αυτή την κατηγορία, ή όχι, εσύ ξέρεις. Η τοποθέτησή μου δεν αλλάζει όμως.Το αν με δέρνει άγνοια άσε άλλοι να το κρίνουν, εσύ δε με ξέρεις και δεν πρόκειται να με μάθεις
Ακριβώς. Κι όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, πέφτει το γνωστό : "το άκουσες για να έχεις άποψη;", το οποίο δεν είναι επιχείρημα, διότι, ως γνωστόν, μπορείς να έχεις σαφέστατα τεκμηριωμένη άποψη για κάτι, χωρίς να χρειάζεται να το ακούσεις.Στα επιχειρήματα απαντάμε με επιχειρήματα κι όχι με περιστροφές τύπου "Αυτά τα επιχειρήματα παρακαλώ κρατάτε τα εκεί που έχουν πέραση".
Αυτό ακριβώς.τα αυτιά του δεν πιστεύω,
φυσικά ούτε τα δικά μου αυτιά πιστεύω.
Από σύστημα των 799 ευρώ τα ζητάς αυτά??Θα αρκούσε ίσως διάγραμμα αποσβεννύμενων φασμάτων για τα ηχεία του συστήματος...