Ηxos εikona show 2017 Θεσσαλονίκη

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.844
Νομίζω ότι δε βλέπεις αντικειμενικά το θέμα, διότι είσαι προκατειλημμένος υπέρ της μπιενταμπλεγιου. ;)

Αντιθέτως, δεν έχω καμία προτίμηση σε καμία φίρμα. :)

Το εν λόγω μπιενταμπλεγιου, έχει μία εξαιρετική καμπίνα, πραγματικό αριστούργημα σχεδίασης και υλοποίησης.

Ως ηχείο μεγάλου όγκου, προδιαθέτει οπτικά για τοποθέτηση σε χώρο μεγάλου όγκου (όπως έγινε και στην έκθεση), κάτι το οποίο είναι προφανώς σφάλμα, όταν δεν συνοδεύεται από τα δικά του σαμπ, για εντελώς αντικειμενικούς λόγους. ;)

Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι στον ίδιο χώρο που ήταν τα φοκαλ, αν είχαν τοποθετηθεί τα 802, και αν τα έκανε ισοσταθμιση ο ίδιος προικισμένος γνώστης του ήχου, τα 802 θα κέρδιζαν χαλαρά την "κόντρα".

Είμαι επίσης απολύτως βέβαιος, ότι η ενεργή έκδοση του 802, μαζί με τα δικά του σαμπ, είναι ένα ηχοσύστημα "αναφοράς", άξιο να παίξει χωρίς περιορισμούς ο,τιδηποτε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, το απλό παθητικό 802 κοστίζει 3 φορές το μικρό φοκαλ, οπότε ως λόγος απόδοσης προς τιμή, ξεκινάει με αρνητικό πρόσημο.

Ταυτόχρονα, το κόστος οδήγησης του 802, είναι επίσης υψηλότερο του φοκαλ, οπότε ο λόγος απόδοσης προς τιμή βγαίνει επιδεινούμενος.

Στην πράξη:

Πες ότι θέλω να γεμίσω ένα χώρο 45τμ με επάρκεια λάιβ στάθμης σε όλο το φάσμα, δηλαδή για να στο θέσω απλά, Moby με κορυφές στη θέση ακρόασης στα 130 ντεσιμπέλ (μπάσο μεγάλε, όχι αστεία).

Μπορεί σκέτο το 802; Η απάντηση είναι ένα τρανταχτό ΟΧΙ.

Ξέρεις πόσο κοστίζει το 802; Ξέρεις.:p

Βάλε κάτω τα λεφτά, και πες μου πόσο κοστίζει ένα σύστημα με ένα ζευγάρι 802, με τους υπέροχους κλασέ που έπαιζε στην έκθεση, μαζί με τον προ τους, και μαζί με ένα ζευγάρι σαμπ, τα δικά τους, και φυσικά βάλε και ένα σύστημα ισοσταθμισης στο πακέτο, κι έκλεισες. (Το εν λόγω πακέτο, έχει στηθεί εδώ κοντά, και προφανώς είναι άριστο από κάθε άποψη.)

Να σου φτιάξω τώρα ένα σετακι τραγικά πιο οικονομικό; Ένα ζευγάρι Νιούμαν Κλάιν Μαϊν 420 με ένα ζευγάρι βάσεις (870).:D

Ξέρεις για τι διαφορά κόστους μιλάμε; Χαχαχαχαχα

Θες να συζητήσουμε ποιο "σετάκι" από τα δύο θα παίζει καλύτερα, ή ξέρεις την απάντηση; :p

Ξέρεις πόσο κοστίζει η ενεργή έκδοση του 802; :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Λυπάμαι αγαπητέ μου, αλλά είναι πολύ πεταμένα λεφτά το 802, ασχέτως αν πρόκειται για εξαιρετική "βάση" για να χτίσεις ένα σύστημα.

Θες να ξαναπώ τώρα την εκτίμησή μου για το κόστος των φοκαλ; Δε χρειάζεται, τα έχω γράψει με σαφήνεια. ;)

Κι όμως, είναι καλύτερη αγορά τα φοκαλ από τα μπιενταμπλεγιου, ιδίως όταν πρόκειται για πιο μικρό χώρο ακρόασης, και με δεδομένο ότι και στα 2 θα πρόσθετα ένα τουλάχιστον σαμπ. ;)

Αυτά, αντικειμενικά μιλώντας.

Υποκειμενικά, μπορείς να διαλέξεις όποιο σου αρέσει πιο πολύ στο μάτι, όποιο ταιριάζει με την αισθητική του χώρου σου, όποιο βολεύει στις προτιμήσεις σου σε κάποια φίρμα, ή όποιο νομίζεις ότι θα έχει υψηλότερη αξία μεταπώλησης.:p
[DOUBLEPOST=1491141181][/DOUBLEPOST]
Όντως, το 801 ανέκαθεν ήταν πιο ολοκληρωμένο ηχείο από το 802. ;)

Συμφωνούμε απολύτως φίλε! :)
οχιά!:p:roflmao::roflmao:

T

Tadakis

Guest
Η αλήθεια είναι ότι τα 802/803 στις D3 εκδόσεις δεν έχουν λάβει και τόσο θετικά σχόλια. Κάποιοι κάτοχοι των προηγούμενων γενιών μπήκαν σε διαδικασία 'ανανέωσης' παρά την τραγικά αυξημένη τιμή τους και σε ολίγους μήνες τα έβαλαν για πούλημα. Προσωπικά δεν χορταίνω να τα βλέπω τα 802/801/800. Μακράν το ποιο όμορφο ηχείο για τα γούστα μου. Ηχητικά μπορώ να πω πως δεν με τρελανε όσες φορές έτυχε να τα ακούσω σε 3-4 σεταπ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.562
Καλώς ή κακώς έγινε μια συγκριση του Focal με το 802d3, στους συγκεκριμένους χώρους της έκθεσης.

Έκατσα αρκετή ωρα και στα δυο δωμάτια. Άκουσα σε διαφορετικές εντάσεις και διαφορετικο προγραμμα και στα δυο.

Οσα ειπώθηκαν προηγουμένως κατα το μάλλον ή ήττον ισχύουν. Με μια σημαντική επισήμανση:
Εκεί που τελειώνει το ενα (Focal) αρχίζει το αλλο (B&W). Ναι, καλά καταλάβατε, οι νόμοι της φυσικής εξακολουθούν να ισχύουν.

Reaction score
777
Νομίζω ότι δε βλέπεις αντικειμενικά το θέμα, διότι είσαι προκατειλημμένος υπέρ της μπιενταμπλεγιου. ;)
Πρίτς!! Εγώ είπα πρώτος οτι την μισείς.
Δέν μετράει λοιπόν ήρθες μετά...

Ενημερωτικά πάντως, την ίδια αντίδραση θα είχα αν μου έλεγες για το οτι τα φοκάλ δέν έχουν μπάσο, τα kef, τα k&h, τα b&o κτλ.

Αντιθέτως, δεν έχω καμία προτίμηση σε καμία φίρμα. :)
Παρότι θεωρώ οτι έχεις (K&H) και να μήν έχεις εγώ έχω. Μου αρέσουν οι φίρμες που μετράνε τα ηχεία τους και έχουν απο πίσω ένα καλό R&D.

Το εν λόγω μπιενταμπλεγιου, έχει μία εξαιρετική καμπίνα, πραγματικό αριστούργημα σχεδίασης και υλοποίησης.

Ως ηχείο μεγάλου όγκου, προδιαθέτει οπτικά για τοποθέτηση σε χώρο μεγάλου όγκου (όπως έγινε και στην έκθεση), κάτι το οποίο είναι προφανώς σφάλμα, όταν δεν συνοδεύεται από τα δικά του σαμπ, για εντελώς αντικειμενικούς λόγους. ;)
Βασικά παίζεις με τις λέξεις.

Λές το 802 μικρό, και οτι θέλει sub ενώ είναι τριπλάσιο του σούφρα. Να στο πώ πιο απλά η focal δέν έχει το σούφρα 1 σαν αντίπαλο του 802 αλλα του 805.

Και γι αυτό:

Δυστυχώς ή ευτυχώς, το απλό παθητικό 802 κοστίζει 3 φορές το μικρό φοκαλ, οπότε ως λόγος απόδοσης προς τιμή, ξεκινάει με αρνητικό πρόσημο.

Ταυτόχρονα, το κόστος οδήγησης του 802, είναι επίσης υψηλότερο του φοκαλ, οπότε ο λόγος απόδοσης προς τιμή βγαίνει επιδεινούμενος.
Ναι φυσικά. Το σούφρα νο.1 δέν είναι αντίπαλος του 802. Αντίστοιχο ηχείο του 802 είναι το νο2 ίσως και το νο3. Θύμισε μου τις τιμές τους...
Βασικά για να τα βάλουμε δίπλα το 805d έχει 6.000 δολάρια ενώ το σούφρα νο1 6.600 λίρες ήτοι 7.700 ευρώ ενώ το b&w 5.300 ευρώ.
Με λίγα λόγια καλό είναι να συγκρίνεις ηχεία ίδιας κατηγορίας.

Στην πράξη:

Πες ότι θέλω να γεμίσω ένα χώρο 45τμ με επάρκεια λάιβ στάθμης σε όλο το φάσμα, δηλαδή για να στο θέσω απλά, Moby με κορυφές στη θέση ακρόασης στα 130 ντεσιμπέλ (μπάσο μεγάλε, όχι αστεία).

Μπορεί σκέτο το 802; Η απάντηση είναι ένα τρανταχτό ΟΧΙ.

Ξέρεις πόσο κοστίζει το 802; Ξέρεις.:p
Δέν γεμίζει όχι.
Γεμίζει η σούφρα νο1? Μπορεί?. Όχι. Ξέρεις πόσο έχει η σούφρα νο1? Σου είπα λίγο παραπάνω.
Θα πρέπει μάλλον να πάς στη σούφρα νο3 για να έχεις κάτι εφάμιλο του 802 που και πάλι δέν γεμίζει.

Να σου φτιάξω τώρα ένα σετακι τραγικά πιο οικονομικό; Ένα ζευγάρι Νιούμαν Κλάιν Μαϊν 420 με ένα ζευγάρι βάσεις (870).:D

Ξέρεις για τι διαφορά κόστους μιλάμε; Χαχαχαχαχα

Θες να συζητήσουμε ποιο "σετάκι" από τα δύο θα παίζει καλύτερα, ή ξέρεις την απάντηση; :p

Ξέρεις πόσο κοστίζει η ενεργή έκδοση του 802; :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Λυπάμαι αγαπητέ μου, αλλά είναι πολύ πεταμένα λεφτά το 802, ασχέτως αν πρόκειται για εξαιρετική "βάση" για να χτίσεις ένα σύστημα.

Θες να ξαναπώ τώρα την εκτίμησή μου για το κόστος των φοκαλ; Δε χρειάζεται, τα έχω γράψει με σαφήνεια. ;)
Ασχέτως του αν συμφωνώ ή διαφωνώ το παραπάνω δέν κολλάει κάπου. Το θέμα είναι αν η σούφρα ήταν γεμάτη σε χαμηλό και το 802 άδειο.

Κι όμως, είναι καλύτερη αγορά τα φοκαλ από τα μπιενταμπλεγιου, ιδίως όταν πρόκειται για πιο μικρό χώρο ακρόασης, και με δεδομένο ότι και στα 2 θα πρόσθετα ένα τουλάχιστον σαμπ. ;)

Αυτά, αντικειμενικά μιλώντας.
Ναι φυσικά και είναι. Αν μιλάμε για μικρό χώρο και βάλεις το 802 με τη σούφρα. Το θέμα είναι οτι αν ανοίξεις τον κατάλογο η b&w έχει άλλο ηχείο για μικρό χώρο. Αν θές μπορείς να με πείσεις αντικειμενικά πλέον για το αν πρέπει να δώσω 2.300 έξτρα για να πάρω τη σούφρα ή με τα 2.300 να πάρω το 805 με σαμπάκι ή με δύο καλά ncore.

Σε πρώτη φάση καλό είναι να μήν συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Επίσης δέν γνωρίζω σε τί χώρο τα είχαν και τα δύο, αν κρίνω απο την έκθεση της Αθήνας και αν κρίνω οτι αποτελούν το κεντρικό - καλό ηχείο των ανθρώπων που τα αντιπροσωπεύουν τότε θεωρώ οτι οι χώροι ήταν +- μεγάλοι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.562
Συμπερασματικά περάσαμε καλά.

Φάγαμε, ήπιαμε, είδαμε φίλους.

Ικανοποιητική έως και μεγάλη προσέλευση, οι Βόρειοι διψούσαν για μια τετοια εκδήλωση.

Γνώρισα και ανθρωπους με τους οποίους συνομιλούμε τακτικά μέσω του φόρουμ, και επίσης ειδα φίλους μου απο τη δουλεια, ακόμα και απο το γυμνάσιο, που δεν ειχα ιδέα πως ασχολούνται με τα του ήχου!

Οι χώροι απο μέτριοι έως άθλιοι, παντελώς ακατάλληλοι για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Μερικά ζηλευτά συστήματα, που πάλευαν να δείξουν τις αρετές τους κόντρα στα καμώματα του χωρου.

Κακή εντύπωση μου εκανε η υποοδήγηση μερικών εξαιρετικών ηχείων απο λαμπάτους. Αναρωτιέμαι πραγματικά αν οι έμποροι δεν ενδιαφέρονται να παίξει το ηχείο τους σωστα.
Άλλα ακούω απο αυτούς;;;;

Μάλλον όχι προφανως...γιατι αν παίξει σωστα δεν θα ξαναέρθει ο αιμοδότης να ψωνίσει καλωδια ρεύματος και μαγικά χαλίκια...
(Το τελευταίο κάντε σαν να μην το διαβάσατε, είμαι άσχετος, δεν εχω εμπειρία, δεν ξέρω, η λάμπα ειναι βασίλισσα και εχω γρεζι παντού. )

Reaction score
777
Αν θυμάμαι καλά το 99 στο Electra palace πάλι Θεσσαλονίκη είχε γίνει έκθεση Εκεί άκουσα το 801 της B&W Εκείνο το ηχείο όταν το άκουσα έφυγα χαμογελαστός από την έκθεση Ήτανε πάρα πολύ καλό Μιλάω αντικειμενικά χωρίς να είμαι ειδικός βάση το τι ακούει το αυτί μου

* Και έπαιζε με πολύ χειρότερα ενισχυτικά από ότι το χθεσινό
Καλησπέρα, επειδή ξανα είδα τί έγραψα και φάνηκε κάπως, να σε ενημερώσω οτι δέν θεωρώ οτι είσαι απαίδευτο αυτί και εγώ έμπειρο. Για τον εαυτό μου μίλησα σαν τυπικός ακροατής.
Συνήθως όταν ακούω αναιμικό μπάσο προσπαθώ να σκεφτώ αν είναι πράγματι έτσι ή είναι έλλειψη μπουμαρίσματος σε υψηλές στάθμες, πράγμα που το συναντάσω σε όλα τα καλά ηχεία.
Αυτό.

Ναι το 801 ειναι πιο μεγάλο ηχείο απο το 802. Το 800 είναι σίγουρα πιο μεγάλο απο το 802 ενώ έχει αντικαταστήσει απ ότι φαίνεται και το 801.

Το 802 επίσης δέν είναι μικρό ηχείο. Έχει δύο οκτάιντσα. Το γκρίμ για παράδειγμα χωρίς το σάμπ έχει ένα οκτάιντσο χωρίς ξεχωριστή μονάδα μεσαίων κάτι το οποίο φυσικά του κοστίζει σε headroom.

Τώρα, αν δεί κανείς φωτογραφίες απο στούντιο συνήθως η b&w στήνει τρία καί 800άρια ενώ μπορεί κανείς να διακρίνει και σάμπ. Επίσης ρίχνει άφθονη ισχύ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.562
Πρίτς!! Εγώ είπα πρώτος οτι την μισείς.
Δέν μετράει λοιπόν ήρθες μετά...

Ενημερωτικά πάντως, την ίδια αντίδραση θα είχα αν μου έλεγες για το οτι τα φοκάλ δέν έχουν μπάσο, τα kef, τα k&h, τα b&o κτλ.

Παρότι θεωρώ οτι έχεις (K&H) και να μήν έχεις εγώ έχω. Μου αρέσουν οι φίρμες που μετράνε τα ηχεία τους και έχουν απο πίσω ένα καλό R&D.

Βασικά παίζεις με τις λέξεις.

Λές το 802 μικρό, και οτι θέλει sub ενώ είναι τριπλάσιο του σούφρα. Να στο πώ πιο απλά η focal δέν έχει το σούφρα 1 σαν αντίπαλο του 802 αλλα του 805.

Και γι αυτό:

Ναι φυσικά. Το σούφρα νο.1 δέν είναι αντίπαλος του 802. Αντίστοιχο ηχείο του 802 είναι το νο2 ίσως και το νο3. Θύμισε μου τις τιμές τους...
Βασικά για να τα βάλουμε δίπλα το 805d έχει 6.000 δολάρια ενώ το σούφρα νο1 6.600 λίρες ήτοι 7.700 ευρώ ενώ το b&w 5.300 ευρώ.
Με λίγα λόγια καλό είναι να συγκρίνεις ηχεία ίδιας κατηγορίας.

Δέν γεμίζει όχι.
Γεμίζει η σούφρα νο1? Μπορεί?. Όχι. Ξέρεις πόσο έχει η σούφρα νο1? Σου είπα λίγο παραπάνω.
Θα πρέπει μάλλον να πάς στη σούφρα νο3 για να έχεις κάτι εφάμιλο του 802 που και πάλι δέν γεμίζει.

Ασχέτως του αν συμφωνώ ή διαφωνώ το παραπάνω δέν κολλάει κάπου. Το θέμα είναι αν η σούφρα ήταν γεμάτη σε χαμηλό και το 802 άδειο.

Ναι φυσικά και είναι. Αν μιλάμε για μικρό χώρο και βάλεις το 802 με τη σούφρα. Το θέμα είναι οτι αν ανοίξεις τον κατάλογο η b&w έχει άλλο ηχείο για μικρό χώρο. Αν θές μπορείς να με πείσεις αντικειμενικά πλέον για το αν πρέπει να δώσω 2.300 έξτρα για να πάρω τη σούφρα ή με τα 2.300 να πάρω το 805 με σαμπάκι ή με δύο καλά ncore.

Σε πρώτη φάση καλό είναι να μήν συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Επίσης δέν γνωρίζω σε τί χώρο τα είχαν και τα δύο, αν κρίνω απο την έκθεση της Αθήνας και αν κρίνω οτι αποτελούν το κεντρικό - καλό ηχείο των ανθρώπων που τα αντιπροσωπεύουν τότε θεωρώ οτι οι χώροι ήταν +- μεγάλοι.
Παρόμοιοι χώροι.

Ισως πιο αποτελεσματική τοποθέτηση-ρύθμιση του Focal.

Συμφωνώ 100%με την προσέγγιση σου όσον αφορά τις συγκρίσεις.

Και μένω σε εαυτό που είπα και πριν
Εκεί που τελειώνει το ενα (Focal) αρχίζει το αλλο (B&W)
Το 802 σου δίνει την βεβαιότητα οτι εχει πολυυυυυυυυύ ακόμα να δώσει, οταν το μικρο φοκαλ φτάνει στα όριά του και αρχίζει να σκούζει.

Σαμπ χρειάζονται και τα δυο παντως. Οπως και ολα τα ηχεία :D

A

AKARL

Guest
Όπως έγινε η ερώτηση
Ντόκτορ έχω μπερδευτεί τα μάλλα. :confused::confused::confused:

Στην φωτογραφία, ποιός είσαι εσύ, ποιός είναι ο ΕΑΡ, ποιός είναι ο Αρβανιτάκης και, τέλος, ποιός είναι κειοσές ο "λαμπάτος" που αντί για μεζεδάδικο νομίζει ότι είναι στον ωρυλά;;;;; :idk::idk::idk:

Reaction score
4.245
Σαμπ χρειάζονται και τα δυο παντως. Οπως και ολα τα ηχεία :D
Γιατι? Αν ο χωρος ειναι φυσιολογικος (πχ 30-40 τμ) το 802 λογικα μια χαρα θα τα παει. Υποτιθεται οτι θα το βοηθησει ενας καλος ενισχυτης. Με δυο οκταιντσα ευαισθησια στα 90 db και αν ισχυει αυτο που γραφει ο κατασκευαστης οτι το ηχειο κατεβαινει στα 17hz!! (+-3 db) κι αν συνυπολογισουμε οτι η εταιρια εχει μια μακρα παραδοση και εμπειρια στον καλο ηχο, τοτε δεν βλεπω καποιο αρνητικο περα απο την τιμη. Αλλα το τελευταιο καλυτερα να το αφησουμε.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Ντόκτορ έχω μπερδευτεί τα μάλλα. :confused::confused::confused:

Στην φωτογραφία, ποιός είσαι εσύ, ποιός είναι ο ΕΑΡ, ποιός είναι ο Αρβανιτάκης και, τέλος, ποιός είναι κειοσές ο "λαμπάτος" που αντί για μεζεδάδικο νομίζει ότι είναι στον ωρυλά;;;;; :idk::idk::idk:
Εγώ είμαιναι εκειός με τα γυαλιά ,ο έμορφος ντε,με κρατει απ τσι ώμους ο λαμπατος ο Εαρ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.299
Νεότερο μέλος
ngk-lighting