- Reaction score
- 86.560
Αυτα νομιζω έχουν διπλάσια τιμή
Ναι, έτσι φαίνεται τελικά.Αυτα νομιζω έχουν διπλάσια τιμή
Ερωτήσεις:
1. Εκτός από φοκάλ και μπι ντάμπλεγιου τι άλλο είχε η έκθεση? Πως έπαιζε αυτό το άλλο?
2. Υπήρχε κάποιο ηχείο πάνελ?
3. Η καράφλα του EAR είναι φυσική ή τεχνιτή?
Ζηλεύετε την θεϊκή ομορφιά μου, ρεμάλια;3. Η καράφλα του EAR είναι φυσική ή τεχνιτή?
με αυτά που τους κάνεις εδώ μέσα.....Εγώ βρε κρατάω το νέο μου ενεργό ασύρματο ηχείο της JBL, και φοράω στη μπλούζα μου, αυτό:
View attachment 72578
Δεν το εχω ψαξει αλλά κανω πρόβλεψη:Βρείτε μαξ εσπιελ
Μη βιάζεστε κύριε, δε με ενδιαφέρει η ονομαστική τιμή SPL στο 1 μέτρο, δε με νοιάζει να κάνω μεγαλύτερη φασαρία στο γείτονα, αλλά με ενδιαφέρει η στάθμη μόνο στην θέση ακρόασης, οπότε το αποτέλεσμα που αναζητώ έχει σχέση με την ελάχιστη απόσταση ακρόασης του μικρού, και την τυπική του μεγάλου.15 db διαφορά![]()
Μα δεν είναι καλό που έχει στενή κατακόρυφη διασπορά το tweeter; Δεν γλιτώνουμε έτσι τις ανακλάσεις από το ταβάνι και το πάτωμα;Το 802 τυπικά έχει φλατ απόκριση συχνότητας.
Έχει όμως άσχημο στεπ ρισπονς διότι δεν είναι συμφασικά τα μεγάφωνα, και κακή κάθετη διασπορά μόνο στο τουιτερ (όταν σηκώνεσαι όρθιος φεύγουν τα πρίμα το Τζώνη Γουόκερ έρχεται).
Όχι, δεν έχει στενή κατακόρυφη, έχει αλλοιωμένη κατακόρυφη, δηλαδή τονική αλλοίωση σημαντική στις εκτός άξονα κατευθύνσεις, οι οποίες μοιράζονται στο χώρο, και ξαναγυρνάνε στα αυτιά σου, γιατί (ως γνωστόν) ακούς το χώρο (ιδίως σε φαρφιλντ που είναι αυτό το ηχείο) οπότε έχεις μία άμεση ακτινοβολία σωστή, και μία έμμεση λάθος, και η έμμεση είναι το 80% αυτής που ακούς.Μα δεν είναι καλό που έχει στενή κατακόρυφη διασπορά το tweeter; Δεν γλιτώνουμε έτσι τις ανακλάσεις από το ταβάνι και το πάτωμα;
Εσύ το χέρι στο βυζί..
Εχω πέντε σοβαρά επιχειρήματα για να αλλαξεις γνώμη:Εσύ το χέρι στο βυζί..
Δε συγκρίνω όμοια ηχεία, δε συγκρίνω όμοια μεγέθη ηχείων, δε συγκρίνω όμοιες τιμές ηχείων, δε με ενδιαφέρει τίποτα απολύτως, ούτε ενισχυτικές βαθμίδες ούτε το μέγεθος του χώρου, ούτε τίποτα.
(Κι αν προσέξεις, πχ στην έκθεση, ο κάθε περαστικός λέει τι του άρεσε περισσότερο σαν ήχος, χωρίς να τα βάζει σε σειρά τιμής ή μεγέθους, απλώς κρίνει αυτό που έφτασε στο αυτί του, τόσο απλό είναι..)
Ας δούμε για μία τελευταία φορά, τι με νοιάζει:
Το μόνο που με νοιάζει, είναι το τι θα ακούσω. Εγώ.
Δε με νοιάζει αν θα βλέπω κάτι όμορφο, κάτι άσχημο, κάτι μεγάλο ή μικρό, κάτι που θα είναι κοντά μου ή μακριά μου.
Το μόνο που κρίνω είναι αυτό που θα φτάσει στα αυτιά μου.
Το να στήσω σωστά το κάθε ηχείο, αναλόγως κατασκευής του και χώρου, είναι μία άλλη ιστορία, στην οποία έχω γράψει σεντόνια, όσο λίγοι... Αφού γίνει αυτό το σωστό στήσιμο, μετά κάθεσαι και ακούς. Ε, αυτό κρίνεται στην τελική.
Οπότε αγαπητέ μου, δε με νοιάζει αν έχω τα Έβερεστ στα 4 μέτρα, με 5 κιλοβάτ ενισχυτές, ούτε αν έχω τα Κλάιν Μάιν στο μισό μέτρο με 50 βατ ενισχυτές. Δε με νοιάζει αν τα ενισχυτικά και τα ηχεία κοστίζουν όσο μία πολυτελής βίλα, ή αν κοστίζουν όσο το πατάκι εισόδου στην εν λόγω βίλα. Δε με νοιάζει αν το ηχείο έχει ύψος 3 μέτρα, ή 30 εκατοστά. Δε με νοιάζει αν ζυγίζει 600 κιλά, ή 600 γραμμάρια. Τίποτα απ'ολα αυτά δε με αγγίζει.
Το μόνο που με νοιάζει, είναι όταν κάτσω στην 1 θέση ακρόασης, τι θα φτάσει στ' αυτιά μου.
Οι "αντιστοιχίες" μηχανημάτων και τιμών, είναι για μένα εκτός ενδιαφέροντος. Δε θέλω να έχω καλύτερο "αντίστοιχο" μηχάνημα, ή αντίστοιχης τιμής μηχάνημα, ή αντίστοιχου όγκου και βάρους μηχάνημα (βλέπε ενισχυτές πχ), θέλω να ακούσω καλύτερο ήχο. Αυτά.![]()
Α, έτσι, από επιχειρήματα κι εγώ όσα θες.Τα υπόλοιπα τέσσερα επιχειρήματα αύριο με μπύρες![]()
Δέν νομίζω οτι έχει άσχημο στεπ ρισπόνς.Μάλλον το φοκαλ.
Το 802 τυπικά έχει φλατ απόκριση συχνότητας.
(Πράγμα που έχει λίγο ενδιαφέρον.. καθώς διαθέτει κι η κουτσή Μαρία μία ισοσταθμιση)
Έχει όμως άσχημο στεπ ρισπονς διότι δεν είναι συμφασικά τα μεγάφωνα, και κακή κάθετη διασπορά μόνο στο τουιτερ (όταν σηκώνεσαι όρθιος φεύγουν τα πρίμα το Τζώνη Γουόκερ έρχεται).
Παραμορφώσεις (ιδίως σε νορμάλ στάθμες) δεν έχω δει. Σε Κλάιν Μαϊν έχω δεί. Χαχαχαχαχα
Ορίστε! Βρείτε μαξ εσπιελ, και προτεινόμενη απόσταση ακρόασης και για τα δύο! Αυτά έχουν ενδιαφέρον!