Μελίδης Μιχάλης
Πρόεδρος ΕΒΒΕ
- Reaction score
- 29.705
Nα κι ένας ολιγαρκής.Εγω με ενα ζευγος ηχεια και ενα sub ειμαι ικανοποιημενος.
Όχι σαν εμάς τους άπληστους βλαμμένους.
Nα κι ένας ολιγαρκής.Εγω με ενα ζευγος ηχεια και ενα sub ειμαι ικανοποιημενος.
Εγώ είμαι ικανοποιημένος με μία πίτσα και μιά κάσα μπύρες.Εγω με ενα ζευγος ηχεια και ενα sub ειμαι ικανοποιημενος.
Για να λυθεί η παρεξήγηση:
Σε κλασική/ακουστική πολυκαναλη μουσική :
Η ορχήστρα αποδίδεται από τα τρία μπροστινά και το sub.
Τα περιφερειακά συνήθως παίζουν αντηχήσεις και χώρο της αίθουσας ηχογράφησης.
Καμία σχέση με αυτό που νομίζετε.
Καμία σχέση με αυτό που φαντάζεστε.
Η ορχήστρα παραμένει μπροστά αλλά ακούτε πλέον καθαρότερα περισσότερη πληροφορία χώρου.
Εεε δεν βοηθάτε και εσείς για να καταλάβουμε.τωρα οσον αφορα την immersive μουσικη θα ηθελα να σας ρωτησω εχετε ακουσει auro 3d δισκακι σε φροντισμενο χωρο με καταλληλο εξοπλισμο και τοποθετηση και δεν πηγατε ηδη να βαλετε auro στο σπιτι σας τρυπωντας τοιχους και ταβανια?
γιατι αν δεν το εχετε ζησει δεν νομιζω οτι θα επρεπε να το εξορκιζεται.
Επιτέλους, μια θέση με την απλότητα και τη μαγεία της .... Κοινής Λογικής και του Μέτρου (αυτού που για κάποιους προγόνους μας θεωρούταν 'Αριστον)!Και προσωπικά θεωρώ ότι καλύτερα έτσι, για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεσαι 15 ηχεία για να απολαύσεις στην ουσία του ένα προιόν τέχνης που ακουμπάει και άλλου τύπου αισθητήρες, στο βάθος του ανθρώπινου συναισθήματος. Σαφώς και θεμιτό είναι να διαθέτεις ένα αξιοπρεπές σύστημα για να μπορείς να συλλάβεις το έργο σε όλη του την μαγεία και να μη χάνεις πράγματα από εδώ και από εκεί, αλλά μέχρι εκεί. ('Εγινα κι εγώ ρομαντικός σαν τον φίλο AKARL...)
πςςς.........τωρα οσον αφορα την immersive μουσικη θα ηθελα να σας ρωτησω εχετε ακουσει auro 3d δισκακι σε φροντισμενο χωρο καταλληλο εξοπλισμο και τοποθετηση και δεν πηγατε ηδη να βαλετε auro στο σπιτι σας τρυπωντας τοιχους και ταβανια?
γιατι αν δεν το εχετε ζησει δεν νομιζω οτι θα επρεπε να το εξορκιζεται.
εγω δεν ακουω κλασσικη μουσικη ουτε για πλακα, ειμαι rnb τυπος με διπλα 15"στο αμαξι και αλλες τετοιες καγκουριες.
οταν ακουσα κλασσικη στα galaxy studios παρακαλουσα για λιγο ακομη.
Έχει αναλυθεί εναργώς στο παρακάτω νήμα:Επιτέλους, μια θέση με την απλότητα και τη μαγεία της .... Κοινής Λογικής και του Μέτρου (αυτού που για κάποιους προγόνους μας θεωρούταν 'Αριστον)!
Ούτε εγώ είμαι, κατά Πίρσιγκ, ρομαντικός ούτε και εσύ....
Το δυϊκό αυτό σχήμα περιγράφει (εξαιρετικά εύστοχα) πάρα πολλές υφιστάμενες κοσμοθεωρήσεις και συμπεριφορές (ως έμπρακτες εκφάνσεις των κοσμοθεωρήσεων).
Αφού ψάχνεσαι (και καλά κάνεις), το μυστικό της υπέρβασης αυτών των δυο κατηγοριών είναι η έννοια της Ποιότητας ως στάση ζωής. Άμα το ψάξεις θα δεις πως κάποια, φαινομενικά ασύνδετα, πράγματα και καταστάσεις συνδέονται και πως προκύπτει μια ευκρινέστερη εικόνα των πραγμάτων.
ΥΓ: Τα παραπάνω δεν αναφέρονται στις τεχνικές εφαρμογές της ηχητικής αναπαραγωγής - διευκρίνιση για όσους αδυνατούν ή δε θέλουν να το καταλάβουν....
Εαν δεν κάνεις πλάκα.... ε τότε να το κοιτάξεις για να μην χειροτερέψει η κατάσταση....Δεν κάνω πλάκα.
Όταν μου συστήνεις τον Κεφάλα για ειδικό στον ήχο.... εδώ σίγουρα πρέπει να κάνεις πλάκα εεε?Για αρχή ρώτα τον φίλο σου τον ΚΚ, κάτι ξέρει...
Πιστεύω το παλικάρι σου απάντησε για το προσωπικό του γούστο.... άσε, θα φωνάξει τον ΜΚ για καλιμπράρισμα και μετά τα λέμε....Μετά τον TERMATOGAZI που πήγε ο ίδιος στα κέντρα αποφάσεων προ διμήνου..
Τον Ζάπ τον ξέρω πολύ περισσότερο από εσενα... και δεν θα με έπαιρνε ποτέ τηλέφωνο (λόγω ευφυίας) για να συζητήσουμε υποθετικά σενάρια και λοιπές ορέξεις του καθενός,Τέλος, ρώτα και τον Ζαπ να ισιώσεις.
- ωχ . . . αρχίσαμε . . .Όταν μου συστήνεις τον Κεφάλα για ειδικό στον ήχο.... εδώ σίγουρα πρέπει να κάνεις πλάκα εεε?
DANAS ρουλζζ !!!
Βασίλη δεν πρόκειται περί διαφωνίας. Καταλαβαίνω τις απόψεις σου.Εαν δεν κάνεις πλάκα.... ε τότε να το κοιτάξεις για να μην χειροτερέψει η κατάσταση....
Όταν μου συστήνεις τον Κεφάλα για ειδικό στον ήχο.... εδώ σίγουρα πρέπει να κάνεις πλάκα εεε?
Πιστεύω το παλικάρι σου απάντησε για το προσωπικό του γούστο.... άσε, θα φωνάξει τον ΜΚ για καλιμπράρισμα και μετά τα λέμε....
Τον Ζάπ τον ξέρω πολύ περισσότερο από εσενα... και δεν θα με έπαιρνε ποτέ τηλέφωνο (λόγω ευφυίας) για να συζητήσουμε υποθετικά σενάρια και λοιπές ορέξεις του καθενός,
Διάβασε με προσοχή το μήνυμα του Άλεξ εδώ.
Και φυσικά το dts δεν στο ανέφερα για μέτρο σύγκρισης ήχου... αλλά "αποτελέσματος".
Και λίγη ιστορία δεν βλάπτει για να δεις πόσες φορές έπεσαν έξω οι πολυκάναλες "προσδοκίες" στον ήχο.
Όλα ξεκίνησαν στα σέβεντις με το Quadraphonic... μέχρι και τετρακάναλοι δίσκοι βινυλίου (cd-4) βγήκαν... το αποτέλεσμα γνωστόν... άπατο πήγε.
Και φτάνουμε μετά στα νάιντις με την είσοδο των πολυκάναλων ενισχυτών να σκάει και το "σχετικό" παραμύθι dts, dvdaudio και λοιπά....το αποτέλεσμα και εδώ γνωστόν...
Και μετά τα "βαριά όπλα"... SACD, BDAudio και λοιπά... ο κόσμος δεν αγόραζε τα αναμενόμενα πολυκάναλα [μουσικά] δισκάκια... το αποτέλεσμα και εδώ γνωστόν... σταμάτησαν να βγαίνουν δισκάκια, και πωλούνται όνλάιν σαν dsf - dff και σε στέρεο κυρίως!
Καλό είναι να ξεχωρίσουμε (και δεν έχει σχέση με κουβέντα μας) τις μουσικές συναυλίες που αγοράζει ο καθένας και θέλει να απολαμβάνει εικόνα και ήχο μαζί.
Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να συνεχίσω... και σε παρακαλώ μην με βάζεις να απαντώ για τι θέλει ο καθένας να ακούει η για τα γούστα του καθενός εδώ μέσα.... δηλαδή στα όποια υποθετικά σενάρια!
Μιχάλη δε ευχαριστώ για τα καλά λογια, την καλή παρέα και τους καταπληκτικούς χάι εντ ξηρούς καρπούς !εστω και καθυστερημενα ευχαριστω Δημητρη για την φιλοξενια .
αναμενω και εγω τον Μανωλη να με φτιαξει γιατι ειδα μεγαλες διαφορες σε σχεση με τον ακαλιμπραριστο δικο μου.
ωραιος χωρος ωραια πραγματα και τωρα με τον emotiva ακομα καλυτερα.
στο δικαναλο μου αρεσε υπερβολικα πολυ, κενταει το συστημα.
για σινεμα καταστασεις και για τις σταθμες που ακουω θα ηθελα και αλλο και πιο χαμηλο μπασο.
.