Analog vs Digital

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.057
Ηθελα να μετρησουμε δυνάμεις στο avsite
Το γραφημα τι σχεση ειχε?
Να σου πω:
Το avsite ειναι ενα επιλεγμένο δείγμα που δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Άντε έβγαλες ψηφιακοί 70-30, ε και; Στο aca μπορει να ειναι 10-90 υπέρ του Analog. Τι σχέση εχει; Δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα έτσι για το Analog vs Digital.

Τολμώ να πω πως ειναι πιθανό κάποιοι απο εδώ μεσα να γνωρίζουν προσωπικά πάνω απο τους μισούς σοβαρούς χρήστες βινυλίου στην Αθήνα. Δεν ειναι δα και πολλοί :D
Αν βρεθούν μεταξύ τους και κάνουν στατιστική θα εχει καποια αξία το αποτέλεσμα;

Να μην ξεχνάμε επίσης πως όσοι απο εμάς είμαστε πάνω απο μια ηλικία, πες 40, σχεδον σίγουρα έχουμε και δισκοθήκη βινυλίου και πιθανότατα και ενα καλο πικαπ, απο τα νιάτα μας.

Αυτο το γράφημα δείχνει πραγματικά που παει το πράγμα γιατι μετράει αντικειμενικά σε δολάρια ολόκληρη την (τεράστια) αμερικανική αγορά σε βάθος ετών.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.925
Βεβαίως, ο τίτλος του θρεντ είναι εξόχως παραπλανητικός.:angel:
Το thread δημιουργήθηκε ως επίσημο off topic των άλλων θεμάτων που καταλήγουν σε επίθεση εναντίον των "αναλογικών".

Όπως πολύ σωστά ανέφερες:

Αντιθέτως, ο κόσμος προτιμάει να νοικιάζει μια έτοιμη μουσική βιβλιοθήκη, με τέτοια ποικιλία που ενδεχομένως είναι απατηλό όνειρο θερινής νυκτός να είναι στην κατοχή του.

Προφανώς κυρίως λόγω κόστους, και δευτερευόντως λόγω ευκολίας χρήσης, μεταφοράς και αποθήκευσης.
Για τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου το κόστος και η ευκολία χρήσης είναι ο πρωτεύων παράγοντας επιλογής, γι' αυτό και ο ψηφιακός ήχος βασιλεύει. Η υψηλή πιστότητα του ήχου, όπως την εννοούμε εδώ μέσα, είναι σχεδόν αδιάφορη σε ακροατές που δεν είναι εν δυνάμει μέλη φόρουμ όπως του δικού μας.

Ο καθένας μπορεί να έχει στην κατοχή του ό,τι επιθυμεί και όσο δεν γίνεται εριστικός δεν μας πέφτει κανένας λόγος για τις επιλογές του. Το AVsite ασχολείται με την αναπαραγωγή του ήχου γενικά, όχι μόνο μέσω ψηφιακών μέσων.

Και φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι στις απολαύσεις μας. Όσο καλύτερα κι αν παίζει ένα π.χ. ψηφιακό σύστημα, δεν σημαίνει ότι θα το προτιμήσουμε όλοι με κλειστά μάτια. Για τον απλό λόγο ότι υπάρχει υποκειμενική ιεράρχηση απαιτήσεων. Για να μιλήσω προσωπικά, μετά το κόστος, το brand και η εμφάνιση είναι ο νο1 παράγοντας στις αγορές μου. Κοιτάω ποια είναι τα πιο όμορφα από τα επώνυμα προϊόντα που φτάνει η τσέπη μου, και αφού τα ξεχωρίσω κοιτάω τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αν κοιτούσαμε μόνο τα specs θα υπήρχαν σε όλα τα είδη από 2-3 εταιρείες με μονότονα προϊόντα και θα είχαμε όλοι τα ίδια. Καταναλωτικός σοσιαλισμός!!! Μπλιάααχχχχ!!!! :D

Ένα παρεμφερές παράδειγμα με το digital vs analog του ήχου είναι τα ρολόγια. Εγώ και κάποια άλλα μέλη εδώ μέσα είμαστε hi-endάδες του χώρου. Σχεδόν όλα τα καλά, επώνυμα και ακριβά ρολόγια είναι μηχανικά. Φαντάζεστε να μπαίνει σε ένα αντίστοιχο φόρουμ κάποιος και να γράφει ότι ένα Casio των 50€ είναι καλύτερο από ένα IWC ή ένα Audemars Piguet επειδή (πράγματι) έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στην ένδειξη της ώρας; Ξαναλέω ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων και απαιτήσεων. ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.057
Φαντάζεστε να μπαίνει σε ένα αντίστοιχο φόρουμ κάποιος και να γράφει ότι ένα Casio των 50€ είναι καλύτερο από ένα IWC ή ένα Audemars Piguet επειδή (πράγματι) έχει μεγαλύτερη ακρίβεια
Ε ναι, ειναι καλύτερο :D

Reaction score
1.469
Φαντάζεστε να μπαίνει σε ένα αντίστοιχο φόρουμ κάποιος και να γράφει ότι ένα Casio των 50€ είναι καλύτερο από ένα IWC ή ένα Audemars Piguet επειδή (πράγματι) έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στην ένδειξη της ώρας;
Εμενα παντως ουτε καν αυτοματο δεν ειναι το ρολοι μου
Κουρδιστό!!!:lolsign:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.057
Ότι και να 'ναι, η άποψη του Casio fan δεν ενδιαφέρει τον κάτοχο ενός τέτοιου ρολογιού.
Με τη διαφορά πως ενα ρολόι μπορει μάλιστα να εκληφθεί ως κόσμημα.

Που οδηγεί ομως η αγορά "κοσμημάτων" για αναπαραγωγη μουσικής; μηπως στην παραμόρφωση; και ακολούθως στο καλωδιοκυνηγητό αλλα και σε κωμικές εκφράσεις οπως " μικροσκοπικό γρεζι".

Και άντε να τα δεχτούμε, αφού γουστάρει ο άλλος να το βλεπει. Αλλα όχι να λέει κιόλας πως παίζει καλυτερα οταν ολα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν το ακριβως αντίθετο. Εδώ μπαίνει ο παραλογισμός.

Εγω μάλιστα στοιχηματίζω πως αν γίνει το γκάλοπ που θελει ο @Dimitrisnt θα παρατηρήσουμε πως ειναι συχνότερο μεταξύ των υποστηρικτών βινυλίου να υποστηρίζονται και άλλες "μεταφυσικές" απόψεις οπως Χριστιανισμός, εναλλακτική ιατρική, συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις της πολιτικής κ.ά.

Reaction score
1.469
Δημήτρη αποτελεις μελος του σκληρου πυρηνα υποστηρικτων των ψηφιακων?και ενεργων? Συστημάτων
Τετοιους υποστηρικτες δεν εχει το βινυλιο σε αυτο το φορουμ

Τωρα γιατι ο σκληρος πυρηνας θεωρει σωνει ντε κ καλα μ@λακες τους χρηστες βινυλιου οταν ολοι λεμε-λενε πως ακουμε και spotify και flac και οτιδηποτε
Ανηκει στη σφαιρα του ανεξηγητου :D

Παντως εμενα με εχει εξυπηρετησει αυτος ο σκληρος πυρηνας με σημαιοφορο τον ιαρ
Γιατι εχω παρει ωραιες συμβουλες απο ολους σας
:drinks:

Γενικά νομιζω πως το ιδανικοτερο ειναι ενα συστημα υβριδικό οπως ειπα στο αρχικο μου μηνυμα
Και ψηφιακό και αναλογικο και οτι παραπανω εχει καποιος στο συστημα του τοσο πιο πληρες και τοσο πιο σφαιρικη αποψη και απολαυση θα εχει

Αν εχει και εναν νορμαλ ακουστικά χωρο τοτε αρχοντας:D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.925
Και άντε να τα δεχτούμε, αφού γουστάρει ο άλλος να το βλεπει. Αλλα όχι να λέει κιόλας πως παίζει καλυτερα οταν ολα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν το ακριβως αντίθετο. Εδώ μπαίνει ο παραλογισμός.
Γι' αυτό και έγραψα ότι ο καθένας μπορεί να έχει οτιδήποτε επιθυμεί όσο δεν γίνεται εριστικός. Αυτό ισχύει εκατέρωθεν. Όσο παράλογος είναι ο αναλογικός που λέει ότι παίζει καλύτερα, άλλο τόσο είναι και ο ψηφιακός που του λέει "άντε, πέτα το" επειδή δεν έχει ιδανικά specs.

Προσωπικά, αυτό που κοροϊδεύω περισσότερο είναι όταν κάποιος με vfm συσκευή, χωρίς να υπάρχει λόγος, τη λέει σε κάποιους με πολύ πιο ακριβές συσκευές. Παντού, όχι μόνο στον ήχο.

Εγω μάλιστα υποστηρίζω πως αν γίνει το γκάλοπ που θελει ο @Dimitrisnt θα παρατηρήσουμε πως ειναι συχνότερο μεταξύ των υποστηρικτών βινυλίου να υποστηρίζονται και άλλες "μεταφυσικές" απόψεις οπως Χριστιανισμός, εναλλακτική ιατρική, συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις της πολιτικής κ.ά.
Μου αρέσουν αυτά! :D

Αναλόγως... Αν ο vinyl fan είναι χαμηλού οικονομικού επιπέδου και "ξεσπάει" στον ήχο, τότε, ναι, οι πιθανότητες για όσα έγραψες είναι με το μέρος του.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.057
Προσωπικά, αυτό που κοροϊδεύω περισσότερο είναι όταν κάποιος με vfm συσκευή, χωρίς να υπάρχει λόγος, τη λέει σε κάποιους με πολύ πιο ακριβές συσκευές. Παντού, όχι μόνο στον ήχο
Έλα μου ομως που όσο και να κανει το πικαπ, μα όσο, μα όσο, όσο, όσο, όσο, θα ειναι πάντα χειρότερο απο ενα μέτριο dac. Ο περιορισμός του μέσου.
Γ@μησε τα, μεγάλη πίκρα.

Reaction score
1.469
Έλα μου ομως που όσο και να κανει το πικαπ, μα όσο, μα όσο, όσο, όσο, όσο, θα ειναι πάντα χειρότερο απο ενα μέτριο dac. Ο περιορισμός του μέσου.
Γ@μησε τα, μεγάλη πίκρα.
Πικρα για ποιον?
Μα το θεο δεν εχω γνωρισει κατοχο ακριβου η καλου πικαπ πικραμένο :D

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.057
Πικρα για ποιον?
Μα το θεο δεν εχω γνωρισει κατοχο ακριβου η καλου πικαπ πικραμένο :D
Τώρα κάνεις πλάκα, έτσι;

Τότε γιατί ξεροσταλιάζουν στον ντίλερ τους για να πάρουν την δόση τους σε καλώδια κ.ά μαγικά παραφερνάλια μπας και διορθώσουν τα αδιόρθωτα;

Reaction score
1.469
Τώρα κάνεις πλάκα, έτσι;

Τότε γιατί ξεροσταλιάζουν στον ντίλερ τους για να πάρουν την δόση τους σε καλώδια κ.ά μαγικά παραφερνάλια μπας και διορθώσουν τα αδιόρθωτα;
Δεν ξερουμε ακριβως γιατι αλλα επειδη αυτο ειναι το χομπι τους ισως?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.925
Γ@μησε τα, μεγάλη πίκρα.
Δεν διαφωνώ. Απλά σου λέω ότι τον μη εριστικό κάτοχο του πικάπ δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Η ιεράρχηση των απαιτήσεων που έλεγα. "Εσύ" επικεντρώνεσαι μόνο στα specs. Αυτός όχι.

Και για να το πάμε πάλι στο αγαπημένο αντρικό παράδειγμα των αυτοκινήτων, πόσοι από αυτούς που μπορούν να αγοράσουν ένα supercar, θα μετανοιώσουν και θα προτιμήσουν κάποιο WRC δρόμου με υποπολλαπλάσια τιμή επειδή μπορεί να είναι πιο γρήγορο;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.057
Δεν ξερουμε ακριβως γιατι αλλα επειδη αυτο ειναι το χομπι τους ισως?
Γιατι δεν παίρνουν κανένα δίσκο καλύτερα; γιατι γίνονται συνδρομητές καλωδίων;

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.590
Members
38.201
Νεότερο μέλος