Analog vs Digital

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.894
Έγραψα για την έννοια ψυχή :) μάλλον τρέχεις...
Τρέχω να σε προλάβω να μεταφέρεις τα περί ψυχής στο θρεντ περί θρησκείας, ξεκαθαρίζοντας την ασυμβατότητα με την έννοια της ψυχοακουστικής στο συναφές θρεντ analog vs digital. ;)

Reaction score
659
Τρέχω να σε προλάβω να μεταφέρεις τα περί ψυχής στο θρεντ περί θρησκείας, ξεκαθαρίζοντας την ασυμβατότητα με την έννοια της ψυχοακουστικής στο συναφές θρεντ analog vs digital. ;)
Πριν τρέξεις κάνε μια στάση στη θεωρία του χάους :)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.297
Στα σπίτια μας αγοράζουμε ένα μικρό σταθερό τηλέφωνο μαύρο ασύρματο με καλή διάρκεια μπαταρίας και μεγάλη εμβέλεια.

Στα σπίτια μας αγοράζουμε ένα ψυγείο λευκό, ή ασημένιο.

Το μίξερ στην κουζίνα μας δεν αποτελεί έργο τέχνης, ούτε η μπαταρία νερού στο νεροχύτη δεν έχει πάνω της αγάλματα και χρυσάφι 24 καρατίων όπως κάτι βύσματα καλωδίων. :D

Η λογική επιλογής ενός ψυγειοκαταψύκτη για το όμορφο σπίτι μας, είναι να ικανοποιεί τις ανάγκες μας σε χωρητικότητα, να έχει χαμηλή κατανάλωση, να χωράει στη θέση που έχει διαθέσιμη η κουζίνα, να είναι αθόρυβο και να έχει καλό σέρβις αν τυχόν πάθει κάτι. Αφού τα παραπάνω τα καλύπτει μια μάρκα πχ η LG, μετά διαλέγει η γυναίκα άσπρο ή ασημί, αυτά όσον αφορά την αισθητική του θέματος, την ένταξη στην αισθητική του σπιτιού και τέτοια κουραφεξαλα.:p

Μόνο στο στερεοφωνικό σας πιάνει ο καημός της τέχνης και της υψηλής αισθητικής, πανάθεμά σας αγαπημένοι χαλιεντάδες μου!:lol::lol::lol::lol:
- τώρα εάν σου πω ότι τα άνωθεν οικιακά και πολλά άλλα τα έχω αγοράσει βάσει εμφάνισης . . . ok, φυσικά και να πληρούν τις ανάγκες μου

- αντίθετα το στερεοφωνικό , βάσει αναγκών πρώτα και μετά εμφάνισης . . . εννοείται πάλι πως κάτι υποκειμενικά άσχημο , δεν το βάζω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.894
Πριν τρέξεις κάνε μια στάση στη θεωρία του χάους :)
Δεν θεωρώ τέτοια στάση απαραίτητη προϋπόθεση προ της αγοράς ψυγειοκαταψύκτη, τηλεφώνου ή στερεοφωνικού. ;)

Reaction score
233
To κύριο μειονέκτημα των ψηφιακών αρχείων είναι η σωστή διαχείρησή και cataloguing τους, για να μπορείς να βρείς αυτο που θές, όταν η δισκοθήκη σο μετρά εκατοντάδες ψηφιακούς δίσκους

Reaction score
659
Δεν θεωρώ τέτοια στάση απαραίτητη προϋπόθεση προ της αγοράς ψυγειοκαταψύκτη, τηλεφώνου ή στερεοφωνικού. ;)
και όμως ακόμα και αυτή σου η κίνηση μπορεί να επηρεάσει το μέλλον :)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407

Άσχετο, αυτό το κομμάτι έχει ωραίο στέρεο μπάσο. Παίξτε το αυτό βινύλιο-αναλογικάριοι! :tongue:

Reaction score
11.122
To κύριο μειονέκτημα των ψηφιακών αρχείων είναι η σωστή διαχείρησή και cataloguing τους, για να μπορείς να βρείς αυτο που θές, όταν η δισκοθήκη σο μετρά εκατοντάδες ψηφιακούς δίσκους
Σοβαρά τώρα; Αυτό είναι μειονέκτημα; Όταν την αναζήτηση την κάνει ο υπολογιστής ακαριαία; Δεν σε καταλαβαίνω.

Reaction score
1.469
Ποιο είναι το θέμα. ?

1. DIGITAL vs ANALOG
  2. Χομπίστες DIGITAL vs Χομπίστες ANALOG.
  3. Έχοντες ΗΔΗ πληρώσει ένα βουνό σε DIGITAL vs έχοντες ΗΔΗ πληρώσει ακόμη μεγαλύτερο βουνό σε ANALOG. ?
  4. Τι ταιριάζει καλύτερα με το σπίτι/σαλόνι/life style ΜΟΥ .? DIGITAL vs ANALOG.
  5. Πως παραμυθιάζω και αυτοπαραμυθιάζομαι (το βασικότερο) καλύτερα . DIGITAL vs ANALOG (πχ DAC 30.000 ευρώ ή πικαπ 30.000 ευρώ και μαύροι δίσκοι που «μυρίζουν» 60s).

Το θέμα 1 ,κατά την γνώμη μου είναι το μόνο που εχει σημασία , απαντάται από την επιστήμη και από επαγγελματίες της ηχητικής εγγραφής και αναπαραγωγής . Και νομίζω ότι έχει απαντηθεί .

Τα θέματα 2-3-4-5 είναι του τύπου το ΕΓΩ ΜΟΥ vs ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ. Πολλές φορές είναι και η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ vs Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ .

Δεν θα βγεί ποτέ κάτι χρήσιμο αντικειμενικά
Κουβεντα γινεται που αφορα ΑV audio video
Ποιοε περιμενει να βγει κατι χρησιμο αντικειμενικα?:D

Το θέμα 1 ,κατά την γνώμη μου είναι το μόνο που εχει σημασία , απαντάται από την επιστήμη και από επαγγελματίες της ηχητικής εγγραφής και αναπαραγωγής .

Να εισαι απολυτως σιγουρος πωςβοι επαγγελματιες του ηχου δεν εχουν κοινη αποψη ουτε συμφωνουν καθολου
Σε αυτους υπαρχει το θεμα ψηφιακη ή αναλογικη κονσολα και τι αποτελεσμα δινει η καθε μια.....:)

Reaction score
2.248

Άσχετο, αυτό το κομμάτι έχει ωραίο στέρεο μπάσο. Παίξτε το αυτό βινύλιο-αναλογικάριοι! :tongue:
:thumbsup:
Τιτανομέγιστο κομμάτι από μία τεράστια μπάντα
Σίγουρα θα το ακούμε για τα επόμενα 30-40 χρόνια

Reaction score
1.469
Ειλικρινά νομίζω είναι περισσότερο χρήσιμο από το DIGITAL vs ANALOG
Το ποσο χρησιμο ειναι το παρον θεμα φαινεται απο τη συμμετοχη και τις απαντησεις:)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.056
Επειδή νομίζω πως δεν αναφέρθηκε, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως δεν γίνεται ενεργή ισοσταθμιση χωρου αξιοπρεπώς χωρίς ψηφιακή επεξεργασία.

Ακόμα και για τους συλλέκτες βινυλίου, η ενεργή-ψηφιακή ισοσταθμιση χωρου θα έπρεπε να ειναι αδιαπραγμάτευτο κομμάτι του ηχοσυστήματος.

Αλλιως ακούς κουκουρουκου +-10db Βουνά και λαγκάδια.

Reaction score
233
Σοβαρά τώρα; Αυτό είναι μειονέκτημα; Όταν την αναζήτηση την κάνει ο υπολογιστής ακαριαία; Δεν σε καταλαβαίνω.
τί εννοείς ακαριαία? Και τί πεδία ψάχνεις; Δεν εννοώ να ψάχνεις ένα συγκεκριμένο καλλιτέχνη ή ένα δίσκο να ακούσεις. Εννοώ σύνθετες αναζητήσεις, πχ να ψάχνεις δισκογραφία του αγαπημένου σου drummer ή κάποιου καλλιτέχνη στα φωνητικά, ή να δισκογραφία διαφόρων mastering studios οπως πχ Abbey Roads στο πέρασμα των χρόνων.

Αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μια ψηφιακή βιλβιοθήκη ΑΛΛΑ πρέπει να είναι καλά στημένη. Και αυτό είναι ζόρικο...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.056
τί εννοείς ακαριαία? Και τί πεδία ψάχνεις; Δεν εννοώ να ψάχνεις ένα συγκεκριμένο καλλιτέχνη ή ένα δίσκο να ακούσεις. Εννοώ σύνθετες αναζητήσεις, πχ να ψάχνεις δισκογραφία του αγαπημένου σου drummer ή κάποιου καλλιτέχνη στα φωνητικά, ή να δισκογραφία διαφόρων mastering studios οπως πχ Abbey Roads στο πέρασμα των χρόνων.

Αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μια ψηφιακή βιλβιοθήκη ΑΛΛΑ πρέπει να είναι καλά στημένη. Και αυτό είναι ζόρικο...
Roon

Reaction score
1.145
Χαχα ενω στα αλλα 5?
Παντως εχεο ηδη 315 απαντησεις το θεμα
Επισης 298 ακομα θεματα εχουν καταληξει σε analogue vs digital....:p
είναι λίγο κουραστικό δεν νομίζεις?

Υπάρχει ένα θέμα: κόκκινο vs πράσινο.
Μετά βγαίνει άλλο ροζ vs λαχανί
μετά μπορντώ vs κυπαρισσί
μετά κόκκινες βούλες vs πράσινες βούλες.

Σε όλες, τα ίδια άτομα τάσσονται στις ίδιες κατηγορίες, λίγο βαρετό.

Χίλιες φορές διακόσμηση σαλονιού που αναφέρθηκε προηγουμένως

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.587
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants