Dac συνδεση με τελικο ενισχυτη

Reaction score
5.826
Εχω ενα ζευγαρι Quad 11L και εναν τελικο Rotel Rb980bx.
Σκεφτηκα να συνδεσω ενα dac απευθειας στον τελικο και η πηγη να ειναι το laptop,οπου θα στηθει αποκλειστικα και μονο για μουσικη.Η αυξομειωση του ηχου να γινεται απο το Foobar.

Τι πρεπει να προσεξω ωστε να οδηγηθει σωστα ο τελικος ωστε να αποφυγω τον προενισχυτη?
Ειναι σωστη η ιδεα μου? Θα ηθελα την γνωμη σας αν μερικοι ακουτε με αυτο τον τροπο μουσικη.

Eκανα μια δοκιμη με αυτο http://www.ebay.com/itm/PCM2704-DAC...220812?hash=item4affebc2cc:g:zwUAAOSwHsRYEXiq και επαιξε ικανοποιητικα. Η πρωτη σκεψη μου ειναι η αγορα ενος ifi nano lite.

Reaction score
1.055
Καλημερα και απο μενα ......θα παιξει ετσι οπως το σκεφτεσαι αλλα οπως το τελικο σταδιο ειναι σημαντικο και η προενισχυση
ειναι σημαντικη. Το συστημα δεν θα μπορεσει να αποδωσει αυτο που πραγματικα μπορει απο αποψη ποιοτητας.Αυτο το λεω μονο για μην βιαστουμε να κρινουμε το συστημα .

Reaction score
91
Καλημερα και απο μενα ......θα παιξει ετσι οπως το σκεφτεσαι αλλα οπως το τελικο σταδιο ειναι σημαντικο και η προενισχυση
ειναι σημαντικη. Το συστημα δεν θα μπορεσει να αποδωσει αυτο που πραγματικα μπορει απο αποψη ποιοτητας.Αυτο το λεω μονο για μην βιαστουμε να κρινουμε το συστημα .
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.Και θα πω ότι δεν εχω ακουσει καλα λογια για τα ifi και φυσικα είναι υπερτιμημένα για αυτό που προσφερουν.

Reaction score
5.826
To σωστο ειναι να βρεθει το ταιρι του,ο προ RC 980ΒΧ https://www.hifiengine.com/manual_library/rotel/rc-980.shtml ,αλλα ειναι πολυ δυσκολο.
Λογω οτι δεν με ενδιαφερουν ομως οι αναλογικες εισοδοι,και θα παιζει μονο απο λαπτοπ,ειπα μηπως βρεθει ντακ-προενισχυτης να οδηγησει τον τελικο αξιοπρεπως,και να αποφυγω την αγορα δυο συσκευων.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.736
Ρίξε μια μάτια στα χαρακτηριστικά εισόδου του ενισχυτή και εξόδου του dac.

Πολλά από τα dac που κατασκευάζονται σήμερα έχουν και έξτρα εισόδους-ακόμα και phono αλλά και καλοσχεδιασμένα volume controls με αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Reaction score
6.845
Γιαννη εχεις σκεφτει την λυση παθητικου προενισχυτη? Απλα ενα ποτενσιομετρο δηλαδη,εστω και καποια ιδιοκατασκευη (αφου δεν θελεις αλλες εισοδους) ή καποιο μτχ. Σαν dac μετα επιλεγεις αυτο που θελεις χωρις την αναγκη να εχει και ρυθμιστικο εντασης. Βεβαια ο καλυτερος προενισχυτης ειναι ο "μη προενισχυτης",οποτε αν μεινεις ετσι και ρυθμιζεις την ενταση απο τον υπολογιστη εισαι οκ,αλλα θελει προσοχη να μην ξεχαστει η ενταση απο τον υπολογιστη (στο foobar ή σε οποιο αλλο προγραμμα) ψηλα και γινει καμια ζημια στα ηχεια.

Last edited:

Reaction score
30.453
To σωστο ειναι να βρεθει το ταιρι του,ο προ RC 980ΒΧ https://www.hifiengine.com/manual_library/rotel/rc-980.shtml ,αλλα ειναι πολυ δυσκολο.
Λογω οτι δεν με ενδιαφερουν ομως οι αναλογικες εισοδοι,και θα παιζει μονο απο λαπτοπ,ειπα μηπως βρεθει ντακ-προενισχυτης να οδηγησει τον τελικο αξιοπρεπως,και να αποφυγω την αγορα δυο συσκευων.

https://www.avsite.gr/forum/threads/ΠΩΛΕΙΤΑΙ-ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-rotel-rc970bx-mkii.158829/

https://www.avsite.gr/forum/threads/rotel-denon.157097/#post-2181266

Reaction score
6.490
Aν προσθεσεις ποτενσιομετρο στην αλυσιδα, ή το ντακ το εχει ενσωματωμενο δε σημαινει οτι αρκουν να οδηγησουν σωστα εναν τελικο, το ρολο δηλαδη ενος προενισχυτη δε μπορουν να τον αντικαταστησουν, εαν χρειαζεται πραγματικα ....

Reaction score
6.845
Yπαρχει βεβαια και αυτη η λυση.......yamaha WXC-50 που ειναι network player,pre,dac (μονο οπτικη). Ουσιαστικα θα στελνεις με ethernet ή wifi το υλικο απο τον υπολογιστη ,αρα δεν θα εχεις usb dac,αλλα θα κανεις ενα σωρο αλλα πραγματα (και τα περισσοτερα χωρις να θελεις υπολογιστη και αν εχεις nas δισκο ισως και καθολου υπολογιστη). Απο οσο ξερω φοραει dac της sabre (9010 νομιζω).Ειναι μια διαφορετικη προσεγγιση στον ιδιο θεμα,αλλα με πολλες δικτυακες δυνατοτητες και κοστος λιγο πανω απο 300 ευρω.

Reaction score
30.453
Εγώ πάντως ,άσχετος γαρ ,αναρωτιέμαι. Αν βάσει των σπεκς του κατασκευαστή ,ο τελικός θέλει ένα μίνιμουμ 1V στην είσοδό του και το ifi nano πχ που αναφέρει ο Γιάννης έχει βάσει σπεκς 1,65V output ,γιατί να μην οδηγηθεί σωστά? Πάντα βέβαια με την προυπόθεση που αναφέρει ,δηλάδή πως δεν θέλει άλλες αναλογικές εισόδους και πως την ένταση θα την ελέγχει από το φουμπαρ.

Reaction score
5.826
Γιαννη εχεις σκεφτει την λυση παθητικου προενισχυτη?
Το εχω δοκιμασει παλαιοτερα,και το αποτελεσμα δεν μου αρεσε.
[DOUBLEPOST=1499504213][/DOUBLEPOST]
Ειμαι ενημερος Χαρη.

Reaction score
5.826
Εγώ πάντως ,άσχετος γαρ ,αναρωτιέμαι. Αν βάσει των σπεκς του κατασκευαστή ,ο τελικός θέλει ένα μίνιμουμ 1V στην είσοδό του και το ifi nano πχ που αναφέρει ο Γιάννης έχει βάσει σπεκς 1,65V output ,γιατί να μην οδηγηθεί σωστά? Πάντα βέβαια με την προυπόθεση που αναφέρει ,δηλάδή πως δεν θέλει άλλες αναλογικές εισόδους και πως την ένταση θα την ελέγχει από το φουμπαρ.
Και εγω αναρωτιεμαι γιατι να μη δουλεψει?
Αληθευει οτι ρυθμιζοντας την ενταση απο το foobar χανω πληροφορια?

Last edited:

Reaction score
5.826
Yπαρχει βεβαια και αυτη η λυση.......yamaha WXC-50 που ειναι network player,pre,dac (μονο οπτικη). Ουσιαστικα θα στελνεις με ethernet ή wifi το υλικο απο τον υπολογιστη ,αρα δεν θα εχεις usb dac,αλλα θα κανεις ενα σωρο αλλα πραγματα (και τα περισσοτερα χωρις να θελεις υπολογιστη και αν εχεις nas δισκο ισως και καθολου υπολογιστη). Απο οσο ξερω φοραει dac της sabre (9010 νομιζω).Ειναι μια διαφορετικη προσεγγιση στον ιδιο θεμα,αλλα με πολλες δικτυακες δυνατοτητες και κοστος λιγο πανω απο 300 ευρω.
Καθολου κακη ιδεα !!
Δεν λεει ομως ποσα V εξοδο εχει σαν προενισχυση. Η θυρα usb που εχει τι ρολο βαραει?
https://www.listeningpost.co.nz/assets/WXC50-NPB_147235_1.pdf

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.736
Γιάννη, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες βρήκα τρία-τέσσερα ντακ που μπορούν να σου προσφέρουν αυτο που θες, σε διάφορα μπατζετ.

Reaction score
6.845
Δεν λεει ομως ποσα V εξοδο εχει σαν προενισχυση. Η θυρα usb που εχει τι ρολο βαραει?
απο εκει διαβαζει στικακια ,οχι σκληρο δισκο,αλλα μικρο το κακο ,εστω και με ενα 32gb εχεις απειρο υλικο. Φυσικα μπορεις να στειλεις υλικο απο υπολογιστη,κινητο,ταμπλετα,nas.Δε νομιζω να υπαρχει θεμα με την ταση εξοδου του προενισχυτη,προφανως ειναι τετοια η τιμη για να ταιριαζει με τον μεσο ορο.

Last edited:

Reaction score
267
Ωραίο θέμα... με ενδιαφέρει κι εμένα αυτή την περίοδο καθώς ψάχνω κάτι που θα μπει ανάμεσα σε ενισχυτή και cd player ώστε να αναβαθμιστεί ο ήχος του cd. Μου έχει κολλήσει ο cambridge audio azur 851 d που είναι και προενισχυτής. Η άλλη επιλογή είναι ο mytek 192 dsd που κάνει την ιδια δουλειά και είναι και πιο φτηνός. Ποια είναι η γνώμη σας;

Reaction score
267
Ξεφορτώσου το CD player.
Καλή ιδέα αλλά μετά από που θα ακούω μουσική; Απο youtube ή από τορεντάδικα mp3; Η μόνη εναλλακτική λύση που μου αρέσει είναι spotify streaming με bluetooth. Άρα για την ώρα μένει το cd για να μην καταντήσουν διακοσμητικά τα δισκάκια!....

Απλά θέλω να ξέρω ανάμεσα στις δύο συσκευές , αν κάποιος έχει άποψη, να προτείνει κάποια. Ή οποιοσδήποτε άλλη με αυτό το χαρακτηριστικό για να βοηθηθεί και ο φίλος που ξεκίνησε το νήμα. Ευχαριστώ πολύ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.802
Members
38.239
Νεότερο μέλος
bkonar6