Dirac debates

Reaction score
30.455
Αν και άσχετος ,καταλαβαίνω πως το dirac (και σίγουρα όχι μόνο αυτό ) δεν είναι τίποτα παραπάνω αλλά και τίποτα λιγότερο από ένα "εργαλείο" η αποτελεσματικότητα και χρησιμότητα του οποίου ,είναι ευθέως ανάλογες του τρόπου που το χρησιμοποιεί ο χρήστης ,του βαθμού ενασχόλησής του με αυτό και κυρίως των γνώσεών του γύρω από τα θέματα και προβλήματα ,που αυτό καλείται να λύσει.
Και εκεί ακριβώς ,σεμνά και ταπεινά ,τελειώνει η όποια κουβέντα περί δοκιμής και άποπσης...:wink:

Ειλικρινά ,δεν καταλαβαίνω ούτε το ένα δέκατο αυτών που γράφονται σε διάφορα νήματα περί ενεργής και παθητικής ισοστάθμισης και "φροντίδας".
Τα διαβάζω όμως με εξαιρετικό ενδιαφέρον ,προσπαθώντας να ξεκαθαρίσω 2-3 πράγματα μέσα στο μυαλό μου ,στο πίσω μέρος του οποίου ,υπάρχει πάντα η σκέψη να ασχοληθώ με αυτά ,αν βρεθεί ο χρόνος ,η διάθεση και κυρίως το χρήμα.
Μπορεί να μη γίνει και ποτέ ,αλλά θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κουβέντα με ενδιαφέρον και να μην απορρίπτω κάτι ,όταν δεν έχω καν τις στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από αυτό.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Για οποιον εχει ορεξη για διαβασμα, το παρακατω αρθρο περιγραφει την προσεγγιση που ακολουθει στις διορθωσεις που κανει το ντιρακ:

https://static1.squarespace.com/sta...9756b637/1452585157921/on_room_correction.pdf

Εν συντομια, η προσεγγιση ειναι πρωτα διορθωση των σημαντικων και συστηματικων αλλοιωσεων στο χρονο (μεσω buffering και fir φιλτρων) και στη συνεχεια διορθωση στις συχνοτητες που δεν εχουν "ερθει" απο το προγουμενο βημα με fir και iir φιλτρα.

Last edited:

Reaction score
30.455
Για οποιον εχει ορεξη για διαβασμα, το παρακατω αρθρο περιγραφει την προσεγγιση που ακολουθει στις διορθωσεις που κανει το ντιρακ:

https://static1.squarespace.com/sta...9756b637/1452585157921/on_room_correction.pdf

Εν συντομια, η προσεγγιση ειναι πρωτα διορθωση των σημαντικων και συστηματικων αλλοιωσεων στο χρονο (μεσω buffering και fir φιλτρων) και στη συνεχεια διορθωση στις συχνοτητες που δεν εχουν "ερθει" απο το προγουμενο βημα με fir και iir φιλτρα.
Εχεις λιώσει στο διάβασμα;
Και έρχεται μετά ο άλλος και σου λέει ,γιατί να κάτσω να διαβάσω όλα αυτά όταν μπορώ να αγοράσω ένα καλώδιο που θα σφίξει τα μπάσα μου , θα υγράνει τις μεσαίες μου και θα γλυκάνει τις ψηλές μου?:D

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.835
Όλα αυτά τα έχω λίγο πολύ τσεκάρει
https://www.minidsp.com/applications/advanced-tools/fir-filter-tools

Δεν με πειράζουν ούτε τα καλώδια ούτε οι λάμπες. Το αντίθετο μάλιστα, εντάξει τα καλώδια εξαιρούνται.
Όλα έχουν την πλάκα τους και την υπογραφή τους.

Με ''πειράζει'' που σε λίγο θα πεταχτεί κάποιος και θα πει...
''Εγώ ακούω μουσική ενώ εσείς μετρήσεις''
:headbang::headbang::headbang:

Πραγματικά δλδ όταν γυρίζει η κουβέντα στο ''Εγώ'' μου και το ''Εγώ'' σου, είναι η ώρα να την κάνω με ελαφρά.

T

Tadakis

Guest
Και έρχεται μετά ο άλλος και σου λέει ,γιατί να κάτσω να διαβάσω όλα αυτά όταν μπορώ να αγοράσω ένα καλώδιο που θα σφίξει τα μπάσα μου , θα υγράνει τις μεσαίες μου και θα γλυκάνει τις ψηλές μου?:D
Καλά υπάρχουν και ηλίθιοι. Δεν λέει κάτι αυτό. ιδανικά ένα καλό καλώδιο θα πρέπει να συμβάλει στη αποφυγή επίκτητου θορύβου και αλλοίωση του σήματος. Ένα μη ποιοτικό καλώδιο είναι σαφές ότι το κάνει σε διάφορες κλίμακες και αναλόγως του συστήματος είναι εμφανές ή/και ενοχλητικό. Αν 'επενδύεις' σε καλώδια για να 'διορθώσεις' φασικά/τονικά προβλήματα είσαι απλά ηλίθιος.

Ηλίθιος επίσης είσαι αν νομίζεις πως ένα dirac/miniDSP κλπ. μπορεί να σε 'σώσει' από την επένδυση ενός καλού καλωδίου για το λόγο που αναφέρω εδώ.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.835
Έχετε βρει αναφορές για κάποιο bug στο Dirac;
Ότι πχ η εφαρμογή των φίλτρων λόγω κακού σχεδιασμού ή μικρού μήκους να προκαλεί κάποιου είδους αλλοιώσεις στο αρχικό αρχείο;
[DOUBLEPOST=1501831668][/DOUBLEPOST]
Είχα ωραία ηχειάκια για πειράματα βρε :D:D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.974
:geek:

Άσε, εχουν και εξωτερικό κρος, και θέλουν και τους τελικούς τους για να γίνουν ενεργά.

Τζάμπα, με 150000€ φτιάχνεις συστηματαρα 7.2

Άνετα τα έπαιρνα χωρίς να τα ακούσω. Αλλά δεν έπαιξα τζόκερ πάλι αυτή τη βδομάδα.

Τι βγάζει η b&w όταν έχει κέφια :D. Και τα'χουν κρυμμένα στον κατάλογο.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.353
Με την ιδια λογικη δεν ειναι απαραιτητο να επιλεξεις μια γυναικα μεσω προσωπικων συγκρισεων και "ορεξεων".Η επιστημη θα μας βρει την γυναικα που θελουμε με επιστημονικα κριτηρια και pdf και αυτη θα διαλεξουμε.Ή καλυτερα θα το κανουν αλλοι...θα ρωτησουμε ολους τους πρωην της γυναικας και θα εχουμε αποψη.Ειναι θεμα μεθοδολογιας και ποσοστωσεων.
ή απλά μπορούμε να ρωτήσουμε τον πνευματικό μας..:tongue::roflmao::roflmao:

Reaction score
518
Εχει πάθει πατατράκ με τον VTL.... δειξε λίγη συμπόνοια!!
Σε ατομα που κρυβονται πισω απο μια οθονη και δεν εχουν το θαρρος να εμφανιστουν και εγω θα δειξω συμπονοια.

ps: αναφορες σε μηχανηματα τυπου εγω εχω καλυτερο απο εσενα ή πηρε το ταδε και επαθε πατατρακ μου θυμιζει την ηλικια των 15χρονων εγω εχω γρηγοτερο μηχανακι απο εσενα σε νικαω. (χρειαζεται και λιγο χιουμορ σε καποιους που μονο την ειρωνεια κατεχουν). Εσυ βλεπω το συνεχιζεις παρολο που δεν εισαι 15. Θελεις ενα dirac να στρωσεις....χαχα

:)

Reaction score
725
Γιατι στο φαγητο;δεν δοκιμαζεις για να δεις τις γευσεις σου;
Απο αυτα που ακουω παντως εχω την εντυπωση οτι το dirac ειναι ενα παρα πολυ καλο εργαλειο χωρις φυσικα να εχουμε ανακαλυψει με αυτο την φωτια....αλλα αν δεν εχεις ενα σχετικα καλο συστημα και εναν σχετικα νορμαλ χωρο ότι dirac και να του βαλεις δε κανει θαυματα..
Εγω ειμαι ευχαριστημενος με τον ηχο που βγαζει το συστημα μου και ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει καποιο τετοιο προγραμμα..υποκειμενικη η αποψη μου φυσικα.

Reaction score
4.722
Έχω βάλει dirac (δοκιμαστικό) με τα χεράκια μου σε 5 δικάναλα συστήματα, τα 4 λογικού κόστους αλλά όχι φθηνά, το 1 πανάκριβο (με πασίγνωστα ηχεία 200Κευρώ). Από όσο ξέρω κανένας ιδιοκτήτης τελικά δεν το αγόρασε.
Εχω διαβάσει πολλούς χρήστες να αναφέρουν σε φόρα του εξωτερικού πως δεν έμειναν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της μέτρησης καρέκλας, ενω οταν δοκίμασαν τον καναπέ ηταν πολυ καλυτερα. Στην περιγραφή τους χρησιμοποιούσαν όρους οπως "δεν είχε αέρα μεταξύ των οργάνων " και αλλα χαϊνταδικα.:D
Συγκλίνουν στο ότι το ντιρακ κάνει τον ήχο κάπως φλατ, χωρίς αέρα.
Επειδή δεν γνωρίζω κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα χρήσης Dirac σε υψηλής ποιότητας ηχοσυστημα

Τελικά αυτό το εργαλείο αρέσει σε κανένα ?

και ποσο κοστιζει, μήπως με αυτά τα χρήματα αναβαθμίζεις τη πηγή σου
και σου μένουν για διαχυτες και μπασοπαγιδες
με πολύ καλύτερα αποτέλεσματα. ??

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Τι θυμηθηκα τωρα! Την πρωτη μου φορα...που ακουσα room correction. Ηταν στο καταπληκτικο συστημα του Κωστα Μag, ενα lyngdorf. Μου το εβαζε:oops::oops:, μου το εβγαζε :oops::oops::oops:, δε μου πολυ-αρεσε :(. Επαιζε ωραια και σκετο το πανακριβο συστημα, για ποιο λογο να θελει εναν ακομη κρικο στην αλυσιδα αναρωτιομουν. Ο ιδιος βεβαια ηταν καθετος, δεν μπορουσε να ακουσει χωρις αυτο. Αυτα περι το 2010. Αυτη ηταν η εμπειρια μου τοτε. Ειχα αποψη :imtheking:. Μου πηρε μερικα χρονια να ξεστραβωθω :confused:.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.757
Τι θυμηθηκα τωρα! Την πρωτη μου φορα...που ακουσα room correction. Ηταν στο καταπληκτικο συστημα του Κωστα Μag, ενα lyngdorf. Μου το εβαζε:oops::oops:, μου το εβγαζε :oops::oops::oops:, δε μου πολυ-αρεσε :(. Επαιζε ωραια και σκετο το πανακριβο συστημα, για ποιο λογο να θελει εναν ακομη κρικο στην αλυσιδα αναρωτιομουν. Ο ιδιος βεβαια ηταν καθετος, δεν μπορουσε να ακουσει χωρις αυτο. Αυτα περι το 2010. Αυτη ηταν η εμπειρια μου τοτε. Ειχα αποψη :imtheking:. Μου πηρε μερικα χρονια να ξεστραβωθω :confused:.
Στην ίδια κατηγορία με τον Κώστα Mag είμαι, χωρίς το Lyngdorf δεν ακούγεται μουσική στο σαλόνι.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90