Dirac debates

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
αυτο λες;
Κανένα Ντιράκ και κανένα ενισχυτικό δεν μπορεί να διορθώσει ένα βύθισμα -10 δβ στις πολύ χαμηλές μουσικές συχνότητες (για μουσική μιλάμε έτσι, όχι για αναπαραγωγή σεισμού σε Χομσίνεμα...).
Εννοείται πως πρέπει να έχεις εξαντλήσει ότι περιθώρια έχεις (οικονομικά, όχι WAF...) για παθητική ισοστάθμιση του χώρου σου πριν προχωρήσεις σε ενεργητική...
Έτσι κι αλλιώς, το 90% των συμμετεχόντων στο "χόμπυ" είναι ερωτευμένοι ο καθένας με τη δικιά του μορφή "γλυκιάς παραμόρφωσης" κι ο καθένας τη θεωρεί "σωστή"... :errwhat:
Εγώ πχ. ναι, θεωρώ το "εικονίζειν" και τα κατά το δυνατόν αληθοφανή δυναμικά, απόλυτο must σε ένα σύστημα αναπαραγωγής μουσικής. Λέξεις όπως "μουσικό, γλυκό, ζεστό, αργό, ψυχρό, κλινικό κλπ", τα θεωρώ κουβέντες για μικρά παιδιά! :p:D
Αντιθέτως λέξεις όπως "ΙΣΧΥΡΟ, ΤΑΧΥΤΑΤΟ κλπ" τις σέβομαι... :angel:

Αυτό που με κάνει να γελάω πιο πολύ, είναι η φράση "Sweet Spot":gotcha:
Αν κουνήσεις το κεφάλι σου 15 μπόντους και η εικόνα "γκρεμιστεί", όσα και να πλήρωσες, ΨΩΝΙΣΕΣ ΛΑΘΟΣ, ή ΤΑ' ΣΤΗΣΕΣ ΛΑΘΟΣ ή και τα δυό μαζί. :(

Εννοείται πώς, όταν μιλάμε για ενεργή ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου, δεν έχουμε την απαίτηση να μας εξαφανίσει ως δια μαγείας τις κρυσταλλιέρες πχ. :D
Αυτό ούτε ο θεός με δυο νταλίκες καλώδια δεν μπορεί να το επιτύχει... :(:o :beach:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.980
Εννοείται πώς, όταν μιλάμε για ενεργή ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου, δεν έχουμε την απαίτηση να μας εξαφανίσει ως δια μαγείας τις κρυσταλλιέρες πχ. :D
με κάτι άλλο δεν έχετε να ασχοληθείτε..?>:(τόσα έπιπλα υπάρχουν στο σπίτι:p:D

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Δεν παίρνω τις αποφάσεις μου δοκιμάζοντας. Πχ δεν εχω δοκιμάσει αράπη.
Όμως στο χειρουργείο, μπορείς ας πούμε να δοκιμάσεις να βάλεις στη μάνα κάποιου ένα προσθετικό μηριαίο από ασήμι καθαρότητας 99,9999%, έ;;; Δεν μπορείς;;; :D Έλα, αφού όλοι στο ΦΒ λεν ότι παίζ' !!! :beach:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.321
Μου φαινεται πολυ χρονοβόρα και υψηλού κόστους η διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω "δοκιμής και λάθους". Φυσικα στο επάγγελμά μου απαγορεύεται (επιτρέπεται μόνο σε τελικές φάσεις σχεδιασμένων κλινικών δοκιμών).

Στην αναπαραγωγη μουσικής, οι αγορές μου γίνονται μετά απο διάβασμα και συζήτηση με ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα.

Εχει πάρει το μάτι μου καποια καινούργια προγράματα, δεν εχω σκοπό να ασχοληθώ μεχρι να αποδείξουν πως ειναι καλυτερα. Ελπίζω φυσικα να βγαίνουν όλο και καλυτερα, και απο άλλες εταιρίες...προς όφελος μας ειναι, δεν είμαι μέτοχος της Dirac.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Μπες στο αγαπημένο των audiophiles "Stereophile", και θα βρεις reviewer (Kalman Rubinson) που το χρησιμοποιεί μονίμως, σε όλα τα reviews που δημοσιεύει. Επίσης θα το βρεις και στα Recommended components (Class A). Ασχετοι είναι λες;
Και λοιπόν? Υπάρχουν και άλλοι 1000 reviewers που δεν το χρησιμοποιούν.

Το Stereophile έχει στα Recommended μεταξύ άλλων Παθητικά ηχεία ενισχυτες με λυχνίες, πικαπ μεχρι και ποδαρακια συσκευών. Για άσχετους τους κόβω :p

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Μου φαινεται πολυ χρονοβόρα και υψηλού κόστους η διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω "δοκιμής και λάθους". Φυσικα στο επάγγελμά μου απαγορεύεται (επιτρέπεται μόνο σε τελικές φάσεις σχεδιασμένων κλινικών δοκιμών).

Στην αναπαραγωγη μουσικής, οι αγορές μου γίνονται μετά απο διάβασμα και συζήτηση με ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα.

Εχει πάρει το μάτι μου καποια καινούργια προγράματα, δεν εχω σκοπό να ασχοληθώ μεχρι να αποδείξουν πως ειναι καλυτερα. Ελπίζω φυσικα να βγαίνουν όλο και καλυτερα, και απο άλλες εταιρίες...προς όφελος μας ειναι, δεν είμαι μέτοχος της Dirac.
Ok, οπότε δεν έχεις προσωπική άποψη για κάτι άλλο περαν του Dirac.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Το Stereophile έχει στα Recommended μεταξύ άλλων Παθητικά ηχεία ενισχυτες με λυχνίες, πικαπ μεχρι και ποδαρακια συσκευών. Για άσχετους τους κόβω :p
Όλα καλά και άγια...! :) Λίγο στους ενισχυτές με λυχνίες κολλάω εγώ! :p
Μέχρι προενισχυτές * :thumbsup: τολμάω όσον αφορά λυχνίες... :o
* Μούρλια παίζ' με τα ενεργά! :D :drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.381
Δεν παίρνω τις αποφάσεις μου δοκιμάζοντας. Πχ δεν εχω δοκιμάσει αράπη.
Μα άμα δε δοκιμάσεις, πως ξέρεις ότι δε σου αρέσει;

(Το ανωτέρω σλόγκαν είναι η βασική αρχή του χάι εντ)

Εμπιστεψου τις αισθήσεις σου για να πάρεις αποφάσεις. Ζήσε αναλογικά. Κι αν ο αράπης είναι καλό παιντί (κι ας πουλάει και σιντί), γίνομαι και γω κουμπάρος, να σε δω νυφουλα χωρίς σποτιφαϊ μόνο με σιντί κι ας πιτάνω.

Τέτοιες νυφουλες βέβαια, βλέπω στο χώρο του χάι εντ. Τυπικές περιπτώσεις εμπιστοσύνης στις αισθήσεις. Και το παλαμάρι του βαρκάρη, εεε... του αράπη ήθελα να πω, να μπαινοβγαίνει ανά τακτικά διαστήματα, με σύνθημα το "τσούζει, αλλά σ'αρέσει".

Reaction score
725
Ο συγκριτικος βαθμος χρησιμοποιειται μονο αν συγκρινεις εστω 2 μεγεθη.
Αν εχεις χρησιμοποιησει 1 δεν μπορει καποιος να πει οτι ειναι το καλυτερο ή ειναι καλυτερο απο το αλλο.Μπορεις ομως να πεις οτι ειναι παρα πολυ καλο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.321
Ok, οπότε δεν έχεις προσωπική άποψη για κάτι άλλο περαν του Dirac.
Ούτε για τον αράπη εχω προσωπική άποψη :p

(Εχω για Antimode, REW-dsp, audissey, mcacc.
Δεν εχω για Trinnov, ARC, deqx, sonarworks.)

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.321
Εσεις τους θεωρείτε μέντορες. Όχι άσχετους.

Εγω, που τους θεωρώ άσχετους πράγματι, παίρνω την γνώση μου απο άλλες πηγές.
[DOUBLEPOST=1501825034][/DOUBLEPOST]
Ο συγκριτικος βαθμος χρησιμοποιειται μονο αν συγκρινεις εστω 2 μεγεθη.
Δεν ειναι απαραίτητο να εχω κανει εγω προσωπικά την συγκριση. Η επιστήμη δεν λειτουργεί έτσι.

Δεν ειναι απαραίτητο να δοκιμάσω ολα τα φάρμακα για μια νόσο εγω προσωπικά για να αποκτήσω άποψη. Το έκαναν άλλοι. Αυτο που πρέπει να κάνω ειναι να μελετήσω τα αποτελέσματα τους και να ελέγξω κατα ποσο η μεθοδολογία τους ειναι αξιόπιστη.

Last edited:

Reaction score
725
Εσεις τους θεωρείτε μέντορες. Όχι άσχετους.

Εγω, που τους θεωρώ άσχετους πράγματι, παίρνω την γνώση μου απο άλλες πηγές.
[DOUBLEPOST=1501825034][/DOUBLEPOST]

Δεν ειναι απαραίτητο να εχω κανει εγω προσωπικά την συγκριση. Η επιστήμη δεν λειτουργεί έτσι.

Δεν ειναι απαραίτητο να δοκιμάσω ολα τα φάρμακα για μια νόσο εγω προσωπικά για να αποκτήσω άποψη. Το έκαναν άλλοι. Αυτο που πρέπει να κάνω ειναι να μελετήσω τα αποτελέσματα τους και να ελέγξω κατα ποσο η μεθοδολογία τους ειναι αξιόπιστη.
Με την ιδια λογικη δεν ειναι απαραιτητο να επιλεξεις μια γυναικα μεσω προσωπικων συγκρισεων και "ορεξεων".Η επιστημη θα μας βρει την γυναικα που θελουμε με επιστημονικα κριτηρια και pdf και αυτη θα διαλεξουμε.Ή καλυτερα θα το κανουν αλλοι...θα ρωτησουμε ολους τους πρωην της γυναικας και θα εχουμε αποψη.Ειναι θεμα μεθοδολογιας και ποσοστωσεων.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.321
Με την ιδια λογικη δεν ειναι απαραιτητο να επιλεξεις μια γυναικα μεσω προσωπικων συγκρισεων και "ορεξεων".Η επιστημη θα μας βρει την γυναικα που θελουμε με επιστημονικα κριτηρια και pdf και αυτη θα διαλεξουμε.Ή καλυτερα θα το κανουν αλλοι...θα ρωτησουμε ολους τους πρωην της γυναικας και θα εχουμε αποψη.Ειναι θεμα μεθοδολογιας και ποσοστωσεων.
Καμία σχέση η επιλογή γυναίκας με την επιστήμη....(προς το παρόν :))

Εσύ παλι, με τη δική σου λογική, πρέπει να δοκιμάσεις και αράπη...δοκίμασες; αν όχι, πως αποφάσισες; :p

(Μην μπερδεύετε βρε την επιστημονική μεθοδολογία με την προσωπική ζωή :roflmao:)

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.792
Καταλαβαίνεις ότι σε ένα Hiend σύστημα αυτό είναι deal breaker.

Κι όταν λέω Hiend εννοώ ένα σύστημα που ο ιδιοκτήτης του ξόδεψε αρκετά χρήματα γιατί δεν ήθελε να συμβιβαστεί με κάτι απλά καλό.

Γιατί λοιπον να χρησιμοποιήσει κάτι που φιμωνει τον ήχο?

Είναι σαν να αγοράζεις Ferrari και να την πας για μετατροπή σε αέριο για να έχεις οικονομία καυσίμου.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής;
Δύσκολο να το εξηγήσω καλύτερα, δεν είμαι και ο Μπούτιας. Έτσι και αλλιώς είναι κάτι το υποκειμενικό.
Μάλλον ο οδηγός είναι άμπαλος.

Κάπου είχα πετύχει ενα σούπερ επαγγελματικό REW, δεν θυμάμαι πως το λένε και έχω αποθηκευμένο το λινκ στο άλλο λάπτοπ που είναι στο συνεργείο. Κάπως έτσι θα ήθελα να είναι το ιδανικό Dirac, πέρα από την λογική τα κάνω όλα αυτόματα για να μην παιδεύεται ο χρήστης να είχε και ''ρυθμίσεις για προχωρημένους''.

Μην κατακρίνεται τα φίλτρα του Dirac γιατί σε επίπεδο ηχοληψίας γίνεται του FIR Filter το κάγκελο.
Ό,τι και αν ακούμε έχει υποστεί τόνους επεξεργασίας με φίλτρα σαν αυτά που φτιάχνει το Dirac.
Είναι λίγο περίεργο να λέμε ότι τα φίλτρα έχουν θέμα, έτσι και αλλιώς από βινύλιο μεχρι αρχεία υψηλής ανάλυσης όλα είναι αποτέλεσμα ίδιων φίλτρων.
Όλοι με Dirac ακούμε

Last edited:

Reaction score
30.454
Καμία σχέση η επιλογή γυναίκας με την επιστήμη....(προς το παρόν :))

Εσύ παλι, με τη δική σου λογική, πρέπει να δοκιμάσεις και αράπη...δοκίμασες; αν όχι, πως αποφάσισες; :p

(Μην μπερδεύετε βρε την επιστημονική μεθοδολογία με την προσωπική ζωή :roflmao:)
Λάθος...στο παράδειγμά σου ,ο αράπης είναι το ανάλογο του class d ενισχυτή για τον χαιεντά...τον εχει απορρίψει a priori ,δεν χρειάζεται δοκιμή!:p
[DOUBLEPOST=1501827435][/DOUBLEPOST]
με κάτι άλλο δεν έχετε να ασχοληθείτε..?>:(τόσα έπιπλα υπάρχουν στο σπίτι:p:D
Έχεις γίνει case study αγόρι μου!:p

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.792
Το μοναδικό ουσιαστικό debate που υπάρχει είναι αν έχει ωριμάσει αρκετά το software ώστε να μπορεί ο ερασιτέχνης να εφαρμόζει Fir Filters από τον καναπέ του.

Αν οι αλγόριθμοι του κάθε Dirac μπορούν να μετατρέψουν (τηρουμένων των αναλογιών) τον αδαή σε ηχολήπτη.

Όλα τα άλλα έχουν απαντηθεί από την μουσική βιομηχανία εδώ και μια 20ετία. Επειδή έχω επαγγελματικό πρόγραμμα ηχοληψίας (δώρο αξίας 600€+ από φίλο ηχολήπτη που πέρασε σε άλλη έκδοση) δεν θέλετε να δείτε πόσο διάβασμα θέλει. Αυτά προσπαθούν να τα κάνουν με ενα αλγόριθμο, ε δεν είναι και τόσο απλό.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.008
Members
38.275