Dirac debates

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.779
Ε εντάξει , έχουμε νήμα για τα ενεργά. Τουλάχιστον να μην λερώνουμε προσωπικό νήμα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.442
Ωραια, κραταω στα αρνητικα το φιμωμα που αναφερεις. Νομιζω ειναι το ιδιο που εχει αναφερει και ο Αντωνης και ο Βασιλης. Κατι αλλο;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.271
Δεν είναι σωστό να τσουβαλιάζουμε αυτους τους 5 φίλους που δεν τους άρεσε σε μια κατηγορία, χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα.

Xρειαζόμαστε πλήρες σετ μετρήσεων πριν και μετά το Dirac. Και χρειαζόμαστε και την περιγραφή του καθε ενός για το τι δεν του άρεσε, ώστε να το αντιπαραβάλλουμε με τις μετρήσεις.

Ετσι μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα, και πάλι ίσως όχι για όλες τις περιπτώσεις.

Αλλη βαρύτητα φυσικά θα έχει η άποψη κάποιου που το σύστημα-χώρος του ειναι εντός προδιαγραφών (οπου πιστεύω πως το πρόβλημα πιθανον να έχει να κανει με πρόχειρο στησιμο του Dirac ή και με προσωπική υποκειμενική- σεβαστή- προτίμηση), και άλλη βαρύτητα η γνώμη κάποιου που επειδη εχει πάρει γυαλιστερά ακριβα μηχανήματα που παιζουν κουκουρουκου εκτός προδιαγραφών εκφέρει -προφανώς λάθος και μη σεβαστή- άποψη προτίμησης. Αυτος έχει συνηθισει στο λάθος.

Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το εξής: "Εμπειρία" για αυτόν είναι η επίκτητη ικανότητα να κάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά με όλο και αυξανόμενη αυτοπεποίθηση :D

Επειδή δεν γνωρίζω κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα χρήσης Dirac σε υψηλής ποιότητας ηχοσυστημα.
Το οτι εσύ δεν γνωρίζεις κάποιο παράδειγμα, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Επίσης μπορεί να μην γνωρίζεις κάποιον καλό πχ νευροχειρουργό, ή καρδιοχειρουργό.

Μπες στο αγαπημένο των audiophiles "Stereophile", και θα βρεις reviewer (Kalman Rubinson) που το χρησιμοποιεί μονίμως, σε όλα τα reviews που δημοσιεύει. Επίσης θα το βρεις και στα Recommended components (Class A). Ασχετοι είναι λες;

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.271
Επίσης έχω να προσθέσω πως πολλά φίλτρα απο όσα έχω φτιαξει στο Dirac δεν μου "άρεσαν"...

Θέλει πολύ κόπο, και σίγουρα όσο καλύτερο είναι το σύστημα-χώρος, τόσο πιο δύσκολο γίνεται, και τόσο πιο απίθανο να δουλέψει ικανοποιητικά στο "αυτόματο".

Τα έχω ήδη εξηγήσει αυτά που ρωτάει ο Χάρης και ο Βασίλης, και αν είναι δυνατόν τα σχετικά μηνύματα να μεταφερθούν και αυτά εδώ (Ζιζικ είσαι μερακλής :thumbsup:)
#422 #424 #427 #428

Last edited by a moderator:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.576
ΟΚ.

Αν και μερικά posts θα φαίνονται ξεκρέμαστα στο τσαρδί του Αντώgn. :)

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.271
Τα έχω ήδη εξηγήσει αυτά που ρωτάει ο Χάρης και ο Βασίλης, και αν είναι δυνατόν τα σχετικά μηνύματα να μεταφερθούν και αυτά εδώ
Ειναι πλέον, μετα την αναδιάταξη τα τέσσερα πρωτα ποστ του παρόντος θρεντ, (τα ανωτέρω λινκ δεν λειτουργούν.)

@zakman35 @VasilisM. Ρίξτε μια ματιά, κατι θα μάθετε:p

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028
Δεν ειναι τέλειο το Dirac. Ειναι ομως το καλύτερο.
Αν συμπεριφέρεται όπως το audyssey xt 32 που έχω , είναι για κλωτσές. Και έχω την αμυδρά υποψία ότι όλα αυτά συμπεριφέρονται λίγο πολύ το ίδιο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.971
Αν συμπεριφέρεται όπως το audyssey xt 32 που έχω , είναι για κλωτσές. Και έχω την αμυδρά υποψία ότι όλα αυτά συμπεριφέρονται λίγο πολύ το ίδιο.
το Audyssey δεν ξέρω πως το λειτούργησες...αλλά με το μαμά μικρόφωνο είναι για μπατσούλες...
με τα καλιμπρέιτορ προ συμπράγκαλα είναι αρκετές σκάλες πιο πάνω:wink:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Στα αρνητικά είναι ότι σαν να φιμώνει λίγο τον ήχο.
Καταλαβαίνεις ότι σε ένα Hiend σύστημα αυτό είναι deal breaker.

Κι όταν λέω Hiend εννοώ ένα σύστημα που ο ιδιοκτήτης του ξόδεψε αρκετά χρήματα γιατί δεν ήθελε να συμβιβαστεί με κάτι απλά καλό.

Γιατί λοιπον να χρησιμοποιήσει κάτι που φιμωνει τον ήχο?

Είναι σαν να αγοράζεις Ferrari και να την πας για μετατροπή σε αέριο για να έχεις οικονομία καυσίμου.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028
το Audyssey δεν ξέρω πως το λειτούργησες...αλλά με το μαμά μικρόφωνο είναι για μπατσούλες...
με τα καλιμπρέιτορ προ συμπράγκαλα είναι αρκετές σκάλες πιο πάνω:wink:

Με το νέο μικρόφωνο που έβγαλε η denon με την αναβάθμιση του avp για το xt32. Το οποίο έχει και calibration file περασμένο μέσα στο νεο firmware .

Reaction score
2.297
Οι περισσοτεροι που γραφουμε εδώ (θεωρητικα) ακουμε μουσικη.Το στερεοφωνικο συγκροτημα που εχουμε στο μυαλο μας είναι ,χοντρικα ,πηγή ενισχυση ηχεια.Αν είναι καλο παιζει αν δεν είναι δεν παιζει.Τα υπολοιπα είναι να χαμε να λεγαμε.Ενεργα,dirac,mini dsp κλπ.Σε καποιες περιπτώσεις υπαρχουν εμπορικα παιχνίδια σε καποιες άλλες ανοησια ευκολοπιστια,και σε καποιες λιγες ισως μικρο αποτέλεσμα.Με ενασχοληση μεγαλη (μικροφωνα,λαπτοπ,κουβαληματα,αλλαγες) που τις πιο πολλες φορες δεν καταληγουν καπου.Ενταξει να παρω κι εγω την Δεσποινα να της φτιαξω τον κ@@ο, τα βυζια ,την μυτη,και να την κανω Σαρλιζ Θερον.Και με τσαντιζει πιο πολύ που μιλανε σαν επαιοντες καποιοι που πριν δυο τρια χρονια ρωταγαν που να βαλουν τα ιντερκονεκτ......

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
Οι περισσοτεροι που γραφουμε εδώ (θεωρητικα) ακουμε μουσικη.Το στερεοφωνικο συγκροτημα που εχουμε στο μυαλο μας είναι ,χοντρικα ,πηγή ενισχυση ηχεια.Αν είναι καλο παιζει αν δεν είναι δεν παιζει.Τα υπολοιπα είναι να χαμε να λεγαμε.Ενεργα,dirac,mini dsp κλπ.Σε καποιες περιπτώσεις υπαρχουν εμπορικα παιχνίδια σε καποιες άλλες ανοησια ευκολοπιστια,και σε καποιες λιγες ισως μικρο αποτέλεσμα.Με ενασχοληση μεγαλη (μικροφωνα,λαπτοπ,κουβαληματα,αλλαγες) που τις πιο πολλες φορες δεν καταληγουν καπου.Ενταξει να παρω κι εγω την Δεσποινα να της φτιαξω τον κ@@ο, τα βυζια ,την μυτη,και να την κανω Σαρλιζ Θερον.Και με τσαντιζει πιο πολύ που μιλανε σαν επαιοντες καποιοι που πριν δυο τρια χρονια ρωταγαν που να βαλουν τα ιντερκονεκτ......
σε αυτό το σημείο τα τσουβαλιάζεις...
όλα αυτά κάνουν δουλειά και υπάρχει επιτελείο από πίσω...

απλά δεν κάνουν και θαύματα αν είναι άμπαλος ο χώρος σου..

κάποιοι έχουν συνηθίσει να ακούνε και λάθος,υπάρχει και αυτή η κατηγορία
η πλειοψηφία όμως κυνηγάει την βελτίωση

ο ήχος είναι γούστο σαν τις γυναίκες,άλλοι θέλουν κουκλάρες δίμετρες,άλλοι ρημάδια κοντοπτανα:laugh:

το αντικειμενικό κριτήριο του ήχου πηγάζει από την μέτρηση ΤΕΛΟΣ,τα υπόλοιπα ανήκουν στην κατηγορία γούστο,

αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να γίνονται ριβιού με μετρήσεις και να γυρίσουμε στο παλιό καλό μέτρο να ρωτάμε ''πόσα βατ είναι παίζει το ηχείο'';)

Reaction score
2.297
Βρε συ ενταξει ,αλλα αυτό δεν κολλαει με τις μετρήσεις.Εκει είναι (και καλα) αντικειμενικο.Πριν 5 χρονια που δεν γινοταν αυτή η κουβεντα για dirac και δεν ξερω γω τι άλλο ,τι γινοταν? Δεν ακούγανε?Γιατι?Εχουν αλλαξει στερεα? Τα τελευταια χρονια πολλοι δεν εχουν ν αλλαξουν σωβρακο. Αλλαξαν μηχανήματα? Το μονο νέο που υπαρχει είναι τα αρχεια.Δεν αλλαζει κατι στην αλυσιδα.Πηγη πλεον είναι και ο υπολογιστης.Με τα dac ποσα φιδια εχουν παιξει?

Reaction score
518
δλδ ενας κακος χωρος δεν ειναι προβλημα; και ειναι το συστημα καθε αυτου;

Το dirac υπαρχει για χωρους οι οποιοι ειναι προσεγμενοι και του δινουν αυτο το τακ για να παρουν το audiophile;
ή για οτι χωρο να ναι;

Διοτι στην 2η περιπτωση το θεωρω λογικο να μην αρεσει σε πολλους μιας και θα κοβει απο το συστημα και οχι απο τον χωρο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.271
δλδ ενας κακος χωρος δεν ειναι προβλημα; και ειναι το συστημα καθε αυτου;

Το dirac υπαρχει για χωρους οι οποιοι ειναι προσεγμενοι και του δινουν αυτο το τακ για να παρουν το audiophile;
ή για οτι χωρο να ναι;

Διοτι στην 2η περιπτωση το θεωρω λογικο να μην αρεσει σε πολλους μιας και θα κοβει απο το συστημα και οχι απο τον χωρο.
Διάβασε τα 4 πρωτα ποστ του θρεντ.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.971
Βρε συ ενταξει ,αλλα αυτό δεν κολλαει με τις μετρήσεις.Εκει είναι (και καλα) αντικειμενικο.Πριν 5 χρονια που δεν γινοταν αυτή η κουβεντα για dirac και δεν ξερω γω τι άλλο ,τι γινοταν? Δεν ακούγανε?Γιατι?Εχουν αλλαξει στερεα? Τα τελευταια χρονια πολλοι δεν εχουν ν αλλαξουν σωβρακο. Αλλαξαν μηχανήματα? Το μονο νέο που υπαρχει είναι τα αρχεια.Δεν αλλαζει κατι στην αλυσιδα.Πηγη πλεον είναι και ο υπολογιστης.Με τα dac ποσα φιδια εχουν παιξει?

αν το θέτεις έτσι και πριν 15 χρόνια όλοι γελούσαμε στην ιδέα τοποθέτησης έστω και ενός 10' sub στο σπίτι,
βλέπεις θίγαμε τις ηχειάρες μας...άσε δε που το πετούσαμε όπου γουστάραμε χωρίς να έχουμε ιδέα για το πως αποδίδει τα max,να μην μιλήσουμε για αποκοπή και φάση,άσε...

τώρα δεν νοείται σύστημα χωρίς το supportάρισμα από sub(κάποιοι όχι μόνο ένα ονόματα δεν λέμε,οικογένειες δεν θίγουμε:whistling::D)...εξαιρείται η χαιενδ κοινότητα :D

κάπως έτσι είναι και αυτά που λέμε τώρα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell