Dirac debates

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.271
Συμπερασμα δε βγαινει γιατι χρησιμοποιω το ιδιο μικροφωνο και στις δυο περιπτωσεις.

Θεματακια εχω και εγω με το ντιρακ αλλα ειναι αλλης φυσης. Π.χ. οτι δε μετρα και τα δυο ηχεια ταυτοχρονα ωστε να φερει τα μπασα πιο σωστα. Μετρημενα, δεν "πιανει" την περιπτωση να εξουδετερωνεται χωρις eq ενα mode οταν παιζουν και τα δυο ηχεια μαζι.
Δεν ειναι τέλειο το Dirac. Ειναι ομως το καλύτερο.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.035
Αν δεν εχει φυγει, κανονιστε για καφε οξω! Το A/C μας προδωσε.

:p
Και πως θα συγκρινουμε τα μικροφωνα?
Θα κανουμε καραοκε στο μαγαζι? :lol:
Ελατε εδω. Θα εχω εκπληξη ;)
:whistling:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Να ρίξω λάδι στη φωτιά; Έχω βάλει dirac (δοκιμαστικό) με τα χεράκια μου σε 5 δικάναλα συστήματα, τα 4 λογικού κόστους αλλά όχι φθηνά, το 1 πανάκριβο (με πασίγνωστα ηχεία 200Κευρώ). Από όσο ξέρω κανένας ιδιοκτήτης τελικά δεν το αγόρασε.

Πιθανοί λόγοι:
1. Δεν ακούγεται καλά.
2. Δεν το ρύθμισα σωστά. (H αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να συγκρίνω την απόκριση του μικροφώνου μου με κάποιο άλλο.)
3. Δεν υπήρχαν χρήματα για αγορά.
4. Δεν άρεσε στους ιδιοκτήτες.

:idk:
Το ενδεχόμενο το Dirac να είναι ακατάλληλο για Hiend συστήματα το σκέφτηκες?

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Δεν το συνεχίζουμε εδώ ή να ανοίξει ο Dimifoot ένα καινούριο θέμα -- τιμητικά, μιας και το έχει υιοθετήσει σαν ...οικόσημο;

Α, αφού αγόρασε και πανί... να ανοίξει κι ένα θέμα για curling.

Παραδοσιακά, τον Αύγουστο ανοίγονται τα πιο hot θέματα.

Τι εννοάω? Όταν έφτιαχνα -ή καλύτερα όταν πείραζα- την καμπύλη, ναι μεν έφτιαχνα κάποια θεματάκια (κύριο πρόβλημά μου τα στάσιμα και κάποιο ελαφρό μπουμάρισμα) αλλά ταυτόχρονα χάλαγε κάτι άλλο, κυρίως στις υψηλές.
Δοκιμάστηκε το να μην πειράζει καθόλου το Dirac τις υψηλές συχνότητες;

[...] ξενίζει η πιο ομαλή απόκριση σε αυτές τις συχνότητες - συνήθως τα τυπικά ηχεία κάνουν μία ευχάριστη βουτιά μετά τις 6,000 με 8,000 κύκλους.
Αν ευθύνεται αυτό, δεν μπορεί να γίνει simulated με αλλαγή του target curve και επαλήθευση στο REW;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.442
Το ενδεχόμενο το Dirac να είναι ακατάλληλο για Hiend συστήματα το σκέφτηκες?
Είναι το #1.

Εγω σκέφτηκα το ενδεχόμενο να ειναι ακατάλληλο για χαϊέντ νοοτροπίες.
Είναι το #4.

Όλα τα ενδεχόμενα τα έβαλα σας λέω. :newrussian:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.442
Αν ευθύνεται αυτό, δεν μπορεί να γίνει simulated με αλλαγή του target curve και επαλήθευση στο REW;
Εμπειρικά έχω καταλήξει σε αυτό που έγραψε και ο Δημήτρης: αν το target curve "περνάει" κοντά ή πάνω από τη μη διορθωμένη απόκριση FR, η διόρθωση (που προφανώς είναι μικρότερη και κυρίως στο πεδίο του χρόνου) δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, που δεν "ξενίζει".

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.779
Δεν μεταφέρει κάποιος mod τα ποστ γιατί δεν ξέρω πως έγινε αυτό αλλά παραείμαστε οφ τόπικ.

Σε χαμηλές εντάσεις δεν χρειάζεται κανένα dirac. Είναι υπερβολή και ανούσιο.
Σε μεσαίες εντάσεις θέλει παίδεμα. Πρέπει πρώτα να έχεις ασχοληθεί με το REW για να αρχίσεις να παίρνεις καλά αποτελέσματα. Μειώνει και 6db στην έξοδο, παρόλα αυτά ξεπατώνει ενισχυτές για πλάκα.
Σε υψηλές εντάσεις είναι θαυματουργό.

Μια πρώτη προσέγγιση είναι να μην ασχοληθείς πάνω από τα 300 Hz γιατί μόνο ταναπού θα τα κάνεις. Πάνω από εκεί είναι θέμα του ιδιοκτήτη, θέλει χρόνο γιατί οι αλλαγές είναι μεγάλες και μπορεί να ξενίσουν

Γιατί βρε Χάρη @zakman35 λες ότι δεν κάνει για hi end;
Ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια μαραφέτια αλλά δε βαριέσαι κουβέντα να γίνεται

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.271
Μια πρώτη προσέγγιση είναι να μην ασχοληθείς πάνω από τα 300 Hz γιατί μόνο ταναπού θα τα κάνεις.
Δοκιμάστηκε το να μην πειράζει καθόλου το Dirac τις υψηλές συχνότητες;
Schroeder Frequency?

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.779
Schroeder Frequency
Αυτό ακριβώς το δεύτερο δωμάτιο είναι δύσκολο για να πάρεις καλό αποτέλεσμα. Διαφέρει πολύ από χώρο σε χώρο. Θέλει άπειρες γνώσεις και υπομονή.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.271
Τι ειναι το hi end?

Τι είναι Το hi end; Μην είν' οι κάμποι;
Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά;

Μην είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι
και κάθε χώρα της με τα χωριά;
κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει,
κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;

Μην είναι τάχατε τα ερειπωμένα
αρχαία μνημεία της χρυσή στολή
που η τέχνη εφόρεσε και το καθένα
μια δόξα αθάνατη αντιλαλεί;

Όλα hi end! Κι αυτά κι εκείνα,
και κάτι που 'χουμε μες την καρδιά
και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!

Reaction score
8.905
Ενώ πιστή αναπαραγωγή είναι το Ντιράκ.... και ειδικά (γιατί αυτή σας αρέσει) στην μέτρηση της "διευρυμένης" στερεοφωνίας του καναπέ.... πέστε και άλλα έχει πλάκα το θέμα....

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.779
To....
(γιατί αυτή σας αρέσει)
δεν έχει σχέση με το γούστο. Έχει σχέση με τον αλγόριθμο του Ντιράκ. Για να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις μετρήσεις γύρω από την θέση ακρόασης δημιουργώντας μια ''φούσκα'' δεδομένων για τον αλγόριθμο. Για αυτό προτείνεται η θέση του καναπέους.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.442
Για πείτε, τι δε σας αρέσει ή τι σας αρέσει στα συστήματα που το έχετε ακούσει; Επίσης έχει ενδιαφέρον να μας πει αν κάποιος το έχει συγκρίνει με άλλα room correction συστήματα.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.779
Πρώτα από όλα, τα προϊόντα τύπου Ντιράκ δεν είναι τόσο εύκολα στην χρήση όσο τα παρουσιάζουν οι εταιρίες.
Το σωστό (αν έχεις χώρο) είναι πρώτα να ασχοληθείς με μπασοπαγίδες και λοιπές διατάξεις και μετά με ενεργή ισοστάθμιση. Προσωπικά με το πρώτο βήμα δεν έχω ασχοληθεί και ούτε πρόκειται.
Δεύτερον , χρειάζεσαι 3 διαφορετικές ισοσταθμίσεις.

Χαμηλές εντάσεις:
  • Στερεοφωνική εικόνα
Μεσαίες εντάσεις:
  • Στερεοφωνική εικόνα
  • Έλεγχος χαμηλών συχνοτήτων
  • Μετά από πολύ παίδεμα μπορείς να αποκτήσεις όσα ηχεία θέλεις πειράζοντας την απόκριση πάνω από τα 300 Hz. Αλλά αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι.
Υψηλές εντάσεις:
  • Σε συνάρτηση πάντα με τον χώρο, μόνο πλεονεκτήματα έχει.

Στα αρνητικά είναι ότι σαν να φιμώνει λίγο τον ήχο.
Αλλά....
σαν εξήγηση ξεπατώνει ενισχυτές και σε συνάρτηση με ένα λάθος κάπου στις μεσαίες μπορεί να θάψει οποιοδήποτε σύστημα. Είπαμε η παραμετροποίηση είναι δίκοπο μαχαίρι.

Από άλλα room correction, minidsp με φίλτρα από REW. Καμία σχέση γιατί δημιουργούσαν φασικά προβλήματα

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.779
Βρε συ γιατρέ άνοιξε ενα νήμα Dirac, και αν γίνεται να μεταφερθούν τα μηνύματα εκεί. Το έχουμε ξεφτιλίσει το νήμα, το τσαρδάκι του παρουσιάζει ο φίλος όχι το Dirac.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.971
Βρε συ γιατρέ άνοιξε ενα νήμα Dirac, και αν γίνεται να μεταφερθούν τα μηνύματα εκεί. Το έχουμε ξεφτιλίσει το νήμα, το τσαρδάκι του παρουσιάζει ο φίλος όχι το Dirac.
και στο θέμα dirac θα πιάσουμε κουβέντα για ενεργά και πάει λέγοντας..:roflmao::roflmao:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος