Ένα από τα πιο γουστόζικα για μένα τουιτς στον απόηχο τελευταίας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης Μερκελ Σουλτς πριν τις εκλογές της 24·09·17 .
" Από την τηλεοπτική μονομαχία μάθαμε ότι η Γερμανία αποτελείται από κατοίκους που αγαπούν το αυτοκίνητο τους,φοβούνται τους ξένους και δεν έχουν παιδιά."
Κι άλλο ένα επιςης αστείο για κάποιον που παρακολούθησε ολόκληρο το ντιμπέιτ:
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν εκκλησιάστηκαν εχθές Κυριακή απαντά αυτόματα η Μερκελ (CDU ) " Όχι " και ο Σουλτς ( SPD ) " Ναι,επισκέφθηκα τον τάφο του φίλου μου Schirrmacher F. ( συνεκδότης της ΦΑΖ,δημοσιογράφος και συγγραφέας που απεβίωσε το 2014 ) και το διπλανό εκκλησάκι....( σαν μαθητούδι που δικαιολογείται - άποψη μου).
Ακούγοντας το αυτό η Μερκελ "χώνεται" στο ενδιάμεσο χρονικό δευτερόλεπτο και συμπληρώνει πως κι αυτή επισκέφτηκε τον τάφο του πατέρας της την προηγούμενη μέρα γιατί ηταν το μνημόσυνο του.
Πάνω Σ αυτό το στιγμιότυπο σχολιάζεται στο παραπάνω τουιτ : -" Εγώ πήγα στην εκκλησία." - " Αλλα εγώ πήγα νωρίτερα από σένα!"
Στο τέλος της τηλεοπτικής λόγο-μαχιας εξηγεί η δημοσιογράφος γιατί έθεσε αυτή την ερώτηση :