- Reaction score
- 76.882
Το μεγαλύτερο.
http://www.bowers-wilkins.co.uk/Speakers/Home_Audio/Subwoofers/DB-Series/DB1D.html@Zizik
Κάποιος άλλος με πιο "σοβαρή" απάντηση; Διαβάζω στο forum για subwoofers που "ταιριάζουν" σε μουσική, για άλλα που "ταιριάζουν" σε home cinema, για "γρήγορα", για "αργά" και δεν καταλαβαίνω ντιπ! Για παράδειγμα, ποιο (ποια) είναι εκείνο (εκείνα) το χαρακτηριστικό (χαρακτηριστικά) το (τα) οποίο (οποία) διαχωρίζει (διαχωρίζουν) τα subwoofers σε αυτά που "ταιριάζουν" σε μουσική και σε αυτά που "ταιριάζουν" σε home cinema;
Φαντάζομαι ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο της B&W, που είπε κι ο @Zizik πιο πάνω, σωστά;
Για πες, τι ξέρεις;Γιατί καλέ να μην πάρει ο φίλος b&w; Τι ξέρω γώ;
Είσαι αναγκασμένος να πάρεις πολυ καλο σαμπ ( μην πω δυο) εξαιτίας των ηχείων που εχεις. Το είπαμε αυτο.Με μέση τιμή $4500 και βάρος 43kg, μάλλον αυτό θα με χτυπήσει, παρά εγώ!
Δεν κατάλαβα πολλά. Θα διαβάζω πιο προσεκτικά το post και θα επανέλθω.H ταχυτητα καθοριζεται απο πολλους παραγοντες και φυσικα το χωρο ολα δε κανουν σε ολους επειδη ειναι ακριβα...
Τοποθετοντας τεραστιους χρηγορους d-class ενισχυτες να τιθασευσεις μεγαλες μαζες επειδη μονο αυτες μπορουν να κατεβουν πραγματικα χαμηλα, οταν αυτες αναπαραχθουν και φυσικα ο χωρος δε θα μπορεσει να τις σβησει σωστα (το μονο σιγουρο) θα ψανχνεσε για subsonic filters , οποτε γιατι να αναπαραξεις συχνοτητες που θα τις κοψεις και φυσικα τις εχει πληρωσει? και παλι θα εισε αργος?
Ευχαριστώ για τα links και την απάντηση. Θα τα διαβάσω και θα επανέλθω.https://www.stereo.net.au/articles/the-fast-bass-experiment-are-heavy-woofers-slow
https://www.soundstage.com/maxdb/maxdb061999.htm
Η μάζα δεν μας απασχολεί. Ναι, χρειάζεται για να κατέβει χαμηλά. Όχι, δεν κάνει το sub πιο αργό εκτός αν το βάλουμε να παίξει υψηλότερες συχνότητες από αυτές που είναι σχεδιασμένο κάτι που όμως δε μας απασχολεί αν ο δορυφόρος είναι κανονικό ηχείο που μπορεί να παίξει και μπάσα.
Ναι, το δωμάτιο, με τους ιδιορυθμούς του και το RT του θα ακούμε, με ελαφρύ ή βαρύ σαμπ, με μικρό ή μεγάλο. Ναι, το ακριβότερο δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο για δεδομένο χώρο.
Το ξέρω ότι το είπαμε, το θυμάμαι. Απλώς, όπως είπα και πριν, μπορεί το subwoofer που πρότεινες να είναι πολύ καλό, αλλά με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα είναι αδύνατη η αγορά του. Ήλπιζα σε κάποια αιτιολόγηση της συγκεκριμένης επιλογής έναντι, π.χ., του subwoofer της Focal που παρέθεσα πιο πάνω.Είσαι αναγκασμένος να πάρεις πολυ καλο σαμπ ( μην πω δυο) εξαιτίας των ηχείων που εχεις. Το είπαμε αυτο.
Να το πάρουμε αλλιως τοτε.αλλά με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα είναι αδύνατη η αγορά του.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει συγκεκριμένο διαθέσιμο budget. Η συζήτηση γίνεται σε υποθετική βάση για να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα. Κυρίως για να μην κάνω όνειρα ότι με 1-2 subwoofers των €400 θα κάνω τη δουλειά μου - όπως και νόμιζα αρχικώς.Να το πάρουμε αλλιως τοτε.
Ποιό ειναι το διαθέσιμο μπάτζετ;
Είχα πει:είχες αναφέρει ένα ποσό κοντά στα €2000
Ξεκινάς απο τα 2000€
Χωρις να ειμαι ειδικος και εγω το sb13 θα του προτεινα να δοκιμασει σε αυτα τα λεφτα.... το b&w pv1D και το seismic εχουν τρομερη τεχνολογια και ταχυτητα αλλα δεν ξερω αν ειναι αρκετα απο αποψη spl για τα 802Δες το sb13 ultra της svs. Πουλάει και ο @dapost τα δικά του, αυτό εννούσε προφανώς πριν ο @Zizik. Μαλλον θα χρειαστείς δυο. Το pb13 ultra (σε 20 HZ mode) αν και ported ειναι επισης μια καλή λύση. (To sealed vs ported για χρηση μουσικής ειναι μεγάλη κουβέντα...)
Επίσης δες το supersub XXL της Goldenear. Πιο ακριβό.
Η Focal ειναι μεγάλη εταιρία, δεν ξέρω απο sub τι φτιάχνει, αλλά δεν θα μου φανεί περίεργο αν έχει καποιο αξιόλογο. Ψαξτο.
Δυσκολο πάντως μόνο με 2000 euro να βρεις τα db και το headroom που ταιριάζει στα ηχεία σου με χαμηλές παραμορφώσεις.
[DOUBLEPOST=1507572812][/DOUBLEPOST]
Είχα πει:
Τα πουλαω για να προλαβω να παρω τα 16 πριν τα παρει ο ζιζικ, για να ζουλεψει.Δες το sb13 ultra της svs. Πουλάει και ο @dapost τα δικά του, αυτό εννούσε προφανώς πριν ο @Zizik. Μαλλον θα χρειαστείς δυο. Το pb13 ultra (σε 20 HZ mode) αν και ported ειναι επισης μια καλή λύση. (To sealed vs ported για χρηση μουσικής ειναι μεγάλη κουβέντα...)
Επίσης δες το supersub XXL της Goldenear. Πιο ακριβό.
Η Focal ειναι μεγάλη εταιρία, δεν ξέρω απο sub τι φτιάχνει, αλλά δεν θα μου φανεί περίεργο αν έχει καποιο αξιόλογο. Ψαξτο.
Δυσκολο πάντως μόνο με 2000 euro να βρεις τα db και το headroom που ταιριάζει στα ηχεία σου με χαμηλές παραμορφώσεις.
[DOUBLEPOST=1507572812][/DOUBLEPOST]
Είχα πει: