Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.934
Επειδή ο προ μου είναι ανισόρροπος, αν πάρω μονομπλόκους όπως οι ΣΠ-997 αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κανά 3μετρο ιντερκοννέκτ με ΡΣΑ (υποθέτω θωρακιζμένο κλπ.).

Είναι αφτή καλύτερη λύση από στερεοφονικό τελικό με 3μετρα καλώδια ηχείων που θα μεταφέρουν ρέβμα;

Ρίκσε πληζ τα τεχνοκρατικά σου ρέστα (και μη μου πεις πράμα για τίποτε ενεργά που θα έπρεπε να έχω πάρει γιατί θα γίνουμε λοκώς επαέ πέρα).
N = 141 (σπείρες σύρματος)
D0 = 38,0 mm (κέντρο πηνίου)
a = 13,0 mm (πάχος πηνίου)
r = 10,8 mm (μήκος περιέλιξης)
d = 1,0 mm (διάμετρος σύρματος)
L = 1,002 mH (τιμή πηνίου)
O = 21,64 m (μήκος σύρματος πηνίου)
W = 151,6 g (βάρος χαλκού)
R = 0,5 Ohm (αντίσταση πηνίου)

Τα παραπάνω στοιχεία είναι από πρόγραμμα υπολογισμού πηνίων. Δίπλα αναφέρω επεξηγήσεις για το καθένα.

Ένα συνηθισμένο τρίδρομο ή δίδρομο ηχείο έχει μπροστά από το midwoofer του ένα πηνίο 0.8 - 1.2 mH, ενώ το woofer έχει από 2,5 mH και πάνω.
Βλέπουμε πως για ένα τέτοιο πηνίο ικανοποιητικής διαμέτρου, 1 mm, απαιτούνται 21,64!!! μέτρα σύρματος, που έχει αντίσταση 0,5 Ωμ!

Ένα οικονομικό, αλλά καλό, καλώδιο ηχείων όπως το Supra ply 3.4s έχει αγωγούς 3,4 mm διάμετρο και αντίσταση 0.0051 Ωμ στο μέτρο.
Δηλαδή τα 2,5 μέτρα έχουν συνολική αντίσταση 0,01275 ή το 2,5% από την αντίσταση του πηνίου μόνο.

Αντίθετα το καλώδιο διασύνδεσης κουβαλάει σήμα μερικών χιλιοστών του volts, με το θόρυβο και τις παρεμβολές που προστίθενται να πολλαπλασιάζεται από τον ενισχυτή συν την όποια χωρητικότητα του που λειτουργεί ως φίλτρο.

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.489
Το μονομπλόκ -κι εκείνο που δεν θα ήταν...υβριδικής τοπολογίας , εξόν και αν σε ενθουσιάζει η...ομφαλοσκόπηση με τις λυχνίες σε στάδιο χαμηλού σήματος.;)
Oops! Μα πόσο απρόσεκτος είμαι... :D

Reaction score
30.453
Να σέβεσαι κατά τα άλλα την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να...μη με καταλαβαίνουν.:sneaky:
Μιλάς για την προσπάθεια από μέρους σου ωστε να μην γινεσαι κατανοητός, η για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να μην σε καταλάβουν, αυτοί που τους χαλάς τα χάι εντ όνειρα θερινής νυκτός;

A

AKARL

Guest
Έπεσε τώρα το βαρύ πυροβολικό και άντε να δω τι θ' απογενώ....

Ένα οικονομικό, αλλά καλό, καλώδιο ηχείων όπως το Supra ply 3.4s
Αφτό έχω, διπλοκαλωδίωση.

Δηλαδή τα 2,5 μέτρα έχουν συνολική αντίσταση 0,01275 ή το 2,5% από την αντίσταση του πηνίου μόνο.

Αντίθετα το καλώδιο διασύνδεσης κουβαλάει σήμα μερικών χιλιοστών του volts, με το θόρυβο και τις παρεμβολές που προστίθενται να πολλαπλασιάζεται από τον ενισχυτή συν την όποια χωρητικότητα του που λειτουργεί ως φίλτρο.
Άρα η λύση που (νομίζω ότι) προκρίνεις είναι του στερεοφονικού τελικού, σωστά; (Στα + το χαμηλότερο κόστος, οι χροιές λόγω υβριδικής φύσης κλπ.).

Πάμε τώρα στα πολύ βαθχιά νερά:

Το κροσάρισμα σε σήμα υψηλού πλάτους χαρακτηρίζεται από κατώτερη αξιοπιστία κι ευελιξία.Τόσο απλά..
Άρα δεν είναι ενδεδειγμένη λύση, σωστά;

Θα μπορούσε εναλλακτικώς να είχε ξέχωρα προενισχυτικό και τελικό ενισχυτικό στάδιο και υποβαθύφωνη μονάδα με καλό επεξεργαστή σε επίδεδο χαμηλού πλάτους σήματος με τους σχετικούς ακροδέκτες εισόδου-εξόδου.Μειονέκτημα τα μεγάλα - κατά κανόνα - μήκη στα καλώδια διασύνδεσης που θα καθιστούσαν αναγκαία πλήρως διαφορική τοπολογία κατά τη μεταφορά του χαμηλού σήματος.
Άρα πρακτικώς ανέφικτη λύση, σωστά;

Να σέβεσαι κατά τα άλλα την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να...μη με καταλαβαίνουν.
Σε αφτό έχεις τον απόλυτο σεβασμό μου! :hi:

Το μονομπλόκ -κι εκείνο που δεν θα ήταν...υβριδικής τοπολογίας , εξόν και αν σε ενθουσιάζει η...ομφαλοσκόπηση με τις λυχνίες σε στάδιο χαμηλού σήματος.;)
Το να πω ότι ουδόλως με ενθουσιάζει τόσο η...ομφαλοσκόπηση με τις λυχνίες σε στάδιο χαμηλού σήματος όσο και οι αναμενόμενες χροιές ευφωνίας θα ήτο τουλάχιστον ψευδές. Δύναμαι όμως να συμβιώσω και άνευ αυτών δεδομένου ότι, όπως έχω αναφέρει αλλού, δεν είμαι οπαδός μιας κάποιας προσέγγισης.

Ας άλλαζε τη διευθέτηση και να μοίραζε διαφορά με λιγότερο ακραίο τρόπο,χρησιμοποιώντας λ.χ. μήκη ενάμισυ κι ενός μέτρου για διασύνδεση προ-μονομπλόκ και μονομπλόκ-ηχείου αντιστοίχως.
Αυτή η χωρική διευθέτηση είναι δύσκολα υλοποιήσιμη διότι η διάταξη έχει ως εξής (με φορά από αριστερά προς δεξιά όπως τα κοιτάμε):

Ρακ ===> Αριστερό Ηχείο ===> Τζάκι (ανενεργό) ===> Δεξί ηχείο.

"Bhutia said:
...
Το επιχείρημα ότι όποια παρεμβολή ή απώλεια θα συμβεί κατά τη μεταφορά χαμηλού σήματος αναμένεται -σε αντίθεση με τη μεταφορά υψηλού σήματος - να πολλαπλασιαστεί από τα επόμενα στάδια της ενισχυτικής αλυσίδας μολονότι έχει ορθή βάση,παραβλέπει ένα σημαντικό στοιχείο:
Η διασύνδεση σε επίπεδο χαμηλού σήματος μπορεί να ενταχθεί ευκολότερα σε αντιμετωπίσιμα μοντέλα,αφού η σύνδεση του τελικού ενισχυτικού σταδίου με την είσοδο δεδομένου ηχείου υπόκειται επιπλέον σε υψηλότερες απαιτήσεις ως προς τις τιμές ρεύματος και κατά κανόνα υπεισέρχεται ένας σωρός από ιδιαίτερες για την εκάστοτε περίπτωση παραμέτρους -λ.χ. συμπεριφορά βρόχου ανατροφοδότησης από πλευράς ενισχυτή,παθητικού κροσόβερ από πλευράς ηχείου,,συμπεριφορά εμπέδησης κατά την αλληλεπίδραση με τα ιδιαίτερα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά καθενός καλωδίου,ευρύτερη διακύμανση συντελεστή απόσβεσης ανά οκτάβα,κ.ο.κ.
..."

Για το παραπάνω χωρίο χρειάζομαι επειγόντως μια καλή μετάφραση εις την καθομιλουμένη πληζ. :help::help:

Συνοψίζοντας τα όσα (νομίζω ότι) έχω καταλάβει:

Ο Πέτρος συνιστά τον στερεοφονικό τελικό.

Ο Μπουτιά τα μονομπλόκ.

Υποθέτοντας ότι η λύση των μονομπλόκ υπερτερεί τεχνικά το ερώτημα παραμένει αν αυτή αξίζει την κατά 50% υψηλότερη τιμή σε όρους βελτιωμένης απόδοσης κλπ. ή όχι.

ΥΓ: Προς Μπουτιά

Έχεις γράψει μια εκπληκτική παρουσίαση των άλμπουμ των Βέλβετ Άντεργκράουντ εδώ.
Σε περίπτωση που δεν το έχεις, σου συστήνω θερμά την απόκτηση αυτού του άλμπουμ (εκπληκτικό) που άκουγα τις προάλες καθώς διάβαζα την παρουσίαση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.934
Άρα η λύση που (νομίζω ότι) προκρίνεις είναι του στερεοφονικού τελικού, σωστά; (Στα + το χαμηλότερο κόστος, οι χροιές λόγω υβριδικής φύσης κλπ.).

Ο Πέτρος συνιστά τον στερεοφονικό τελικό.
Μου λες αν θέλεις που είδες να κάνω κάποια αναφορά υπέρ του ενός ενισχυτή ή του άλλου?
Πουθενά δεν πήρα θέση σε αυτό σου το ερώτημα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.150
Μιλάς για την προσπάθεια από μέρους σου ωστε να μην γινεσαι κατανοητός, η για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να μην σε καταλάβουν, αυτοί που τους χαλάς τα χάι εντ όνειρα θερινής νυκτός;
Ομιλώ για την επίπονη εξειδίκευση στο να μην βρίσκουν εύκολα οι άλλοι το θέμα για το οποίο συζητά ο υποφαινόμενος...
Παρεμπιπτόντως,η απόκρισή σου επιβεβαίωσε ακριβώς το σχετικό επιχείρημα!;)
Σιγά την εξειδίκευση.
Και η Πυθία το κατάφερνε στρίβοντας 2-3 "γαρα" πριν...:p
Ο υποφαινόμενος όμως το κατορθώνει άνευ...πρώτων ή ανάλογων βοηθειών.;)
...
Πάμε τώρα στα πολύ βαθχιά νερά:
1) Άρα δεν είναι ενδεδειγμένη λύση, σωστά;

2) Άρα ανέφικτη λύση, σωστά;

3) Ρακ ===> Αριστερό Ηχείο ===> Τζάκι (ανενεργό) ===> Δεξί ηχείο.

4) "Bhutia said:
...
Το επιχείρημα ότι όποια παρεμβολή ή απώλεια θα συμβεί κατά τη μεταφορά χαμηλού σήματος αναμένεται -σε αντίθεση με τη μεταφορά υψηλού σήματος - να πολλαπλασιαστεί από τα επόμενα στάδια της ενισχυτικής αλυσίδας μολονότι έχει ορθή βάση,παραβλέπει ένα σημαντικό στοιχείο:
Η διασύνδεση σε επίπεδο χαμηλού σήματος μπορεί να ενταχθεί ευκολότερα σε αντιμετωπίσιμα μοντέλα,αφού η σύνδεση του τελικού ενισχυτικού σταδίου με την είσοδο δεδομένου ηχείου υπόκειται επιπλέον σε υψηλότερες απαιτήσεις ως προς τις τιμές ρεύματος και κατά κανόνα υπεισέρχεται ένας σωρός από ιδιαίτερες για την εκάστοτε περίπτωση παραμέτρους -λ.χ. συμπεριφορά βρόχου ανατροφοδότησης από πλευράς ενισχυτή,παθητικού κροσόβερ από πλευράς ηχείου,,συμπεριφορά εμπέδησης κατά την αλληλεπίδραση με τα ιδιαίτερα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά καθενός καλωδίου,ευρύτερη διακύμανση συντελεστή απόσβεσης ανά οκτάβα,κ.ο.κ.
..."Για το παραπάνω χωρίο χρειάζομαι επειγόντως μια καλή μετάφραση εις την καθομιλουμένη πληζ. :help::help:

ΥΓ: Προς Μπουτιά

Έχεις γράψει μια εκπληκτική παρουσίαση των άλμπουμ των Βέλβετ Άντεργκράουντ εδώ.
Σε περίπτωση που δεν το έχεις, σου συστήνω θερμά την απόκτηση αυτού του άλμπουμ (εκπληκτικό) που άκουγα τις προάλες καθώς διάβαζα την παρουσίαση.
1) Αποδεκτή μονάχα ως επιλογή απουσία έτερων εναλλακτικών με σκοπό πάντα την απαλλαγή των κύριων ηχείων από τις πρώτες οκτάβες.Λάβε υπόψιν όμως ότι κυκλοφορούν ολοένα και λιγότερα ποιοτικά μοντέλα με ακροδέκτες εισόδου/εξόδου για σήμα υψηλού πλάτους (τετράδα υποδεχόμενη την έξοδο τελικού και τετράδα προς τους ακροδέκτες παθητικών ηχείων),ακόμα λιγότερα έως κανένα με ποιοτικό κύκλωμα διαχωρισμού,ενώ αναλόγως της τοποθέτησης μπορεί να μην είναι καν πρακτικό το προκύπτον μήκος καλωδίου ηχείων κατά τη σύζευξη.

2) Πρακτικώς ανέφικτη υπό τις παρούσες συνθήκες.

3) Μια τέτοια διαρρύθμιση θα προέκρινε ακόμη περισσότερο τη χρήση μονομπλόκ τελικών για να γλιτώνεις άχαρο επιπλέον μήκος ως προς το καλώδιο του δεξιού ηχείου -εφόσον το τζάκι θα παρέμενε ανενεργό.

4) Κατά την επιλογή στον τύπο και μήκος ενός καλωδίου interconnect - με δεδομένη την ηλεκτρική συμβατότητα των συνδεόμενων σταδίων - αναμένεται πιο προβλέψιμο αποτέλεσμα σε σύγκριση με την επιλογή καλωδίου ηχείων,εφόσον προσεχθεί η προστασία από Η/Μ επιδράσεις και υπολογισθεί η χωρητικότητα για τη γραμμή μεταφοράς στο σήμα χαμηλού πλάτους.

Η ηλεκτρική συμβατότητα ανάμεσα στην έξοδο τελικού και τους ακροδέκτες παθητικού ηχείου τείνει ν'ανάγεται σε μεταβλητή αντί δεδομένου κατά την οδήγηση των δεύτερων από το πρώτο.

ΥΓ: Ευχαριστώ θερμά για τη σύσταση,αφού μου υπενθύμισε ένα album που είχα ακούσει συστηματικά την προηγούμενη δεκαετία.

Last edited:

Reaction score
30.453
Ομιλώ για την επίπονη εξειδίκευση στο να μην βρίσκουν εύκολα οι άλλοι το θέμα για το οποίο συζητά ο υποφαινόμενος...
Σιγά την εξειδίκευση.
Και η Πυθία το κατάφερνε στρίβοντας 2-3 "γαρα" πριν...:p

A

AKARL

Guest
Μου λες αν θέλεις που είδες να κάνω κάποια αναφορά υπέρ του ενός ενισχυτή ή του άλλου?
Πουθενά δεν πήρα θέση σε αυτό σου το ερώτημα.
Θέλω, με κάθε ειλικρίνεια, να σου πω ότι ουδέποτε έκανες κάποια αναφορά υπέρ του ενός ενισχυτή ή του άλλου. Mea Culpa Caro Pietro...:( :drinks:

Έκανα, αυθαίρετα, ένα νοηματικό άλμα (παρ)ερμηνεύοντας και επεκτείνοντας αυτά που έγραψες σχετικά με το μήκος των καλωδίων ηχείων. Ήταν βράδυ, ο εγκέφαλός μου εκείνες τις ώρες μπορεί να διαχειρίζεται μόνο κείμενα όπως του Τομ Ρόμπινς, έμπλεξα και με αυτά που έγραψε ο Μπουτιά ...

Θα με ενδιέφερε πολύ όμως να ακούσω τη γνώμη σου σε ερώτημα που θα καταθέσω παρακάτω. :)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.934
Θέλω, με κάθε ειλικρίνεια, να σου πω ότι ουδέποτε έκανες κάποια αναφορά υπέρ του ενός ενισχυτή ή του άλλου.
Μιας και το έφερε η κουβέντα...
Αν το σκέφτεσαι να ανέβεις στα 1600 ευρώ, δώσε 200 παραπάνω (μια ψυχή που είναι να βγει...) και πήγαινε στον SP-995 (monoblock).
Πολύ καλύτερος ενισχυτής, με πραγματική Balance σχεδίαση, δηλαδή έχει στο εσωτερικό του δύο τελικά στάδια.

A

AKARL

Guest
Ιδού, λοιπόν, το ερώτημα όπως έχει διαμορφωθεί μετά το διάλογο που προηγήθηκε:

Έχουμε τα εξής δεδομένα:

1) Υπάρχει προενισχυτής ο οποίος είναι συμβατός τόσο με συγκεκριμένο στερεοφωνικό τελικό (ΣΠ-331) όσο και με ζεύγος μονοφωνικών τελικών (ΣΠ-997).

2) Οι δυο επιλογές τελικής ενισχυτικής βαθμίδας (αμφότερες επαρκείς για τη σωστή οδήγηση των ηχείων μου) είναι από την ίδια εταιρεία, καινούριες (όχι μεταχειρισμένες), με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και εντός της ίδιας κατηγορίας τιμής (για την ακρίβεια, οι μονομπλόκ κοστίζουν ακριβώς ένα αβουγουδού παραπάνω από τον στέρεο τελικό).

3) Ο αγαπητός Μπουτιά, υπερβάλλοντας εαυτόν, κατέθεσε την γνώμη του με όρους τόσο ευνόητους που (νομίζω) ότι το νόημα έγινε αντιληπτό ακόμα και από τον υποφαινόμενο... :boast:

4) Διακινδυνεύω να πω ότι, αν αντελήφθην σωστά, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Μπουτιά η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή, από τεχνικής και υψηλοπιστοτικής σκοπιάς, είναι αυτή των μονομπλόκ.

Το ερώτημα: Η τεχνική και υψηλοπιστοτική υπεροχή των μονομπλόκ έναντι του δικάναλου τελικού είναι τέτοια και τόση (σε όποιους όρους αναφοράς) που να αιτιολογεί το +50% σε σχετικούς όρους ή το +ένα αβουγουδού που απαιτεί ως αντίτιμο; :idk:

Αν το σκέφτεσαι να ανέβεις στα 1600 ευρώ, δώσε 200 παραπάνω (μια ψυχή που είναι να βγει...) και πήγαινε στον SP-995 (monoblock).
Ο αρχικός μου περιορισμός κόστους είχε τεθεί στα κάτι λιγότερο από δύο αβουγουδού, άντε να αφκσηθεί κατά 50% και να πάει στα τρία (μετά δυσκολίας διότι δεν έχω καταφέρει να πωλήσω κάτι από αφτά που έχω βάλει σε αγγελία) παραπάνω δεν πάει... :(

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.150
Μιας και το έφερε η κουβέντα...
Πολύ καλύτερος ενισχυτής, με πραγματική Balance σχεδίαση, δηλαδή έχει στο εσωτερικό του δύο τελικά στάδια.
Εφόσον περνάς διάφορες εναλλακτικές επιλογές από ψιλό κόσκινο,οφείλεις επίσης να σκεφτείς μήπως κάποιο λίγο ανώτερο έξοδο στην παρούσα φάση θα σε γλίτωνε από ακόμα μεγαλύτερα έξοδα σε επόμενη.

Δηλαδή,εφόσον έκανες οικονομία και υπομονή ώστε ν'αποκτούσες τα μονομπλόκ με την πλήρως διαφορική τοπολογία,αυτή η κίνηση θα προωθούσε και μια μελλοντική προμήθεια μονάδας DAC/Pre με πλήρως διαφορική τοπολογία στην έξοδο,οπότε θ'ανερχόταν η ευελιξία του προκύπτοντος συστήματος ακόμα και στην ενσωμάτωση sub χωρίς επιπλέον συνδρομή για επεξεργαστή.

Take it when You Get it and Get it when You Can...;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.972
Εφόσον περνάς διάφορες εναλλακτικές επιλογές από ψιλό κόσκινο,οφείλεις επίσης να σκεφτείς μήπως κάποιο λίγο ανώτερο έξοδο στην παρούσα φάση θα σε γλίτωνε από ακόμα μεγαλύτερα έξοδα σε επόμενη.

Δηλαδή,εφόσον έκανες οικονομία και υπομονή ώστε ν'αποκτούσες τα μονομπλόκ με την πλήρως διαφορική τοπολογία,αυτή η κίνηση θα προωθούσε και μια μελλοντική προμήθεια μονάδας DAC/Pre με πλήρως διαφορική τοπολογία στην έξοδο,οπότε θ'ανερχόταν η ευελιξία του προκύπτοντος συστήματος ακόμα και στην ενσωμάτωση sub χωρίς επιπλέον συνδρομή για επεξεργαστή.
Ασε. Του τα λέω εδώ και μήνες και αυτός κοιτάει κάτι περίεργα:

Αν χρειαστεί να αλλαξεις προενισχυτη, μην διστάσεις. Δεν μπορει να ειναι η εμμονή στον προ που εχεις μόνιμη τροχοπέδη για το τελικό αποτέλεσμα.
Αν θες sub, χρειάζεσαι processor.

A

AKARL

Guest

Take it when You Get it and Get it when You Can...;)
Δυστυχώς, αδυνατώ να βρω σφάλμα ή "παραθυράκι εξόδου" στην προσέγγισή σου με ορθολογική προσέγγιση. :(

Το μόνο αντεπιχείρημα που μου έρχεται αυτομάτως έχει να κάνει με τη δύναμη της αδράνειας.

Εξηγώ:

Παραφράζοντας τον μέγα εκλιπόντα ΦΖ: I'm only in it for the music. ;)

Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον, η ενασχόληση μου με το "χόμπυ μας" είναι σε μέγιστο βαθμό ανισοβαρής: ήτοι γύρω στο 85-90% απόλαυση μουσικής (από οποιοδήποτε μέσο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες/υποδομές) και κατά 10-15% ενδιαφέρον για τις συνθήκες και υποδομές αναπαραγωγής.

Αυτό το 10-15% συν την υπαρξιακή κρίση των πρώτων -ήντα (και η επιλογή να την "εξορκίσω" εν μέρει με αχρείαστη κατανάλωση) με ώθησε αρχικά να αποκτήσω νέα ηχεία και, εν συνεχεία, νέα τελική ενισχυτική βαθμίδα και τέλος. Γενικά δεν ασχολούμαι με αλλαγές μηχανημάτων απλά η συγκυρία το έφερε έτσι ώστε να συμπέσει χρονικά η ενεργός, τρόπος του λέγειν, συμμετοχή μου στο αβσαϊτ με την αλλαγή δυο συνιστωσών του μέϊν σετάπ μου.

Αυτή η μορφή του σετάπ, άνευ απροόπτου, σκοπεύω να με συντροφεύει για πολλά χρόνια - τουλάχιστον 15. Το όποιο μελλοντικό διαθέσιμο εισόδημα για το "χόμπυ μας" θα διατίθεται για αγορά δίσκων, ΨΔ και ΣΩΨΔ, παρακολούθηση συναυλιών κλπ. Με άλλες - άυλες - μορφές διάθεσης μουσικής μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθώ παρά μόνο αν κυκλοφορήσουν αποκλειστικά σε άυλη μορφή έργα καλλιτεχνών που να τα θέλω απαραιτήτως όπως έγινε όταν κυκλοφόρησε το Room Temperature του PH αποκλειστικά σε ΨΔ (πάντα βέβαια υποθέτω ότι θα μπορώ να τα μετατρέπω σε γουάβ και να τα εγγράφω σε ΨΔ - :D ).

Με τα παραπάνω δεδομένα σαφώς και με ενδιαφέρει η κατασκευαστική αξιοπιστία του όποιου τελικού αποκτήσω τελικά (γιαυτό και προσανατολίζομαι σε αγορά καινούριου μάλλον παρά μεταχειρισμένου).

Οπότε;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.972
Θέλεις την απλή ή τη φιλοσοφική βερσιόν; :D:p
Πες κάτι να γελάσουμε, απο εκείνα που λενε πως αν αγαπάς την μουσική δεν ενδιαφέρεσαι για τις προδιαγραφές κτλ. Και πως μετράει το συναίσθημα.

Και πως οσοι θέλουν να ακούν την μουσική όσο το δυνατόν πιο πιστά δεν την αγαπούν πραγματικά, αν την αγαπάς δεν σε νοιάζει, κι αν γίνεται την παραμορφώνεις κιόλας με σορόπια.

Η΄εκεινα που λενε πως αν αγαπας το σινεμά βλέπεις και απο ασπρόμαυρη 20 ιντσών, με πράσινα γυαλιά.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Πες κάτι να γελάσουμε, απο εκείνα που λενε πως αν αγαπάς την μουσική δεν ενδιαφέρεσαι για τις προδιαγραφές κτλ. Και πως μετράει το συναίσθημα.

Και πως οσοι θέλουν να ακούν την μουσική όσο το δυνατόν πιο πιστά δεν την αγαπούν πραγματικά, αν την αγαπάς δεν σε νοιάζει, κι αν γίνεται την παραμορφώνεις κιόλας με σορόπια.

Η΄εκεινα που λενε πως αν αγαπας το σινεμά βλέπεις και απο ασπρόμαυρη 20 ιντσών, με πράσινα γυαλιά.
Ρωτάς τον AKARδο!:lolsign:

A

AKARL

Guest

Και πως οσοι θέλουν να ακούν την μουσική όσο το δυνατόν πιο πιστά δεν την αγαπούν πραγματικά, αν την αγαπάς δεν σε νοιάζει,κι αν γίνεται την παραμορφώνεις κιόλας με σορόπια.

Η΄εκεινα που λενε πως αν αγαπας το σινεμά βλέπεις και απο ασπρομαυρη 20 ιντσών, με πράσινα γυαλιά.
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Σε πάω με χίλια ντόκτορα! :D:drinks::party:

Συνεπέστατος! :taunt:

Εννοείται ότι δε θα σου πω αφτά! :rofl:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29