Ηχεία μέχρι 15.000€

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Ελπίζω να βγει πάλι ο Bhutia
να με αποτρέψει, πριν κάνω καμιά
βλακεία με τα λεφτά του Τσίπρα και του Κούλη...:angel:

Αλλά και πως να τα προτείνεις αυτά στον άλλο;
Ξέρεις τι ηχεία χώρο μπάτζετ έχει;
...
Έχω αναφερθεί σε αυτά στο ΄΄Μόναχο κατόπιν εορτής΄΄...
Ντουντούκες ξεντουντούκες, δεν φωνάζουν καθόλου, άσε που το 15άρι στην πλάτη σου λιανίζει τα πλευρά.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κριθεί η ικανότητα του Forte III σε σύγχρονα ιδιώματα,θα ήταν η σύγκριση υπό τις αυτές συνθήκες με ομόσταυλα μοντέλα όπως το RF7III ή το Cornwall.Και να μην υφίσταται σύμπτωση του ΄΄τσακίσματος΄΄ με ρυθμό συντονισμού στις κατώτατες οκτάβες.

Και αυτό διότι ο 15ιντσος παθητικός ακτινοβολητής του Forte III οδηγείται εμμέσως από τον ίδιο κινητήρα που ενεργοποιεί το12 ιντσο μεγάφωνο και η πειστική δυναμική συμπεριφορά υπό αυτή τη συνθήκη υπαγορεύει να κόβεται η ωφέλιμη απόκριση του συμπλέγματος πάνω από την πρώτη οκτάβα.Η δε τάση αρκετών χρηστών να ανύψωναν το ηχείο ώστε ο κλάδος των υψηλών να ερχόταν στο ύψος των αυτιών επί του κατακόρυφου άξονα θα μεταβάλει περαιτέρω την τονική ισορροπία μεταξύ των ζωνών ευθύνης του εκάστοτε κλάδου...

Last edited:

A

AKARL

Guest
Όσο για το περιβόητο άσμα...ασμάτων του μορίου,ας γνωρίζουν οι τωρινοί αναγνώστες ότι δεν προέρχεται από τον Ear ή τον υποφαινόμενο,αλλά η επίκλησή του αποτείνει φόρο τιμής στη μνημειώδη φράση του μακαρίτη RDoherty/ZonePress,όταν εκείνος είχε αποκριθεί για το ποιόν της θρυλούμενης μουσικότητας.Τρανή απόδειξη της απλότητας με την οποία ο Λόγος κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει....;)
Μιλούσαμε τις προάλες για ψατλές με χαβάδες, ή άλλως, μόρια με άσματα και έκανα μια αναφορά στο φθόνο του πέους κατά Φρόϋντ. Η ανάλυση της έννοιας φθόνος-ζήλεια με παρέπεμψε σε κάτι "αρχαίο" που είχα διαβάσει εδώ στο αβσάϊτ σχετικά πρόσφατα.

Όπως έχω προαναφέρει, όταν βρίσκεται ελεύθερος (όχι απαραίτητα πειρατικός) χρόνος επιδίδομαι σε αρχαιολογική έρευνα του σάϊτ (πιστέψτε με κρύβονται διαμάντια εδώ μέσα). Η σκαπάνη μου έπεσε πάνω σε κάτι που θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον και συνδέεται με τη γενικότερη συζήτηση που γίνεται στο συγκεκριμένο θρέντ περί ηχείων, χαϊέντ, ψατλών και φθόνου αυτών.

Ιδού λόγια σοφά που τυγχάνει να συμπίπτουν με τις προσωπικές μου απόψεις (χωρίς αυτό να υπονοεί ότι ο υποφαινόμενος κατέχει ανάλογη σοφία):

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ ούτε μηχανήματα ούτε δισκοθήκες. Γνώσεις και άποψη για τη μουσική έχω ζηλέψει.
και

Ας συνεισφέρω λίγο lateral thinking: τις σοβαρότερες και ουσιαστικότερες γνώμες που έχω ακούσει για τη μουσική, τις έχω ακούσει από έναν φίλο μου που έχει ένα πλαστικό σύστημα Sony με ηχεία σε ράφια βιβλιοθήκης. Από hi-endaδες έχω ακούσει πολλά και σωστά για μπάσσα, πρίμα, δυναμικά και εικόνες, αλλά για την ουσία της μουσικής ποτέ τίποτα. Your mileage may have varied 8)
Τέτοια τροφή για σκέψη υπάρχει εν αφθονία στο σάϊτ.

I

iason

Guest
Οφείλεις να ψάξεις λίγο περισσότερο την ακρίβεια αυτού του αφορισμού αρχής γενομένης από τον Ear,ο οποίος λατρεύει τόσο πολύ τα Magnepan,ώστε να τα έχει μάλιστα μετατρέψει σε ενεργή μορφή με DSP.

Όση αυτοπεποίθηση και να προσφέρει η ικανοποίηση από το τωρινό παθητικό setup,μη σου διαφεύγει ότι εκείνο που ουσιαστικά σε προστατεύει ως ακροαματικόφιλο είναι η μετρημένη έλλειψη σοβαρών παραστρατημάτων ως προς την ακουστική συμπεριφορά του χώρου σου.:sneaky:
Και σε διαβεβαιώ πως αρκετοί δεν γελάνε καθόλου που ο gonis παραμένει ικανοποιημένος από τα Kii ώστε να μη θέλει ν¨απαλλαγεί από αυτά...:whistling:

Πρόκειται για τυπική περίπτωση...αγανάκτησης δεδομένων.Τρολάρισμα δεν έγκειται στις αποκρίσεις που γίνονται με τρόπο ανεξάρτητο από την ταυτότητα του δέκτη,αλλά στην έλλειψη έγκαιρης προειδοποίησης γι αυτό το δεδομένο...

Οφείλεις - ίσως λίγο περισσότερο από άλλους ως παγκόσμιος πρωταθλητής - να γνωρίζεις ότι στη ζωή μας χρησιμότεροι από διάφορους χειροκροτητές αποδεικνύονται οι...πυροκροτητές,όσοι δηλαδή δεν είναι διατεθειμένοι να μας χαρίζουν marron glace (ήτοι...ζαχαρωμένα κάστανα).Γινόμαστε ικανότεροι όχι από ό,τι μας ΄΄φτιάχνει΄΄ αλλά από εκείνο που μας ΄΄χαλάει΄΄.
Στην απίθανη περίπτωση που δεν θα συλλαμβάνεις το νόημα ενός τέτοιου επιχειρήματος,θα μπορούσες ν'αποταθείς σε προπονητές σου...:sneaky:
Και δεν πρόκειται ν'αναλυθεί εκτενέστερα,διότι το avs δεν αποτελεί οργανισμό όπου θα παραδίδονται μαθήματα ζωής,αλλά ούτε και κάποιο διεθνές ερευνητικό ινστιτούτο όπου ο συστηματικός χαβαλές θα μπορούσε ν'αποβεί αντιπαραγωγικός.Άσε δε που ακόμα και σε τέτοια κέντρα,κανείς δεν μένει αλώβητος.:D

Οι μεγάλοι σε διαστάσεις χώροι τείνουν να εμφανίζουν εκτενέστερη κατανομή θεμελιωδών και αρμονικών συνιστωσών από τους ρυθμούς συντονισμού στη ζώνη των στάσιμων κυμάτων.Η αντίληψη των τελευταίων μπορεί να υποβαθμίζεται περαιτέρω από την ύπαρξη επίπλωσης όπως γεμιστοί...καναπέδες με κατάλληλη ηχοαπορροφητική δράση.Η δε ασυμμετρία των τοιχωμάτων δεν εξαφανίζει τα στάσιμα κύματα,αλλά τα κάνει πιο άτακτα κατανεμημένα σε σχέση με τις διαστάσεις δεδομένου δωματίου.

Οι μετρήσεις του χώρου όμως θα δείξουν κατά πόσον υφίστανται στην εν λόγω ζώνη αποκλίσεις ικανές να επεμβαίνουν στις ακροαματικές εντυπώσεις,ιδίως αφού ηχεία όπως τα Martin Logan κροσάρουν τη μεμβράνη με την ηλεκτροδυναμική μονάδα χαμηλών στην αυτή ζώνη.Για τα τελευταία δε,θεωρώ ότι το πέρασμα από τους κώνους στη μεμβράνη θα καταστεί παντελώς απαρατήρητο μονάχα σε υλοποίηση με αμιγώς ενεργό κροσόβερ ελεγχόμενο από DSP.

Για τα μεν Triton Reference έναντι των τρίδρομων Adam o Zapantin τα έχει ήδη εξηγήσει στο ομόλογο νήμα.Κρίνεται άτοπον να σου προταθεί από τη μεριά μου οποιοδήποτε εκ των ML & TR με την προοπτική να σε ευχαριστεί χωρίς να ψάχνεσαι σε βάθος χρόνου.Τα δημοσιεύματά σου επίσης φανερώνουν ότι η συμβίωση με τα Adam δεν θα μακροημέρευε...

Δική μου γνώμη είναι να έκανες οικονομία ώστε ν'αποκτούσες JBL M2 με τα σχετικά KW ενίσχυσης σε στερεά κατάσταση.
Έχει ο ηχητικός μηχανικός και το πούρο ανά χείρας,ώστε να φτιάχνονται οι παραδοσιακοί υψιτελείς ακροαματικόφιλοι.
Ομιλώ και άλλες ξένες γλώσσες εκτός της Αγγλικής,Γαλλικής και Ιταλικής...Όσο για το περιβόητο άσμα...ασμάτων του μορίου,ας γνωρίζουν οι τωρινοί αναγνώστες ότι δεν προέρχεται από τον Ear ή τον υποφαινόμενο,αλλά η επίκλησή του αποτείνει φόρο τιμής στη μνημειώδη φράση του μακαρίτη RDoherty/ZonePress,όταν εκείνος είχε αποκριθεί για το ποιόν της θρυλούμενης μουσικότητας.Τρανή απόδειξη της απλότητας με την οποία ο Λόγος κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει....;)
:hi::hi::hi:

A

AKARL

Guest
Μια καλή ιδέα για τους αρχάριους, κι αυτούς γενικά με απορίες, είναι να μετρήσουν τις ψ@λές εμάς των παλιότερων, κι οποιουνού βγεί μακρύτερη, αυτηνής το χαβά να προτιμήσουν και εν συνεχεία αυτή να προτείνουν, καθότι ικανοποιημένοι και προσωπικώς εκ του μεγέθους.
Εμείς οι παλιότεροι, όταν θέλουμε να δείξουμε στο πλήθος ποιός είναι μικροτσούτσουνος, του θάβουμε το στέρεο, κι αυτός φυσικά κοκκινίζει από ντροπή, θέλει ν'ανοίξει η γη να τον καταπιεί, θυμώνει και γίνονται τέτοια.
Γιατί; Γιατί κανείς μετά δε θα ακολουθήσει της δικής του (μικρής) ψ@λής το χαβά. Μόνος του θα μείνει να την τραβάει μπας και μακρύνει.
Κι αυτή είναι η ιστορία των audiophile. Μη του θάψεις το στέρεο. Κλέψτον, πάρτου τη γκόμενα, ότι θες κάνε, όλα επιτρέπονται, μόνο μη του θίξεις το στέρεο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μήκος του μορίου του. (αλλά και με τα δημοκρατικά ήθη κι έθιμα των φορουμς, που όλοι δικαιούνται άποψης, όλοι έχουν κ@λοτρυπιδα κι έτσι..)
Έτσι λέγαν και στον Κόγια, αυτόν τον ηλεκτρολόγο που δεν είχε καλό στέρεο και τέτοια, κατάλαβες; Του έθιγαν το μόριο. Άμα έχεις μόρια μέσα στο κεφάλι σου, έτσι θίγεις τον Κόγια...
Κι αυτή είναι η ιστορία των audiophile φορουμς.
Ψ@λές παντού. :fuckyou:
Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν ήρθα δω να σου πω ότι η τσουτσού σου είναι μικρή. Ήρθα να σου πω ότι δεν έχεις τσουτσού
Διότι είναι ας πούμε μια παράμετρος στην τσουτσουνομέτρηση. Δηλαδή ρε παιδάκι μου, ναι, να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη, να το μετρήσουμε, αλλά μεγαλύτερη πότε; Όρθια ή πεσμένη; Χίαρ αϊ γουόντ γιού!
Νομίζω ότι είναι ώρα να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα με το μέγεθος μιά και καλή! ;)

Ας απευθυνθούμε στους ειδικούς:

Εντ οφ ντισκάσσιον! :vinsent:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Επειδή υπήρξε συσχέτιση του ντιμιφουτ με τα λεφτά που τζάμπα ξοδεύονται στο χόμπι:

Ο ντιμιφουτ ο ανόητος, έκανε τη βλακεία κι ασχολήθηκε με το χώρο, έχοντας μάλιστα κάτι ηχεία και κάτι στέρεα, εντελώς για το φεος.
Και αφού ίδρωσε, τον έστρωσε το χώρο.

Μετά, ότι βλακεία ηχείο και να πάρει, καλά θα παίζει.
Εδώ έφτασαν κι έπαιζαν καλά εκείνες οι αηδίες οι μπιενταμπλεγιου που είχε από τον παππού του..
:p:p:p

Και τώρα που άλλαξε ηχεία, τι νομίζεις ότι κέρδισε πέραν της στάθμης και του αναμενόμενα μεγαλύτερου δυναμικού εύρους; Κάνα υγρό μεσαίο ή λιγότερο κόκκο και γρέζι; :D:D:D Τρίχες. Αυτές, οι δίπλα στην τσουτσού, οι κατσαρες.:p

Λεφτά πετάς όταν παίρνεις ηχεία που δε μπορούν να παίξουν, γιατί δε τους επιτρέπει ο χώρος. Ή που δεν οδηγούνται κιόλας, από ακατάλληλα ενισχυτικά. Φυσικά, δικά σου είναι τα λεφτά, πέτα τα. Σιγά τον καημό τώρα.. ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε ο τελευταίος..

Άμα ο χώρος είναι νταξ, ότι και να βάλεις μέσα, νταξ θα είναι. Άμα δεν είναι νταξ ο χώρος, ασχολείσαι με τα ηχοχρώματα, το γρέζι, λουλούδια κι αρώματα, τυπικά σε καστανί. Μαγόν ντε, αυτό.

Και επιτέλους:
φόρο τιμής στη μνημειώδη φράση του μακαρίτη RDoherty/ZonePress,όταν εκείνος είχε αποκριθεί για το ποιόν της θρυλούμενης μουσικότητας.
Ο πρώτος διδάξας της έννοιας αυτής, ήταν ο ντοχερτης. Μας λείπει. :(

Ανατρέξτε στα γραπτά του. Είναι διαμάντια μέσα στην κοπριά μας.:drinks:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.007
Εδώ έφτασαν κι έπαιζαν καλά εκείνες οι αηδίες οι μπιενταμπλεγιου που είχε από τον παππού του..
Που θα μου πεις εμένα για τα μπιεντντάμπλεγιου του προπάππου μου ρε >:(

Δεν θα σε πετύχω στο cosmos με κάνα λουκάνικο;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.770
Αν αφαιρέσεις τα ηχεία, όλο το άλλο από καθαρά οπτική άποψη είναι ένα "μαύρο" χάλι. Αλλά περί ορέξεως...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Και επειδή το θέμα έχει από όλα...λίγο οφθαλμόλουτρο από χθεσινή ακρόαση...
Πολλά τα λεφτά Αρη:o
...
Δεν χρειάζεται ούτε να τα ζηλεύεις,ούτε να τα φθονείς...Άρη.

Πρόκειται περί γνωστής...φυσιογνωμίας,ακόμα και για όποιον ποτέ του δεν επεδίωξε να τις γνωρίσει,αφού ορισμένες επιλογές συσκευών είναι...΄΄φλύαρες΄΄.;)
Να είναι πάντα καλά στην υγεία του να τις χαίρεται...

Νομίζω ότι ο περί ου ο λόγος αξιότιμος Κύριος διέθετε κάποτε μέχρι και μεγάλα ATC στηριγμένα σε γρανιτένιες βάσεις ενσωματωμένες επί ξύλινου πατώματος...
Παρατηρείται τουλάχιστον ψευδοροφή εντός της οποίας υποθέτω ότι θα είναι εγκατεστημένες κάποιες συστοιχίες ακουστικής φροντίδας κατόπιν μετρητικής μελέτης...

Παρατηρείται επιπλέον ασυμμετρία στην ακουστική σύσταση των πλευρικών επιφανειών,ενώ δεν θα έπαιρνα όρκο ότι η κατασκευή τους θα έχει ενσωματώσει κάποια μορφή μπασοπαγίδων...

Το δε βινυλιακόν Goldmund άμα λειτουργεί εν είδει ΄΄τιμωρίας΄΄ στη γωνία όπου τα στάσιμα κύματα διακρίνονται από μέγιστο πλάτος ηχητικής πίεσης,φέρνει ΄΄κάπως΄΄.

Εάν όμως δεν προβήκατε σε δοκιμαστικές ακροάσεις τύπου Α-Β με και χωρίς τους αποστάτες των Odin2 για να διαπιστώσετε πόσο καλύτερα απέδιδε το σύνολο - έχει γίνει πλέον κομμάτι αστικής μυθολογίας,πολύ καλύτερα από αλλαγή συσκευών - με την εμπλοκή αυτών,τότε...δεν κάνατε τίποτα.:sneaky:
Ιδίως για τους άδειους τοίχους και το άδειο ταβάνι.
...
Δεν χρειάζεται ούτε να τα ζηλεύεις,ούτε να τα...λυπάσαι Ear.:D
Σχολιάστε ότι θέλετε αλλά δώστε προτεραιότητα στο οφθαλμόλουτρο;)
Δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία μου το συγκεκριμένο συστημα-χώρος,δεν ταίριαζε ποτέ,αλλά δεν σου δίνετε η δυνατότητα συχνά να βλέπεις-ακούς Goldmund ,Sonus Faber Aida...και τα ρέστα πατατάκια:)
Κι εκ του πρακτέου,ακόμα σπανιότερο να τα απολαμβάνεις υπό ενδεδειγμένες συνθήκες διαρρύθμισης...

Άμα ο υποφαινόμενος έδινε προτεραιότητα στο οφθαμόλουτρο,τότε θα απογοητευόταν αυτομάτως από τη διευθέτηση,το τελάρο αντί διαχυτή στο τοίχωμα όπισθεν των ηχείων και βεβαίως από τη λυχνιακή ΄΄ταξιαρχία΄΄ που συνοδεύει την Aida.Ορισμένα οφθαλμόλουτρα ασκούνται βλέπεις υπό...διαφορετικούς όρους.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Δεν χρειάζεται ούτε να τα ζηλεύεις,ούτε να τα φθονείς...Άρη
Ιδίως για τους άδειους τοίχους και το άδειο ταβάνι.

Ωραία τα οφθαλμολουτρα, μα αν δε συνοδεύονται από τους προβλεπόμενους χρόνους αντήχησης, μόνο για φωτογράφιση είναι.

Σα μια κουκλάρα τρανς με φωνή Ψαραντώνη, με πουλί και αιμορροΐδες. Άχρηστο εξάρτημα επί του έργου.. μόνο για στατική επίδειξη..

gonis

Luger
Reaction score
12.135
Δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία μου το συγκεκριμένο συστημα-χώρος,δεν ταίριαζε ποτέ,αλλά δεν σου δίνετε η δυνατότητα συχνά να βλέπεις-ακούς Goldmund ,Sonus Faber Aida...και τα ρέστα πατατάκια:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Σωστά.
Το πικάπ αυτό είναι όντως φοβερό εργαλείο.
Μιας άλλης εποχής, αλλά φοβερό.

Κρίμα που εμείς οι νέοι ασχολούμαστε μόνο με στριμινγκ υπηρεσίες ως πηγή..

Τα δε ηχεία, είναι πραγματικά αριστουργήματα, εκπληκτικών δυνατοτήτων. Η κατασκευή τους έχει τόση πολυπλοκότητα και μελέτη, που πραγματικά αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς να μάθει πως φτιάχτηκαν και γιατί, θα γίνει σοφότερος. Η διαχείριση ισχύος είναι εξίσου κορυφαία, καθώς δέχονται αδιαμαρτύρητα πάνω από 1 κιλοβάτ ισχύος, αποδίδοντας τελική στάθμη περίπου 33 ντεσιμπέλ πάνω από την ονομαστική τους ευαισθησία.

Να επαναλάβω το γνωστό σκεπτικό μου, ότι οι τελικοί ενισχυτές που θα κληθούν να οδηγήσουν αυτά τα αριστουργήματα, δεν πρέπει να είναι οριακής ισχύος, χωρίς κάποιο επαρκές χεντρουμ, για να μην τα αδικήσουν με δυναμική συμπίεση..

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Έβγαλα τα μάτια μου να δω τι ντακ έχει,
μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε μάτια
- cd player θέλω να πω.... ( εμένα δηλαδή :D )

Τεςπα... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ACA!!! :drinks:

Σα μια κουκλάρα τρανς .... :o:o:o:o :oops::oops::oops::oops:.. μόνο για στατική επίδειξη..
Να μερικές φορές γι' αυτό δε σε χωνεύω ρε...
Μερικοί πίνουμε πρωινό καφέ δυόμιση μμ. (με τη Μενεγάκη...)
Είναι ανάγκη να μας ανακατεύεις με τα αισχρά και
ζηλόφθονα ιατρικά ανέκδοτά σου;;;
Δε μπορείς να σκεφτείς κάτι με λουλουδάκια και
κορίτσια που κυνηγάνε πεταλουδίτσες πχ;;;
Μαγόν.
Μαγόν παπιγιόν.
Δε ζηλεύουμε ρε... o_O
Να ζηλεύεις μόνος σου. :D

Εντάξει ένα πιο μεσαίο "Kuzma" με παράλληλο βραχίονα
δε θα με χάλαγε...:drinks:

Και της μάνας μου, της άρεσε το χαλί!
Εγώ δε ξέρω...
:beach:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Ε, πες μας ρε gonis, μας έσκασες, πως παίζουν τα εργαλεία; Κανένα βίντεο τραβήξατε;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.873
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Socky