Ηχεία μέχρι 15.000€

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Το αφτό ισχύει και για τα human rights - δεν (θα έπρεπε) είναι αυτονόητα. Το τυχαίο γεγονός ότι κάποιος γεννήθηκε άνθρωπος και όχι, φερ' ειπείν, κοάλα δε θα έπρεπε να εξασφαλίζει ανώτερα δικαιώματα από τα κοάλα.
:errwhat: :o :confused: OMG!!! Τελικά, είμαστε φασίστες! Όχι "Άριστοι"... :cry:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Κανένας δεν ξέρει το πως ακούγεται ένα ηχείο, μόνο και μόνο από τις μετρήσεις των εταιριών.....
άλλο πράγμα (εκτός εάν εννοείς αυτό) είναι το πως θα το "φορτώσεις" σωστά..... και εκεί θα συμφωνήσω! ;)
Γεγονός...Όσοι μπορούν στα σοβαρά να προβλέψουν πώς θ'ακουστεί δεδομένο ηχείο από μετρητικά δεδομένα,το κάνουν μονάχα αφότου παρατηρήσουν κιόλας τη διαρρύθμιση του όλου συστήματος εντός δεδομένου χώρου ακρόασης...:D
Έβγαλα τα μάτια μου να δω τι ντακ έχει,
μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε μάτια
- cd player θέλω να πω.... ( εμένα δηλαδή :D )
Τεςπα... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ACA!!! :drinks:
Μη βιάζεσαι να εξαγάγεις συμπεράσματα.Ο αγαπητός μας κάτοχος των Aida μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιεί εκτός ικριώματος και κοινής θέας DAC και ακουστικά ανάλογου βεληνεκούς.Στη θέση του πάντως,αυτό θα είχα κάνει ελλείψει στησίματος αξιώσεων για τα εν λόγω ηχεία.
Όσο τους επιτρέπει ο χώρος.
Και η οδήγηση βέβαια.
Περί οδήγησης τώρα: (είμαι στις καλές μου)
Οι εκπληκτικοί πους-πουλ λαμπατοι της κατ, με νταμπινκ φακτορ λίγο πάνω από 100, και με 200 βατ στα 4 ωμ, είναι βέβαιο ότι καταφέρνουν να ξυπνήσουν αυτό το θηριώδες ηχείο, προσφέροντας καμιά 20-αρια ντεσιμπέλ πάνω από την ήδη υψηλή ευαισθησία των ηχείων, διόλου ευκαταφρόνητο τελικό αποτέλεσμα. Ιδίως για λάμπα, ε;

Για λάμπες, είναι διαμάντια. Το λέω για τις κακές γλώσσες...
Σημειώνεται με πλήρη μετριοπάθεια ότι από εδώ και πέρα σε ανάλογες περιπτώσεις,αδίκως θα επικαλείσαι καταστάσεις επαρκούς οδήγησης με Μόμπυ...ζόμπι και τα τοιαύτα .:sneaky:
Όχι τίποτε άλλο,αλλά κινδυνεύεις να πάρεις και αθώους όπως ο...DF στο λαιμό σου.;)
Αγαπητέ φίλε AKARL ... κάνε και λίγο έρωτα καμία φορά .
[DOUBLEPOST=1515965419][/DOUBLEPOST]Akins G Σευχαριστω για την πρόταση .
Τα συγκεκριμένα Ηχεια δεν τα έχω ακούσει αν και άνθρωποι που εμπιστεύομαι μου έχουν πει καλά λόγια .
Δεν μου κάθονται καλά στο αυτί τα ....pdf τους!
Άμα δεν σου κάθονται μη τα βασανίζεις,κάθε επαφή μαζί τους θα ισοδυναμεί με ακροαματικό...βιασμό.:laugh:
Αυτή είναι μια που πουλάει ....Ηχεια?
Όοοχι,πουλάει κυρίως...ησυχία (τάξιν και...υψιτελικήν ασφάλειαν).;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
αθώους
Δεν υπάρχει "αθώος" εδώ μέσα. :angel:

Το χιούμορ μας, έχει πολλά επίπεδα, άλλοι αναγνώστες φτάνουν μέχρι το πρώτο, άλλοι μέχρι το τέταρτο, άλλοι μέχρι το πεντηκοστό.
Οτιδήποτε μετά από το όποιο αυτό επίπεδο, δεν ερμηνεύεται ως χιούμορ, οπότε ή θίγεται κάποιος, ή κολακεύεται. :p

Δε φταίω γω. Είναι θέμα αντίληψης του χιούμορ. :angel:

Reaction score
61
Λοιπόν που λέτε παιδιά, σκέφτομαι να πάρω : (koya , costasear , bhutia k.l.p) ηχεία αξίας 20.000 ευρώ αλλά με προβληματίzomai αν θα πρέπει να είναι ενεργά (\τύπου Αδάμ ή Ατψ) ή να πάρω κανονικό ηχείο με ενισχυτικά classe d όπως τα υπολογίζω περίπου στα 2900 watt (σύμφωνα μα το φόρυμ) , βέβαια έχω προβλέψει κανά 10.000 ευρώ για τον χώρο μου , μπασοπαγίδες , διφουσορια κ.λ.π. , τι λέτε ποιόν να πάρω????

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
Φίλε
jiovani75
έχειs ωραίο χώρο !
-
kli.jpg

-
Πρέπει να έχειs Bryston αν είδα καλά .
( Ποιόs είναι ? Σου αρέσει ? Θά τον αλλάξειs και αυτόν ? )
Τί δέν σου άρεσε στα Jbl ti10k ?
Εγγλέζικα ηχεία είχεs κάποια στιγμή ? Spendor , Harbeth , κλπ.
Πάντωs πρέπει να είσαι άνθρωποs που του αρέσει τό ωραίο και το διαφορετικό .
Τί θέλω να πώ .
Θά ήθελεs να έχειs ενα ζευγάρι καλά ηχεία που δεν τα συναντάμε εύκολα στο κάθε σπίτι !
Κάτι τέτοιο άs πούμε ,
-
WH-Airedale-Heritage-05-I.jpg

Wharfedale Heritage £24,995.00

-
Ή και ακόμα να απολαμβάνειs αυτόν τον ήχο !
( Δέs σε τι χώρο παίζουν ) Από 1000e σύν έωs 2000e .
-
-
Αλλά θα σε παροτρύνω να πάs να ακούσειs καί αυτά εδώ γιατί αξίζουν τηs προσοχήs σου .
$3,600.00 Amazon , εδώ κοντά στά 4.000 .
-

-
Kαθώs καί ATC SCM - 40 , ή 50 , ή 100 .
-
Kαλέs επιλογέs
Φίλε
jiovani

-

P

PMC

Guest
Καλημέρα φίλε emmanouil 1964.
Τα Jbl ti10 k είναι ένα εξαιρετικό ηχείο που το οδηγούσα με τον bryston 4bsst.
Ο ήχος του είναι πολύ καθαρός με ακρίβεια και πολύ πλούσιο και ελεγχόμενο κατά άκρο.οι μεσαίες του δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που φαντάζεται ο πιο πολύς κόσμος ...είναι πολύ ζεστές και αληθοφανής .
είναι ένα υπέροχο ηχείο πραγματικά. Μπορεί δε να παίξει άνετα πολύ δυνατά .
Μου άρεσε ο ήχος του αλλά τα είχα παρέα για σχεδόν είκοσι χρόνια.
Φοβήθηκα ότι αν το καθυστερήσω κιαλλο ισως να μην μπορέσω να το πουλήσω ποτέ.
Έγιναν και τα οικονομικά μου λίγο καλύτερα και είπα να δω αν μπορούσα να φτιάξω κάτι καλύτερο .
Τον bryston τον έδωσα μαζί με τα Ηχεια.
Ο 4bsst όπως είναι γνωστό είναι ένα πολύ αξιόλογο και τίμιο μηχάνημα.
Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα Ηχεια ισως να ηθέλαν λίγο μεγαλύτερο ενισχυτή.(θα εξειγησω παρακάτω )
Τώρα έχω για τελικό τον bryston 14bsst2(2x700wzστα 8 μετρημένος στο εργοστάσιο )
Και για Ηχεια τα jblti2k που τα είχα για πίσω Ηχεια.τον ήχο που βγάζουν τώρα τα ti2 δεν τον είχα φανταστεί καν ότι μπορεί να αναπαραχθεί από τόσο μικρό ηχείο....πρεπει να το ακούσει κανείς για να το πιστέψει .....και συνεχώς θα αναρωτιέται που είναι κρυμμένο το sub....πραγματικά υπέροχο για μικρά σύνολα, φωνές ,και γενικά τα πάντα (για σένα είναι αυτό AKARL). Ένα θέμα υπάρχει φυσικά στις στάθμες και σε μουσική όπως μεγάλα συμφωνικά ,heavy metal κτλ.
Δεν ψάχνω κάτι σπάνιο η εξεζητημένο ...ψάχνω κάτι καλό και τίμιο ...
Ούτε τα εξωτικά υλικά με πείθουν αν δεν ακούσω διαφορα (και δεν ακούω εύκολα διαφορες).
Τα Ηχεια που μου προτείνεις νομίζω ότι δεν παίζουν καλύτερα από αυτά που είχα.(μπορεί να κάνω και λάθος )....θα τα σκεφτώ πάντως σίγουρα .

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον .
Θα στείλω και καλύτερη φωτογραφία του χώρου μου .

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.985
Λοιπόν που λέτε παιδιά, σκέφτομαι να πάρω : (koya , costasear , bhutia k.l.p) ηχεία αξίας 20.000 ευρώ αλλά με προβληματίzomai αν θα πρέπει να είναι ενεργά (\τύπου Αδάμ ή Ατψ) ή να πάρω κανονικό ηχείο με ενισχυτικά classe d όπως τα υπολογίζω περίπου στα 2900 watt (σύμφωνα μα το φόρυμ) , βέβαια έχω προβλέψει κανά 10.000 ευρώ για τον χώρο μου , μπασοπαγίδες , διφουσορια κ.λ.π. , τι λέτε ποιόν να πάρω????
Για χιούμορ μου μοιάζει, αλλά δεν βρίσκω το αστείο. Κάποιο κρυμμένο μήνυμα υψίστης βαρύτητας θα κρύβεται.

Θα το διαβάσω ξανά αργότερα μπας και το καταλάβω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Τον...AKARL για ν'απαθανατίσει και σένα ως ήρωα...διαστημικής όπερας (΄΄ Troll από το Υπερδιάστημα΄΄ κλπ)
(Ο de ήρωας θα ονομάζεται...Han Trollo) :roflmao:
Φίλε
...
Θά ήθελεs να έχειs ενα ζευγάρι καλά ηχεία που δεν τα συναντάμε εύκολα στο κάθε σπίτι !
Κάτι τέτοιο άs πούμε ,
-
View attachment 87833
Wharfedale Heritage £24,995.00
...
Αλλά θα σε παροτρύνω να πάs να ακούσειs καί αυτά εδώ γιατί αξίζουν τηs προσοχήs σου .

Kαθώs καί ATC SCM - 40 , ή 50 , ή 100 .
Όταν τα πρωτοαντίκρισα,νόμιζα ότι κάποιος διαδικτυακός...φαρσέρ είχε προσαρτήσει με photoshop κώνους από συμβατικά Wharfedale σε περίβλημα που έμοιαζε προερχόμενο από παραδοσιακές ντουλάπες Tannoy ...

Τα δε Klipsch Forte III θα έμοιαζαν πιο εφικτή επιλογή,με κύρια ένσταση ότι ο jio έχει προηγουμένως δηλώσει ότι δίνει έμφαση σe αναλυτική παρουσίαση των μουσικών δρώμενων.
Δεν είναι ν'απορεί κανείς γιατί οι χαμηλές των μικρότερων σου φαίνονται εντυπωσιακές για το μέγεθός τους...Η θέση ακρόασης πάει ΄΄πλάτη στον τοίχο΄΄ (περιοχή μέγιστης ακουστικής πίεσης για τον αντίστοιχο αξονικό ρυθμό συντονισμού) και σε συνδυασμό με την εικονιζόμενη απόσταση των ηχείων από το δικό τους όμορο τοίχωμα φαίνεται οι ευκολότερα αντιληπτές ακυρώσεις από τα όρια του δωματίου να προκύπτουν λίγο κάτω από τα 200 Hz και όχι στις κατώτερες χαμηλές.

Παρήγορο γεγονός - λόγω προφανούς ασυμμετρίας στη σύσταση των πλευρικών ορίων ως προς το προκύπτον ακροαματικό πεδίο - ότι οι συνιστώσες από πλευρικές ανακλάσεις ασκούν περιορισμένη επίδραση λόγω των μεγάλων αποστάσεων που θα έχουν να διανύσουν υπό την παρούσα διαρρύθμιση.

Με τέτοια διαρρύθμιση,τα JBL M2 Reference ή άλλα (μεγάλα) ηχεία με οπίσθιες οπές ανάκλασης χαμηλών δεν αναμένεται να κελαηδήσουν ευχάριστα....

Αλλά ούτε και τα Martin Logan θ'αναμενόταν να ξετυλίξουν απρόσκοπτα τις αρετές τους.Μην παραμυθιάζεσαι από όποιον πωλητή διπόλων θα ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να εισπραχθεί πλήρης απόδοση με ανάλογες διευθετήσεις ηχείων - θέσης ακρόασης.

Υπό την παρούσα διαρρύθμιση σε φαντάζομαι μονάχα με Kii...
Μην προτείνετε Κιι δεν φτάνουν για όλους :D
Έχουν κιόλας ακριβύνει απ'όταν τα προμηθεύτικες εσύ...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα Ηχεια ισως να ηθέλαν λίγο μεγαλύτερο ενισχυτή.(θα εξειγησω παρακάτω )
Δε το έχεις εξηγήσει ακόμα.
Όχι πως δεν συμφωνώ..

Πάντως, από ηχεία ευαίσθητα με τέτοιο δυναμικό εύρος και στάθμη, αν πας σε υποδεέστερα ως προς αυτήν την παράμετρο, όχι 20 χρόνια δε θα τα κρατήσεις, ούτε 2..

Λόγω χώρου, και οπισθίων ανακλάσεων, τα μικρά βαράνε. Πιο μεγάλα, σύγχρονα ηχεία, θα μπουμπουνάνε. Μια λύση είναι τα κιι, αλλά οι στάθμες δε ξέρω αν θα σου αρκούν.
[DOUBLEPOST=1516092401][/DOUBLEPOST]Χαχαχαχαχα, μαζί με τον μπουτχια τα γράφαμε! Συντονισμός εγκεφάλων!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
με προβληματίzomai αν θα πρέπει να είναι ενεργά (\τύπου Αδάμ ή Ατψ) ή να πάρω κανονικό ηχείο με ενισχυτικά classe d
Φυσικά ενεργά.
Τα πολλαπλά ενισχυτικά στάδια και η απουσία παθητικών φίλτρων μεταξύ μεγαφώνων και ενισχυτικων σταδίων, δε παλεύεται.
Η τάξη λειτουργίας των ενισχυτικων σταδίων είναι αδιάφορη. Η ισχύς, όχι, όπως και η ικανότητα οδήγησης διαφορετικών εμπεδησεων..

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.006
Πω πω, τι ωραιο τριγωνακι φτιαχνεται εκει μεσα με τα Grimm!!!
Και ποσο ευκολα μπαινει room treatment σε μπρος-πισω τοιχο και ταβανι!!
Καταπληκτικος ηχος μπορει να φτιαχτει και με σουπερ εμφανιση!
Μονο με 30Κ :o

Απ'την άλλη surround δεν...
...αλλα δε με νοιαζει εμενα αυτό :p

Reaction score
2.434
Ωραίο καθιστικό , έχει πολλά στοιχεία που μου το κάνει ευχάριστο να ζείς..

Ηχητικά τώρα παρά το ότι υπάρχουν πολλά θέματα (διάταξη κατά πλάτος – θέση ακρόασης κολλημένη πίσω , πλάγιες ασυμμετρίες - τηλεόραση - ανακλάσεις - έλλειψη ηχητικής φροντίδας ) έχω την διαίσθηση ότι σε χαμηλές/μεσαίες στάθμες πρέπει να δίνει σχετικά καλό αποτέλεσμα.

Προσωπικά δεν θα έβαζα μεγάλο ηχείο με ξεχωριστούς ενισχυτές σε ένα τόσο ευχάριστο σαλόνι . Ακόμη και αρχιτεκτονικά δεν θα ήθελα να επιβάλλεται το ηχοσύστημα στο χώρο.

Ούτε στάθμες 105-110 db υπάρχει περίπτωση να παίζουν και πολύ περισσότερο αποδεκτά , αλλά και οπτικά – λειτουργικά θα βάραινα το περιβάλλον .

Η λύση του όλα σε ένα (κάτι σαν Grimm ίσως όπως λέει και ο φίλος παραπάνω ) ή κάποια ενεργά με λιτό ΟΜΩΣ – ΩΡΑΙΟ design θα ήταν η επιλογή μου. (Είμαι κατηγορηματικά ΥΠΕΡ της ωραίας εμφάνισης του οτιδήποτε )

Τα συστήματα με μεγάλα ηχεία – ειδικά καλώδια – πολλές ξεχωριστές συσκευές κλπ προσωπικά τα ονομάζω συστήματα «παλαιού τύπου» . Όχι ότι δεν παίζουν καλά φυσικά .Και το δικό μου τέτοιο είναι.

Απλά το πήξιμο ενός ωραίου σαλονιού με ένα τέτοιου είδους setup μου φαίνεται πλέον old fashioned – πολύς μπελάς για το τίποτα.
Μου θυμίζει κάπως αυτά τα υπερυψωμένα τζιπ 4000 κυβικά με τεράστια λάστιχα – φαντάσου να έχεις ένα τέτοιο για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και πολύ πιθανόν την μία και μόνη φορά που θα πάς στις λάσπες σε προσπερνάει ένα απλό SUV 1400 κυβικά με ηλεκτρονικά βοηθήματα hi tec.

Επανέρχομαι στα ηχητικά - To θεωρώ μάλιστα και λάθος εφόσον δεν ακούς σε χώρο με στάθμες συνεχώς γύρω και πάνω από τα 100 db.

Όπως έχω ξαναγράψει κάθε πράγμα θέλει να το «διοικήσεις», να πάρεις τις αποφάσεις ΠΡΙΝ μπλέξεις.

Last edited:

P

PMC

Guest
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
Σε περίπτωση που έχωπιο πολύ χρόνο για μουσική τα μικρά Jbl έρχονται πιο μπροστά.
Θα ήθελα να πω και το εξής ... αν έχω κάποια ενίσχυση χαμηλών συχνοτήτων πολύ πιθανό να μου αρέσουν. Αν πάρω κάποιο ηχείο που να μην ακούγεται αυτή η «παραμόρφωση» ισως και να μην μου αρέσει . Πιστέψτε όμως ότι οι χαμηλές συχνότητες ακούγονται πολύ σωστές ,σφικτές ,ελεγχόμενες με σωστή έκταση και ένταση .( τουλάχιστον με τα ti10 )

P

PMC

Guest
Δε το έχεις εξηγήσει ακόμα.
Ήταν τεράστια η διαφορα στην ποιότητα του ήχου που εισέπραξα όταν έβαλα να παίξει ο 14bsst2 αντί του 4bsst με τα ti2.... δυστυχώς τα μεγάλα τα είχα δώσει .
Αυτό εξηγείται βέβαια από την πιο μεγάλη παροχή ρεύματος που έχει ο 14bsst2 έναντι του μικρότερου μοντέλου. Αν και πρέπει να υπάρχει και βελτίωση και στο ποιοτικό κομμάτι εκτός των παραπάνω ρευμάτων.

P

PMC

Guest
Γενικά έχω καταλάβει ότι ποτέ δεν πρέπει να πηγαίνεις by the book στην επιλογή ενησχυτη αλλά να έχεις όσο τον δυνατό πιο καλό μπορείς ...σίγουρα πιο δυνατό από της προδιαγραφές του κατασκευαστή του ηχείου.

Reaction score
281
Δεν ξερω και πολλα πραγματα απο ηχεια, να ρισκαρω να κανω μια προταση ?

Elac Air-X 409

Έχω ακουσει τα μικροτερα 407 τα οποια ομως ειναι πολυ μεγαλα σε ηχο.

Μιας και λετε για ενεργα εδω, σκαλιζοντας στο νετ για τα Adam S3 (V, H) καποιος ηχοληπτης (?) που τα πηρε και γραφει στο gearslutz, δηλωσε οτι ειναι ενθουσιασμενος.... Λεει επισης οτι θα έδινε ενα νεφρο για αυτα .

Last edited:
  • Like
Reactions: PMC

A

AKARL

Guest
:coffee:

Καλημέρα παιδγιά, καgλημέρα Τζιοβάgννι! :D

Είδα φως και μπήκα. :taunt:

Ωραία πράματα βλέπω και δεν κσέρω από που ν' αρχίσω ...:idk:

Καταρχήν ( :roflmao:) συγχαρητήρια για τη σαλοτραπεζαρία/θεραπευτήριο. Είναι bona fide υψιτελής! :hi:

Ωραίοι γίδινοι τόνοι στους τοίχους, τα πατώματα και τα έπιπλα. Πιστεύω, όμως, ότι θα του ταίργιαζε να κανελώσεις ένα-δγυό τοίχους και να προσθέσεις μερικές πινελιές μπλε της τουαλέτας εδώ κι' εκεί ως αισθητική "αναβάθμιση". ;)

Λατρεύω τη μαγόν-γκλασέ απόχρωση των κσύλινων επίπλων αλλά υποκλίνομαι στην κοραλοκοκκινοπορτοκαλί μπουχάρα. Μοιραράκη είναι βρε κιμπάρη; ;):thumbsup::boast:

Βλέπω ότι ο καναπές έχει μόνιμο βαθούλωμα από τις συνεδρίες και χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση.

Κατά τα άλλα είσαι σούπερ! Έχεις και τις γυαλιστερές κούπες στη στιβαρή κσύλινη σιντοθήκη, σου έφχομαι, ολόκαρδα, να κατακτήσεις και το χόλυ γκρέϊλ της ακροαματικοφιλίας! :party:

Πάμε τώρα στα του ήχου...:spiteful::spiteful::spiteful:

Αρχικά θα πρέπει να πω ότι προτιμώ το σετάπ σου όταν είχες τα μεγάλα ηχεία όπως φαίνεται στη φωτό που έβαλε το Μανωλιό παραπάνω (αλλά όχι για τους λόγους που νομίζεις).

Η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι τότε είχες καταχωνιασμένο το ΜΚΙΙ στην κάτω δεξιά γωνία του ράκ, οπότε ήταν αδύνατο να ακούς το σετάπ σου να αποδίδει τα βαρύτιμα βινύλια (με επίστρωση βηρυλλίου) που έχεις. Και μη νομίζεις ότι θα με ξεγελάσεις με το Κομιουνικέ που έχεις, για κσεκάρφωμα, βάλει φόρα παρτίδα προκειμένου να κρύπσεις τις δισκάρες της Νταϊάνα Κραλλ, της Ρεμπέκκα Πίτζεον, του Γιό-Γιό Μα(μαααααααα) και του Ντέϊβιντ Τσέσκυ (μισό ... πάω να κσεράσω).

Έχω και μια απορία: εκείνο το μισάνοιχτο μαραφέτι πάνω-πάνω στο ρακ τι κάνε; Στρώνει καυλώδια;

πραγματικά υπέροχο για μικρά σύνολα, φωνές ,και γενικά τα πάντα
Φιρί φιρί το πας να με τσαντίσεις, ε; :spiteful:

Ποια πάντα; Aπό Baroque έως Bar-rock, Hendrix και Καζαντζίδη (10.000 watt); Aida και Παπαλάμπραινα; Don Giovanni και Μπρουκλόγιαννη; Φρανκ Ζάππα και Britney Spears; Δε γίνεται σου λέω .... είναι αμοιβαία αποκλειόμενα. ;)
Δε μου λες, σύγχρονη Κρητική μουσική ακούς; :vinsent::vinsent::vinsent:

Ένα θέμα υπάρχει φυσικά στις στάθμες και σε μουσική όπως μεγάλα συμφωνικά ,heavy metal κτλ.
Ηeavy metal ... ακούς και τέτχοια, really? Και που να θελήσεις ν' ακούσεις EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN σε ρεαλιστικές στάθμες ..... μηχανουργείου. :o:o:o

Προσπαθώ, ειλικρινά, να καταλάβω αν γουστάρεις (έστω και λίγο) τη Μουσική ή αν είσαι καμένος υψιτελής ποζεράς. Το ότι έχεις ΜΚΙΙ και έναν σοϊκό δίσκο είναι κάπως παρήγορο αλλά δε φτάνει. ;)

Σου έχω, λοιπόν ένα κουίζ μουσικών γνώσεων για να σε τσεκάρω. Σήμερα το πρωί, ερχόμενος στη δουλεία, άκουσα έκσι τραγούδια από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Όλα είχαν θέμα τη Γυναίκα και όλα ήταν κσένα :rolleyes: (δηλ. μη ελληνικά - για όνομα πχιά). Θα σου πω τους τίτλους στα Ελληνικά θα μου τους πεις στα κσένα και θα μου απαντήσεις αυτά που θα σε ρωτάω:

1) Γυναίκα Πέρα απ’ την Ποταμιά. Ποιος το είπε; (Χιντ: έγχορδος Βασιλεύς της Θλίψης).
2) (Μπαρόβιες) Κονσοματρείς Γυναίκες. Ποιο συγκρότημα το είπε; (χιντ: εμπνεύστηκαν τον τίτλο τους από τραγούδι κάποιου που το παρατσούκλι του ήτο Θολά Νερά, ΚΑΙ αρέζουν στην Τούρτα).
3) Μπυροπίνουσα Γυναίκα. Ποιος το έγραψε; (Χιντ: το όνομά του παραπέμπει στην πόλη του θρυλικού Ηλιακού Στούντιο και στο ... αδυνάτισμα). Ποιος λευκός έγχορδος βασιλιάς της τελεκάστερ το διασκεύασε πολύ επιτυχημένα (αυτό άκουσα);
4) Γυναίκα. Ποιος καφετί έγχρωμος γκιράπας το είπε;
5) Ω Όμορφη Γυναίκα. Στη διασκευή, φευ, γνωστότερη της αυθεντικής εκτέλεσης, που πιθανώς να γνωρίζεις ποιος είναι ο "λιγομίλητος", αλλά απίστευτα μεστός και περιεκτικός στον ήχο του, Βασιλεύς της θλίψης και ποιος ο "φλύαρος" δεξιοτέχνης;
6) Άδικη Γυναίκα. Ποιος το έγραψε; Χιντ: μακαρίτης έγχρωμος έγχορδος που αρέζει στον Πατριάρχη.

ψάχνω κάτι καλό και τίμιο ...
Λοιπόν, αν, πραγματικά, ψάχνεις κάτι "καλό και τίμιο" η γνώμη μου είναι αφτό. Δεν είναι υψιτελές, δεν είναι σωστό, δεν είναι ενεργό, έχει παθητικό κροσόβερ και τα χίλια κακά της μοίρας του ΑΛΛΑ παίζει "καλά", κάνει μόλις δυο (2) αβουγουδού και θα σου περισσέψουν λ7 για ισόβιες συνδρομές στα σποτιφάϊ και τάϊνταλ που λένε οι ΕΑΡ και Ντίμι και για καμμιά χιλιαρέ δίσκοι που λέω εγώ. ;):):drinks:

Last edited by a moderator:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members