monitor audio gxc 350 πρόβλημα με μπάσο

Reaction score
7.852
Καλησπέρα

Δεν ξέρω αν είναι κατασκευαστικά τα όρια του ηχείου ή πρέπει να το ψάξω για επισκευή.
Το ηχείο του τίτλου το έχω πάνω σε έναν adcom μέσα στα όρια αντοχής του. τα specs λένε ότι δέχεται από 100 - 200w ο adcom είναι 150 στα 8ohm. στον avr τα έχω ορίσει σαν large. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το ηχείο αλλά σήμερα ακούγοντας σε υψηλές εντάσεις -5db το godzilla του 2014 στην αρχή την ώρα που σκάει η ατομική βόμβα άκουσα τους κώνους να πάλλονται κυρίως τον δεξί. ''τρρρρ'' από κανένα άλλο ηχείο front - surround - sub δεν το άκουσα πέρα από το κεντρικό. στον ενισχυτή παρατηρούσα ότι δεν άναψε το λαμπάκι της παραμόρφωσης. το ypao του yamaha που κάνει την προενίσχυση στα 62.5 hz το ρίχνει -3db και στα 125hz +2.5db.

Reaction score
7.852
Βάλτο small στα 100hz για να μην το πάρεις στο χέρι.
το θέμα είναι ότι βάζω πχ το bass i love you στο οποίο οι κώνοι πάλλονται πολύ πιο βίαια και με μεγαλύτερη διαδρομή και δεν ακούγεται το παραμικρό.

• Like
Reactions: PPG

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Εάν είναι τοποθετημένο όπως είχατε στις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει, πάνω σε έπιπλο, μπορεί να κουδουνίζει το έπιπλο και να ακούγεται αυτό το "τρρρ" όπως λέτε.

Θα πρέπει όμως, όπως σωστά ανέφερε ο Στάθης, να το βάλετε small και κόψιμο στα 100 για να μην πούμε στα 80.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
το θέμα είναι ότι βάζω πχ το bass i love you στο οποίο οι κώνοι πάλλονται πολύ πιο βίαια και με μεγαλύτερη διαδρομή και δεν ακούγεται το παραμικρό.
Στην ταινία το κεντρικό τρώει περισσότερο ζόρι.

Reaction score
7.852
Εάν είναι τοποθετημένο όπως είχατε στις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει, πάνω σε έπιπλο, μπορεί να κουδουνίζει το έπιπλο και να ακούγεται αυτό το "τρρρ" όπως λέτε.

Θα πρέπει όμως, όπως σωστά ανέφερε ο Στάθης, να το βάλετε small και κόψιμο στα 100 για να μην πούμε στα 80.
το έψαξα και έβαλα και μεγαλύτερα πιο μαλάκα ''πατάκια'' δεν το κάνει το έπιπλο και επιπλέον βάζω κομμάτια που βλέπω ότι ζορίζουν περισσότερο τους κώνους και δεν ακούγετε. ίσως να είναι θέμα του αρχείου. δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο thread που να εξηγεί την σωστή ρύθμιση των ηχείων σε home cinema. αν είναι ικανό ένα ηχείο να κατέβει χαμηλά είναι προτιμότερο να το ορίσουμε πάραυτα small. το κακό στο yamaha είναι ότι έχει μια ρύθμιση cross για όλα τα ηχεία.
[DOUBLEPOST=1516826154][/DOUBLEPOST]
το έψαξα και έβαλα και μεγαλύτερα πιο μαλάκα ''πατάκια'' δεν το κάνει το έπιπλο και επιπλέον βάζω κομμάτια που βλέπω ότι ζορίζουν περισσότερο τους κώνους και δεν ακούγετε. ίσως να είναι θέμα του αρχείου. δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο thread που να εξηγεί την σωστή ρύθμιση των ηχείων σε home cinema. αν είναι ικανό ένα ηχείο να κατέβει χαμηλά είναι προτιμότερο να το ορίσουμε πάραυτα small. το κακό στο yamaha είναι ότι έχει μια ρύθμιση cross για όλα τα ηχεία.
sub έχω svs pb2000 το οποίο στο συγκεκριμένο χώρο με καλύπτει και με το παραπάνω
[DOUBLEPOST=1516826261][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1516826154][/DOUBLEPOST]

sub έχω svs pb2000 το οποίο στο συγκεκριμένο χώρο με καλύπτει και με το παραπάνω
και στο yamaha to cross το έχω στα 80hz
[DOUBLEPOST=1516826480][/DOUBLEPOST]
Στην ταινία το κεντρικό τρώει περισσότερο ζόρι.
το γνωρίζω, πάντα μιλάω για το κεντρικό το πώς συμπεριφέρεται πχ στο συγκεκριμένο σημείο της ταινίας ή σε ένα απαιτητικό κομμάτι μουσικής σε χαμηλές συχνότητες.

Reaction score
7.852
Βάλτο small στα 100hz για να μην το πάρεις στο χέρι.
αν και στα specs μπορεί να κατέβει στα 40hz να το βάλω small? ξεκίνησα ένα καινούριο thread για το τι είναι πιο σωστό small - large γιατί όσο το ψάχνω βλέπω ότι υπάρχουν 2 σχολές πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. οι πιο έμπειροι και γνώστες τι θεωρούν πιο σωστό? αν και είναι νομίζω στο αυτί του καθενός καθώς πιστεύω ότι ακούω πιο πλούσιο γεμάτο αποτέλεσμα αν είναι η ρύθμιση large.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Στα χαρακτηριστικά του κεντρικού από εδώ https://www.audiovisualonline.co.uk/media/monitor-audio/gold-gx/pdf/gold-gx.brochure.pdf γράφει ευαισθησία 90db και εμπέδηση 8Ohm.
Σε αυτό https://www.soundandvision.com/content/test-report-monitor-audio-gold-gx-speaker-system-page-3 το τεστ, που δυστυχώς δοκιμάζουν το μικρότερο gxc150, 89db 8ohm, το βγάζουν στα 86.1db 3ohm min, 6 nominal.
Αντίστοιχα λοιπόν φάουλ θα έχει και στις μετρήσεις και το μεγαλύτερο gxc350. Συνεπώς, τα έχει φάει όχι μόνο τα 150 στα 8ohm του τελικού, αλλά 200φευγα αφού δεν είναι βέβαιως στα 8ohm το ηχείο.
Άρα λοιπόν, κοφτε το χαμηλότερα, όπως είπαμε 100 η και ακόμα 80Hz καθώς μπορεί όντως να το πάρετε στο χέρι το ηχείο.

Reaction score
7.852
Στα χαρακτηριστικά του κεντρικού από εδώ https://www.audiovisualonline.co.uk/media/monitor-audio/gold-gx/pdf/gold-gx.brochure.pdf γράφει ευαισθησία 90db και εμπέδηση 8Ohm.
Σε αυτό https://www.soundandvision.com/content/test-report-monitor-audio-gold-gx-speaker-system-page-3 το τεστ, που δυστυχώς δοκιμάζουν το μικρότερο gxc150, 89db 8ohm, το βγάζουν στα 86.1db 3ohm min, 6 nominal.
Αντίστοιχα λοιπόν φάουλ θα έχει και στις μετρήσεις και το μεγαλύτερο gxc350. Συνεπώς, τα έχει φάει όχι μόνο τα 150 στα 8ohm του τελικού, αλλά 200φευγα αφού δεν είναι βέβαιως στα 8ohm το ηχείο.
Άρα λοιπόν, κοφτε το χαμηλότερα, όπως είπαμε 100 η και ακόμα 80Hz καθώς μπορεί όντως να το πάρετε στο χέρι το ηχείο.
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και σε παρακαλώ ''μίλα - γράφε'' μου στον ενικό ακόμα στη μέση της τέταρτης δεκαετίας είμαι.. :):):) το πρόβλημα είναι ότι στο rx-a830 έχε μόνο επιλογή small - large και bass cross over. δεν μπορώ να ρυθμίσω ανά ηχείο.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Άρα όλα small και ξανάμανα την ίδια ταινία στο ίδιο σημείο

Reaction score
7.852
Συμφωνω με τον Ζαχαρια ολα εκτος sub στα 80.
δλδ να τα βάλω όλα small και το bass cross over στο thx standard 80hz? θα είναι καλύτερο για ταινίες αλλά για μουσική ούτε καν, το ξέρω το ξέρω δεν γίνεται να τα έχουμε όλα.
[DOUBLEPOST=1516834778][/DOUBLEPOST]
Άρα όλα small και ξανάμανα την ίδια ταινία στο ίδιο σημείο
ναι το δοκίμασα έτσι δεν ακούγετε τίποτα όλα άψογα. αλλά. αν βάλουμε στο δεύτερο hobbit τη σκηνή που μιλάει ο δράκος στη σπηλιά μου φαίνεται πολύ πιο ''φτωχή'' η φωνή του

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Στη μουσική μπορεί να έχει ρύθμιση να μπαίνει και το σαμπ και εκεί θα ακούγεται καλύτερα το σύνολο

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
αν και στα specs μπορεί να κατέβει στα 40hz να το βάλω small? ξεκίνησα ένα καινούριο thread για το τι είναι πιο σωστό small - large γιατί όσο το ψάχνω βλέπω ότι υπάρχουν 2 σχολές πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. οι πιο έμπειροι και γνώστες τι θεωρούν πιο σωστό? αν και είναι νομίζω στο αυτί του καθενός καθώς πιστεύω ότι ακούω πιο πλούσιο γεμάτο αποτέλεσμα αν είναι η ρύθμιση large.
Δεν υπάρχουν σχολές ούτε αυτιά, small και 80Hz. :p

Timaras

Reaction score
2.138
ναι το δοκίμασα έτσι δεν ακούγετε τίποτα όλα άψογα. αλλά. αν βάλουμε στο δεύτερο hobbit τη σκηνή που μιλάει ο δράκος στη σπηλιά μου φαίνεται πολύ πιο ''φτωχή'' η φωνή του
Το remote του Yamaha έχει ένα μαγικό κουμπάκι ονόματι "Enhancer".Κόψε 4-5db volume και πάτα το.

Yami Remote.JPG

Reaction score
7.852
Το remote του Yamaha έχει ένα μαγικό κουμπάκι ονόματι "Enhancer".Κόψε 4-5db volume και πάτα το.

View attachment 88409
Αυτό το έχω πάντα enable
[DOUBLEPOST=1516863046][/DOUBLEPOST]
Έτσι μπορεί και να χρειαστώ δεύτερο sub. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δίνετε τόση πολλή βαρύτητα στο sub και υπάρχουν και τόσα topic. Αυτό ιδικά με τα svs το παρακολουθώ ανελλιπώς. Πότε θα πουλήσετε παιδιά κάνα subaki? Λέω να πάω σε δεύτερο pb2000 αντί για καποιο μεγαλύτερο.

Reaction score
7.852
Να σε ρωτήσω αυτό που έκανε το κεντρικό υπάρχει περίπτωση να έπαθε ζημιά. Δεν ακούω κάτι, ακούγετε άψογα. αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε εκεί και όταν του βάζω πιο ''δύσκολα'' κομμάτια ανταποκρίνεται μια χαρά.

Timaras

Reaction score
2.138
αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε εκεί και όταν του βάζω πιο ''δύσκολα'' κομμάτια ανταποκρίνεται μια χαρά.
Μήπως το bass i love you δεν είναι πιο δύσκολο από μια εκρηκτική σκηνή ταινίας?
Το λέω αυτό γιατί αυτό που αντιλαμβανόμαστε πολλοί ως μπάσο δεν περιέχει πολύ χαμηλές συχνότητες αλλά πέριξ των 50hz.Μια έκρηξη σε ταινία μπορεί να περιέχει ακόμα και συχνότητες κάτω των 20hz.

Γιατί το κάνεις αυτό?
Δοκιμάζεις αν θα πάθει ζημιά?

Πάντως εκτιμώ ότι τα πουσάρεις πολύ στα όριά τους τα ηχεία σου.
Και large και enhancer και -5db πιστεύω ότι δεν είναι και πολύ ασφαλείς συνθήκες για αυτά!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Να σε ρωτήσω αυτό που έκανε το κεντρικό υπάρχει περίπτωση να έπαθε ζημιά.
Δεν έπαθε ζημιά, τερμάτισε ο κώνος προσωρινά. Aυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει κανένα σχεδόν ηχείο να παίζει large.

Ποιά είναι η διαφορά των μικρών απ' τα μεγάλα ηχεία; Τα μεγάλα woofers, αφού στις μεσαίες και τις υψηλές συχνότητες μικρά και μεγάλα ηχεία είναι ίδια. ;)
Γι' αυτό στα home cinemas δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα τα δαπέδου, πρώτον γιατί σχεδόν κανένα δεν είναι αληθινό full range 20-20.000Hz, και δεύτερον γιατί αν δώσεις τα ίδια χρήματα σ' ένα καλύτερο sub το σύστημα θα λειτουργεί πιό σωστά κοντά στην αναφορά των 105dB ηχείων - 115dB sub.

Reaction score
7.852
Μήπως το bass i love you δεν είναι πιο δύσκολο από μια εκρηκτική σκηνή ταινίας?
Το λέω αυτό γιατί αυτό που αντιλαμβανόμαστε πολλοί ως μπάσο δεν περιέχει πολύ χαμηλές συχνότητες αλλά πέριξ των 50hz.Μια έκρηξη σε ταινία μπορεί να περιέχει ακόμα και συχνότητες κάτω των 20hz.

Γιατί το κάνεις αυτό?
Δοκιμάζεις αν θα πάθει ζημιά?

Πάντως εκτιμώ ότι τα πουσάρεις πολύ στα όριά τους τα ηχεία σου.
Και large και enhancer και -5db πιστεύω ότι δεν είναι και πολύ ασφαλείς συνθήκες για αυτά!
Δεν ξέρω αν θέλεις να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο τραγούδι αν το έχεις ακούσει? Βλέπεις το ηχείο να πάλλεται χωρίς να ακούς κάτι πραγματικά είναι test ''αντοχής''. Το -5 νομίζω είναι σχετικό ανάλογα με την ένταση του εκάστοτε τραγουδιού - ταινίας. γενικά σε ταινία μου αρέσει να φτάνω στα όρια. αλλά γενικά τα παρακολουθώ ώστε να μη τα ξεπερνάω. και στον τελικό σε καμία περίπτωση δεν φτάνω σε σημείο να ανάβουν τα λαμπάκια παραμόρφωσης. Και νομίζω ότι το τρίξιμο είναι θέμα ταχύτητας και όχι διαδρομής
[DOUBLEPOST=1516868730][/DOUBLEPOST]
Δεν έπαθε ζημιά, τερμάτισε ο κώνος προσωρινά. Aυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει κανένα σχεδόν ηχείο να παίζει large.

Ποιά είναι η διαφορά των μικρών απ' τα μεγάλα ηχεία; Τα μεγάλα woofers, αφού στις μεσαίες και τις υψηλές συχνότητες μικρά και μεγάλα ηχεία είναι ίδια. ;)
Γι' αυτό στα home cinemas δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα τα δαπέδου, πρώτον γιατί σχεδόν κανένα δεν είναι αληθινό full range, και δεύτερον γιατί αν δώσεις τα ίδια χρήματα σ' ένα καλύτερο sub το σύστημα θα λειτουργεί πιό σωστά κοντά στην αναφορά των 105dB ηχείων - 115dB sub.
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα πω. αλλά τουλάχιστον οπτικά νομίζω ότι το τρίξιμο είναι θέμα ταχύτητας και όχι διαδρομής στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.873
Members
38.253
Νεότερο μέλος