monitor audio gxc 350 πρόβλημα με μπάσο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Βάλτο small στα 100hz για να μην το πάρεις στο χέρι.
Αυτά.

Το ηχειακι σου, έχει δγιό εξιμισάρια, και προδιαγράφεται από 40 κύκλους, δηλαδη κει δεν παίζει, είναι τουλάχιστον στα -3 ντιμπι.

Αν του δώσεις αποκοπή στους 60, τότε στους 30 θα έχει πέσει μόνο 6 ντιμπι, και σε ριαλ στάθμη για τυραννόσαυρο ρεξ θα βγει ο κώνος να έρθει να σε συναντήσει στον καναπέ που κάθεσαι.

Βάλτο στους 100, και δώσε γκάζια άφοβα. Μέχρι 50 θα παίζει.

Reaction score
7.852
Αυτά.

Το ηχειακι σου, έχει δγιό εξιμισάρια, και προδιαγράφεται από 40 κύκλους, δηλαδη κει δεν παίζει, είναι τουλάχιστον στα -3 ντιμπι.

Αν του δώσεις αποκοπή στους 60, τότε στους 30 θα έχει πέσει μόνο 6 ντιμπι, και σε ριαλ στάθμη για τυραννόσαυρο ρεξ θα βγει ο κώνος να έρθει να σε συναντήσει στον καναπέ που κάθεσαι.

Βάλτο στους 100, και δώσε γκάζια άφοβα. Μέχρι 50 θα παίζει.
:(:(:( Για σκέψου ότι από το Crystal audio με το ένα εξαμισαρι ή το klipsh με τα 2 5αρια, κεντρικά των 300-400 euro πήγα στο Θηρίο για μένα 20κιλο των 1400 euro και είναι ''ηχειάκι'' :(:(:(

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.059
Έχω ένα κεντρικό σε αγγελία με 3 οχτάιντσα που θα άντεχε στους 60..

(Θέλει όμως ατ λιστ καμιά 500-αρια βατ από πίσω για να πει το ποίημα)

Last edited:

Reaction score
270
Αχ φιλε μου νασο δεν ακους, μηπως πρεπει να παρεις κανα επαγγελματικο να ηρεμησεις! Εχεις κροσαρει πολυ χαμηλα το κεντρικο, για διαλογους ειναι δεν ειναι σαμπ, και στην επομενη αναβαθμιση που θα κανεις διωξε τον πολυκαναλο και παρε προ av ας ειναι και παλιοτερος εκει θα δεις τη διαφορα.

Reaction score
7.852
Αχ φιλε μου νασο δεν ακους, μηπως πρεπει να παρεις κανα επαγγελματικο να ηρεμησεις! Εχεις κροσαρει πολυ χαμηλα το κεντρικο, για διαλογους ειναι δεν ειναι σαμπ, και στην επομενη αναβαθμιση που θα κανεις διωξε τον πολυκαναλο και παρε προ av ας ειναι και παλιοτερος εκει θα δεις τη διαφορα.
Νίκο τα έχω βάλει όλα για πούλημα. λογικά θα πάω σε marantz σε συνδυασμό με τον adcom για να προσθέσουμε και κάνα ηχείο στο ταβάνι. Μαθαίνω ακόμη. αλλά ο yamaha γιατί δεν τα βγάζει small? Για πές αν ξέρεις. ορίζοντάς τα small τη αλλάζει στην ουσία. γιατί δεν είναι μόνο ότι ενεργοποιείτε η αποκοπή. ΠΧ από τι στιγμή που βάζω πχ αποκοπή στα 40 hz γιατί ένα τραγούδι που έχει έντονα χαμηλά γύρο στα 60hz και κουνάει καλά τα woofer όταν είναι large, σε small δεν νιώθουν τίποτα?

Reaction score
122
Βρε εχεις μπερδεψη την βούρτσα με την ταβανοβουρτσα εσυ προσπαθείς να βγαλεις ακρη ενα αρχείο 5.1 σε home cinema σεταρισμα τι σχεση εχει η ακροαση στερεο... Το τι δεν κανει ο γιαμι ειναι θεμα του μοντέλου όπως ο δικός μου δεν βγαζει στο sw χερτς.. Βάζεις mp 3 -flac αλλο στερεο βαλτο σε 7 κανάλι η 9 να σου παιζει τα ηχεια η κατέβασε μια συναυλία blray να δεις... Ειναι 2
Νίκο τα έχω βάλει όλα για πούλημα. λογικά θα πάω σε marantz σε συνδυασμό με τον adcom για να προσθέσουμε και κάνα ηχείο στο ταβάνι. Μαθαίνω ακόμη. αλλά ο yamaha γιατί δεν τα βγάζει small? Για πές αν ξέρεις. ορίζοντάς τα small τη αλλάζει στην ουσία. γιατί δεν είναι μόνο ότι ενεργοποιείτε η αποκοπή. ΠΧ από τι στιγμή που βάζω πχ αποκοπή στα 40 hz γιατί ένα τραγούδι που έχει έντονα χαμηλά γύρο στα 60hz και κουνάει καλά τα woofer όταν είναι large, σε small δεν νιώθουν τίποτα?
:headbang::headbang::headbang::headbang::drinks:

Reaction score
7.852
Βρε εχεις μπερδεψη την βούρτσα με την ταβανοβουρτσα εσυ προσπαθείς να βγαλεις ακρη ενα αρχείο 5.1 σε home cinema σεταρισμα τι σχεση εχει η ακροαση στερεο... Το τι δεν κανει ο γιαμι ειναι θεμα του μοντέλου όπως ο δικός μου δεν βγαζει στο sw χερτς.. Βάζεις mp 3 -flac αλλο στερεο βαλτο σε 7 κανάλι η 9 να σου παιζει τα ηχεια η κατέβασε μια συναυλία blray να δεις... Ειναι
:headbang::headbang::headbang::headbang::drinks:
βρε διάβαζε πρώτα πριν πεταχτείς. προσπαθώ να μάθω κάποια πράγματα όχι απλά να επαναλαμβάνω ότι μου λένε. κάνω κάποια ρύθμιση αλλάζω ένα setup θέλω να ξέρω γιατί το κάνω. το πρωί στα έλεγα. αν μου πει κάποιος κρέμασε τα ανάποδα μπροστά πρέπει να το κάνω...... ??? το πάν στον ήχο νομίζω είναι προσωπικό θέμα. σε κάποιους αρέσουν οι ψηλές σε άλλους χαμηλές. άλλοι θέλουν ξερό μπάσω εμένα αρέσει το βαθύ στα όρια του να μπουμάρει....

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Δεν ξέρω αν θέλεις να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο τραγούδι αν το έχεις ακούσει? Βλέπεις το ηχείο να πάλλεται χωρίς να ακούς κάτι πραγματικά είναι test ''αντοχής''.
Αυτό το bassotronics, κουνάει όλα τα γουφεράκια,
είτε είναι 18'' είτε είναι 4'', το ίδιο μα το ίδιο ακριβώς ...
Το τι ακούμε εμείς βέβαια, εξαρτάται από το μέγεθος ! :)
Στο 18ιντσο κάτι ακούγεται, στο 4ιντσο και στα 6άιντσα, δεν πα να κουνιούνται... Αν ακούσεις κάτι, θα είναι καμιά 30ριά db πιο κάτω...
Ένα φτηνό αξιοπρεπές ακουστικάκι έχει καλύτερο μπάσο από το 90% των ηχείων σ' αυτό το κομμάτι...
Αυτό γιατί, ηχεία που να έχουν φλατ απόκριση σε εντάσεις >105 db, δεν τα φτιάχνουνε - πουλάνε τζάμπα.
Μέχρι 70hz και πολλά λέμε... Φλατ, έτσι...

το κεντρικο, για διαλογους ειναι δεν ειναι σαμπ
Δεν είναι για διαλόγους φίλε Νίκο.
Αυτό ίσχυε επί dolby prologic...
To 60% του μέσου action soundtrack, πάει στο κεντρικό.
Τα Front L,R παίζουν τα μπροστινά εφέ κίνησης (panning).
Γι αυτό και λέμε, ότι θέλουμε 5, 7, 13 :p , ίδια ηχεία τουλάχιστον...
Η 4 τέτοια και ένα κεντρικό καλύτερο τουλάχιστον,
όχι χειρότερο, ίσα για να βγάλουμε την υποχρέωση... 8-)

Και φυσικά, ένα σαμπ, που να μπορεί να παίξει άνετα,
10 db πιο δυνατά απ' τα υπόλοιπα 5 ηχεία...
:drinks:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
αλλά ο yamaha γιατί δεν τα βγάζει small?
Οι ενισχυτές AV, κατά τη μέτρηση με το μικρόφωνο ελέγχουν τις συχνότητες που μπορεί να αναπαράγει κάθε ηχείο σε μέση ένταση.
Αν όμως ο κατασκευαστής του ενισχυτή ελπίζει οτι δεν θα παίξουμε κοντά στο reference (επειδή ο μέσος θεατής/ακροατής ακούει στα 70-80dB peak) ή το ηχείο είναι κοντά σε τοίχο-ράφι και μπουμάρει, είναι εύκολο και πολύ συνηθισμένο να μετρήσουν λανθασμένα τις χαμηλές με αποτέλεσμα τη δεύτερη συνηθέστερη ερώτηση στο hobby μας: -Γιατί μου τα βγάζει large;
Η συνηθέστερη είναι: -Αφού είναι ηχειάρα με 6,5 woofer(s) γιατί να τη βάλω small; :D

Για απάντηση σ' αυτές τις ερωτήσεις έχω παραθέσει πολλές φορές link στο blog post του Κυριακάκη (Audyssey) όπου εξηγεί γιατί πάντα small, αλλά βαριέμαι να το ψάξω. Πάρε νέα links:

https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/articles/212343883-Help-on-Audyssey-Set-up

Chris Kyriakakis February 24, 2012 16:47

1. Speakers should always be set to Small if you have a subwoofer. It doesn't matter if you are listening to music or movies. But Audyssey is not responsible for making this choice. The AVR is doing it based on the roll off found. It looks like in your case the roll off is near 40 Hz so that's what Marantz uses as the decision point to set speakers to Large. I highly recommend setting them to Small.
https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/articles/212347523-Bass-Management-and-LFE-NOT-the-same-thing-

Chris Kyriakakis November 03, 2009 00:50

If you have a subwoofer in your system, you should always use bass management in the AVR. Unfortunately this is not always the default setting and several manufacturers still insist on setting speakers to “Large” or “Full Range”. Doing so will prevent bass from being redirected to your subwoofer from the satellite channels. Audyssey recommends to manually change all speakers to “Small” (i.e. set a crossover frequency for each speaker in the manual settings menu) thus enabling proper bass management.

Το ίδιο ισχύει για κάθε εταιρεία και κάθε σύστημα μέτρησης. Η μέτρηση δεν πρέπει να γίνεται με το μικρόφωνο σε μαξιλάρια, ούτε πολύ κοντά σε καναπέδες και πολυθρόνες. Αν τα βγάλει large, τα αλλάζουμε σε small και ελέγχουμε την ένταση του καναλιού subwoofer που συνήθως με large είναι χαμηλή.
Για ακρίβεια σ' αυτές τις δουλειές χρειάζεται τουλάχιστον ντεσιμπελόμετρο (όχι app κινητού που είναι αξιοπρεπές μόνο για μέτρηση έντασης ηχείων αφού δεν μετρά σωστά χαμηλές συχνότητες), ή UMIK1 και REW. Αν βαριόμαστε όπως εγώ, παίρνουμε έναν Καστρουνή.
Αν δεν θέλουμε καμία απ' αυτές τις λύσεις, ρυθμίζουμε το κανάλι sub με το αυτί. :o Η αξιοπρεπής ισορροπία ηχείων-sub (+-2dB) δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αν γνωρίζουμε πώς ακούγονται σωστά συγκεκριμένα τμήματα ταινιών ή μουσικής. Φροντίζουμε επίσης να μην ξεπεράσουμε τα όρια του sub! :D

Η χρυσή τομή crossover σε ιδανικές συνθήκες είναι τα 80Hz, αλλά ο καθένας πράττει όπως πιστεύει.

Αν και έχω Yamaha, δεν χρησιμοποιώ YPAO (κάναμε manual eq) και δεν θυμάμαι αν μπορείς να παρακάμψεις την επιλογή large-small σε επαναμέτρηση όπως σε άλλα αυτόματα συστήματα ισοστάθμισης.

Κι άλλο link: http://www.audioholics.com/subwoofer-setup/bass-management-basics-2013-settings-made-simple

Reaction score
7.852
Οι ενισχυτές AV, κατά τη μέτρηση με το μικρόφωνο ελέγχουν τις συχνότητες που μπορεί να αναπαράγει κάθε ηχείο σε μέση ένταση.
Αν όμως ο κατασκευαστής του ενισχυτή ελπίζει οτι δεν θα παίξουμε κοντά στο reference (επειδή ο μέσος θεατής/ακροατής ακούει στα 70-80dB peak) ή το ηχείο είναι κοντά σε τοίχο-ράφι και μπουμάρει, είναι εύκολο και πολύ συνηθισμένο να μετρήσουν λανθασμένα τις χαμηλές με αποτέλεσμα τη δεύτερη συνηθέστερη ερώτηση στο hobby μας: -Γιατί μου τα βγάζει large;
Η συνηθέστερη είναι: -Αφού είναι ηχειάρα με 6,5 woofer(s) γιατί να τη βάλω small; :D

Για απάντηση σ' αυτές τις ερωτήσεις έχω παραθέσει πολλές φορές link στο blog post του Κυριακάκη (Audyssey) όπου εξηγεί γιατί πάντα small, αλλά βαριέμαι να το ψάξω. Πάρε νέα links:

https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/articles/212343883-Help-on-Audyssey-Set-up

https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/articles/212347523-Bass-Management-and-LFE-NOT-the-same-thing-

Το ίδιο ισχύει για κάθε εταιρεία και κάθε σύστημα μέτρησης. Η μέτρηση δεν πρέπει να γίνεται με το μικρόφωνο σε μαξιλάρια, ούτε πολύ κοντά σε καναπέδες και πολυθρόνες. Αν τα βγάλει large, τα αλλάζουμε σε small και ελέγχουμε την ένταση του καναλιού subwoofer που συνήθως με large είναι χαμηλή.
Για ακρίβεια σ' αυτές τις δουλειές χρειάζεται τουλάχιστον ντεσιμπελόμετρο (όχι app κινητού που είναι αξιοπρεπές μόνο για μέτρηση έντασης ηχείων αφού δεν μετρά σωστά χαμηλές συχνότητες), ή UMIK1 και REW. Αν βαριόμαστε όπως εγώ, παίρνουμε έναν Καστρουνή.
Αν δεν θέλουμε καμία απ' αυτές τις λύσεις, ρυθμίζουμε το κανάλι sub με το αυτί. :o Η αξιοπρεπής ισορροπία ηχείων-sub (+-2dB) δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αν γνωρίζουμε πώς ακούγονται σωστά συγκεκριμένα τμήματα ταινιών ή μουσικής. Φροντίζουμε επίσης να μην ξεπεράσουμε τα όρια του sub! :D

Η χρυσή τομή crossover σε ιδανικές συνθήκες είναι τα 80Hz, αλλά ο καθένας πράττει όπως πιστεύει.

Αν και έχω Yamaha, δεν χρησιμοποιώ YPAO (κάναμε manual eq) και δεν θυμάμαι αν μπορείς να παρακάμψεις την επιλογή large-small σε επαναμέτρηση όπως σε άλλα αυτόματα συστήματα ισοστάθμισης.

Κι άλλο link: http://www.audioholics.com/subwoofer-setup/bass-management-basics-2013-settings-made-simple
Ευχαριστώ πραγματικά ήταν πολύ κατατοπιστικά. Τα άλλαξα όλα σε small και cross στα 60. δυστυχώς ο δικός μου av έχει μόνο μία συνολική ρύθμιση και σύμφωνα με αυτά που διάβασα τα πίσω klipsch στο 7.1 θα υποφέρουν λίγο θα ήταν καλύτερα στα 80 με 90 μιας και είναι τα μόνα που στα specs έχουν απόκριση πάνω από 60hz, αλλά στα υπόλοιπα ηχεία μου ακούγετε πιο σωστό το 60. και όλα τουλάχιστον στα specs κατεβαίνουν μέχρι 40 και οι κολώνες πάντα σύμφωνα με το κατασκευαστή στα 33. σε μεγάλη ένταση η αλήθεια είναι ότι μου ακούγεται πιο σωστό και σαν να ξεχωρίζει καλύτερα το κάθε κανάλι. σε χαμηλή ένταση και σε μουσική πρέπει να το συνηθίσω ή να πάρω δεύτερο sub γιατί μου αρέσουν πολύ οι χαμηλές σε σημείο που μάλλον οι περισσότεροι θα λέγατε ότι είναι κουραστικό. υπάρχει κάποιος av που να μπορεί να κρατήσει 2 διαφορετικές ρυθμίσεις? στο yamaha το μόνο που μπορώ να κάνω είναι το pure direct για να μη παίξει το sub σε μουσική.

Reaction score
7.852
ο yamaha για το 0.1 κανάλι δεν έχει κάποια ρύθμιση στο equalizer. από τι στιγμή δλδ που τα ηχεία είναι small kai οι συχνότητες πάνε στο sub αν αλλάξω τα επίπεδα του equilizer των front σημαίνει ότι θα αλλάξουν στο sub. πχ αν δώσω +db στα 60 hz θα γίνει πιο βαθύ?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Δεν γράφει το manual, αλλά μου φαίνεται περίεργο να μην έχει ανεξάρτητη ρύθμιση crossover ανα ζεύγος.

Reaction score
7.852
Αυτές είναι οι ρυθμίσεις. Για κροσαρισμα έχει μόνο αυτό το πεδίο που λέει bass cross over με επιλογές από 200 μέχρι 40

20180127_184307.jpg
20180127_184320.jpg
20180127_184350.jpg
20180127_184410.jpg

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
ο yamaha για το 0.1 κανάλι δεν έχει κάποια ρύθμιση στο equalizer.
Αμάν! :( Άρχισε να παίζεις με την τοποθέτηση γιατί χωρίς eq δε γίνεται σωστή δουλειά.

Μα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες και στο manual; >:(

πχ αν δώσω +db στα 60 hz θα γίνει πιο βαθύ?
Δυνατότερο συνολικά.

Reaction score
7.852
Αμάν! :( Άρχισε να παίζεις με την τοποθέτηση γιατί χωρίς eq δε γίνεται σωστή δουλειά.

Μα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες και στο manual; >:(

Δυνατότερο συνολικά.
Παιδιά ένα marantz 7011-7012 κάποιος. Με βλέπω να πηγαίνω σύντομα προς τα εκεί.
[DOUBLEPOST=1517072331][/DOUBLEPOST]τον γλυκοκοιτάζω.

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_marantz-sr-7011-black-1191411.html

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.873
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Socky