Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

Reaction score
15.467
ίσως ξέρει ο Όλντυ ή κάποιος άλλος Καστρινός. Γροικάτε κοπέλια;
Το καλυτερο ειναι αν εχεις καποιο δικο σου ανθρωπο με επιχείρηση να το παρει μεσω αυτης και να το παραγγειλεις μεσω thomann για να γλυτωσεις το φπα
Εκουσαμε σε !
λοιπον, ηντα επιχειρηση πρεπει να 'ναι αυτη ? να 'χει να καμει με τον ηχο-εικονα ? να παμε στου αποστολη να του το ζητησουμε ... να 'ναι σουπερμαρκετ ? καφετερια-μπαρ ? να το πουμε του μητσοτακη (bestradio) που 'ναι καλος αθρωπος ? να το πουμε του μιχαλη-σκυλι απου 'ναι κι αυτος μουσικοφιλος-ψιλικατζιδικο κανει ?
παρακαλω εξειδικευστε ...
εεενδιαφερομαι κι εγω (σε ονειρικο επειπεδο)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Στην πράξη, κι ας δούμε αξιόλογα μηχανήματα οικιακής χρήσης, αν πάρεις ένα μεγάλο μπιενταμπλεγιου, πχ το 801, και το αρχίσεις τέρμα τα γκάζια με έναν Νέμο ή κλασέ ωμέγα στην τσίτα, στα κόκκινα, με Μόμπι και τρανς για ένα 8-ωρο, ξέρεις καλά ότι θα τα κάψεις όλα, στάχτη και μπουρμπερη. Μια αντίστοιχη δοκιμασία με JBL και κράουν, είναι η καθημερινότητά τους και δε θα ιδρώσει η μασχάλη κανενός. Οπότε, βγάζεις κάποια συμπεράσματα...[/QUOTE]

Να μην σε στενοχωρήσω Κωστάκη μου, αλλά ο θκός μας ο Jargon είχε κάτι b&w 800d ξέρεις αυτά με τα 2 10ιντσα και δύο ΝΕΜΟ μονομπλόκια. Λοιπόν τα 2 ΝΕΜΟ ίδρωναν να τα ταρακουνήσουν. Να τα φτάσουν στα όριά τους δεν μπόρεσαν ποτέ. Κλιπαραν για πλάκα. Τα δε ωμέγα τα κλασσέ , αυτά είναι που κλίπαραν επίσης πριν τής ώρας τους.
Αυτά για να μην νομίζεις ότι τα προαναφερθέντα ενισχυτικά είναι πανάκεια.
Αντιθέτως όταν ο Jargon δοκίμασε κάτι KRELLια τα 800d τα είδαν κωλυόμενα. Εφαγαν κάτι φάπες που τερμάτισαν οι κώνοι από τα 10ιντσα και χτύπαγαν παλαμάκια. Δεν είμαι φαν της κρελλ , αλλά το σωτό να λέγεται.
Κλασσέ και νεμο ήταν πάντα αναιμικοί.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Τον επαγγελματία δεν τον νοιάζει το damping factor τόσο πολύ μιας και δεν είναι χαηεντας.

Εδώ άλλοι ενισχυτές έχουν damping factor 36

A

AKARL

Guest
Καλά ρε!
Επαγγελματικό ενισχυτή πηγές και αγόρασες;
Μια πλάκα κάναμε και την πήρες στα σοβαρά;
Ωιμέεεεεεεεε, Χαρούλη μου .... τώρα μου το λες ... ΑΚΑΡΔεεεεεεεεε; :cry:

Με πιάσανε κόώτσο Χαρούληηηηηηηηη....

Από τη μιά ο Μπούτχιας με τα ακαταλαβίστικά του, από την άλλη ο Αφτχιάς με τα επαγγελματικά του και τέλος, το κερασάκι στην .... εχμ ... τούρτα, ένας άσχιετος μηχανικός τση Χάρμας που μου 'ποκρίθηκε στο μαντάτο που τση 'πεψα:

"While I am not specifically familiar with that preamp, I did look up the spec sheet. It outputs a 1.4v line level signal so it should work perfect with the XLS1502.
As far as the speaker combination it seems your Wharfdale Diamond 250 is a 6 ohm nominal impedance speaker with 200W recommended power handling. At 6 ohms the XLS 1502 should output over 400w continuous so you will have plenty of headroom. It seems like a great match to me.
I hope this helps you make an informed decision. Thanks for your consideration."

Ήντα να κάμω Χαρούλη μουουουουουουου; Ελύγισααααααα.....:cry:

CROWN-XL1502
γιαντα αυτος δεν εχει εκεινα τα εξτριμ νουμερα σε dumbing factor που εχουμε δει σε αλλους class d ? και ειναι θεμα αυτο ?
Damping Factor > 200
Κουμπάρε Όλντυ, όλη η σειρά XLS Drivecore2 τση Κράουν έχει το ίδγιο dumpling factor: >200.

Ήντα λες, δε θα μπορούνε να κουνήσουνε τέσσερα οχταράκια αλύπητα; ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
ένας άσχιετος μηχανικός τση Χάρμας
Αυτοί δεν ξέρουν από "καλό" ήχο. Άκου κει χεντρουμ... Που τα πουλάει αυτά βρε;
Μπορείς να τους πεις κι άσχετους. Δικαίως.
Καλά τον είπες λοιπόν.
Άντε γιατί έχουμε γίνει όλοι ίσοι κι όμοιοι...

ΥΓ: το κάτωθεν σκεπτικό "ματσαρίσματος":

" it seems your Wharfdale Diamond 250 is a 6 ohm nominal impedance speaker with 200W recommended power handling. At 6 ohms the XLS 1502 should output over 400w continuous so you will have plenty of headroom. It seems like a great match to me."

Σου θυμίζει τίποτα; :p:D

Απορώ με ένα πράγμα όμως... Σιγά μη τα άκουσε να παίζουν πακέτο αυτά τα δυό, πως εκφέρει άποψη;:lol:

Last edited:

Reaction score
4.704
Στην πράξη, κι ας δούμε αξιόλογα μηχανήματα οικιακής χρήσης, αν πάρεις ένα μεγάλο μπιενταμπλεγιου, πχ το 801, και το αρχίσεις τέρμα τα γκάζια με έναν Νέμο ή κλασέ ωμέγα στην τσίτα, στα κόκκινα, με Μόμπι και τρανς για ένα 8-ωρο, ξέρεις καλά ότι θα τα κάψεις όλα, στάχτη και μπουρμπερη. Μια αντίστοιχη δοκιμασία με JBL και κράουν, είναι η καθημερινότητά τους και δε θα ιδρώσει η μασχάλη κανενός. Οπότε, βγάζεις κάποια συμπεράσματα...

Μένει να ανακαλύψουμε ποιος ακροαται σπίτι του οκτώ συνεχόμενες ώρες σε στάθμες club...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Θενκς για την αφορμή:

Μένει να ανακαλύψουμε ποιος ακροαται σπίτι του οκτώ συνεχόμενες ώρες σε στάθμες club...
Μπα, αυτό δεν είναι θέμα, η απάντηση είναι κανείς.

Το θέμα είναι η δυνατότητα, και τα όσα αυτή συνεπάγεται, είτε κατασκευαστικά, είτε ως τμήμα των προδιαγραφών της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Δηλαδή:

Αυτό που μένει να ανακαλύψουμε, είναι ποιος δε φοβάται να έρθω σπίτι του με ο,τι μουσικές θέλω και να το τερματίσω, να γουστάρω για λίγο, για 5-10'.. άλλωστε, στα κλάμπ δε πας μόνο για 5-10', και σαφώς το γουστάρεις, ε;

Αν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, μένει ο κάθε ιδιοκτήτης ενός ηχοσυστήματος υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, που (ως προβλέπεται) μπορεί να αναπαράγει σε ρεαλιστικές στάθμες, να ανακαλύψει και να αποκαλύψει στον εαυτό του αν δε φοβάται να τερματίσει το στέρεο με "όχι οντιοφιλ" μουσικές, για γούστα, άφοβα, σε ρεαλιστικές στάθμες αναπαραγωγής, ως προβλέπεται.

Έστω, να αγγίξει στιγμιαία κι ασυμπίεστα τα 130+ ντεσιμπέλ κορυφής μιας μπότας, όπως αυτή παίζει στην πραγματικότητα, στο λάιβ γεγονός.

Το οποίο, απλά σημαίνει στην καλύτερη (~30 ντεσιμπέλ θόρυβο περιβάλλοντος) ότι έχει διαθέσιμα στην πράξη ~100 ντεσιμπέλ χρήσιμου δυναμικού εύρους, ικανά ίσα ίσα για τις προδιαγραφές του ρεντ μπουκ οντιο..

Τα άνωθεν, δεν είναι "ψιλά γράμματα", δυστυχώς. Είναι η ουσία. Τα καβλώδια και τα γρεζια είναι τα ψιλά γράμματα...

Δυστυχώς, στο χώρο του Hi end audio, που οι περισσότεροι από εμάς περάσαμε πολλά χρόνια της ενασχόλησής μας με το χόμπι, αυτές οι βασικές αρχές της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής έγιναν ψιλά γράμματα..

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συσκευές της κατηγορίας hi end audio που να μπορούν να το αναπαράγουν σωστά αυτό το δυναμικό εύρος, ίσα ίσα, μια χαρά υπάρχουν, απλώς είναι ελάχιστες και πανάκριβες..

Ένας εύκολος και πονηρός τρόπος να τις εντοπίσεις, είναι κοιτώντας απλώς το ..max SPL. ;)

Κι άμα σε πείσω να κοιτάς το max SPL, μετά υποχρεωτικώς θα κοιτάς την οδήγηση, το χεντρουμ, και θα επιλέξεις ενισχυτή να ματσαρεις το ηχείο σου όπως λέει αυτός ο άσχιετος της χαρμαν (κι αυτός ο γραφικός ear με τα γ@μομάγκνεπαν που έχει μαλλιασει η γλώσσα του), κι όχι με ακροάσεις ή με καλά λαμπατα βατ της τάξης Α και λοιπές κοτσάνες..:p

Reaction score
24
Πολύ διαφωτιστικό thread.
Η βασική μου απορία: εφόσον ο ενισχυτής "χωλαίνει" από τις RCA εισόδους, αν χρησιμοποιηθεί ένα καλώδιο RCA->XLR για να γίνει η σύνδεση μέσω των balanced εισόδων, θα πάρω όλη την ονομαστική ισχύ (π.χ. 270W από τον Hattor ή 400W από τον Nord);
Η μήπως εθελοτυφλώ;

Reaction score
304
Όταν, με το καλό, έχω το εργαλείο στα χέργια μου δεσμεύομαι να ποστάρω αναλυτική δοκιμή που θα ζήλευε ακόμα και ο .... Σταματάκος! :taunt:
Με το καλό να σου έρθει.
Θα ήθελα να αναφερθείς στο πόσο θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες του μηχανήματος, κατά τη λειτουργία σε χαμηλές στάθμες, όταν πχ θες να αράξεις μεταμεσονύχτια με κάνα jack και να ακούς χαμηλά tom waits με τους υπόλοιπους του σπιτιού να κοιμούνται.:beach:

Reaction score
4.704
Κώστα διαβάζω τα post σου με προσοχή.
Σίγουρα έχω να ωφεληθω και εγώ από αυτά αν εξαιρέσω τις υπερβολές.
Δεν υπάρχει όμως μια μέθοδος- συστημα που να τακτοποιει τα πάντα για πάντα
Ειδικά αν λάβεις υποψη και τη μεγάλη διαφοροποίηση των ηχογραφήσεων.

Το χόμπυ κρύβει εκπλήξεις...

Last edited:

A

AKARL

Guest
Με το καλό να σου έρθει.
Θα ήθελα να αναφερθείς στο πόσο θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες του μηχανήματος, κατά τη λειτουργία σε χαμηλές στάθμες, όταν πχ θες να αράξεις μεταμεσονύχτια με κάνα jack και να ακούς χαμηλά tom waits με τους υπόλοιπους του σπιτιού να κοιμούνται.:beach:
Η δέσμευσή μου για αναλυτική δοκιμή ισχύει στο έπακρο. ;)

Εξαιρετικό το παράδειγμά σου .... μου αρέσει πολύ! :drinks:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος