Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Reaction score
30.453
Αποφάσισα να κόψω να ακούω μ@λ@κίες με φλώρους και βιολιά.
Το γύρισα στο αντρικό, ποτέ δεν είναι αργά.

Αυτό θα παίζει γ@μάτ@ από χιλιογρατζουνισμένο βινύλιο στις ηχειάρες που σου έστειλα!:p

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.739
στις ηχειάρες που σου έστειλα!:p
Μόνο από αυτά θα ακούω από εδώ και πέρα.
Τι νόημα έχουν άλλωστε τα υπόλοιπα;
Όλα είναι Χίμαιρες

Πολύ γρέζι και μικροσκοπικό κόκκο είχε ο γιατρός, χάλι μεγάλο

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.739
Να πω δυο λόγια στα σοβαρά τώρα, όχι ότι πριν έκανα πλάκα :gotcha:

Κατά αρχήν προσωπικά είμαι πολύ μπλαζέ τυπάκι. Δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα, θεωρώ ότι το χόμπυ μας είναι σαν να κυνηγάει ο σκύλος την ουρά του. Δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου σε έκθεση. Αν γινότανε φέτος στην Θεσσαλονίκη θα πήγαινα κατευθείαν στην σύναξη για το φαγητό και τον χαβαλέ, βαριέμαι τις ακροάσεις. Αν σου αρέσει η μουσική απλός την ακούς και αν την λατρεύεις μάθε ένα όργανο αντί να πετάς λεφτά σε ηχεία και καλώδια.

Αντίθετα θα ήμουν ευτυχής να πληρώσω στο περιθώριο μιας έκθεσης για ενα σεμινάριο ακουστικής, ηχοληψίας, κατασκευής ηχείων, ενισχυτών κ.ο.κ. Να μάθω πέντε πράγματα, να τα εφαρμόσω στον χώρο μου, άσχετα αν είναι σαλόνι ή υπόγα, άσχετα αν μπορώ να διαθέσω 10 ή 1.000€. Μπαίνεις στον σωστό δρόμο, κάνεις αυτά που σου επιτρέπουν ο χώρος και τα οικονομικά σου και μετά ακούς την μουσική σου. Δεν έχω καμία καψούρα με τους πυκνωτές και τα πηνία. Κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για την ακρόασή σου και ξεμπερδεύεις.

Χθες βρήκαμε την αφορμή με τον Δημήτρη να γνωριστούμε από κοντά. Τα υπόλοιπα πλάκα είχαν αλλά δεν ήταν το σημαντικό. Στα του χόμπυ μας τώρα ...

Το καινούργιο σαμ(π)άκι του γιατρού δεν το συνδέσαμε, μόνο το ξεπακετάραμε από το βρώμικο και τρισάθλιο κουτί που το έβαλε ο Zizik :roflmao::roflmao::roflmao:
Ακούσαμε με το παλιό του.

Στην αρχή έβαλε ταινίες, κομμάτια από εντυπωσιακές σκηνές.
Θέλει και άλλο μπάσο λέει !! Άντε βγάλε άκρη. Κουνιόταν ο καναπές. Πλάκα είχε, έπαιζε δυνατά αλλά φαινόταν ότι το σύστηματάκι δεν ζοριζόταν με τίποτα. Από τα λίγα λεπτά που άκουσα κατάλαβα τα εξής:
Εσείς του Home cinema βάλτε τα λεφτά σας στο κεντρικό. Πολλά όμως, να ψωνίσετε από το πάνω ράφι.
Την άλλη χρονιά στα σαμπ. Βάλτε οσο πιο μεγάλα και πολλά χωράνε στο χώρο σας. Εκεί είναι όλη η πλάκα.
Μου άρεσε πολύ αλλά δεν είναι η τρέλα μου.

Μετά ακούσαμε πολυκάναλοι μίξη από κλασική μουσική.
Περνάει κανά 10λεπτο...
Γυρίζω στον γιατρό...
Με κατέστρεψες, έπαθα κατάθλιψη, δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό. Αντί να με παρηγορήσει μου έριξε ενα σατανικό γέλιο. Η διαφορά είναι σαν να πας από κακογραμμένη βιντεοκασέτα σε μπλου ρέι. Καμία σχέση με αυτό που νόμιζα. Αν ακούσεις δεν ξαναγυρνάς στο στέρεο. Είναι σαν να φτιάχνουν μια μαγική σφαίρα ήχου και εσύ να κάθεσαι στο κέντρο της. Είναι άλλο επίπεδο, από την ασπρόμαυρη στο έγχρωμο, πως να το περιγράψεις;

Ακούσαμε και σε στέρεο.
Ωραία τα Χρυσά αυτιά, και γκάζια έχουν και πολύ χαμηλά κατεβαίνουν. Για τα λεφτά τους είναι περίπτωση. Ορμάτε άφοβα. Τα ακούσαμε σε χώρο περιποιημένο οπότε και db σηκώνουν άνετα και οι μεσαίες τους ήταν άριστες, το τουήτερ ούτε που κατάλαβα κάποια δήθεν ενόχληση επειδή είναι ρίμπον.

Για να καταλάβετε τι ψώνιο είμαι αν ακούγαμε μόνο σε στέρεο, θα έλεγα μπράβο στον γιατρό για τον κόπο του και τον τρόπο που ξόδεψε τα χρήματά του, αλλά δεν θα έχανα τον ύπνο μου. Δεν θα πολυέσκαγα. Έτσι και αλλιώς και σε θέματα χώρου και σε μπάτζετ είναι σε κατηγορία που δεν την βλέπω ούτε με το κιάλι. Την υγειά του να έχει να χαίρεται την οικογένειά του, σιγά τώρα ποιος τα παίρνει σοβαρά τα παλιοστέρεα. Άντε να πεις ότι παίζει 20% ή 100% ή 10 φορές καλύτερα από αυτό που έχω. Ε και; Ο καθένας κοιτάει να κάνει το καλύτερο που μπορεί με αυτά που έχει. Αν κάποιος έχει τα ψυχολογικά του, δε φταίνε ούτε τα ηχεία, ούτε τα οικονομικά του περί ήχου.

Αλλά το όλο σετ απ με το πολυκάναλο.
Εντάξει έπαθα πλάκα, μου τρέχουν τα σάλια.
Κατάθλιψη κανονικά.
Δεν θέλω να ακούσω στέρεο.
Έφαγα σφαλιάρα, σαν να παιδευόμουν τόσο καιρό με το λάθος χόμπι.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.856
Μετά ακούσαμε πολυκάναλη μίξη από κλασική μουσική.

Με κατέστρεψες, έπαθα κατάθλιψη, δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό. Αντί να με παρηγορήσει μου έριξε ενα σατανικό γέλιο. Η διαφορά είναι σαν να πας από κακογραμμένη βιντεοκασέτα σε μπλου ρέι. Καμία σχέση με αυτό που νόμιζα. Αν ακούσεις δεν ξαναγυρνάς στο στέρεο. Είναι σαν να φτιάχνουν μια μαγική σφαίρα ήχου και εσύ να κάθεσαι στο κέντρο της. Είναι άλλο επίπεδο, από την ασπρόμαυρη στο έγχρωμο, πως να το περιγράψεις;

....

Κατάθλιψη κανονικά.
Περάσαμε καλά με τον Σπύρο χτες...έλειπε και η γυναίκα και γκαζώσαμε αρκετά :D
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Με γειά το εςβιες Σπύρο :drinks:. Κάποια μέρα θα σου φανεί και εσένα μικρό, ελπίζω όχι σύντομα.

Για τα πολυκάναλο τα έχω πει (και όχι μόνο εγώ) αρκετές φορές, προχτές για παράδειγμα στον Γιάννη αλλά μου είπε πως δεν άρεσε στην Φατμέ.
Κάτι τέτοια μου έλεγε και ο Μ περσι.

Δεν καταλαβαίνω. Εχουν κάνει Α-Β το ίδιο αρχείο πολυκάναλα και stereo ή πρόκειται περί δογματισμού; Είναι κάτι άλλο που δεν έχουν κάνει σωστά; ο @melina , o @Kostas Kefalas , πως το έχουν αντιληφθεί τόσο ξεκάθαρα;

Η διαφορά είναι χαώδης.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.856
Να πω και κάτι για το Epik.

Γνωρίζετε όσοι παρακολουθείτε τον χαβαλέ του φόρουμ πως εδώ και κάποια χρόνια το Epik έπαιζε με εξωτερικό ενισχυτή (ισχυρό) αλλά χωρίς dsp -από ό,τι κατάλαβα.
Μήπως είχε κανένα minidsp πάνω του;

Αν όχι, και περιμένατε απο συστήματα auto eq ,δεν είναι δυνατόν να έπαιξε σωστά, θα είσασταν αγανακτισμένοι λόγω πλήρους ανεπάρκειας. Λογικό, αφου μετρούσε έτσι:

Epik no.jpg

Δηλαδή τίποτα χρήσιμο κάτω απο τα 50Hz.

Με τις δυνατότητες που δίνει ένα σοβαρό dsp πήγε εδώ

Epik.jpg

Δεν ξέρω ακόμα αν είμαι ευχαριστημένος, δεν άκουσα αρκετά. Επειδή είναι πίσω απο τον καναπέ (δεν χωράει μπροστά) με ενοχλεί στην μουσική να με κλωτσάν στον κwlo και μου την σπάει λίγο. Στις ταινίες είναι ΟΚ, μάλλον.

Ισως να πρέπει να πάρω sub που να χωράει μπροστά.

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.739
Η μουσική ήταν πάντα δικάναλη και έτσι νομίζω θα συνεχίσει.
Σκέψου το μέγαρο . Μία ορχήστρα μπροστά σου . Τι δουλειά έχουν τα περιφεριακά? καμία. Τι να σου δώσουν? την πληροφορία του περιβάλοντος χώρου? χέστηκε η φατμέ στο γενί τζαμί.
Η μουσική πάντα από μπροστά έρχεται. Είναι η φύση της τέτοια.
Αν είχα την Φατμέ παρέα θα της ζητούσα ώμο να κλάψω.

Αν βάλεις κάποιον χαεντά να ακούσει, που έχει ξοδέψει χιλιάδες ευρώ σε καλώδια και λαμπάτους με αυθεντικά βατ, την άλλη μέρα θα κρεμιόταν με τα καλώδια αφού θα είχε φάει πρώτα τις λάμπες.

Αποκλείεται να μην κατάλαβες την διαφορά, κάτι δεν έγινε σωστά.
Υπόψιν ότι μιλάμε για πολυκάναλοι ηχογράφηση.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.739
Να πω και κάτι για το Epik.

Γνωρίζετε όσοι παρακολουθείτε τον χαβαλέ του φόρουμ πως εδώ και κάποια χρόνια το Epik έπαιζε με εξωτερικό ενισχυτή (ισχυρό) αλλά χωρίς dsp -από ό,τι κατάλαβα.

Αν όχι, και περιμένατε απο συστήματα auto eq ,δεν είναι δυνατόν να έπαιξε σωστά, θα είσασταν αγανακτισμένοι λόγω πλήρους ανεπάρκειας. Λογικό, αφου μετρούσε έτσι:

View attachment 88954

Δηλαδή τίποτα χρήσιμο κάτω απο τα 50Hz.

Με τις δυνατότητες που δίνει ένα σοβαρό dsp πήγε εδώ

View attachment 88955

Δεν ξέρω ακόμα αν είμαι ευχαριστημένος, δεν άκουσα αρκετά. Επειδή είναι πίσω απο τον καναπέ (δεν χωράει μπροστά) με ενοχλεί στην μουσική να με κλωτσάν στον κwlo και μου την σπάει λίγο. Στις ταινίες είναι ΟΚ, μάλλον.

Ισως να πρέπει να πάρω sub που να χωράει μπροστά.
Λες για αυτό να καίγανε ενισχυτές;
Ζπρώχναν από τα χαμηλά και στις μεγάλες εντάσεις ξεμέναν;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.473
Με Velodyne SMS-1 το είχε ο Ρόουζ.

Εμείς με τον Καστρουνέλο ασχοληθήκαμε μισή ώρα και βαρεθήκαμε, αφού δε χωρούσε πίσω απ' τον καναπέ.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.023

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.851
Αν βάλεις κάποιον χαεντά να ακούσει, που έχει ξοδέψει χιλιάδες ευρώ σε καλώδια και λαμπάτους με αυθεντικά βατ, την άλλη μέρα θα κρεμιόταν με τα καλώδια αφού θα είχε φάει πρώτα τις λάμπες.
Μπα, στου κουφού την πόρτα..

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.433
Σορρυ κιόλας αλλά σε δικάναλη ακρόαση δε νοείται τοποθέτηση σαμπ πίσω από τη θέση ακροάσης, ούτε κατά διάνοια και ανεξάρτητα από συχνότητα κρος. Λογικό να μην αρέσει στο ντιμι.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.599
Σορρυ κιόλας αλλά σε δικάναλη ακρόαση δε νοείται τοποθέτηση σαμπ πίσω από τη θέση ακροάσης, ούτε κατά διάνοια και ανεξάρτητα από συχνότητα κρος. Λογικό να μην αρέσει στο ντιμι.
Καλά, σε stereo σύστημα πού τοποθετείται το subwoofer; Αφού, σύμφωνα με το ένα πράγμα που έμαθα από τον costas EAR, οι χαμηλές συχνότητες δεν έχουν κατευθυντικότητα, γιατί να έχει σημασία πού θα τοποθετηθεί;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.851
Λογικό να μην αρέσει στο ντιμι.
Θα το συνηθίσει.

Εδώ εμείς έχουμε συνηθίσει τόσα και τόσα, σιγά..

ΥΓ. Ιδέα: γιατί δε το κάνεις τραπεζάκι στο κέντρο, να αφήνουμε πάνω μια μπύρα; Ρίξε ένα σεμεδακι σα τον άλλο με τις λάμπες, κι είσαι έτοιμος!

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.851
Λες για αυτό να καίγανε ενισχυτές;
Ζπρώχναν από τα χαμηλά και στις μεγάλες εντάσεις ξεμέναν;
Προφανώς.
Κλειστό κουτί για να βγάζει κανονικά πράμα στους 20 χωρίς eq, θα πρέπει να είναι πιο μεγάλο από όσο χωράει στο αυτοκίνητο του ζιζικου.

Αυτοί, όχι μόνο δε το σιωσανε με eq, αλλά του δώσανε και μερικά ντιμπι ακόμα στο κεφάλι, για να είναι εντυπωσιακό (όχι φλατ) και οι ενισχυτικες βαθμίδες το είδαν το έργο κανονικά, τους βγήκαν τα μάτια έξω.

Όπως είδες στη μέτρηση του ντιμιφουτ, το πράγμα θα έστρωνε με ένα μπας ριφλεξ στους 30, και δε θα ήθελε eq, αλλά μετά θα είχε μηδενική έξοδο κάτω από τους 25, ενώ τώρα βγάζει θεωρητικά μέχρι όπου του δώσεις.

Η αρχή λειτουργίας του μπας ριφλεξ, οδηγεί σε ακύρωση στις συχνότητες κάτω από το σημείο συντονισμού του σωλήνα, οπότε όλα αυτά είναι θέματα σχεδιαστικών επιλογών και στόχων.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Να πω δυο λόγια στα σοβαρά τώρα, όχι ότι πριν έκανα πλάκα :gotcha:

Κατά αρχήν προσωπικά είμαι πολύ μπλαζέ τυπάκι. Δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα, θεωρώ ότι το χόμπυ μας είναι σαν να κυνηγάει ο σκύλος την ουρά του. Δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου σε έκθεση. Αν γινότανε φέτος στην Θεσσαλονίκη θα πήγαινα κατευθείαν στην σύναξη για το φαγητό και τον χαβαλέ, βαριέμαι τις ακροάσεις. Αν σου αρέσει η μουσική απλός την ακούς και αν την λατρεύεις μάθε ένα όργανο αντί να πετάς λεφτά σε ηχεία και καλώδια.

Αντίθετα θα ήμουν ευτυχής να πληρώσω στο περιθώριο μιας έκθεσης για ενα σεμινάριο ακουστικής, ηχοληψίας, κατασκευής ηχείων, ενισχυτών κ.ο.κ. Να μάθω πέντε πράγματα, να τα εφαρμόσω στον χώρο μου, άσχετα αν είναι σαλόνι ή υπόγα, άσχετα αν μπορώ να διαθέσω 10 ή 1.000€. Μπαίνεις στον σωστό δρόμο, κάνεις αυτά που σου επιτρέπουν ο χώρος και τα οικονομικά σου και μετά ακούς την μουσική σου. Δεν έχω καμία καψούρα με τους πυκνωτές και τα πηνία. Κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για την ακρόασή σου και ξεμπερδεύεις.

Χθες βρήκαμε την αφορμή με τον Δημήτρη να γνωριστούμε από κοντά. Τα υπόλοιπα πλάκα είχαν αλλά δεν ήταν το σημαντικό. Στα του χόμπυ μας τώρα ...

Το καινούργιο σαμ(π)άκι του γιατρού δεν το συνδέσαμε, μόνο το ξεπακετάραμε από το βρώμικο και τρισάθλιο κουτί που το έβαλε ο Zizik :roflmao::roflmao::roflmao:
Ακούσαμε με το παλιό του.

Στην αρχή έβαλε ταινίες, κομμάτια από εντυπωσιακές σκηνές.
Θέλει και άλλο μπάσο λέει !! Άντε βγάλε άκρη. Κουνιόταν ο καναπές. Πλάκα είχε, έπαιζε δυνατά αλλά φαινόταν ότι το σύστηματάκι δεν ζοριζόταν με τίποτα. Από τα λίγα λεπτά που άκουσα κατάλαβα τα εξής:
Εσείς του Home cinema βάλτε τα λεφτά σας στο κεντρικό. Πολλά όμως, να ψωνίσετε από το πάνω ράφι.
Την άλλη χρονιά στα σαμπ. Βάλτε οσο πιο μεγάλα και πολλά χωράνε στο χώρο σας. Εκεί είναι όλη η πλάκα.
Μου άρεσε πολύ αλλά δεν είναι η τρέλα μου.

Μετά ακούσαμε πολυκάναλοι μίξη από κλασική μουσική.
Περνάει κανά 10λεπτο...
Γυρίζω στον γιατρό...

Ακούσαμε και σε στέρεο.
Ωραία τα Χρυσά αυτιά, και γκάζια έχουν και πολύ χαμηλά κατεβαίνουν. Για τα λεφτά τους είναι περίπτωση. Ορμάτε άφοβα. Τα ακούσαμε σε χώρο περιποιημένο οπότε και db σηκώνουν άνετα και οι μεσαίες τους ήταν άριστες, το τουήτερ ούτε που κατάλαβα κάποια δήθεν ενόχληση επειδή είναι ρίμπον.

Για να καταλάβετε τι ψώνιο είμαι αν ακούγαμε μόνο σε στέρεο, θα έλεγα μπράβο στον γιατρό για τον κόπο του και τον τρόπο που ξόδεψε τα χρήματά του, αλλά δεν θα έχανα τον ύπνο μου. Δεν θα πολυέσκαγα. Έτσι και αλλιώς και σε θέματα χώρου και σε μπάτζετ είναι σε κατηγορία που δεν την βλέπω ούτε με το κιάλι. Την υγειά του να έχει να χαίρεται την οικογένειά του, σιγά τώρα ποιος τα παίρνει σοβαρά τα παλιοστέρεα. Άντε να πεις ότι παίζει 20% ή 100% ή 10 φορές καλύτερα από αυτό που έχω. Ε και; Ο καθένας κοιτάει να κάνει το καλύτερο που μπορεί με αυτά που έχει. Αν κάποιος έχει τα ψυχολογικά του, δε φταίνε ούτε τα ηχεία, ούτε τα οικονομικά του περί ήχου.

Κατάθλιψη κανονικά.
Περάσαμε καλά με τον Σπύρο χτες...έλειπε και η γυναίκα και γκαζώσαμε αρκετά :D
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
...
Η διαφορά είναι χαώδης.
Είστε...απαράδεκτοι.Παρά τα τόσα ...΅΅γρεζάτα κουραφέξαλα΅΅,οφείλατε να ενημερώσετε τους παραδοσιακούς ακροαματικόφιλους για το πώς απέδιδε το σύστημα στο ... ΄΄Μαγικό πρώτο Watt΄΄.
Αδίκως δηλαδή έχουν αναλωθεί τόσα bytes διαδικτυακής γραφής σε αυτό;;;:lolsign:
Καλά, σε stereo σύστημα πού τοποθετείται το subwoofer; Αφού, σύμφωνα με το ένα πράγμα που έμαθα από τον costas EAR, οι χαμηλές συχνότητες δεν έχουν κατευθυντηκότητα, γιατί να έχει σημασία πού θα τοποθετηθεί;
Ας προσπαθήσουμε να το δικαιολογήσουμε.
H έννοια της μη κατευθυντικότητας συναρτάται με τις διεργασίες που επιτελούνται από το ακουστικό μας σύστημα προκειμένου να προσδιορίζεται ακριβώς η θέση δεδομένης ηχητικής πηγής στο χώρο.

Στο μήκος της διαδρομής που διατρέχει ένα ηχητικό κύμα από την υποβαθύφωνη μονάδα έως ότου να συλληφθεί αυτό από το ακουστικό μας σύστημα για την περαιτέρω επεξεργασία,μπορεί να υπεισέρχονται οι όροι κροσαρίσματος με τα κύρια ηχεία,ανώτερες αρμονικές από παραμορφώσεις της μονάδας,φαινόμενα από οπές ανάκλασης χαμηλών, εμπόδια με δράση απορροφητική ή επιφάνειες που θα συντονίζονταν από την ενέργεια των χαμηλών.

Απαλείφοντας πρόσκαιρα τους όρους τοποθέτησης σε σχέση με τα στάσιμα κύματα που θα προκύπτουν εντός του δωματίου,η οπίσθια τοποθέτηση μιας μονάχα υποβαθύφωνης μονάδας μπορεί σε κάποιο βαθμό να προξενεί παράπλευρα ενεργειακά συμβάντα που θα προήγαν ενδεχομένως τον χωρικό της προσδιορισμό.

Η ταχύτητα διάδοσης του ήχου είναι δεδομένη,το ηχητικό κύμα από μια και μοναδική πηγή δεν μπορεί ν'αναπτυχθεί ταυτοχρόνως σε όλα τα μήκη και πλάτη του δωματίου.Τυγχάνει επίσης και διαφορετική μεταξύ αέρα και στερεών υλικών.Στις πρώτες οκτάβες το ίδιο το σώμα του ακροατή θα προσλαμβάνει την ενέργεια - χάρη στους απτικούς αισθητήρες που αυτό διαθέτει - πιο δραστικά σε σύγκριση με την εξειδικευμένη επεξεργασία από το ακουστικό μας σύστημα.

Θα ήταν λοιπόν σκόπιμο τα ερεθίσματα που πυροδοτούνται από αυτήν την ενέργεια - εφόσον αυτή υπάρχει - να προέρχονταν από πηγή τοποθετημένη μπροστά από τη θέση ακρόασης.Η κατάσταση αυτή αλλάζει δυνητικώς άμα εγκατασταθούν εντός του χώρου περισσότερες της μιας μονάδες...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.851
άμα εγκατασταθούν εντός του χώρου περισσότερες της μιας μονάδες...
Εν ολίγοις, γιατί δε φοράς το κράνος σου; Εεεεεε, γιατί έδωσες το παλιό σου σαμπ;

Ή το κάνεις τραπεζάκι. Κει, μπροστά, να απλώνεις και τα πόδια πάνω.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.856
Είστε...απαράδεκτοι.Παρά τα τόσα ...΅΅γρεζάτα κουραφέξαλα΅΅,οφείλατε να ενημερώσετε τους παραδοσιακούς ακροαματικόφιλους για το πώς απέδιδε το σύστημα στο ... ΄΄Μα
Ναι, ξέχασε να γραψει ο Περαστικός, πως στο τέλος βάλαμε Νταϊάνα Κραλ και προσπαθούσαμε να βρούμε την στάθμη που ακούνε οι “παραδοσιακοί ακροαματικόφιλοι” :D

Πολυ γέλιο. Αυτήν δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας της αν δεν υπήρχαν οι χαϊεντάδες και οι λαμπάτοι. Απίστευτα βαρετή και ανούσια.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.828
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025