- Reaction score
- 77.207
Εξαρτάται. Απο την απόσταση γιατί τα τετράιντσα δεν παίζουν απο 4 μέτρα, απο τη γωνία, απο τις απαιτήσεις έντασης, απο την όρεξη που σίγουρα θα ανοίξει για το μέλλον.Το atmos ή το auro?
Εξαρτάται. Απο την απόσταση γιατί τα τετράιντσα δεν παίζουν απο 4 μέτρα, απο τη γωνία, απο τις απαιτήσεις έντασης, απο την όρεξη που σίγουρα θα ανοίξει για το μέλλον.Το atmos ή το auro?
Μια πολυ ωραια ερωτηση και απαντηση για να υπαρχει μια αντικειμενικη αποψη και οχι οτι λεει ο καθενας μας.....!!!!!!Ναι,εγώ λέω ότι θέλω να δω μια ταινία παλιά που έχω και είναι απλό full hd.Δεν έχει τίποτ' άλλο.
Και ο ενισχυτής κάνει το απαραίτητο..upmixing το λένε?Ποιο στήσιμο θα δημιουργήσει πιο ατμόσφαιρα?
Το atmos ή το auro?
τον Φεβρουαριο ημουν στην ise 2017
https://www.iseurope.org/#ticketshop-home
χωρις να θελω να υποστηριξω καποιο φορμα εναντι του αλλου:
ολοι οι κατασκευαστες που ειχαν demo room απο jbl μεχρι trinnov , procella και alcons audio ,
οταν το περιεχομενο ηταν atmos, dts x ή auro βεβαιως και δουλευε ο pro στο αντιστοιχο φορμα.
οταν ομως το περιεχομενο ηταν απο stereo εως 7.1 τοτε ολοι χρησιμοποιουσαν auro 3d και μονο .
οταν τους ρωτησα γιατι , ολοι μου απαντησαν για upgrade καταστασεις το auro ειναι καλυτερο.
και κατι ακομα, ολα τα καλα demo rooms ειχαν trinnov , ακομα και της jbl που εχουν τους synthesis pro και αυτοι trinnov χρησιμοποιουσαν.
τι εννοεις καλε ?Αν τα στήσεις όμως κατά atmos, π.χ. με 2 ηχεία πάνω από το κεφάλι εκεί δεν ξέρω τι θα κάνει το auromatic .
εννοώ το πολύ σύνηθες 5.1.2 που βάζουν 2 ηχεία στο ταβάνι πάνω από το κεφάλι δεξιά αριστεράτι εννοεις καλε ?
Αυτή η όρεξη για το μέλλον είναι που κλείνει σπίτια ...Εξαρτάται. Απο την απόσταση γιατί τα τετράιντσα δεν παίζουν απο 4 μέτρα, απο τη γωνία, απο τις απαιτήσεις έντασης, απο την όρεξη που σίγουρα θα ανοίξει για το μέλλον.
μονο ομοαξονικα για σωστο αποτελεσμα atmos και μοιρες τοποθετησης ηχειου που αντεχουν πτωση off axis max -3db ως 10khzΕπίσης για atmos τοποθέτηση, με τα ηχεια να κυττανε κάτω, να προσέχετε τις προδιαγραφές των ηχειων, δεν είναι σχεδιασμένα όλα να δουλεύουν σε τέτοια θέση.
Άσε που δεν είχαν μπει στο παιχνίδι τα snowboards...Γιατί ήταν μικρά, πολύ πίσω και τερμάτιζαν συνέχεια.![]()
Άρα Δημήτρη τα JBL CONTROL ONE, απλά δεν κάνουν για ήχο object based; γιατί έχω καλύτερα (5ιντσα), αλλά ζυγίζουν 5 κιλά, και δεν βλέπω την χρησιμότητα ενός τέτοιου ηχείου, για την συγκεκριμένη λειτουργία!Γιατί ήταν μικρά, πολύ πίσω και τερμάτιζαν συνέχεια.![]()
Δεν αναφέρομαι στα Control αλλά στα προηγούμενα Cambridge με τα μαλακά κωνάκια που δεν ήταν σχεδιασμένα για κάθετη εγκατάσταση.Άρα Δημήτρη τα JBL CONTROL ONE, απλά δεν κάνουν για ήχο object based; γιατί έχω καλύτερα (5ιντσα), αλλά ζυγίζουν 5 κιλά, και δεν βλέπω την χρησιμότητα ενός τέτοιου ηχείου, για την συγκεκριμένη λειτουργία!
2 φωτογραφίες του χώρου απο την θέση ακρόασης, τελικά τα L/R τα άφησα όρθια οπως ειναι στην 2 φωτογραφία.Στις 55 μοίρες από τη θέση ακρόασης είναι το όριο ανύψωσης για 4 ηχεία οροφής. Αν δεν μπορείς να έχεις το ίδιο εμπρός και πίσω λόγω χώρου, τότε αναγκαστικά θα πας σε δύο οροφής. Η Dolby προτείνει ίσες αποστάσεις από τη θέση ακρόασης για τα εμπρός και πίσω οροφής. Επομένως αν για την ανύψωση των 55 μοιρών δεν επαρκεί ο χώρος, τότε πας στη λύση των δύο που σου δίνει από 65 έως 100 μοίρες για την τοποθέτηση.
Οχι δεν ακουμπάει, πρεπει να εχει κανα 1,5-2m απόσταση από τον πίσω τοίχο, αν υποθέσουμε οτι η απόσταση ακρόασης ειναι στα 3-m απο την οθόνη και η οθόνη απέχει 0,5m από τον πίσω τοίχο. θα το μετρήσω μόλις γυρίσω, παντως το πλάτος του δωματίου ειναι 4,5m με 4,7mο καναπες ακροασης ακουμπαει τοιχο ;