Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

I

iason

Guest
Κορίτσια ο Μάρκου-Lees ... :roflmao:

Λοιπόν, ο Ιάσων είπε:

α) Υπάρχει κάποιος εδώ στο φόρουμ που να εχει στο σπίτι του Crown και να ειναι σούπερ ευχαριστημένος εν σχεσει με το παλιό ενισχυτή του ( που του ειχανε πιάσει το ποπό ) και τώρα είδε το φώς το αληθινό?

Του απάντησα: Ναι, εγώ. Αυτό ήταν αρκετό πιστεύω. (Η ερώτηση, έτσι όπως εξέφρασε συνολικά, θεωρείς ότι είναι σοβαρή ή προκλητική ή κάτι άλλο?)

β) Υπεύθυνα παρακαλώ.

Του απάντησα: Απολύτως υπεύθυνα.

γ) Και ποιό μοντέλο Crown πήρε ?

Του απάντησα: XLS-2002

δ) και με ολα τα υπόλοιπα συνοδά.

Εδώ είναι που αρχίζουν τα μυστήρια ...

Συ είπας: εσύ μιλάς για πίπες και για ακαταλαβίστικη λογοτεχνία...

Καταρχάς μιλάω για την αναπαράσταση μιας πίπας σε σχέση με μια αληθινή πίπα. Το πχιάνεις το υπονοούμενο;

Κατ' επέκτασιν, για να το κάνω πχιό λιανά στα της ηχητικής αναπαραγωγής, αναφέρομαι στην απλή και αληθινή λειτουργία μιας τελικής ενισχυτικής βαθμίδας η οποία το μόνο που έχει να κάνει είναι να ενισχύει, ως μεγεθυντικός φακός, το προς ενίσχυση σήμα και τίποτα άλλο ... σε σχέση με την αναπαράσταση διαφόρων πραγμάτων που επιτελεί η κάθε υψιτελής ενισχυτική βαθμίδα η οποία, είθισται να, "πιάνει ποπό" για να είναι "καλή" και γουάου και σούπερ ντούπερ. Επειδή, όμως, η συζήτηση, αναπόφευκτα, θα παρεκτραπεί προς τις ψ@λές και τους χαβάδες των σταματάω εδώ.

Τι λες, σε κάλυπσα; :wink:
Η ερώτηση μου αγαπητέ ηταν σοβαρή και χωρίς ιχνος ειρωνείας η κατι άλλο οπως γράφεις .
Το γιατί εσύ το κατάλαβες ετσι εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω.
Δεν σε γνωρίζω ουτε και γνωρίζω οτι εχεις crown.
Ούτε τον ενισχυτή εχω ακούσει ποτέ.
Επίσης πρέπει να καταλάβεται εδώ στό φόρουμ οτι δεν εχουν ολοι ακαδημαική μόρφωση η επίπεδο ,οπως και πολλύ σωστά φαίνεται από τον τρόπο πού γράφουν ( γράφουμε).
Το παρών νήμα το διαβάζω σχεδόν από την αρχή και εχώ παρατηρήσει την επιμονή του Costas Ear με το γνωστό στύλ και υφος να περιγράφει τον εν λόγω ενισχυτή.
Απλά σε ερώτησή μου μερικές σε΄λιδες πρίν εάν εχει αυτός crown στο σπίτι του μου απάντησε οτι εχει ξανθιά.!!
Με προσπερνά η νοημοσύνη του και η εξυπνάδα του που εγώ δεν μπορώ να εποικινωνήσω με τοσο ταλαντούχους ανθρώπους.
Η ερώτηση μου ηταν γενική σε χρήστες του εν λόγω ενισχυτή ωστε να μας πούνε με τι παίζαν πρίν και με την αλλαγή σε crown κερδίσαν η χάσανε κατι και τι είναι αυτό .Ωστε διαβάζοντας το να μπορούμε και εμείς οι κοινοι θνητοί που δεν γνωρίζουμε γαλλικά η δεν εχουμε μαστερ στην λογοτεχνία αγαπητέ φίλε AKARL να καταλάβουμε τι γίνεται .
Λυπάμαι που έλαβες την ερώτησή μου σαν μη σοβαρή αλλά τον λόγο πρέπει μάλλον να τον αναζητήσεις στον ευατό σου.
Σας ευχομαι καλό Σαβατοκύριακκο.
Φιλικά Ιάσων .

Reaction score
4.327
Ιάσων να σου απαντήσω εγώ καθώς ήμουνα ο πρώτος που είχα crown. Έχω 2 μέχρι στιγμής και θα πάρω και ένα τρίτο για το κεντρικό. Το σύστημά μου ταπεινότατο καθώς αποτελείται από chario delphinus, teac ud503 (είχα και το 501 πιο παλιά) dali zensor 3, dali zensor1, vokal marantz sr7012 κ.λ.π.
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ με το φτωχό μου μυαλό είναι ότι ο τελικός πρέπει απλά να κάνει τη δουλειά του καλά και χωρίς να ιδρώνει, στο να ενισχύει το σήμα δηλαδή και να οδηγεί τα ηχεία. Για τον χαρακτήρα του ήχου (εκτός των ηχείων) πιστεύω ότι είναι και πρέπει να είναι υπεύθυνος ο προ και οι πηγές. Αυτό ακριβώς κάνει ο crown (τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο)
Κανα 2 post πιο πάνω έγραψα κάποια πράγματα για τα "περιγραφικά τερατουργήματα" κάποιων reviewers στο κοντινό παρελθόν που προσπαθούσαν μέσω hi-end-οβλάχικης διαλέκτου να εντυπωσιάσουν τα υποψήφια θύματα ώστε να αγοράσουν super duper συσκευές από ευκαιριακές βιοτεχνιούλες αλλά και καλώδια των 20k π.χ. Όλα αυτά αγνοώντας το πιο σημαντικό κομμάτι της φάσης που είναι νομίζω η ηχητική φροντίδα του χώρου που ακούμε. Και μετά βλέπουμε κάτι blind tests που έχοντας μπροστά ένα σεντόνι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιος είναι τι και πόσο κοστίζει....
Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλά μηχανήματα εκεί έξω, με κορυφαία και εξωτικά υλικά και βάρος που μπορείς να κάνεις και άρσεις θανάτου μ' αυτά :D, αλλά μιλώντας σαν ένα κοινός και φτωχός θνητός πιστεύω ότι η ουσία στο χόμπι - πάθος μας είναι λίγο πιο αλλού....

Εχθρικά Γιώργος :roflmao:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.932
Μήπως είναι απαραίτητο να υπενθυμιστεί πως ο Crown που κατέχει ο Akarl, και όλη η σειρά XTi, δεν είναι κλάστε αλλά τάξης ΑΒ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.824
Απλά σε ερώτησή μου μερικές σε΄λιδες πρίν εάν εχει αυτός crown στο σπίτι του μου απάντησε οτι εχει ξανθιά.!!
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξέρεις τι έχω σπίτι μου, τι κάλτσες φοράω και ποιά λουκάνικα με ποιά μουστάρδα προτιμώ.
Δεν σε βοηθάει σε τίποτα.
Ούτε αυτά που ρωτάς δεν έχουν νόημα, δεν βοηθούν.

Reaction score
4.327
Μήπως είναι απαραίτητο να υπενθυμιστεί πως ο Crown που κατέχει ο Akarl, και όλη η σειρά XTi, δεν είναι κλάστε αλλά τάξης ΑΒ?
ΑB?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.824
Μπα, δεν έχει νόημα.

Το μόνο που κάνουν όλα αυτά τα άχρηστα "τεχνικά στοιχεία" είναι να μπλέκουν τα πράγματα χαοτικά μέσα στο μυαλό των ανίδεων, που σχηματίζουν "άποψη" από το τίποτα..

Εδώ ο άλλος ψάχνει να βρει ικανοποιημένους πελάτες για να αγοράσει, λες και γω πχ αν δε βρω ικανοποιημένο πελάτη από μέτρικ ή Άνταμ, δε παίρνω...

Κοτσάνες η μία πίσω από την άλλη, σερί.

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.138
Από την xls σειρά πήρε που είναι class d.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Εισαι σιγουρος φιλε Bhutia ?
Μέχρις αποδείξεως του εναντίου...Σημασία δεν έχει πόσο σίγουροι είμαστε,αλλά πόσο ανοικτοί στο να...πάψουμε να είμαστε.;)
...Το παρόν νήμα το διαβάζω σχεδόν από την αρχή και έχω παρατηρήσει την επιμονή του Costas Ear με το γνωστό στυλ και ύφος να περιγράφει τον εν λόγω ενισχυτή.
Απλά σε ερώτησή μου μερικές σελιδες πρίν εάν εχει αυτός crown στο σπίτι του μου απάντησε οτι εχει ξανθιά.!!

(ΣΣ: Διαθέτει άλλα class-D αρθρώματα ασχολούμενος δεόντως με το DIY.
Σε ρόλο DAC/προ/ενεργού κρος έχει χρησιμοποιήσει Metric Halo και Hypex DLCP...)
Οραματίζεται την απόκτηση monitor από τη νέα σειρά S της ADAM.

Με προσπερνά η νοημοσύνη του και η εξυπνάδα του που εγώ δεν μπορώ να επκοιινωνήσω με τοσο ταλαντούχους ανθρώπους.
Η ερώτηση μου ηταν γενική σε χρήστες του εν λόγω ενισχυτή ωστε να μας πούνε με τι παίζαν πρίν και με την αλλαγή σε crown κερδίσαν η χάσανε κατι και τι είναι αυτό .Ωστε διαβάζοντας το να μπορούμε και εμείς οι κοινοι θνητοί που δεν γνωρίζουμε γαλλικά η δεν εχουμε μαστερ στην λογοτεχνία...
Σας ευχομαι καλό Σαβατοκύριακκο.
Φιλικά Ιάσων .
Άμα απαιτείς από άλλους να σου έλεγαν πόσο ευχαριστημένοι είναι,τότε...χαμένα θα πήγαιναν τα χρήματα για τον XLS.
αμα τα ετεροκλητα ξυπνουν ευχαριστους συνειρμους ,ηντα πειραζει ?
View attachment 91066
:D
Αρκεί τα ετερόκλητα να μη δημιουργούν συνειρμούς που θα έκαναν άτοπη τη συνέργειά τους:

A

AKARL

Guest
Καλησπέρα Ιάσωνα.

Εγείρεις διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που μπορούμε να τα συζητήσουμε.

Η ερώτηση μου αγαπητέ ηταν σοβαρή και χωρίς ιχνος ειρωνείας η κατι άλλο οπως γράφεις .
Το γιατί εσύ το κατάλαβες ετσι εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω.
Ουδέποτε ανέφερα τη λέξη ειρωνεία, απλώς ρώτησα τον Γιώργο: "Η ερώτηση, έτσι όπως εξέφρασε συνολικά, θεωρείς ότι είναι σοβαρή ή προκλητική ή κάτι άλλο?"

Επίσης, είπα στον Κώστα: "Αφτό νομίζω και εγώ ... γιαφτό απάντησα και παιχνιδιάρικα." αναφερόμενος στο ότι, κατά τη γνώμη μου, η ερώτηση στερούταν σοβαρότητας.

Ας δούμε, λοιπόν, την ερώτησή σου μήπως και λυθεί η απορία σου:

"Υπάρχει κάποιος εδώ στο φόρουμ που να εχει στο σπίτι του Crown και να ειναι σούπερ ευχαριστημένος εν σχεσει με το παλιό ενισχυτή του ( που του ειχανε πιάσει το ποπό ) και τώρα είδε το φώς το αληθινό? Υπεύθυνα παρακαλώ και με ολα τα υπόλοιπα συνοδά.
Και ποιό μοντέλο Crown πήρε ?
Για να σας δώ ...."

Τα υπογραμισμένα σημεία αποτελούν, κατά την ταπεινή μου άποψη, ξεκάθαρη πρόκληση ως εξής:

1) που του ειχανε πιάσει το ποπό: Δηλαδή, που είχε ακριβό, άρα και "καλό" και "σοβαρό" ενισχυτή και επέλεξε να αγοράσει αυτή τη δευτεράντζα τον Κράουν. Σωστά;

2) και τώρα είδε το φώς το αληθινό: Αν αυτό δεν είναι προκλητικό σχόλιο, τότε τι είναι; Σε κάθε περίπτωση, αν χρειάζεσαι έναν ενισχυτή για να δεις το φως το αληθινό τότε λάθος ασχολείσαι με την ακρόαση μουσικής. Ακούμε μουσική όχι μηχανήματα.

3 )και με ολα τα υπόλοιπα συνοδά: Αρκούντως ακριβά και "αποκαλυπτικά" ώστε να γνωρίζουμε αν αυτά διαθέτουν το απαραίτητο πέντιγκρη προκειμένου να διαπιστώνεται η "ανωτερότητα" ή η "κατωτερότητα" ενός ενισχυτή που συνδέεται στο σετάπ; Γιατί σε αντίθετη περίπτωση τι συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν, σωστά;

4) Για να σας δώ: Challenge accepted...

Δεν σε γνωρίζω ουτε και γνωρίζω οτι εχεις crown.
Ούτε τον ενισχυτή εχω ακούσει ποτέ.
Μα αφού το είχα πει προγενέστερα ότι αγόρασα τον Κράουν XLS-2002. Πίστεψέ με δε με προσέβαλες για το ταπεινό Κραουνάκι που επέλεξα να αγοράσω, και χωρίς να το έχω "ακούσει".

Ένας πολιτισμένος διάλογος δεν προϋποθέτει τη γνωριμία με τον συνομιλητή. Η γνωριμία και οι κοινοί κώδικες επικοινωνίας και πρόσληψης των νοημάτων βοηθούν στο μετριασμό των παρερμηνειών.

Επίσης πρέπει να καταλάβεται εδώ στό φόρουμ οτι δεν εχουν ολοι ακαδημαική μόρφωση η επίπεδο ,οπως και πολλύ σωστά φαίνεται από τον τρόπο πού γράφουν ( γράφουμε).
Ουδεμία σχέση ή σημασία έχει ο τρόπος γραφής εκάστου συμμετέχοντα. Η ουσία βρίσκεται στο τι λέει και, πιο σημαντικά, τι κάνει ο καθένας μας. Μια δική μου διαπίστωση είναι ότι το μέσο επίπεδο των μελών που συμμετέχουν ενεργά στο διάλογο είναι κατά πολύ υψηλότερο από τα περισσότερα φόρουμ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ερώτηση μου ηταν γενική σε χρήστες του εν λόγω ενισχυτή ωστε να μας πούνε με τι παίζαν πρίν και με την αλλαγή σε crown κερδίσαν η χάσανε κατι και τι είναι αυτό .Ωστε διαβάζοντας το να μπορούμε και εμείς οι κοινοι θνητοί που δεν γνωρίζουμε γαλλικά η δεν εχουμε μαστερ στην λογοτεχνία αγαπητέ φίλε AKARL να καταλάβουμε τι γίνεται .
Ας το πω λοιπόν απλά και κατανοητά: Η σειρά τελικών ενισχυτών Crown XLS για όσους ενδιαφέρονται να ακούν μουσική, και όχι μηχανήματα, αποτελεί φαινόμενο αξίας προς κόστος απόκτησης. Η ηχητική τους απόδοση είναι υπεράνω πάσης κριτικής. Κάνουν αυτό που πρέπει: ενισχύουν το σήμα χωρίς παραμορφώσεις και είναι ικανοί να οδηγήσουν σωστά οποιοδήποτε ηχείο. Τόσο απλά.

Λυπάμαι που έλαβες την ερώτησή μου σαν μη σοβαρή αλλά τον λόγο πρέπει μάλλον να τον αναζητήσεις στον ευατό σου.
Διαφωνώ, και μάλιστα, τεκμηριωμένα. :drinks:

Reaction score
30.453
3 )και με ολα τα υπόλοιπα συνοδά: Αρκούντως ακριβά και "αποκαλυπτικά" ώστε να γνωρίζουμε αν αυτά διαθέτουν το απαραίτητο πέντιγκρη προκειμένου να διαπιστώνεται η "ανωτερότητα" ή η "κατωτερότητα" ενός ενισχυτή που συνδέεται στο σετάπ; Γιατί σε αντίθετη περίπτωση τι συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν, σωστά;
Εδώ είναι το ζουμί...;)

(ωραία που τα λέει ο yerbou(s)tis ο AKARL!:p)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.854
Ο ένας με τις γριές κόττες , ο άλλος με τα crownάκια που παρεξηγήθηκε επειδή δήθεν του τα έθιξαν , λες και τα σχεδίασε ο ίδιος ..... , παπαπα , καλά κάνω και δεν συμμετέχω.
Χαλαρώστε βρε και λίγο. Αντε ακούστε και καμιά μουσικούλα. Αφήστε τις κόντρες για άλλα θέματα.
Ο καθένας έχει ότι μπορεί αρχικά και εν συνεχεία ότι γουστάρει . (Τι να κάνουμε δεν μπορούν όλοι να έχουν ή να αγοράσουν SANSUI , περιμένω ειρωνίες επ αυτού , αλλά δε βαριέσαι) .
Ως εκ τούτου ο ear έχει hypex , να τα χαίρεται, ο AKARLOS έχει CROWN να τα χαίρεται επίσης , ο Jason έχει ότι έχει και αυτός να τα χαίρεται, ο Georgesod έχει CROWN και θα πάρει και άλλο CROWN χαράς το κουράγιο του , και πάει λέγοντας.
Ξέχασα τον Bhutia αλλά αυτός δεν ξέρουμε τι έχει, μόνο τι έχει πάρει στους γονείς του ξέρουμε, προχώ οι γονείς.
Ξέμεινε ο oldy με αυτό το λειψό parasound.!
Εγώ ξέρετε τι έχω και είμαι κομπλέ.
Γιατί μωρέ τρώγεστε σαν τα σκυλιά?

Last edited:

A

AKARL

Guest
Ο ένας με τις γριές κόττες , ο άλλος με τα crownάκια που παρεξηγήθηκε επειδή δήθεν του τα έθιξαν , λες και τα σχεδίασε ο ίδιος ..... , παπαπα , καλά κάνω και δεν συμμετέχω.
Χαλαρώστε βρε και λίγο. Αντε ακούστε και καμιά μουσικούλα. Αφήστε τις κόντρες για άλλα θέματα.
Ο καθένας έχει ότι μπορεί αρχικά και εν συνεχεία ότι γουστάρει . (Τι να κάνουμε δεν μπορούν όλοι να έχουν ή να αγοράσουν SANSUI , περιμένω ειρωνίες επ αυτού , αλλά δε βαριέσαι) .
Ως εκ τούτου ο ear έχει hypex , να τα χαίρεται, ο AKARLOS έχει CROWN να τα χαίρεται επίσης , ο Jason έχει ότι έχει και αυτός να τα χαίρεται, ο Georgesod έχει CROWN και θα πάρει και άλλο CROWN χαράς το κουράγιο του , και πάει λέγοντας. Γιατί μωρέ τρώγεστε σαν τα σκυλιά?
Εγώ ξέρετε τι έχω και είμαι κομπλέ.
j
Αν δεν ακούσεις τα Ψωράλ με Κράουν είναι σα να μην τα 'χεις ακούσει ποτέ!
Έστω και με προενισχυτή Σανσούι ... :gotcha::rofl:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.854
Αν δεν ακούσεις τα Ψωράλ με Κράουν είναι σα να μην τα 'χεις ακούσει ποτέ!
Έστω και με προενισχυτή Σανσούι ... :gotcha::rofl:

Χιχιχι έχεις πλάκα το ξέρεις?

Reaction score
4.327
ο Georgesod έχει CROWN και θα πάρει και άλλο CROWN χαράς το κουράγιο του
Ευχαριστώ. Πάντως fanboy δεν είμαι (του στυλ nvidia - ati, intel - amd, Πασόκ - Ν.Δ. - Σύριζα). Με τα λιγοστά φράγκα που διαθέτω όπως είπα προσπαθώ να πάρω κάτι που να μετράει για μένα και μόνο και αν μ' αρέσει μοιράζομαι την εμπειρία μπας και κάτσει και σε άλλους. Απεταξάμην hi-end

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.854
ΝΑΙ ΒΡΕ μην παρεξηγιέσαι , συγνώμη κιόλας , δεν είχα την παραμικρή υποψία αιχμής προς το άτομό σου, ή στις επιλογές σου, είπαμε ο καθένας παίρνει ότι μπορεί αρχικά και μετά ότι γουστάρει . Αν φάνηκε το μήνυμά μου προσβλητικό ζητώ συγνώμη, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.
[DOUBLEPOST=1520016794][/DOUBLEPOST]Τα δε υπόλοιπα για το όσοι μπορούν παίρνουν SANSUI είναι σαφώς μια μπηχτή προς κάποιους άλλους εδώ μέσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.821
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025