Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.856
Ως κάτοχος Emotiva, και επειδή την παρακολουθώ συστηματικά εχω να πω στον @AKARL :
Τσίμπα τον !

Η Emotiva είναι εταιρία με εξαιρετικό value for money, και φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και στην budget σειρά της.
Σε άλλη εταιρία θα πλήρωνες τα διπλά και βάλε, για κάτι αντίστοιχο.

Last edited:

Reaction score
30.453
Αποκατάστασις:
Καταρχάς,η προενισχυτική έξοδος γραμμής του Perraux είναι και αυτή ανισόρροπη.
Εν συνεχεία,κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ισχύει άμα είχε χρησιμοποιηθεί απλός αντάπτορας από RCA -> XLR για να συνέδεε την ανισόρροπη έξοδο με την ισορροπημένη είσοδο κι εφόσον έχουμε πλήρως διαφορική αρχιτεκτονική στο κύκλωμα του τελικού.
Δεν ισχύει όμως ως προς την υποδοχή του σήματος από την ανισόρροπη είσοδο του Crown XLS.
Άρα, για να καταλάβουμε και εμείς οι μπακαληδες, κάτι τέτοιο θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση που ο προενισχυτης διαθέτει μόνο ανισορροπες εξόδους και ο τελικός μόνο ισορροπημένες; Σωστά;

Reaction score
4.327
Κοπέλια θαρρώ πως εμπλέξαμε τα μπούτια μας επαέ πέρα.
Ρε βγάλε να λαδώσεις τα κουμπούρια από το κελάρι και άσε τους τελικούς και τους αρχικούς ναούμε.... Θα μας πάρουνε το νησί λέμε :smg:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Άρα, για να καταλάβουμε και εμείς οι μπακαληδες, κάτι τέτοιο θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση που ο προενισχυτης διαθέτει μόνο ανισορροπες εξόδους και ο τελικός μόνο ισορροπημένες; Σωστά;
Eφόσον η είσοδος του ενισχυτικού σταδίου θα έχει πλήρως διαφορική αρχιτεκτονική και δεν θα παρεμβαίνει στη διαδρομή από την έξοδο κάποιο εξάρτημα όπως μετασχηματιστής που θα ανόρθωνε το ανισόρροπο σήμα σε ισορροπηένο.
Σε μια πλήρως διαφορική τοπολογία κυκλώματος η μια από τις διαφορικές εισόδους του ενισχυτικού σταδίου - συνήθως η υποδεχόμενη την αρνητική πολικότητα - θα είναι στην εξεταζόμενη περίπτωση γειωμένη.

Reaction score
304
Ναι αλλά, η balanced διασύνδεση παρέχει μεγαλύτερη ησυχία στο σήμα. Μεγαλύτερο λόγο σήματος προς θόρυβο. Ή τέλος πάντων η διαφορική τοπολογία που εφαρμόζει, ακυρώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το θόρυβο, πράγμα αρκετά σημαντικό.

Δεν είμαι απόλυτος. Έτσι θυμάμαι απ' τα παλιά που διάβαζα πολύ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.857
Eφόσον η είσοδος του ενισχυτικού σταδίου θα έχει πλήρως διαφορική αρχιτεκτονική και δεν θα παρεμβαίνει στη διαδρομή από την έξοδο κάποιο εξάρτημα όπως μετασχηματιστής που θα ανόρθωνε το ανισόρροπο σήμα σε ισορροπηένο.
Σε μια πλήρως διαφορική τοπολογία κυκλώματος η μια από τις διαφορικές εισόδους του ενισχυτικού σταδίου - συνήθως η υποδεχόμενη την αρνητική πολικότητα - θα είναι στην εξεταζόμενη περίπτωση γειωμένη.
Δεν έχω δεί ποτέ μετασχηματιστή να κάνει ανόρθωση σήματος ή ρεύματος. Αναστροφή φάσης ναι.
Τελικά ο κραουνάκης είναι ισορροπημένος στην είσοδο ή όχι?
Από ότι είδα από την απάντηση της Harman δεν είναι, απλά έχει παραλληλισμένες τις δύο εισόδους balanced και μη, τα λέω καλά?
Αν είναι έτσι όντως δεν χρειάζεται ισορροπημένη σύνδεση , μιάς και την αναστροφή της φάσης και τη μετατροπή του ανισόρροπου σε ισορροπημένο την εκτελεί ο ίδιος εσωτερικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.848
Δεν έχω δεί ποτέ μετασχηματιστή να κάνει ανόρθωση σήματος ή ρεύματος. Αναστροφή φάσης ναι.
Εγώ δεν έχω δει πεταλούδες να σηκώνουν στον αέρα ελέφαντες.:p

Είναι.8-)

τα λέω καλά?
Όχι. :p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Από ότι είδα από την απάντηση της Harman δεν είναι, απλά έχει παραλληλισμένες τις δύο εισόδους balanced και μη, τα λέω καλά?
Αν είναι έτσι όντως δεν χρειάζεται ισορροπημένη σύνδεση , μιάς και την αναστροφή της φάσης και τη μετατροπή του ανισόρροπου σε ισορροπημένο την εκτελεί ο ίδιος εσωτερικά.
Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας : η λέξη ΄΄ανορθώνω΄΄ σημαίνει μεταξύ άλλων την αναστήλωση,την επαναφορά σε μια ορθή ή βέλτιστη μορφή και κατάσταση λειτουργίας.
Παράδειγμα (απίθανο) : Η κυβέρνηση ανόρθωσε την οικονομία της χώρας.:laugh:
Πόσες κυβερνήσεις έχουμε δει ν'ανορθώνουν την οικονομία;:sneaky:

Δεν επαναχρησιμοποιήθηκε λ.χ. ο όρος ΄΄ανάγω΄΄ επειδή μερικοί εξ ημών δεν προσπερνάμε τον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας.

Η ισορροπημένη διασύνδεση εξακολουθεί να είναι βέλτιστη ιδίως σε μεγάλο μήκος αγωγών,αφού ακυρώνονται μέσω εκείνης θορυβικές συνιστώσες (ταυτόσημες και στους δύο αγωγούς της διαφορικής τοπολογίας) από το περιβάλλον ή και πηγάζουσες από την ίδια τη γείωση των συσκευών.
Ναι αλλά, η balanced διασύνδεση παρέχει μεγαλύτερη ησυχία στο σήμα. Μεγαλύτερο λόγο σήματος προς θόρυβο. Ή τέλος πάντων η διαφορική τοπολογία που εφαρμόζει, ακυρώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το θόρυβο, πράγμα αρκετά σημαντικό.

Δεν είμαι απόλυτος. Έτσι θυμάμαι απ' τα παλιά που διάβαζα πολύ.
Στον AKARL πέστα...

Last edited:

Reaction score
2.428
Μιας και μιλαμε για ισορροπημενα και ανισορροπα να κανω κι εγω μια ερωτηση.....
Ειχα λοιπον ισορροπημενη συνδεση μεταξυ προ (teac ud-503) και τελικου (crown xls 1502) την χαλασα ομως παρεμβαλοντας το musical fidelity x10v3 tube buffer το οποιο εχει μονο ανισορροπες συνδεσεις.
Ενα τετοιο καλωδιο (xlr to rca)θα διορθωνε τα πραγματα η ειναι ασκοπη η χρηση του;

https://www.musicgooddeal.com/gb/cordial-cfu3fc-snow-cable-audio-double-xlr-femelle-rca-3-m-blanc

• Like
Reactions: PPG

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.856
Ειχα λοιπον ισορροπημενη συνδεση μεταξυ προ (teac ud-503) και τελικου (crown xls 1502) την χαλασα ομως παρεμβαλοντας το musical fidelity x10v3 tube buffer το οποιο εχει μονο ανισορροπες συνδεσεις.
Οποιος μπλέκει με τα πίτουρα....

Reaction score
2.428
Tην ισορροπημενη την χαλασα το γνωριζω....
Για τα υπολοιπα θα διαφωνησω :)
Με τα xlr male to rca και xlr female to rca θα επανελθει η ισορροπια;

• Like
Reactions: PPG

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Ενα τετοιο καλωδιο (xlr to rca)θα διορθωνε τα πραγματα η ειναι ασκοπη η χρηση του;

https://www.musicgooddeal.com/gb/cordial-cfu3fc-snow-cable-audio-double-xlr-femelle-rca-3-m-blanc
Εσύ και αν είσαι...αδιόρθωτος,παρεμβάλλοντας ανισόρροπο φορτίο σε αρχικά ισορροπημένη διαδρομή σήματος.:laugh:

Η XLR έξοδος του UD-503 είναι διαφορική υλοποιημένη με ενεργά στοιχεία αντί μέσω αντιστάσεων ή μετασχηματιστή.
Aνάλογα καλώδια XLR->RCA οφείλουν στη συγκεκριμένη περίπτωση ν'αφήνουν το σκέλος της αρνητικής πολικότητας ασύνδετο (floating),οπότε στο ανισόρροπο buffer θα οδεύει σήμα με πλάτος ίσο προς το ήμισυ του αρχικού από την έξοδο XLR...

Αποκαθιστώντας (έτερος όρος της Ελληνικής Γλώσσας) κατόπιν λ.χ. μέσω μετασχηματιστή από την έξοδο του buffer τη μορφή του σήματος σε ισορροπημένη ξανά,αυτή η ενέργεια δεν παύει να σημαίνει ότι το πρώτο σκέλος της διαδρομής θα είναι εκτεθειμένο σε πιθανές θορυβικές συνιστώσες...

Έχοντας κάτι τέτοιο κατά νου από πριν,είχα προτείνει στον AKARL σε περίπτωση που θα είχε την αίσθηση ότι θα χρειαζόταν τρόπον τινά εμπλουτισμό με γλομπάτο αρμονικό κορεσμό στο σήμα,να προμηθευόταν έναν προ όπως ο Schiit Freya...
Aσταδιαλα ,όλοι ανισόρροποι εδώ μέσα!!!:D
Human Virginity...Endlesss.:D

Last edited:

A

AKARL

Guest
Ως κάτοχος Emotiva, και επειδή την παρακολουθώ συστηματικά εχω να πω στον @AKARL :
Τσίμπα τον !
Συνταγή Ιατρού, άμεσα εκτελεστέα και οι κύνες δεδεμένοι. :thumbsup: :) :drinks:

Στον AKARL πέστα...
Η ισορροπημένη διασύνδεση εξακολουθεί να είναι βέλτιστη ιδίως σε μεγάλο μήκος αγωγών,αφού ακυρώνονται μέσω εκείνης θορυβικές συνιστώσες (ταυτόσημες και στους δύο αγωγούς της διαφορικής τοπολογίας) από το περιβάλλον ή και πηγάζουσες από την ίδια τη γείωση των συσκευών.
Αφτό το έχω εμπεδώσει πχιά αφού .... είναι κανείς που αμφιβάλλει;

Ξανοίξτε μρε κοπέλια να δείτε τα νουμεράκια των σχετικών ΣουΝουΡού του Κραουνάκη και του Εμοτίβα και πείτε μου, του παντέρμου, αν, υπό ΚουΣου, υπάρχει περίπτωση να υφίσταται ακουστό θέμα.

Εν ανάγκη, αντί για ιντρεκονέ των τριών ευρώ θα βάνω ένα καλό των 50 ευρώ ξερωγώ κι έτσι. :boast: :newrussian: :imtheking:

Δεν είναι ότι δεν μου αρέζουν τα δγιαφορικά ή ότι δεν τα θέλω, απλώς, αφενός, είναι ακριβά για τα γούστα μου και, αφετέρου, έχουν χαμηλότερη προτεραιότητα από τσι δίσκοι και τα βιβλία. Στοιχειώδεις αρχές μπάτζετινγκ. ;) :D

επειδή μερικοί εξ ημών δεν προσπερνάμε τον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας.
:hi:

Ένα από τα διακριτικά χαρακτηριστικά του παρόντος φόρουμ που το καθιστά ενδιαφέρον και χρήσιμο!

Reaction score
4.327

Ήθελες να παρεμβάλεις λίγο μέλι ε; Σου άρεσε το αποτέλεσμα ή τσάμπα χάλασες τη φάση;

Reaction score
2.428
Ήθελες να παρεμβάλεις λίγο μέλι ε; Σου άρεσε το αποτέλεσμα ή τσάμπα χάλασες τη φάση;
Για μενα πολυ καλο το αποτελεσμα,επισης δεν "χαλασε κατι" ηχητικα μονο που εγινα πλεον "ανισορροπος" :lolsign:

Reaction score
1.390
Υπάρχει κάποιος εδώ στο φόρουμ που να εχει στο σπίτι του Crown και να ειναι σούπερ ευχαριστημένος εν σχεσει με το παλιό ενισχυτή του ( που του ειχανε πιάσει το ποπό ) και τώρα είδε το φώς το αληθινό? Υπεύθυνα παρακαλώ και με ολα τα υπόλοιπα συνοδά.
Και ποιό μοντέλο Crown πήρε ?
Για να σας δώ ....
Crown ce2000..
:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.848
Η χρήση του είναι περισσότερο άσκοπη και από βούρτσα σε φαλακρό.

Η βούρτσα σε φαλακρό, είναι λιγότερο άσκοπη από τη χρήση του musical fidelity x10v3 tube buffer πριν τον Κράουν.

Όλα λοιπόν, είναι σχετικά, σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας, όπως θα έλεγε ο Μάρκου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.828
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025