- Reaction score
- 6.191
ο αποστασεις μια χαρα ειναι για nearfield ακροαση. Κρατησε την αναλογια τουλαχιστον απο τις αποστασεις αναμεσα σε πλαγιους τοιχους, πισω τοιχους και εδαφος (εδω καπου αναρωτιεμαι αν ξεχασαν το ταβανι οντως η σκοπιμα δεν αναφερεται).Δοκιμάζοντας το calculator και εισάγοντας πλάτος δωματίου 390cm , μου προτείνει απόσταση του κέντρου του woofer του κάθε ηχείου από τον πλαινό τοίχο ,στα 108cm.
Συνεπώς για να γίνει αυτό έχουμε 390-108-108=174cm η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους από 230 που είναι τωρα.
Πρακτικά ανέφικτο ,αφού αφ' ενός μεν τα ηχεία θα μπουν μπροστά στην τηλεόραση (και δεν έχω και πρόχειρο κράνος) ,αφ' ετέρου δε για να δημιουργηθεί πάλι ισόπλευρο τρίγωνο ,θα πρέπει να έρθουν 230-174=56cm ακόμα πιο κοντά στη θέση ακρόασης...(και δεν έχω τσεκάρει το φαρμακείο του σπιτιού για γάζες και ιώδιο).
Δεν ξέρω...λογικά θα πρέπει να "συμβιβαστώ" με τις υπάρχουσες αποστάσεις ,οι οποίες δεν είναι τελικά 84 και 80 όπως έγραψα χθες (μέτρησα από την πίσω πλευρά του ηχείου και στην άκρη του) ,αλλά 114cm από τον πίσω και 91 από τον πλαινό.