Γίνεται συνδυασμός home cinema και hi end σύστημα;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.834
Επίκαιρο θέμα.

Μάλλον είναι αρνητική η απάντηση, εκτός αν είμαστε τυχεροί και πάνε όλα καλά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η καλύτερη λύση θα ήταν αν είχαμε δύο χώρους. Έναν για το home cinema μας και έναν δεύτερο για το ..."stereo" μας. Αν φυσικά είμαστε απαιτητικοί ως προς το ακουστικό αποτέλεσμα.

Θα προσπαθήσω όμως να αναφέρω τον λόγο που γράφω τα παραπάνω. Από την μία στο σπίτι υπάρχει ο marantz sr 7009 (καλό μηχάνημα δεν αντιλέγω), και από την άλλη το set rpo και τελικός από την advance.
Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται, δεν έχω και να χάσω κάτι άλλωστε:

Αν στο σύστημα μείνει ο marantz σαν βασικός πρωταγωνιστής, και σε αυτόν συνδέσουμε ηχεία και λοιπά συνοδά, (τηλεόραση, προβολέα, καθώς και τα διάφορα players, sub), έχομε ένα καθ όλα αξιόλογο αποτέλεσμα κυρίως σε προβολή ταινιών , αλλά και σε μουσικά αρχεία.... αρκετά σοβαρό.

Από την άλλη, αν το ίδιο μουσικό αρχείο το στείλουμε στους advance σε συνδυασμό πάλι με τα ίδια κύρια ηχεία, (αφού τα συνδέσουμε φυσικά στον τελικό), τότε το αποτέλεσμα, ανεβαίνει στα ουράνια. Δηλαδή:
Πολύ καλύτερη απόδοση στην λεπτομέρεια, υψηλές συχνότητες, χαμηλό, φωνή, τρισδιάστατη απεικόνιση και αληθοφάνεια (ναι πολύ καλύτερη ψευδαίσθηση χώρου με 2 ηχεία, παρά 7 ή 9 ή όσα θέλουμε!).

Φαντάζομαι ότι μέχρι εδώ θα συμφωνείτε, διότι διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος για δικάναλα συστήματα, ακριβοί ενισχυτές, λάμπες κλπ κλπ. Θα βολευόμασταν όλοι με το πολύ κάναλο σύστημά μας, και πάει τελείωσε.

Και ερχόμαστε τώρα στο Ζουμί.....

Συνδυασμός και των 2 περιπτώσεων.

Απλό ακούγεται! Δηλαδή σύνδεση των pro και τελικό στο ήδη υπάρχον σύστημα με τον marantz πλέον, σαν προ ενισχυτή για την περίπτωση θέασης εικόνας!

Αυτό έκανα και εγώ, όμως με ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ όπως θα δείτε παρακάτω, ή όπως θα έχουν εντοπίσει και οι υπόλοιποι που δουλεύουν με παρόμοια μέθοδο, όπως αυτήν που αναφέρω.

Ποιες είναι οι παραχωρήσεις ???? Μα ο Θόρυβος! Ναι καλά ακούσατε ο Θόρυβος.

Φανταστείτε το καλωδιο μάνι που υπάρχει στο σύστημα:
TV, καλώδιο ρεύματος, άρα τροφοδοτικό. Καλώδιο κεραίας, hdmi, internet, κλπ
Προβολέας, μία από τα ίδια περίπου,
Sab (τροφοδοτικό και εκεί),
Players: Nova .... ps3, dune, htpc.... όλα πρόχειρα μηχανήματα και με τροφοδοτικά και λοιπά εξαρτήματα όλα δυστυχώς αμφιβόλου ποιότητας... Έτσι ακόμη και κλειστά, αφού συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργούν απίθανους θορύβους, οι οποίοι βγαίνουν από τα ηχεία μας μαζί με το σαξόφωνο ,ή τον van morisson.

Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης και λύσης τελικά του προβλήματος μόνο όμως για την ακρόαση μουσικής, αφού ο τελικός έχει την δυνατότητα να επιλέγει xlr (pro) ή rca (marantz) .

Εκεί όμως που δεν γίνεται τίποτα, και πρέπει να κάνουμε μεγάλη παραχώρηση είναι κατά την δεύτερη περίπτωση, δηλαδή marantz και θέαση πολυ κάναλου προγράμματος. Δυστυχώς.

Δεν μπορούμε λοιπόν να τα έχομε όλα δικά μας.

Αν υπάρχει λύση, καλό είναι να αναφέρετε την γνώμη σας. Έχω δοκιμάσει πάντως τα πάντα, από αλλαγή φοράς καλωδίων ρεύματος, φίλτρα ρεύματος για τα τροφοδοτικά, ποιοτικά καλώδια, οικονομικά καλώδια, αλλαγή πριζών (και με μπαλαντέζες).... Μάταια.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.257
- αν και δεν έχω γνώσεις hc , οποιοδήποτε υψηλών αξιώσεων hc σύστημα , μπορεί από μόνο του να χαρακτηριστεί έτσι

- αποφεύγω τον σχετικό όρο για να μην ξεφύγει η συζήτηση στο τι είναι και τι όχι highend

- από εκεί και πέρα , μέσω σχετικών συνδέσεων μπορούν κάλλιστα να συνυπάρχουν και τα δύο

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.834
Παρακαλώ όσους διαφωνούν, να γράψουν τον λόγο.Μπας και βγάλουμε άκρη.
Στο σύστημα μου πάντως:
α. Η panasonic tv μόλις συνδεθεί με το σύστημα, βουητό από τα ηχεία. Είτε είναι κλειστή είτε όχι. Αυτά με τον τελικό. Αν δεν υπάρχει ο τελικός και μείνει μόνο ο marantz τότε όλα καλά!
β. Συμπληρώνει το βουητό κατόπιν ο benq. Δεν το αυξάνει, απλώς συμμετέχει και αυτός. Αν δηλαδή βγάλουμε το hdmi της panasonic, ακούγεται ο benq.

και πάει λέγοντας και με τα υπόλοιπα, άλλα με μηδενικό θόρυβο, άλλα με λίγο μικρότερο.

Αν υπάρχει σαν σύστημα ο pro με τον τελικό και τα 2 ηχεία, πικάπ και htpc κανένα πρόβλημα, κρύσταλλο ο ήχος.

(Σημείωση. Σωστά αναφέρει ο MrSpock απλά στερεοφωνικό σύστημα εννοώ και εγώ με τα παραπάνω.)
[DOUBLEPOST=1525869370][/DOUBLEPOST]Αν μας άκουγε ο κ. Σάκης, θα ήταν ευκολότερη η συζήτηση. Έχει τις κατάλληλες γνώσεις να μας τα εξηγήσει πολύ καλύτερα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.412
Βασικά εγώ θα διαφωνήσω σχεδόν σε όλα.
Στο παρελθόν σε σύστημα φίλου με EAD pro & τελικό που το είχε για μουσική και Home cinema το αποτέλεσμα απλά δεν υπήρχε. Δεν έχω ακούσει ποτέ μου μέχρι τώρα κάτι αντίστοιχο. Είτε για cinema, είτε για μουσική ή και πακέτο όπως το λες εδώ.

Βασικά εγώ πιστεύω ότι έχεις μέγα θέμα με τα ρεύματα. Ξεκίνα από εκεί..

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.259
Βάκη, βάλε μια φωτό του χώρου.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.443
Βασικά εγώ θα διαφωνήσω σχεδόν σε όλα.
Στο παρελθόν σε σύστημα φίλου με EAD pro & τελικό που το είχε για μουσική και Home cinema το αποτέλεσμα απλά δεν υπήρχε. Δεν έχω ακούσει ποτέ μου μέχρι τώρα κάτι αντίστοιχο. Είτε για cinema, είτε για μουσική ή και πακέτο όπως το λες εδώ.

Βασικά εγώ πιστεύω ότι έχεις μέγα θέμα με τα ρεύματα. Ξεκίνα από εκεί..

Πως φαίνεται ότι δεν μπορείς να εμβαθύνεις.
Βάκη άσε τα ρεύματα πιάσε τις θωρακίσεις.

Reaction score
2.425
Δεν συμφωνώ με αυτό που γράφεις.

Συνδυάζω ένα ποιοτικό σύστημα ήχου Hi Fi με ένα αρκετά πολύπλοκο πολυκαναλικό HC στον ίδιο χώρο.

Δεν μοιράζονται τα ίδια ηχεία – ενισχυτές κλπ , αλλά υπάρχει συνδεσιμότητα που θα μπορούσε να δημιουργήσει γέφυρες θορύβου. Πχ.

· Ο τελικός των 2 front του HC είναι συνδεδεμένος σε άλλη είσοδο στον pro του Hi_Fi. (δηλαδή λειτουργεί σαν δεύτερο σύστημα Hi Fi )

· Ο πολυκάναλικός ενισχυτής πάει σε μία ψηφιακή είσοδο του DAC Hi_Fi. (το Hi Fi πάει με την USB)

· Ένα network player του πολυκαναλικού δίνει επίσης μία ψηφιακή είσοδο στο Hi-Fi DAC.

· Ένα SACD player συνδέεται στο πολυκαναλικό HC και στο pro Hi_Fi από την στέρεο είσοδο . (αναλογικά)

· Υπάρχει Nova- τηλεόραση –projector – Hdmi splitter – δίκτυο – δίσκοι NAS κλπ. –κλπ.

Ουσιαστικά ΟΛΕΣ οι συσκευές είναι συνδεδεμένες έμμεσα – θα μπορούσε να δημιουργηθεί γέφυρα.

Κανένας μα κανένας θόρυβος .

Απλώς θέλει προσοχή στην διαχείριση του ρεύματος – ξεχωριστές γραμμές από τον πίνακα – τάξη στα πολύμπριζα . Καμία συσκευή δεν παίρνει ρεύμα από πρίζα τοίχου .

Reaction score
6.790
Λογικά κάτι φταίει με τα ρεύματα και ίσως κάποια καλώδια. Και εγώ έχω στο δικό μου σύστημα παρόμοια κατάσταση ( ενισχυτές , οτε τβ, κονσόλα, αναλογικά διάφορα, πολλά ηχεία, pc κλπ) αλλά δεν ακούγεται κιχ..

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.412
Πως φαίνεται ότι δεν μπορείς να εμβαθύνεις.
Βάκη άσε τα ρεύματα πιάσε τις θωρακίσεις.
Μια χαρά μπορώ. Και το σύστημα μου αποτελούμενο από αρκετά μηχανήματα για μουσική και cinema δεν έχει το παραμικρό θέμα.
Αλλά μόνο να πεταγόμαστε ξέρουμε.
:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.506
Η καλύτερη λύση θα ήταν αν είχαμε δύο χώρους. Έναν για το home cinema μας και έναν δεύτερο για το ..."stereo" μας.
Συμφωνώ, μόνο εάν το δικάναλο ηχοσύστημα αφορά φετίχ βινταζ εξοπλισμό, στα πλαίσια της ελκυστικής ας πούμε αισθητικής μιας αντίκας που πωλείται έναντι υψηλότατου αντιτίμου σε εύπορους λάτρεις του είδους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, το αμιγώς δικάναλο είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν έχει ουσιαστικό νόημα ύπαρξης.

Τα προβλήματα απόδοσης ή θορύβου που αναφέρονται, είναι προβλήματα που επιλύονται, και δεν αποτελούν ούτε συμπτώματα κοινής πρακτικής, ούτε βάση για κοινά συμπεράσματα περί απόδοσης ή δυνατοτήτων.

Reaction score
1.530
Συμπάσχων εδώ. Δεν τίθεται θέμα θωράκισης. Είναι καθαρά θέμα σύνδεσης του πολυκάναλου (μάλιστα marantz έχω κι εγώ) ο οποίος δεν παίρνει γείωση από την πρίζα με την υπόλοιπη αλυσσίδα η οποία παίρνει γείωση. Δοκίμασα να δώσω γείωση στο σασσί του marantz και φυσικά δεν είχε κανένα νόημα καθώς τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας συσκευής που δε δέχεται γείωση έχουν φροντίσει για τη μη αγωγιμότητα οποιοδήποτε σημείου του σασσί με το εσωτερικό του μηχανήματος...
Υποτίθεται ότι με μετασχηματιστές απομόνωσης στα rca καλώδια μεταξύ του πολυκάναλου και του δικάναλου προ το πρόβλημα λύνεται αλλά έχει ένα κόστος κανένα 250άρι και είναι μια επιπλέον γκουμούτσα στο rack που πιθανόν να έχει και επίπτωση στον ήχο. βέβαια όταν πάψει το hum κέρδος θα έχεις ότι επίπτωση και να έχει το μαραφέτι...

Να σημειώσω ότι με τον πολυκάναλο ανοιχτό και τον προενισχυτή σε λειτουργία bypass το hum ακούγεται από όλα τα ηχεία. Όταν ο προενισχυτής πηγαίνει σε άλλη πηγή το hum ακούγεται μόνο από το κεντρικό ενώ όταν αποσυνδεθούν τα rca από τον πολυκάναλο σταματά και το κεντρικό.

Επίσης να ενημερώσω ότι έχω πειραματιστεί και χωρίς καμία πηγή (ούτε καν το hdmi της τηλεόρασης) πάνω στον πολυκάναλο.
Αυτό που κακώς δεν έχω κάνει είναι να μετρήσω τη γείωση κάτω στους μετρητές. Μέσα στο σπίτι που μετρήθηκε φάνηκε καλή αλλά αυτό είναι πλασματικό καθώς μετράται έτσι και όλη η εσωτερική εγκατάσταση της οικοδομής.

Reaction score
1.469
Ακούγεται θόρυβος απο τις άλλες συσκευές?

Μην μου βάζεις ιδέες....:o

Μαλλον φταίει ο Marantz

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.259
Ακούγεται θόρυβος απο τις άλλες συσκευές?

Μην μου βάζεις ιδέες....:o

Μαλλον φταίει ο Marantz
:o:o:o:o:o:o:o:o

Πριν λίγο καιρό η καθαρίστρια μετακίνησε τα RCA του τελικού των Atmos κοντά σε πολύπριζο και έβγαλε βόμβο για πρώτη φορά δικό μου σύστημα.

Reaction score
1.469
:o:o:o:o:o:o:o:o

Πριν λίγο καιρό η καθαρίστρια μετακίνησε τα RCA του τελικού των Atmos κοντά σε πολύπριζο και έβγαλε βόμβο για πρώτη φορά δικό μου σύστημα.

Η δική μου είναι εκπαιδευμενη δεν καθαρίζει εκεί
Τα κανω μόνος μου :D

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.834
Όλα έχουν να κάνουν με το αυτί. Θα ήταν εύκολο να θέσω εκτός τους προ και τελικό. Ο μάραντζ σαν μηχάνημα είναι σχεδόν κορυφή στο είδος του. Θα έβγαζα και κανένα φράγκο από την πώληση και θα είχα λιγότερα μηχανήμτα, καλώδα κλπ. Ομως δεν συγκρίνεται ο ήχος , μεταξύ των δύο επιλογών....

Reaction score
1.469
Ανάποδα τα λες. Οι εκπαιδευμένες καθαρίζουν εκεί, οι ανεκπαίδευτες δεν μπορούν. ;)
Δεν θέλεις εκπαιδευμενη
Θέλεις εξειδίκευμενη

Αλλα συμφωνώ :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.483
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134