Γίνεται συνδυασμός home cinema και hi end σύστημα;

Reaction score
1.390
Αν ανέφερες κανένα προ τελικό άλλης κατηγορίας θα σου έλεγα ότι έχεις δίκιο για τα 2 ξεχωριστά συστήματα ..
Τωρα φοβάμαι μήπως με τον marantz ακούσεις καλύτερα..

Reaction score
1.469
Όλα έχουν να κάνουν με το αυτί. Θα ήταν εύκολο να θέσω εκτός τους προ και τελικό. Ο μάραντζ σαν μηχάνημα είναι σχεδόν κορυφή στο είδος του. Θα έβγαζα και κανένα φράγκο από την πώληση και θα είχα λιγότερα μηχανήμτα, καλώδα κλπ. Ομως δεν συγκρίνεται ο ήχος , μεταξύ των δύο επιλογών....
Σε εμενα παλιότερα ενας marantz 6010 μου έκανε παράσιτα στην τηλεόραση οταν έπαιζε
Έχουν μια ευαισθησία στις hdmi θύρες για αυτό το ειπα

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.834
Πρόβλημα φυσικά υπάρχει με το ρεύμα... Χοντρικά στην ίδια πρίζα υπάρχουν..

1. PANASONIC TV
2. TELIKOS
3. PRO
4. MARANTZ
5.HTPC
6.DUNE PLAYER
7.PS3
8.NOVA
9.BENQ
10.ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
11.SUB
12.PHONO
13.FORITOS
14.HUB INTERNET
15.PHONO PREAMP
16.LOGITECH HARMONY
[DOUBLEPOST=1525884166][/DOUBLEPOST]
Αν ανέφερες κανένα προ τελικό άλλης κατηγορίας θα σου έλεγα ότι έχεις δίκιο για τα 2 ξεχωριστά συστήματα ..
Τωρα φοβάμαι μήπως με τον marantz ακούσεις καλύτερα..
Οχι ρε παιδια, δεν έχω ακόμη πρόβλημα με τα ώτα μου. Μπορεί να μην πάτε τα μηχανήματά μου, όμως Δεν συγκρίνεται το ηχητικό αποτέλεσμα. Ο μάραντζ είναι μουντός σε ήχο σε άμεση αντιπαραβολή....

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.257
Και έχοντας τα έτσι συνδεδεμένα, το συμπέρασμά σου είναι πως δεν ταιριάζουν τα δικάναλα με τα πολυκάναλα;

Γι' αυτό σου ζήτησα να βάλεις φωτογραφία.
Ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις, αλλά εδώ και χρόνια βγάζεις συμπεράσματα και γράφεις έχοντας πολύ λανθασμένα στημένο σύστημα. Και δικάναλο και πολυκάναλο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.834
Τι φωτογραφία να βγάλω....θα γελάτε μαζί μου, μακαρονάδα ασυμμάζευτη. Όσο και να προσπαθήσω δεν γίνεται τίποτα. Η φωτογραφία παραπάνω σαν να απεικονίζει τον χώρο μου. ...

Ορίστε και ο χώρος.

https://www.avsite.gr/forum/threads/klipsch-greek-club.134191/page-124

Last edited:

Reaction score
2.287
έχοντας πολύ λανθασμένα στημένο
Φιλε zizik μπορει ναισχυει αυτο που λες (δεν ξερω) αλλα ο vakis μιλαει για θορυβο .Αν καταλαβαινω εχει στην ιδια πριζα 16 συσκευες.Δεν ειναι και λιγες....

Reaction score
1.390
Τι φωτογραφία να βγάλω....θα γελάτε μαζί μου, μακαρονάδα ασυμμάζευτη. Όσο και να προσπαθήσω δεν γίνεται τίποτα. Η φωτογραφία παραπάνω σαν να απεικονίζει τον χώρο μου. ...

Ορίστε και ο χώρος.

https://www.avsite.gr/forum/threads/klipsch-greek-club.134191/page-124
Πω πω θέλεις όντως δουλειά με το στήσιμο ...
Πάρε ένα 5μετρο και ξεκίνα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.385
:o:o:o:o:o:o:o:o

Πριν λίγο καιρό η καθαρίστρια μετακίνησε τα RCA του τελικού των Atmos κοντά σε πολύπριζο και έβγαλε βόμβο για πρώτη φορά δικό μου σύστημα.
Πες της ότι τα δικά μου θα τα περιφράξω με ηλεκτροφόρο σύρμα. :whistling::D

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.257
Πες της ότι τα δικά μου θα τα περιφράξω με ηλεκτροφόρο σύρμα. :whistling::D
Της έχω δώσει εντολές ήπιας επέμβασης χωρίς να το καταλάβεις. Στο μέλλον, θα γίνει και το δικό σου σαν το δικό μου (not).

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990
Φίλε @Vakis2000

Αν θελεις να πετύχεις συνδυασμό home cinema και “hi end” (φτου κακά) ή τελος πάντων τον καλύτερο δυνατόν ήχο με τα ηχεία που διαθέτεις, πρέπει να κανεις τις εξής κινήσεις:

1. Για ξεκίνημα πρέπει να φτιάξεις τον χώρο σου. Δικαιολογίες περί παντόφλας και αισθητικής δεν υπάρχουν αν εχεις τοσο ψηλούς στόχους. Έτσι πως είσαι δεν γίνεται τίποτα απο τα δυο.
  2. Διορθώνεις τα θέματα που εχεις με το ρεύμα
  3. Πουλάς Marantz, προ και τελικό, αλλα και phono, και αγοράζεις Marantz 8805 (αφού σου αρέσει η εταιρία) και balanced τελικούς.
  4. Φέρνεις επαγγελματία να στα ρυθμίσει και να στα στήσει σωστα. Μόνος σου δεν γίνεται.

S2000

ΜπιΕμΝτάμπλγιου
Reaction score
1.373
:o:o:o:o:o:o:o:o

Πριν λίγο καιρό η καθαρίστρια μετακίνησε τα RCA του τελικού των Atmos κοντά σε πολύπριζο και έβγαλε βόμβο για πρώτη φορά δικό μου σύστημα.
Και που είναι θαμμένη τώρα .....

Reaction score
296
Φίλε @Vakis2000
  1. Πουλάς Marantz, προ και τελικό, αλλα και phono, και αγοράζεις Marantz 8805 (αφού σου αρέσει η εταιρία) και balanced τελικούς.
Hi end ειπε ο ανθρωπος. Αντί για 8805 χτυπάς nad m17 και nad m27. Και μετα θελουν πούλημα τα ηχεια.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.990
Hi end ειπε ο ανθρωπος. Αντί για 8805 χτυπάς nad m17 και nad m27. Και μετα θελουν πούλημα τα ηχεια.
Σούπερ και τα nad, αλλα δεν εχουν Atmos αυτα τα μοντέλα αν δεν κάνω λάθος.

Παράδειγμα ηταν το 8805, σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοί prepro

Last edited:

Reaction score
1.530
Σοβαρά παντως. Αποσυνεδεσε τα πάντα και από τον avr και από τη πρίζα. Άσε μόνο τον πολυκαναλο και τους προ τελικό και δοκίμασε αυτό με τα καλώδια. Αν συνεχίζει όσο είναι συνδεδεμένος ο avr και αν ησυχάσουν όλα όταν αποσυνδεθεί

Ε, με την ευκαιρία βάλε και μια σκούπα, κάνε και ένα rearragement...

Reaction score
6.190
Η διαφορα αναμεσα σε δικαναλο για ακροαση μουσικης και σε πολυκαναλο εγκειται καθαρα και μονο στην ακουστικη χωρου. Ολα τα αλλα ειναι λεπτομερειες. Αν και ενας φροντισμενος χωρος για δικαναλο θα ηταν υπεραρκετος και για home cinema για το μεσο χρηστη.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.834
Θα ξεκινήσω από το ρεύμα.
Φυσικά δεν έχω την απαίτηση να ξεπεράσω το πρόβλημα, αφού όπως προανέφερα,προς το παρόν δεν βοηθά ο χώρος.
Απλώς θα συμμαζέψω όσο γίνεται το καλωδιομάνι, θα προμηθευτώ 2 καλά πολύμπριζα και τέλος.
Ότι έγινε - έγινε με τα μηχανήματα. Διότι:
α. ο ήχος σε δικάναλη χρήση με ικανοποιεί πλήρως. Άρα advance και klipsch , όσο και αν φαίνεται παράξενο, σαν συνδυασμός στέκει! Υπάρχουν χροιές που δεν μπορώ να τις βρω στο δεύτερο πχ σύστημα στο εξοχικό (C.A. 740a με monitor audio ή klipsch και εκεί). https://www.hifiengine.com/manual_library/cambridge-audio/azur-740a.shtml .
β. Home cinema. Εδώ γίνονται παραχωρήσεις, αλλά δεν με πολυ ενδιαφέρει το θέμα, αφού δεν κάνω τόσο κέφι αυτό το κομμάτι. Μου αρέσει να δω μια ταινία από τον προβολέα, άρα σε ήχο δεν υπάρχουν απαιτήσεις. Μόνο μπαμ και μπουμ. Και εκεί ο συνδυασμός Ισχύς - klipsch , δεν χαρίζει.

Ανέφερα όμως τα παραπάνω με την ιδέα μήπως και έχει πρόβλημα ο τελικός μου, και παρουσιάζονται αυτοί οι θόρυβοι.

Reaction score
4.327
Mε τα διαφορετικά πολύμπριζα από την ίδια μπρίζα δεν θα κάνεις τίποτα. Παρόμοιο θέμα είχα και γω με τον 7012 όταν συνέδεα πάνω του το pc. Χωρίς τελικό δεν υπήρχε θέμα. Με τον τελικό - ούς έβγαζε θόρυβο. Και με την τηλεόραση στο ίδιο πολύμπριζο επίσης. Μόλις τράβηξα ρεύμα από άλλη μπρίζα και έβαλα τα μη audio το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Dead silent η φάση. Και τώρα θα τραβήξω ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα για τις audio συσκευές μόνο. Σε συμβουλεύω να κάνεις μια δοκιμή σύμφωνα με ότι σου είπα. Και άμα λυθεί σου στέλνω τον λογαριασμό τράπεζας για τα περεταίρω.... :roflmao:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.834
Λοιπόν, το 90% του θορύβου, το δημιουργεί η panasonic. Μόλις τώρα το εντόπισα!
Όμως δεν γίνεται τίποτα!
Μόλις συνδεθεί οποιοδήποτε καλώδιο hdmi σε οποιαδήποτε είσοδό της, θόρυβος. Ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο της ΔΕΗ!
Δηλαδή είτε υπάρχει καλώδιο ρεύματος, είτε όχι ο θόρυβος - θόρυβος! Παρ όλα αυτά, λέω μπορεί αν την συνδέσω και βρω την σωστή πολικότητα, ίσως φτιάξει η κατάσταση! Μάταια όλα.
Και μη μου πείτε αλλάζω tv! 2500 έσκασα κάποτε! Έχει και εικόνα κρύσταλλο και μαύρο που συγκρίνεται μόνο με oled. Χαίρεσαι να βλέπεις σε τελείως σκοτεινό περιβάλλον.

Έτσι παραμένει το πρόβλημα, και πρέπει να ζω με αυτό!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482