Το δικό μου ηχοσύστημα (spiros62)

Reaction score
199
Για να εκτιμηθεί ένα τετοιο ηχειο (κουδουνιστρα) πρεπει να παιξει σε σπιτι με british style decoration...:D.
http://homewalldecor.us/modern-english-interior-design/modern-english-interior-design-img084/
Οποιος ακουει σε minimal περιβάλλον
http://www.home-designing.com/two-modern-minimalist-homes-that-indulge-in-lots-of-white
είναι καταδικασμένος σε αποτυχια… Ουτε μετρήσεις χωρου βοηθουν, ουτε ισοσταθμιση, ουτε τιποτα… :D
Εγω ακουω αριστα… χαχαχ..
View attachment 98304
Να χαίρεσαι τον χώρο σου.

Τα μικρούλια spendorakia τι λένε σε ταχύτητα; :thumbsup:

Το πικάπ πήγε βόλτα;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Να χαίρεσαι τον χώρο σου.

Τα μικρούλια spendorakia τι λένε σε ταχύτητα; :thumbsup:

Το πικάπ πήγε βόλτα;
Καλημέρα, σε ευχαριστω πολύ.
Εχω ζησει με πολύ πιο γρηγορα μικρα (john blue jb3 πχ) αλλα είναι οκ, εμενα δεν μου λειπει κατι, εξαρτάται και τι ζητας.. :)
Το πικαπ το εχω παρεουλα με έναν vintage Marantz 2238b για να μην νοιωθει μονος… ;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.897
Εχω ζησει με πολύ πιο γρηγορα μικρα (john blue jb3 πχ) αλλα είναι οκ, εμενα δεν μου λειπει κατι, εξαρτάται και τι ζητας.. :)
Το πικαπ το εχω παρεουλα με έναν vintage Marantz 2238b για να μην νοιωθει μονος… ;)
Παρουσίαση συστήματος εχεις κάνει;

Reaction score
199
Tα ξέρω τα Spendor πολύ καλά, τυγχάνει να τα έχω . Για μικρό χώρο είναι καταπληκτικά.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.134
Τα ηχεια που ακουμε στις συναυλιες δηλαδη που τα περισσοτερα στις περιγραφες τους δινουν -10 db στο συχνοτικο ευρος που καλυπτουν ειναι ολα σκουπιδια;
1. Απαιτείται να αποδίδουν ΠΟΛΥ υψηλή ισχύ, συχνά ασυμπίεστης μουσικής, επί ΠΟΛΥ ώρα, με μηδενική ανοχή σε ενδεχόμενο αστοχίας "την ώρα της δουλειάς", και όχι να παίζουν στο ρελαντί με συμπιεσμένη μουσική όπως στο σπίτι. Οπότε αυτή η ΚΥΡΙΑ απαίτηση κυριαρχεί στους σχεδιαστικούς συμβιβασμούς έναντι όλων των άλλων, και πολύ σωστά κάνει, και όχι δεν είναι σκουπίδια.

2. Ενα 18ιντσο πχ, αρχίζει και γίνεται προοδευτικά όλο και πιο κατευθυντικό (ναι, στο μπάσο) από τους 400Hz, και στους 1500 είναι πλέον σαφώς κατευθυντικό. Στον αχανή χώρο μίας συναυλίας λοιπόν, οι έξοδοι από τα πολλαπλά μεγάλα γούφερ δεν αθροίζονται, διότι στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές του ακροατηρίου (κατά μήκος και πλάτος) προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαίο ηχητικό πεδίο. Οσο βαθαίνει το μπάσο όμως αθροίζονται, γιατί εκεί τα γούφερ δεν είναι κατευθυντικά. Επομένως τα παίρνει να έχουν φθίνουσα απόκριση προς τα χαμηλά, τη στιγμή μάλιστα που κάτι τέτοιο ανταποδίδει τεράστια οφέλη στην απαίτηση της προηγούμενης παραγράφου.

3. Επειδή λίγα όργανα παίζουν στις πολύ χαμηλές συχνότητες, στις συναυλίες δεν χρειάζεται να κατεβαίνουν τα μεγάφωνα flat στα 30Hz. Οταν χρειάζεται, πέφτει ισοστάθμιση, ή πιο πολλά μεγάφωνα συν ισοστάθμιση, πράγμα που δεν είναι οπτικά εμφανές στον ακροατή. Οταν πραγματικά χρειάζεται, επιστρατεύονται άλλα ηχεία, γιγαντιαία sub με κόρνες οπίσθιας φόρτισης, κλπ κλπ
Σημ.: Συνήθως στις συναυλίες της σήμερον ημέρας, το μόνο όργανο που χρειάζεται δύναμη και ατάκα μπάσου, είναι το ηλεκτρικό μπάσο (η ατάκα της μπότας τονίζεται περισσότερο από τους 150~350Hz). Και το ηλ. μπάσο "είναι φτειαγμένο" να παίζει με τέτοια μεγάφωνα εξ αρχής

4. Με "ακροαματικόφιλα" (ωραίος αυτός ο όρος, μ' αρέσ' :) ) κριτήρια, στις συναυλίες το ακροατήριο νομίζετε οτι είναι σαν εμάς; ... Κάφροι είναι!
- ή Φυσιολογικοί, αναλόγως οπτικής γωνίας :)
[DOUBLEPOST=1528538218][/DOUBLEPOST]
Eτσι όπως ακριβώς το περιέγραψες.

Είναι άλλο το μπάσο από μεγάλες μονάδες και πολλές που λέει και ο ear.
Μπορεί ένα μικρό ηχείο να κατέβει πιο χαμηλά από ένα άλλο με μεγαλύτερα woofers αλλά το punch που τρώς είναι διαφορετικό .
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένα μικρό μεγάφωνο δεν μπορεί να κατέβει χαμηλά , ακόμα και στους 30 κύκλους. Με επάρκεια.
Ορθιο μπάσο από μεγάφωνο ΡΑ; Μπλιάχ!
Δεξιά πλευρά συμφωνικής ορχήστρας από μεγάφωνο ΡΑ; Μπλιάχ! Μπλιάχ!
ΒΙολοντσέλο από μεγάφωνο ΡΑ; Μπλιάχ! Μπλιάχ! Μπλιάχ!
Αρπα (που χαμηλά αν το θελήσει αγγίζει τα τάρταρα) από μεγάφωνο ΡΑ; Ασ'το καλύτερα...

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804

Reaction score
4.587
Ορθιο μπάσο από μεγάφωνο ΡΑ; Μπλιάχ!
Δεξιά πλευρά συμφωνικής ορχήστρας από μεγάφωνο ΡΑ; Μπλιάχ! Μπλιάχ!
ΒΙολοντσέλο από μεγάφωνο ΡΑ; Μπλιάχ! Μπλιάχ! Μπλιάχ!
Αρπα (που χαμηλά αν το θελήσει αγγίζει τα τάρταρα) από μεγάφωνο ΡΑ; Ασ'το καλύτερα...
Με το ίδιο σκεπτικό: Led Zeppelin, AC/DC, Pink Floyd κτλ από 6,5-8'' μεγάφωνα? Μπλιάχ

Αναφέρεις όργανα που οι χαμηλές τους προέρχονται από συντονισμούς, δεν έχεις άμεσο μπάσο λοιπόν άρα δε χρειάζεσαι μεγάλα woofer για να έχεις πιστή (όσο το δυνατόν) αναπαραγωγή. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως τα ακούς χωρίς ενίσχυση μικροφώνων και η ηχογράφηση έχει γίνει με τον ίδιο τρόπο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.890
Επειδή λίγα όργανα παίζουν στις πολύ χαμηλές συχνότητες, στις συναυλίες δεν χρειάζεται να κατεβαίνουν τα μεγάφωνα flat στα 30Hz. Οταν χρειάζεται, πέφτει ισοστάθμιση, ή πιο πολλά μεγάφωνα συν ισοστάθμιση, πράγμα που δεν είναι οπτικά εμφανές στον ακροατή. Οταν πραγματικά χρειάζεται, επιστρατεύονται άλλα ηχεία, γιγαντιαία sub με κόρνες οπίσθιας φόρτισης, κλπ κλπ
Σημ.: Συνήθως στις συναυλίες της σήμερον ημέρας, το μόνο όργανο που χρειάζεται δύναμη και ατάκα μπάσου, είναι το ηλεκτρικό μπάσο
Βέρι νάις.
Το ηλεκτρικό μπάσο λοιπόν, όπως το έχω ακούσει σε ένα σωρό λάιβ μέσα σε κλαμπάκια νορμάλ διαστάσεων, όπου βέβαια παίζει από αρκετά οικονομικά επαγγελματικά ηχεία (ηλεκτρικού μπάσου), δεν αγγίζεται από κανένα γνωστό χαϊεντάδικο ηχειο που έχω ακούσει, ούτε για πλάκα.

Τόση ενέργεια, τόση ώθηση...

Να δούμε προδιαγραφές ηχείων ηλεκτρικού μπάσου;

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.134
Με το ίδιο σκεπτικό: Led Zeppelin, AC/DC, Pink Floyd κτλ από 6,5-8'' μεγάφωνα? Μπλιάχ...
Μα ναι, ουδεμία αντίρρηση, ιδίως για τους δύο πρώτους. Μπλιάχ!

Αν επικεντρώνεσαι σε τέτοια ακούσματα, εξαμισάρι (αυτά ουδέποτε τα συμπάθησα γενικώς - ΙΜΗΟ) δεν φτάνει ούτε για αστείο. Και τα οχτάρια να αρχίζουν από διπλά (αν είναι από τα ακριβά) και ανέβαινε

D

deleted user 10898

Guest
Βέρι νάις.
Το ηλεκτρικό μπάσο λοιπόν, όπως το έχω ακούσει σε ένα σωρό λάιβ μέσα σε κλαμπάκια νορμάλ διαστάσεων, όπου βέβαια παίζει από αρκετά οικονομικά επαγγελματικά ηχεία (ηλεκτρικού μπάσου), δεν αγγίζεται από κανένα γνωστό χαϊεντάδικο ηχειο που έχω ακούσει, ούτε για πλάκα.

Επειδη δεν είμαι καλός στις προδιαγραφές, τι σημαίνει 8χ10" ;

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.134
Βέρι νάις.

Ναι, -10 γύρω στους 55-60 τα 10ιντσα. Τα φτηνά 15ιντσα -10 στους 30. Τυπικά προσιτά κουτιά ηλ. μπάσου για μικρά λάιβ.
Και τα σπιτίσια 8ιντσα δεν μπορούν.

Αλλα και το ορθιο μπάσο μέσα από τα παραπάνω κουτιά ακουγεται χάλια ΑΝ δεν πεσει προσεκτική ισοστάθμιση (και πάλι δύσκολα). Τα χαίεντάδικα ηχεία προσεγγίζουν το άνπλαγκντ άκουσμά του πολύ καλύτερα. Τις δεξιές συστοιχίες της ορχήστρας ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα - αλλά τότε ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ - καλύτερα λοιπόν και πολύ φθηνότερα με (προσεκτικά ταιριασμένο) σαμπ

Εκαστος εις το είδος του.
Δεν κατάλαβα που (αν) διαφωνούμε;

Last edited:

Reaction score
4.587
Βέρι νάις.

Γιατί το λες αυτό? Αν και δεν το έχω ακούσει πιστεύω πως αυτό μια χαρά θα αποδίδει
http://www.jblpro.com/www/products/recording-broadcast/m2/m2-master-reference-monitor#.WxwjcFJuKUk

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.134
Διόρθωση στο προηγούμενο ποστ #274 :

" -10 γύρω στους 40 τα 10ιντσα" . Και -3 στους 55-60Hz

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ