Το δικό μου ηχοσύστημα (spiros62)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
Κι εγω καπως ετσι παιζω (χαμηλες εντασεις) και ο χωρος μου είναι επισης τυπικο καθιστικο αφροντιστο με ότι αυτό συνεπάγεται.. Το ότι ακουμε σε χαμηλες εντασεις ισως κατα καποιο τροπο δικαιολογει η' βοηθα να απολαμβανουμε τις επιλογες - το στησιμο μας.

Συμφωνωντας με αυτά που ειπες :hi:και αφήνοντας απ'εξω την κατηγορια '' αγοραζω αποψη σε τρελλες τιμες''.. Αναρωτιέμαι υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν τοσες επιλογες επισης απλως επειδή η συντριπτικη πλειοψηφια των αγοραστων περα από τις προτιμήσεις, θα τοποθετησουν τα συστηματα τους σε πολύ διαφορετικούς χωρους, συνηθως αφροντιστους, θα ακουνε σε διαφορετικες εντασεις, κλπ.. και θα βρουν μεσα από την ''ποικιλια'' πιθανον αυτό που ταιριαζει καλυτερα και στο χωρο τους χωρις πολλες περαιτέρω επεμβάσεις? (Καθως η πλειοψηφια δεν το επιλεγει, η΄απλα δεν μπορει να τις κανει λογο ιδιορρυθμίας του χωρου, συμβιωσης, κλπ ξερετε..). Μηπως αυτή η τεραστια ποικιλια προκαλώντας ένα μικρο χαος (αναπόφευκτα) βοηθα και λιγο κατά καποιο τροπο? Χμμμμ… Ισως να αμπελοσοφω αλλα… το συνηθίζω... :smile::smile:

Λογικό ακούγεται σαν επιχείρημα αυτό που λες αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό ακριβώς το επιχείρημα είναι ο δούρειος ίππος που χρησμιποιείται από τη "βιομηχανία" hi-fi/hi-end για να προκαλεί αφαίμαξη στο πορτοφόλι μας. Προσπαθώντας μέσα από τυχαίους συνδυασμούς μηχανημάτων να φτιάξεις κάτι που σου αρέσει, ικανοποιείς μεν το εγώ σου αλλά είναι κάπως σαν να παίζεις λότο (όπως έγραψε ο Ζαπ.) ενώ το αποτέλεσμα αποκλείεται να είναι καθολικά καλύτερο από την by the book προσέγγιση (που περιέγραψε ο ear).

Η οποία by the book προσέγγιση, ενώ στη θεωρία δεν είναι rocket science, θέλει και γνώση και εμπειρία για να βγάλει καλό αποτέλεσμα. Εγώ δηλώνω πρώτος παθών! Αλλά ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με εμπειρία να βοηθήσουν. Όπως επίσης και κάποιοι φανταστικοί μηχανικοί ήχου που μας ανοίγουν τις πόρτες των studio τους, ακούμε το καλό το by the book, το ατόφιο το αγνό, και ξεσταβωνόμαστε.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Παντως εγω δηλωνω πως είμαι ανθρωπος του εξω (ποδηλατο, φωτογραφια, κλπ).. Αναζωπυρωθηκε η ενασχοληση μου με τη μουσικη στο σπιτι κυριως λογο ωραριου εργασιας (νυχτα). Στα ρεπο μου δεν μπορω να ''γυρισω'' ευκολα το δυσκολο ωραριο που εχει συνηθισει πια ο οργανισμος μου (και αυτος ο ηλιος.... δεν ξερω πως τον αντεχετε… :lol::lol::o) με αποτέλεσμα να εχουν μειωθεί οι δραστηριότητες και πολλες φορες καθομαι τα βραδια ωρες ξύπνιος και ακουω μουσικη σε συνδυασμο με ζωγραφικη η' καποια αλλη ενασχοληση… Την τελευταια 5αετια αλλαξα καποια συστηματα και βρηκα νομιζω κατι που με ικανοποιει. Το διάβασμα εδώ στο site και γενικως στο διαδικτυο με βοηθησε να μαθω πραγματάκια πολύ απλα που κανουν ομως τη διαφορα. Δεν μπορω να ''δω'' τον εαυτο μου να ασχολειταιι με περιπλοκα προγράμματα ισοστάθμισης , πανάκριβα μηχανήματα, μικροφωνα, (αγχωθηκα και που το εγραψα) δεν υπαρχουν χρηματα να φτιαξουν ειδικοι τον χωρο μου η' να αγοραστουν τα υλικα για να γινει αυτό..(μαλλον υπαρχουν κι αλλοι που είναι στην ιδια θεση γι' αυτό τα γραφω). Υπαρχει ελπιδα για εμας? :cry::cry::cry::biggrin:. Θελω να πω... είναι απολυτως κατανοητη η τεχνικα σωστη προσεγγιση, αληθεια. Αν λοιπον εκ των πραγματων δεν... (ειτε οικονομικα, ειτε από αδυναμια να ασχοληθεί καποιος με περιπλοκες μετρήσεις κλπ, ειτε κοινοχρηστου χωρου) υπαρχει αληθεια ένα ''οδηγος'' προς ναυτιλωμενους που δεν θα μπορεσουν να κανουν το κατι παραπανω η' είναι ουτοπια και βαδιζουμε εντελως στην τυχη?

Reaction score
15.467
υπαρχει αληθεια ένα ''οδηγος'' προς ναυτιλωμενους
ναι βρε Δημητρη ... ειναι μεσα στα γραπτα των ψηφιακων-πιντιεφακηδων-ενεργων ... αμα λεει ο κωσταφτιας παρε ενα ζευγαρι ενεργα και μη ξανασχοληθεις - ποσο πιο απλο πια ?

Reaction score
4.587
ναι βρε Δημητρη ... ειναι μεσα στα γραπτα των ψηφιακων-πιντιεφακηδων-ενεργων ... αμα λεει ο κωσταφτιας παρε ενα ζευγαρι ενεργα και μη ξανασχοληθεις - ποσο πιο απλο πια ?
Χα χα, άντε λοιπόν να ανεβάσω το δικό μου σύστημα να γίνει χαμός. Κάπως έτσι έχει φτιαχτεί (χωρίς pdf και διάβασμα όμως :redface:)

Reaction score
15.467
Χα χα, άντε λοιπόν να ανεβάσω το δικό μου σύστημα να γίνει χαμός. Κάπως έτσι έχει φτιαχτεί (χωρίς pdf και διάβασμα όμως :redface:)
Και μπολικες φωτο ε ?
:drinks:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Πηρα ενεργα (focal alpha 65), τα ακουσα, μου αρεσαν… Τα spendor μου αρεσουν περισσοτερο, λοξα? Δεν ξερω… Δεν με βολεψε παντως καθολου το γεγονός πως θελουν ξεχωριστη μπριζα το κάθε ηχειο. Αλλαξαμε θεσεις στο καθιστικο και δεν μπορουσα να κανω καλη τοποθετηση…

Reaction score
15.467
Πηρα ενεργα (focal alpha 65), τα ακουσα, μου αρεσαν… Τα spendor μου αρεσουν περισσοτερο, λοξα? Δεν ξερω… Δεν με βολεψε παντως καθολου το γεγονός πως θελουν ξεχωριστη μπριζα το κάθε ηχειο. Αλλαξαμε θεσεις στο καθιστικο και δεν μπορουσα να κανω καλη τοποθετηση…
Ε, εχεις προσβληθει κι εσυ απ' το χαϊεντικο μικροβιο - οπως κι εγω αλλωστε ,προτιμω να βλεπω φωτο συστηματων απο τσι φωτο στο "καλημερα ..." ας πουμε ...

Reaction score
1.752
άντε λοιπόν να ανεβάσω το δικό μου σύστημα να γίνει χαμός
Νιἀου ! :D

Ζἀμπαλε, κἀτσε στα κυβικἀ σου.
Πουλἀω τους κτηνὠδεις τελικοὐς μου 11.7w, για να βρὠ λ7 να αναβαθμἰσω τους 2
αγαπημἐνους μου των 6.3w & 2.4w με (AN silver foil in mylar):headbang::gotcha:

Πἀμε γερἀ :neo:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Ε, εχεις προσβληθει κι εσυ απ' το χαϊεντικο μικροβιο - οπως κι εγω αλλωστε ,προτιμω να βλεπω φωτο συστηματων απο τσι φωτο στο "καλημερα ..." ας πουμε ...
Θεωρούνται hi end τα spendor?

Reaction score
15.467
Θα πρέπει να βρω μηχανή γιατί με τον κινέζο που έχω για κινητό δύσκολα τα πράγματα:

Ανοιξε 'να καινουριο νημα, επαε 'μαστε φιλοξενουμενοι και δε παει ομορφα ...
και μηχανη να βρεις αμα φωτογραφιζεις κοντρα στο φως τα ιδια θα βλεπεις ...
[DOUBLEPOST=1528816830][/DOUBLEPOST]
Θεωρούνται hi end τα spendor?
Μπα , δεν εχω ιδεα .
Σε προηγουμενο ποστ σου πηρα την εντυπωση πως θες ενα συστημα για τη μουσικη σου χωρις πολλα-πολλα και μετα εκαταλαβα πως θες και το κατι τις σου ... δατ'ς ολ !

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Ανοιξε 'να καινουριο νημα, επαε 'μαστε φιλοξενουμενοι και δε παει ομορφα ...
και μηχανη να βρεις αμα φωτογραφιζεις κοντρα στο φως τα ιδια θα βλεπεις ...
[DOUBLEPOST=1528816830][/DOUBLEPOST]
Μπα , δεν εχω ιδεα .
Σε προηγουμενο ποστ σου πηρα την εντυπωση πως θες ενα συστημα για τη μουσικη σου χωρις πολλα-πολλα και μετα εκαταλαβα πως θες και το κατι τις σου ... δατ'ς ολ !
Όχι μωρε, χωρις πολλα πολλα όπως το λες... Απλα διαβαζοντας ερχεται η ορεξη… :lol::lol::lol::lolsign:

Reaction score
370
Το σύγχρονο ηχοσύστημα είναι πολυκάναλο.
Όπως και οι σύγχρονες ηχογραφήσεις.
Κι είναι εξαιρετικές.
...και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι μηχανικοί της Sony και της Philips τo 1999 για το δημιούργημά τους το SACD υιοθέτησαν τον πολυκάναλο ήχο ως το κύριο μέσο αναπαραγωγής της μουσικής και δευτερευόντως το δικάναλο και μόνον ως επιλογή του χρήστη σε περίπτωση που δεν διέθετε ένα πολυκάναλο σύστημα. Ως γνωστόν το SACD αν και ανώτερο του CD δεν βρήκε την δέουσα ανταπόκριση απο τις περισσότερες μεγάλες δισκογραφικές για δικούς τους λόγους. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Υπαρχει ελπιδα για εμας?
Φυσικά.
Αν λοιπον εκ των πραγματων δεν... (ειτε οικονομικα, ειτε από αδυναμια να ασχοληθεί καποιος με περιπλοκες μετρήσεις κλπ, ειτε κοινοχρηστου χωρου) υπαρχει αληθεια ένα ''οδηγος'' προς ναυτιλωμενους που δεν θα μπορεσουν να κανουν το κατι παραπανω
Υπάρχει.

Έχουν δωθεί συμβουλές για την τοποθέτηση, ώστε να ακυρώνεις τα βασικά στάσιμα, για κατάλληλη επιλογή ηχείων για το χώρο, για χρήση ενεργών που μια ισοσταθμιση απόκρισης την έχουν ενσωματωμένη, κλπ.
Δε χρειάζεται να σκας για να ακούσεις τη μουσική σου, αυτά είναι χαϊεντιές για βλαμμένους.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon