dapost
Rehdeko & Harbeth lover
- Reaction score
- 11.435
Κι εγω καπως ετσι παιζω (χαμηλες εντασεις) και ο χωρος μου είναι επισης τυπικο καθιστικο αφροντιστο με ότι αυτό συνεπάγεται.. Το ότι ακουμε σε χαμηλες εντασεις ισως κατα καποιο τροπο δικαιολογει η' βοηθα να απολαμβανουμε τις επιλογες - το στησιμο μας.
Συμφωνωντας με αυτά που ειπες και αφήνοντας απ'εξω την κατηγορια '' αγοραζω αποψη σε τρελλες τιμες''.. Αναρωτιέμαι υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν τοσες επιλογες επισης απλως επειδή η συντριπτικη πλειοψηφια των αγοραστων περα από τις προτιμήσεις, θα τοποθετησουν τα συστηματα τους σε πολύ διαφορετικούς χωρους, συνηθως αφροντιστους, θα ακουνε σε διαφορετικες εντασεις, κλπ.. και θα βρουν μεσα από την ''ποικιλια'' πιθανον αυτό που ταιριαζει καλυτερα και στο χωρο τους χωρις πολλες περαιτέρω επεμβάσεις? (Καθως η πλειοψηφια δεν το επιλεγει, η΄απλα δεν μπορει να τις κανει λογο ιδιορρυθμίας του χωρου, συμβιωσης, κλπ ξερετε..). Μηπως αυτή η τεραστια ποικιλια προκαλώντας ένα μικρο χαος (αναπόφευκτα) βοηθα και λιγο κατά καποιο τροπο? Χμμμμ… Ισως να αμπελοσοφω αλλα… το συνηθίζω...
Λογικό ακούγεται σαν επιχείρημα αυτό που λες αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό ακριβώς το επιχείρημα είναι ο δούρειος ίππος που χρησμιποιείται από τη "βιομηχανία" hi-fi/hi-end για να προκαλεί αφαίμαξη στο πορτοφόλι μας. Προσπαθώντας μέσα από τυχαίους συνδυασμούς μηχανημάτων να φτιάξεις κάτι που σου αρέσει, ικανοποιείς μεν το εγώ σου αλλά είναι κάπως σαν να παίζεις λότο (όπως έγραψε ο Ζαπ.) ενώ το αποτέλεσμα αποκλείεται να είναι καθολικά καλύτερο από την by the book προσέγγιση (που περιέγραψε ο ear).
Η οποία by the book προσέγγιση, ενώ στη θεωρία δεν είναι rocket science, θέλει και γνώση και εμπειρία για να βγάλει καλό αποτέλεσμα. Εγώ δηλώνω πρώτος παθών! Αλλά ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με εμπειρία να βοηθήσουν. Όπως επίσης και κάποιοι φανταστικοί μηχανικοί ήχου που μας ανοίγουν τις πόρτες των studio τους, ακούμε το καλό το by the book, το ατόφιο το αγνό, και ξεσταβωνόμαστε.
Last edited: