Xiaomi Mi Box

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.132
Μου ηρθε σημερα το συνδεσα, εβαλα μερικα στιγμιοτυπα απο ταινιες που εχω στο σκληρο και επαθα εγκεφαλικο...Ποιο χαλια και ξεπλυμενη εικονα δεν ξανα εχω δει στη ζωη μου. Παρακατω φαινονται μερικες φωτο που τραβηξα με το κινητο σε ιδιες σκηνες. Η μια σκηνη ειναι απο το Crystal Audio Pico HD και η αλλη απο το mi box. Αυτες που δεν εχουν χρωμα, το μαυρο ειναι ξεβαμενο και δεν εχουν καμια δυναμικη ειναι απο το Mi box (mdz-16-ab international). Εβαλα το ιδιο hdmi καλωδιο και στα 2 media player, τα συνδεσα και τα 2 στην ιδια θυρα hdmi της tv, ενεργοποιησα το deep color mode απο τις ρυθμισης της εικονας του mi box, επαιξα με τους αποκωδικοποιητες του Mx Player HW, HW+, SW, εβαλα να παιξει και απο το Vlc Player, αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Περιμενα απο μια συσκευη με 4πυρηνο επεξεργαστη, 2gb ram, καρτα γραφικων κλπ κλπ, αν οχι καλυτερη εικονα, να εχει τουλαχιστον την ιδια και οχι χειροτερη απο ενα player 7-8 ετων αλλα δυστηχως διαψευθηκα. Ο ηχος στην ιδια σταθμη εντασης στα ηχεια, στο Pico Hd ακουγεται πιο δυνατα, ποιο καθαρα και με μεγαλυτερη λεπτομερεια. Στο mi box πρεπει να ανεβασεις κ αλλο την ενταση αλλα και παλι δεν το φτανει σε καθαροτητα και ευκρινια. Τα ποιο πεταμενα 60€ που εχω δωσει ποτε στη ζωη μου. Α και κατι τελευταιο, στο mi box καποιος ψεκασε το γκαζον με Roundup...

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το deep color mode στο Mi Box. Τα κάνει μαντάρα.

Reaction score
18
Και πριν βαλω το Deep Color Mode μου τα εδειχνε ετσι. Μολις το εβαλα παλι το ιδια τα εδειχνε δεν αλλαξε κατι. Τελοσπαντον το αφαιρεσα αυτο. Μαλλον το mi box μου αλλαζε απο μονο του την Λειτουργια Εικονας της t.v. απο Δυναμικη σε Κινημ. Ταινια. Γιατι το εβαλα σε αλλη t.v, κοιταξα λιγο την λειτουργια εικονας και δειχνει καλυτερα. Με τον ηχο δεν εβγαλα ακρη. Και εκει που νομισα οτι αρχιζει να μπαινει σε μια σειρα...Το mx player δεν μου εμφανιζει ελληνικους υποτιτλους. Μπαινω στο vlc παλι τπτ. Μπαινω στο menu του vlc και παω στην λιστα που εχει ενα κατεβατο απο γλωσσες για να επιλεξω. Παταω το κατω βελακι να κατεβω και δεν κατεβαινει να παω στα ελληνικα, εφαγε κολλημα το vlc, δεν ανταποκρινεται, με πεταει εξω. Ξανα μπαινω στο menu μολις παταω να μου βγαλει την λιστα και πριν αυτη εμφανιστει...παλι κολλημα. Δοκιμασα ποσες φορες τπτ. Και τωρα το καλυτερο απο ολα...Παω στις ρυθμισεις>εμφαρμογες να βρω αυτο το ρημαδο vlc να του κανω μια εκκαθαριση δεδομενων η' απεγκατασταση και να το ξανα περασω. Αμ δεν ειναι εκει...Εξαφανισμενο το vlc απο τις εφαρμογες. Δλδ τωρα θα αναγκαστω να κανω ολοκληρη την συσκευη επαναφορα γιατι δεν μου δουλευει το vlc...Το πετας απ το μπαλκονι η' δεν το πετας;;;
Εβαλα το ES File Explorer και μου το βγαζει στα πλαγια στην οθονη αλλα ουτε παταει να προχωρησω. Περασα μετα ενα αλλο app και κατι γινεται με αυτο.Γενικα κατα την λειτουργια της η συσκευη τρωει κατι φλασιες απο μονη της και κανει επανεκκινησεις στα καλα καθουμενα. Μπαινει σε μια φαση στο menu μετα απο restart και ενω η ωρα ηταν 01:20 αυτο αποφασιζει οτι ειναι 02:00... Μεχρι στιγμης δεν την αλλαζε την ωρα μετα απο restart αλλα σου λεει να μην τον εκπληξω για μια ακομα φορα τον μαλακα που με αγορασε;!;! Το μονο που το σωζει ειναι μηπως φτιαξει αν το κανω update. Τωρα φοραει android 6.0.1. Μπορει το δικο μου να ειναι ελαττωματικο αλλα δεν το προτεινω σε καμια περιπτωση παντως σε κανεναν.

Attachments

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Και πριν την αναβαθμιση και μετα, δουλευει τελεια. Αλλα δεν με ενδιαφερουν 4Κ hdr κλπ, μονον απλη "παρανομη" θεαση;)

minas

Πισιά
Reaction score
4.189
Μου ηρθε σημερα το συνδεσα, εβαλα μερικα στιγμιοτυπα απο ταινιες που εχω στο σκληρο και επαθα εγκεφαλικο...Ποιο χαλια και ξεπλυμενη εικονα δεν ξανα εχω δει στη ζωη μου. Παρακατω φαινονται μερικες φωτο που τραβηξα με το κινητο σε ιδιες σκηνες. Η μια σκηνη ειναι απο το Crystal Audio Pico HD και η αλλη απο το mi box. Αυτες που δεν εχουν χρωμα, το μαυρο ειναι ξεβαμενο και δεν εχουν καμια δυναμικη ειναι απο το Mi box (mdz-16-ab international). Εβαλα το ιδιο hdmi καλωδιο και στα 2 media player, τα συνδεσα και τα 2 στην ιδια θυρα hdmi της tv, ενεργοποιησα το deep color mode απο τις ρυθμισης της εικονας του mi box, επαιξα με τους αποκωδικοποιητες του Mx Player HW, HW+, SW, εβαλα να παιξει και απο το Vlc Player, αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Περιμενα απο μια συσκευη με 4πυρηνο επεξεργαστη, 2gb ram, καρτα γραφικων κλπ κλπ, αν οχι καλυτερη εικονα, να εχει τουλαχιστον την ιδια και οχι χειροτερη απο ενα player 7-8 ετων αλλα δυστηχως διαψευθηκα. Ο ηχος στην ιδια σταθμη εντασης στα ηχεια, στο Pico Hd ακουγεται πιο δυνατα, ποιο καθαρα και με μεγαλυτερη λεπτομερεια. Στο mi box πρεπει να ανεβασεις κ αλλο την ενταση αλλα και παλι δεν το φτανει σε καθαροτητα και ευκρινια. Τα ποιο πεταμενα 60€ που εχω δωσει ποτε στη ζωη μου. Α και κατι τελευταιο, στο mi box καποιος ψεκασε το γκαζον με Roundup...
Για θέμα HDR μυρίζει. Αν η ταινία ήταν HDR και η τηλεόρασή σου το υποστηρίζει, σιγουρέψου ότι γυρίζει σε HDR προφίλ με το Mi box.

edit: Δεν είχα δει και τις επόμενες φωτογραφίες, που μάλλον δεν είναι HDR το υλικό. Τελικά εντόπισες εάν φταίει ότι σου άλλαζε προφίλ, ή το Deep Color?

Last edited:

Reaction score
18
Για θέμα HDR μυρίζει. Αν η ταινία ήταν HDR και η τηλεόρασή σου το υποστηρίζει, σιγουρέψου ότι γυρίζει σε HDR προφίλ με το Mi box.

edit: Δεν είχα δει και τις επόμενες φωτογραφίες, που μάλλον δεν είναι HDR το υλικό. Τελικά εντόπισες εάν φταίει ότι σου άλλαζε προφίλ, ή το Deep Color?
Οι ταινιες που εχω ειναι 720p, η μια ειναι 1080p και η τηλεοραση ειναι 32αρα 720p. Το HDR το εχω off γιατι φυσικα δεν το υποστηριζει η tv σε καμια περιπτωση. Το προφιλ της tv δεν το αλλαζει. Εβαλα και στα 2 media player την ιδια Λειτ.εικονας με οπ.φωτισμο, Αντιθεση, Φωτεινοτητα κλπ στις ιδιες τιμες και στα 2. Εκανα το ιδιο και σε δευτερη 32ρα που εχω στο σπιτι αλλα το αποτελεσμα ειναι οπως ακριβως στις φωτο που ανεβασα παραπανω. Deep color on off στο mi box δεν αλλαζει τπτ.
[DOUBLEPOST=1530791819][/DOUBLEPOST]Το συμπερασμα που αρχιζω να βγαζω ειναι οτι αυτα τα android boxακια που κυκλοφορουν δεν ειναι τπτ παραπανω απο φτηνες κινεζιες για τα σκουπιδια. Εχουν καποιες ευκολιες, το συγκεκριμενο εχει bluetooth τηλεκοντρολ που πιανει απο παντου, μπορεις να δεις κανα βιντεακι στο youtube, να παιξεις κανα παιχνιδακι κλπ Media player παντως δεν ειναι. Εχω κατεβασει vlc, mx player. Το ενα χαλασε δεν παιζει τπτ, το αλλο δεν ανοιγει υποτιτλους η' δεν παιζει καποιες ταινιες. Τοσα χρονια με το pico απο τις 1000 ταινιες επαιξε τις 998 και τις 2 που δεν επαιξε ειχαν καποιο προβλημα. Αν καποιος θελει καλη ποιοτητας εικονας και ηχου να κοιταξει σε κατι αλλο. Το Pico hd το εχω βαλει και σε 50ρα plasma και εχει φοβερη εικονα. Αμα βαλω το mi box σε τετοια tv...πιστευω θα βαλω τα κλαματα...

Reaction score
18
Πεταξανε πανω ενα android λειτουργικο για να εχει καποιες ευκολιες και μεχρι εκει. Καμια περαιτερω μελετη. Μετα απο τοσα χρονια δεν περιμενα οτι θα εμενα ακομη εντυπωσιασμενος απο το Pico hd. Συγχαρητηρια για ακομη μια φορα στην ελληνικη εταιρια για την εξαιρετικη δουλεια που εκανε. Κριμα που δεν βγαζει πλεον media players.

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Σε plasma Panasonic 50vt30, η εικονα του mi ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!

Reaction score
18
Σε plasma Panasonic 50vt30, η εικονα του mi ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!
Μη βρεθει στο δρομο σου κανα απαρχαιωμενο pico και βαλεις να τα συγκρινεις. Θα απογοητευτεις. Αμα εισαι χαρουμενος οπως διχνει και ακουγεται, δεν συστηνετε η συγκριση του με ποιοτικες συσκευες...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Το πρόβλημα της ξεπλυμένης εικόνας οφείλεται πιθανότατα σε λανθασμένες ρυθμίσεις. Το γεγονός ότι έχεις βάλει κάποιες με το Pico και σου αρέσουν, δε σημαίνει ούτε ότι αυτές είναι σωστές ούτε ότι οι ίδιες θα σου αρέσουν με κάποια άλλη συσκευή.
Όσον αφορά το πρώτο -και μια που το αναφέρεις- με όποιο κριτήριο κι αν το εξετάσεις, η Κινηματογραφική Ταινία έχει σωστότερη εικόνα από τη Δυναμική: είναι πιο κοντά στα πρότυπα, άρα στην πρωτότυπη εικόνα της ταινίας. Αν τώρα επιμένεις ότι εσένα σου αρέσει η Δυναμική, εμένα λόγος δε μου πέφτει.
Όσον αφορά το δεύτερο όμως, αν μια συσκευή είναι ρυθμισμένη πχ σε PC levels (0-255) και μια άλλη σε Video levels (16-235) κι απλά ξεκουμπώσεις τη μία για να κουμπώσεις την άλλη, είναι αυτονόητο ότι η δεύτερη θα δείχνει χάλια: πρέπει απαραίτητα να ρυθμίσεις τη Φωτεινότητα και την Αντίθεση της τηλεόρασης ώστε να ανταποκρίνονται στα διαφορετικά levels. Κατέβασε αυτά τα patterns, από τα οποία θα χρειαστείς μόνο τα Basic Settings. Τα περνάς σε ένα στικάκι, ακολουθείς αυτές τις οδηγίες και σε λίγα λεπτά είσαι έτοιμος.

Τώρα, με το VLC και τις επανεκκινήσεις δε μπορώ να ξέρω τι συνέβη, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έπεσες σε προβληματικό κομμάτι -ή συνηθέστερα σε προβληματικό τροφοδοτικό.
Είναι αλήθεια επίσης ότι στο Mi Box έχουν μπει αρκετοί ενοχλητικοί περιορισμοί, με συνέπεια να απαιτεί αρκετό sideloading για να κάνεις βασικές δουλειές. Θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις το Sideload Launcher, που θα σου επιτρέψει να κάνεις αρκετά πράγματα που δε θα μπορούσες out-of-the-box.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.132
Επίσης, στα περισσότερα Android boxes τα προβλήματα οφείλονται στο λειτουργικό κι όχι στο hardware. Π.χ. τα θέματα με το HDR.

Η δίκη μου σύγκριση στην εικόνα έχει να κάνει με το Mede8er MED600X που είχα πριν το Mi Box. Μικρές οι διαφορές, αλλά όλες υπέρ του Mi Box. Κυρίως στην κίνηση που μάλλον φταίει ο επεξεργαστής.

Reaction score
18
Το πρόβλημα της ξεπλυμένης εικόνας οφείλεται πιθανότατα σε λανθασμένες ρυθμίσεις. Το γεγονός ότι έχεις βάλει κάποιες με το Pico και σου αρέσουν, δε σημαίνει ούτε ότι αυτές είναι σωστές ούτε ότι οι ίδιες θα σου αρέσουν με κάποια άλλη συσκευή.
Όσον αφορά το πρώτο -και μια που το αναφέρεις- με όποιο κριτήριο κι αν το εξετάσεις, η Κινηματογραφική Ταινία έχει σωστότερη εικόνα από τη Δυναμική: είναι πιο κοντά στα πρότυπα, άρα στην πρωτότυπη εικόνα της ταινίας. Αν τώρα επιμένεις ότι εσένα σου αρέσει η Δυναμική, εμένα λόγος δε μου πέφτει.
Όσον αφορά το δεύτερο όμως, αν μια συσκευή είναι ρυθμισμένη πχ σε PC levels (0-255) και μια άλλη σε Video levels (16-235) κι απλά ξεκουμπώσεις τη μία για να κουμπώσεις την άλλη, είναι αυτονόητο ότι η δεύτερη θα δείχνει χάλια: πρέπει απαραίτητα να ρυθμίσεις τη Φωτεινότητα και την Αντίθεση της τηλεόρασης ώστε να ανταποκρίνονται στα διαφορετικά levels. Κατέβασε αυτά τα patterns, από τα οποία θα χρειαστείς μόνο τα Basic Settings. Τα περνάς σε ένα στικάκι, ακολουθείς αυτές τις οδηγίες και σε λίγα λεπτά είσαι έτοιμος.

Τώρα, με το VLC και τις επανεκκινήσεις δε μπορώ να ξέρω τι συνέβη, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έπεσες σε προβληματικό κομμάτι -ή συνηθέστερα σε προβληματικό τροφοδοτικό.
Είναι αλήθεια επίσης ότι στο Mi Box έχουν μπει αρκετοί ενοχλητικοί περιορισμοί, με συνέπεια να απαιτεί αρκετό sideloading για να κάνεις βασικές δουλειές. Θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις το Sideload Launcher, που θα σου επιτρέψει να κάνεις αρκετά πράγματα που δε θα μπορούσες out-of-the-box.
"Το γεγονός ότι έχεις βάλει κάποιες με το Pico και σου αρέσουν, δε σημαίνει ούτε ότι αυτές είναι σωστές ούτε ότι οι ίδιες θα σου αρέσουν με κάποια άλλη συσκευή."

Δλδ εσενα σου αρεσει να βλεπεις το γκαζον γκρι αντι για πρασινο και σκηνες που ειναι σε απολυτο σκοταδι να φαινονται λες και καποιος χτυπαει με εναν φακο? Εδω μιλαμε για θεματα κοινης λογικης.
Και εμενα δεν μου πεφτει λογος αν εσυ τα θεωρεις αυτα λογικα. Ενα μηχανημα το οποιο υποτιθετε οτι θα επρεπε να ειναι plug n play...πρεπει να εχεις τελειωσει πυρηνικη φυσικη για να το ρυθμισεις. Οπως και ναχει σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Reaction score
6.593
Mετρησε εσυ ή πηγενε σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων να στο κανουν ,την ταση εξοδου του τροφοδοτικου.

Reaction score
92
Πάντως μετά την αναβάθμιση στο box δεν λειτουργεί τίποτα σωστά, ακόμα και στο netflix είναι αδύνατον να παρακολουθήσω μιας απο την πρώτη στιγμή λαγκάρει τρελά σαν να χάνει frame αλλά πολύ έντονα......

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Το να χάνει frame μήπως είναι ρύθμιση του λειτουργικού; Είναι 1080/24 ή 1080/30;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μη βρεθει στο δρομο σου κανα απαρχαιωμενο pico και βαλεις να τα συγκρινεις. Θα απογοητευτεις. Αμα εισαι χαρουμενος οπως διχνει και ακουγεται, δεν συστηνετε η συγκριση του με ποιοτικες συσκευες...
Νικο περασαν απο τα χερια μου τα ποιοτικοτερα media players, ειμαι αρχαιος στην πιατσα. Δεν αναφερω τα πρωτα, WD, EGREATκλπ, μα το Dune max, Med8er 1000(λαθος το εγραψα!), Nvidia shield, 3 Zidoo (9,10 pro6), Beelink και Xiaomi που τρεις φορες το πηρα/εδωσα. Σημαντικες διαφορες στο θεμα της εικονας δεν ειδα, και μαλλον απο το zidoo εχει καλυτερη εικονα στο netflix. Συνεπως δεν μπορεις να μου καταλογισεις οτι συμβιβαζομαι ("αρκουμαι") στην οποια ποιοτητα μου δινει το mi. Τετοια ξεπλυμενα χρωματα παντως δεν ειδα ποτε ( σε plasma) απο κανενα μηχανακι
[DOUBLEPOST=1530872468][/DOUBLEPOST]
Το να χάνει frame μήπως είναι ρύθμιση του λειτουργικού; Είναι 1080/24 ή 1080/30;
Φταιει το 1080/24 θελει 1080/50

Reaction score
800
..........
Οι ρυθμίσεις της φωτογραφικής σου ειναι ιδιες και στις 4 φωτογραφίες? Προφανώς δεν εναφερομαι σε κατι γενικο οπως auto.
iso,aperture, shutter speed.

Αν ειναι ιδιες, υπάρχει πρόβλημα.

Reaction score
18
Laki δεν αμφισβητησα την εμπειρια σου με τετοιες συσκευες. Αναφερομαι στην συγκριση που εκανα αναμεσα στα 2 media players και το οτι το mi box διχνει χαλια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88