Nick Arvanitakis
Audio Pro
- Μηνύματα
- 46.961
- Reaction score
- 23.744
Μα δεν προσπάθησα καν.Δεν πρόκειται να με νευριάσεις...
Κατέβα απ το καλάμι.
Μα δεν προσπάθησα καν.Δεν πρόκειται να με νευριάσεις...
Πολιτική πωλήσεων της jbl.
Τι εννοείς?
Αμ το βλέπω!Μα δεν προσπάθησα καν.
Κατέβα απ το καλάμι.
Την πολιτική της jbl , την οποία συνδέεις με την απάντησή μου στον haris1308.Τι περιμένετε κύριε administrator?
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πόλη ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια. Από τη μία δεν θέλουμε πολυκατοικίες και πυκνοκατοίκηση, από την άλλη βαφτίζουμε δάσος τις περιμετρικές περιοχές, ακόμα κι αν ήταν στο παρελθόν αγροί με πουρνάρια. Πού θα χτίσει ο μέσος πολίτης (που έχει τη δυνατότητα) για να είναι σχετικά κοντά στη δουλειά του, αν μιλάμε για μόνιμη κατοικία, ή αν θέλει ένα εξοχικό που να μη χρειάζεται μία περιουσία στις μετακινήσεις;Αντε τώρα να εξηγήσεις σε κάποιους ότι για παράδειγμα στο Μάτι η περιοχή ήταν εκτάσεις αγροτικές που δεν είχαν ούτε ένα πεύκο, έγιναν πευκόδασος όταν άρχισαν να κατοικούνται. Και όταν πια έγιναν πολλά τα πεύκα ήρθε το καλό κράτος πατερούλης που για όλα έχει μια ρύθμιση και σου έκοβε τον κώλο αν έκοβες το πεύκο από το οικόπεδο σου αν δεν ήταν απαραίτητο να κοπεί για την οικοδομή. Και κάπως έτσι βρέθηκαν τα πεύκα στα τσιμέντα και όχι το ανάποδο.
Και άντε μετά να καταλάβει ο ελληνάρας ευαίσθητος οικολόγος ότι το πεύκο στην αυλή του ισοδυναμεί με δυναμίτη που είναι βέβαιο ότι θα σκάσει κάποια στιγμή.
.
Τα τρώς ή τα ρουφάς απ'τη μύτη;
Βέβαια , το Μάτι δεν ήταν αγροτική περιοχή, ήταν πευκοδάσος.Το τι κακία έχει βγει στην επιφάνεια αυτές τις μέρες δεν περιγράφεται. Διάβασα δήλωση ομάδας να λέει ότι "καλά να πάθουν" γιατί η πληγείσα περιοχή ανήκε ανέκαθεν στον πολιτικό χώρο της δεξιάς...
Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο που ακολουθεί αλλά δεν γίνεται μικρότερο.
Έγραψε κάτι ή melina και μάλλον πέρασε απαρατήρητο:
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πόλη ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια. Από τη μία δεν θέλουμε πολυκατοικίες και πυκνοκατοίκηση, από την άλλη βαφτίζουμε δάσος τις περιμετρικές περιοχές, ακόμα κι αν ήταν στο παρελθόν αγροί με πουρνάρια. Πού θα χτίσει ο μέσος πολίτης (που έχει τη δυνατότητα) για να είναι σχετικά κοντά στη δουλειά του, αν μιλάμε για μόνιμη κατοικία, ή αν θέλει ένα εξοχικό που να μη χρειάζεται μία περιουσία στις μετακινήσεις;
Τα ελάχιστα καλά "κενά" που υπάρχουν εντός λεκανοπεδίου είναι απλησίαστα και τα εκτός έχουν ημιπαράνομο στάτους.
Είμαι ο πρώτος που φωνάζει ότι ευθύνες φέρουν όλοι. Με μια διαφορά. Ακόμα κι όταν κράζω την κατάσταση με τους ΔΥ, δεν μου φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι (όσο δεν είναι εριστικοί) που κάποιος τους βόλεψε κι έλυσαν το πρόβλημά τους. Χαζοί θα ήταν να μην το κάνουν. Κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό σε ένα σύγχρονο κράτος. Εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.
Το ίδιο και με τα αυθαίρετα, όπου αυτά υπάρχουν, γιατί στην απανθρακωμένη περιοχή τα περισσότερα ήταν νόμιμα. Αν το κράτος τα θεωρεί παράνομα δεν πρέπει να τους δώσει ρεύμα και νερό. Από τη στιγμή που τους τα δίνει και πληρώνεται, εισπράττει ΕΝΦΙΑ σφυρίζοντας αδιάφορα, τα έχει αναγνωρίσει εμμέσως και υποχρεούται να τα προστατεύσει με όποιον τρόπο μπορεί. Άρα έχει ευθύνη για τις προληπτικές ενέργειες που απαιτούνται.
Η κατάσταση στην οικοδομή ακολουθεί τη γνωστή ανεύθυνη, ανοργάνωτη, "μία έτσι μία αλλιώς" πρακτική της ελληνικής πολιτείας που προσπαθεί να παντρέψει τις ανάγκες των πολιτών με το δικό της φαγοπότι και το πολιτικό κόστος. Θυμίζει τον τομέα "αυτοκίνητο" που δεν υπάρχει χρονιά χωρίς αλλαγές νομοθεσίας, με μόνιμους πληγέντες τους ιδιοκτήτες. Μία παίζουν με τα κυβικά, την άλλη με το πετρέλαιο, ύστερα με τα μεταχειρισμένα κλπ.
Για παράδειγμα, έχω ένα οικόπεδο μέσω συνεταιρισμού, σε μια έκταση εντός Αττικής που είχε παραχωρηθεί/αγοραστεί από το Κράτος την δεκαετία του 70. Πριν προλάβει ο συνεταιρισμός να ολοκληρώσει τη οικιστική μελέτη, η έκταση χαρακτηρίστηκε δασική, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα δέντρο στο σύνολό της και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πυρκαγιά στο παρελθόν για να τη φέρει στην τρέχουσα κατάσταση. Από τότε μέχρι σήμερα, πληρώνουμε τα έξοδα του συνεταιρισμού που είναι αυξημένα λόγω των δικηγορικών αμοιβών που απαιτούνται για το κυνήγι της υπόθεσης. Μόλις φτάνουμε στο τσακ, κάποιος υπεύθυνος δημόσιος λειτουργός αλλάζει, κάποιος σύλλογος παπαρολογίας ανακατεύεται, μεσολαβούν εκλογές, και τελικά δεν γίνεται τίποτα. Το αποκορύφωμα είναι ότι φέτος μού ήρθε χαρτί για να πληρώσω ΕΝΦΙΑ αναδρομικά για τα 5 τελευταία χρόνια κι από του χρόνου κανονικά το ετήσιο. Πληρώνω δηλαδή φόρο επειδή είμαι περήφανος ιδιοκτήτης "δάσους"...
Κλείνω με ένα απόσπασμα από μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο fb που συμφωνώ απόλυτα :
View attachment 101770
Δες τις αεροφωτογραφίες '45-'60 και πες γιατί δεν το βρίσκω ακριβώς.Βέβαια , το Μάτι δεν ήταν αγροτική περιοχή, ήταν πευκοδάσος.
Από αυτό και μόνο το βίντεο καταλαβαίνουμε το πόσο ''αδύνατη'' ήταν για τους κατοίκους η εκκένωση της περιοχήςhttp://www.philenews.com/eidiseis/e...-an-den-gnei-ena-thavma-tha-kaei-polys-kosmos
To βίντεο του μακαρίτη σεφ.
Έτσι ξεκίνησε η καταστροφή, η πρώτη φωτιά.
Το μέτωπο που βλέπετε, είναι αυτό που έρχεται από Καλλιτεχνούπολη κατά τον Βουτσά.
Μετά θα καούν ο Βουτσάς, το Κόκκινο λιμανάκι, λίγο η Ραφήνα, και προς τον Μαραθώνα, το Μάτι...