Ισιωμα πινακιδας

Reaction score
5.826
Σημερα το απογευμα ειχα ενα ατυχημα με το σκουτερ. Ειμουν τυχερος πολυ,και δεν ειχα αλλα....
Την εβγαλα με ενα σπασμενο φτερο.
Οπως θα δειτε η πινακιδα τσαλακωσε αρκετα. Υπαρχει τροπος να την επαναφερω ωστε να μην σπασει? Αν παω σε καταστημα που φτιαχνει πινακιδες εχουν κανα μηχανημα να την ισιωσουν?

IMG_20180731_180450.jpg

IMG_20180731_180506.jpg

IMG_20180731_180713.jpg

soer

"Κύριος" Σωτήρης!
Reaction score
634
είναι από μαλακό αλουμίνιο ,κανε αυτό που είπε ο Ζιζικ και μη φοβάσαι δεν σπάει .
και το φτερό αν θέλεις λύσε το, βάλε ένα αλουμίνιο 1,5 η 2 mm από μέσα, διαμόρφωσε το καταλληληλα, μερικά βιδακια με παξιμάδια λίγη sikaflex μαύρη ,και είσαι έτοιμος...

Last edited:

Reaction score
5.826
Εχω δυο κομματια mdf. Θα την βαλω αναμεσα και θα την χτυπησω.
Προς το παρων μεχρι να περασει ο πραγματογνωμονας δεν την πειραζω.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
5.609
Μπορεις να την πιασεις σε μια μεγγενη σε καθε γωνια που εχει κανει και σφιγγοντας ελεγχομενα θα ισιωσει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
βαλτην κατω , παρε μια ματσολα και ισιωσε της τα παιδια......
εν παθαινει τιποτα

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Θα πρέπει να την χτυπήσεις με μαλακό υλικό.
Π.χ. η πινακίδα να μπει ανάμεσα σε δύο μοκέτες ή χαλιά.

Ένα σφάλμα που κάνουν πολλοί, ειδικά στις μοτοσυκλέτες είναι να πιάνουν την πινακίδα μόνο με δύο βίδες επάνω και η υπόλοιπη να αιωρείται στον αέρα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σκίζεται η πινακίδα από τις συνεχείς δονήσεις.
Η πινακίδα ταλαντεύεται συνεχώς και με τον καιρό σκίζεται σαν να είναι χάρτινη.
Πρέπει να πατάει όλη επιφάνειά της σε μια βάση όπως αυτή που προτείνει ο Στάθης πιο πάνω και ακόμη καλύτερα αν ανάμεσα υπάρχει κάτι μαλακό ώστε να απορροφά τις δονήσεις.
Εγώ στην δική μου μηχανή, βίδωσα την πινακίδα με 2 ανοξείδωτα βιδάκια με πλατύ κεφάλι και έβαλα ανάμεσα αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης με πάχος 1 χιλιοστό σαν σφουγγαράκι.
Την έχω 20 χρόνια ακριβώς και είναι τζιτζιλόνι.
Το ίδιο είχα και στις προηγούμενες μηχανές.

Reaction score
5.826
Ένα σφάλμα που κάνουν πολλοί, ειδικά στις μοτοσυκλέτες είναι να πιάνουν την πινακίδα μόνο με δύο βίδες επάνω και η υπόλοιπη να αιωρείται στον αέρα.
Mιχαλη αν προσεξεις η πινακιδα ηταν σε τρια σημεια πιασμενη,με δυο βιδες επανω,και μια κατω.
Πρέπει να πατάει όλη επιφάνειά της σε μια βάση όπως αυτή που προτείνει ο Στάθης πιο πάνω και ακόμη καλύτερα αν ανάμεσα υπάρχει κάτι μαλακό ώστε να απορροφά τις δονήσεις.
Απο την αντιπροσωπεια οταν το πηρα ειχαν βαλει μια πλαστικη βαση,αλλα εσπασε με τα χρονια,και την ειχα βγαλει προσφατα.
και το φτερό αν θέλεις λύσε το
Προς το παρων δεν πειραζω τιποτα γιατι πρεπει να περασει πραγματογνωμονας απο την ασφαλιστικη να το δει.
Μπουχάρες κατά προτίμηση
:roflmao::laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106